Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jul 2016, 00:24

effe_sa je napisao/la: Nije valjda da i ti misliš da sve kopira... :D Dosta je tu modifikovanih stvari. Najmanje 2-3 igrača u timu nikad ne bi igrala kod Pepa a kod Loewa imaju puno povjerenje. Selektor na određenom tipu igre mora gradit svoju koncepciju. Ali ranije sam već govorio da postoje određene jasne razlike između koncepcije Jogija i koncepcije igre i same filozofije Pepa.
A ono što je dobro kod Pepa, to nije loše preuzeti...Samo to se ne može nužno nazvati kopiranjem... ;)
Pa realno ne gledam toliko Bayern da bih mogao reci da sve kopira. Vise to zakljucim, povezem preko oca koji je teski bayernovac. Osoba kojoj se ne svidja Pep ni sekunde i koja cim pogleda Njemacku pocne naglasavati paralele sa igrom Bayerna.
Meni je dovoljno kad se sjetim Lahma i Brazila. Kopiranje 1/1 i promasaj 1/1.
Onda Rafinha i njegov nastup za Elf. Igra bez napadaca, i to je neki nacin kopiranje.

Pep ima taj luksuz da bira igrace, dok Loew radi s onim sto ima.

Znam da mi se igra ne svidja, ovo sto gledamo nije njemacka igra i skola. Protiv sam, ali totalno protiv. No, dok je rezultata ima pravo da radi sto zeli.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jul 2016, 00:40

Razlika izmedju Pepa i Lowa je jedna, samo jedna... Loew je pametniji. Na ustrb rezultata nije mu strano promjeniti pristup i sistem, kao protiv Italije, gdje bi nasuprot toga Pep isao glavom kroz zid i ispao, hladno, kao i Spanci ove godine.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2016, 00:42

samo_lijevo je napisao/la: Pa realno ne gledam toliko Bayern da bih mogao reci da sve kopira. Vise to zakljucim, povezem preko oca koji je teski bayernovac. Osoba kojoj se ne svidja Pep ni sekunde i koja cim pogleda Njemacku pocne naglasavati paralele sa igrom Bayerna.
Meni je dovoljno kad se sjetim Lahma i Brazila. Kopiranje 1/1 i promasaj 1/1.
Onda Rafinha i njegov nastup za Elf. Igra bez napadaca, i to je neki nacin kopiranje.

Pep ima taj luksuz da bira igrace, dok Loew radi s onim sto ima.

Znam da mi se igra ne svidja, ovo sto gledamo nije njemacka igra i skola. Protiv sam, ali totalno protiv. No, dok je rezultata ima pravo da radi sto zeli.
Ja sam jednom detaljno, a više puta možda ukratko govorio o tim razlikama. Kod Loewa se igra nerijetko i sa visokim loptama, kod prekida Elf zna biti ubojitiji nego npr Bayernov Pep. U Brazilu su ti prekidi bili često značajni.
Kod Pepa u prvom sastavu nikad ne bi igrali Gomez, Khedira i Howedes. Loew cijeni i borbene igrače, a naravno i one tehnički dotjerane.
Tako da zbog takvih igrača zapravo njemačka reprezentacija nikad nije izgubila svoj šmek. Glavni elementi njemačke igre su i dalje prisutni: trka, borbenost, disciplina.
Isto tako kod Loewa je puno više okomitosti u igri u odnosu na Pepa. Malo je manje te okomitosti sada na EURO-u u odnosu na SP.
Postoji problem, što je određene igrače poput Klosea i Lahma , Jogi morao zamijeniti. Npr Klose je u igri glavom bio fantastičan, a znao je sjajno učestvovati i u toj igri po zemlji, bio je i tehnički dotjeran igrač, uklapao se u tu Loewovu filozofiju.

A npr pobjeda u polufinalu SP protiv Brazila je klasično njemačko razbijanje protivnika. Fizikom, trkom, snagom, ali uz sjajne tehničke elemente. Danas Nijemci imaju igrače da igraju na visok posjed, tehnički sjajno, u odnosu na neke ranije periode, kada je tu bilo nešto manje tih tehničkih elemenata.

Pojedine stvari se i meni nekad ne sviđaju. Npr na ovom EURO-u mi se uglavnom nisu dopadale utakmice bez Gomeza, dok one s njim su već bile po ukusu. A da bi funkcionisale određene stvari bez Gomeza, one koji većina ovdje želimo, koji duže pratimo njemački fudbal, onda mora proradit Muller. A nadat se da će proraditi i Goetze, samo od njega se ne može očekivati obrađivanje visokih lopti. A Elf-u je potrebna dobra kombinacija igre s visokim loptama i prizemne igre. S klasičnim kruženjem lopte s visokim posjedom, nekom vrstom tika-take se ne može do uspjeha. Zato se nadam da će ovo prvo funkcionisati protiv Francuza.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jul 2016, 01:04

Igra visokim loptama se svodi na Boatengovo trazenje bekova, uglavnom Hectora. Jerome povuce loptu blize Kimmichu i onda kontra kretanju trazi Hectora.

Opet kazem Pep ce dovesti nekoga umjesto Gomeza, Khedire i Howedesa. Joachim nema taj luksuz. Mozemo procesljati kompletnu ligu i mladu selekciju zamjenu tesko da cemo naci.

Loew je sve mogao unistiti u Brazilu da je nastavio s forsiranjem igre koja ne odgovara Elfu. Mec sa Brazilom je bila klasika za koju je trebalo cekati kompletan prvi krug kako bi uvidjeo da ima pogresan pristup.
Istu stvar smo gledali do Slovacke. Sto rece muamer Loew barem uvidja pogreske i spreman je mijenjati sistem.

Prekidi su zadnja stvar kojom se Loew zanima. U jednom trenutku se to odrazilo na odbranu pa su se primali golovi kao na traci.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2016, 01:21

samo_lijevo je napisao/la:Igra visokim loptama se svodi na Boatengovo trazenje bekova, uglavnom Hectora. Jerome povuce loptu blize Kimmichu i onda kontra kretanju trazi Hectora.
U postavci s Gomezom je tu bilo dosta više visokih lopti u protivnički šesnaesterac. Igra se npr protiv Sjeverne Irske već drastično razlikovala u odnosu na Poljsku.
samo_lijevo je napisao/la: Opet kazem Pep ce dovesti nekoga umjesto Gomeza, Khedire i Howedesa. Joachim nema taj luksuz. Mozemo procesljati kompletnu ligu i mladu selekciju zamjenu tesko da cemo naci.
S jedne strane jesi u pravu. Ali npr ni Pep u Bayernu nije uvijek mogao kupiti (a ni prodati) baš sve igrače koje on hoće. Pored pravih stopera je gurao Kimmicha na stopera (nekad je to i ok, ali nosilo je prečesto veliki rizik sa sobom).
A evo sada u Elf-u, Pep bi imao izbor da stavi Weigla uz Kroosa u defanzivnom veznom redu. Weigl je veliki talenat, momak bi dosta toga dobrog odradio, ali nema iskustva. I ako su spremni Khedira i Schweini, onda npr Weigl ne može ići ispred njih. A on bi npr to uradio, zbog umjetničkog dojma... :D
Valjda sad shvataš šta hoću da ti kažem?
samo_lijevo je napisao/la: Loew je sve mogao unistiti u Brazilu da je nastavio s forsiranjem igre koja ne odgovara Elfu. Mec sa Brazilom je bila klasika za koju je trebalo cekati kompletan prvi krug kako bi uvidjeo da ima pogresan pristup.
Istu stvar smo gledali do Slovacke. Sto rece muamer Loew barem uvidja pogreske i spreman je mijenjati sistem.
Loewu se zamjerilo u Brazilu što gura Lahma u sredinu i mnogi su rekli da se Mustafi nije povrijedio da bi on to i dalje nastavio. Ali ja se s tim baš ne slažem, jer se i na ovom EURO-u pokazalo da je spreman ispraviti svoje greške. Isto tako, nisu to uvijek greške, nego je to često tempiranje forme ili eksperimentisanje u ranoj fazi prvenstva, kako bi se tokom prvenstva mogle primjeniti određene varijacije u igri.
Loew je svoju najveću grešku napravio u polufinalu EURO-a 2012. godine. Bila je fatalna, a poslije je i priznao tu grešku. Tada su mu mnogi skidali glavu i bilo je to s pravom. Dobro je prošao da je tada pritisak preživio. Ali srećom imao je popravni i iskoristio ga na najbolji način.
Nije on bez grešaka, ali jako dobro analizira protivnika. I šta god neko pričao, Loew kao i raniji uspješni njemački selektori vodi računa o timskom duhu i pored kvaliteta igrača , dosta vodi računa i o njihovom karakteru. A za jednu njemačku repku je timski duh uvijek bio presudan.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 jul 2016, 11:32

Intuicija mi govori da je ovo polufinale maksimum, Fracuzi će prekinuti svoju lošu seriju sa elfom kao što je elf prekinuo sa Talijanima. Portugal u finalu opet neće do titule, još mora čekati "svoj" red.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jul 2016, 11:39

ledar je napisao/la:Intuicija mi govori da je ovo polufinale maksimum, Fracuzi će prekinuti svoju lošu seriju sa elfom kao što je elf prekinuo sa Talijanima. Portugal u finalu opet neće do titule, još mora čekati "svoj" red.
I kroz mene kola taj osjecaj, ali me drzi neka nada da bi Francuzi mogli zacokirati zbog svog tog pritiska. Sto duze Svabe budu u egalu i utakmici to ce Pjetlovima biti teze.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 07 jul 2016, 12:13

Teska i tvrda utakmica ce mislim biti,ne ocekujem neku ljepoticu od igre.Low ce sigurno staviti schweingstera jer je kroz svoj dugogodisnji mandat pokazao da vise vjeruje iskusnim igracima naustrb trenutne forme i fizicke moci .
Jedino mi nije jasno po kojim kriterijima mustafi moze biti ispred howedesa??????
Iako mislim da tu za lowa nema dileme i da ce utakmicu poceti howedes

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jul 2016, 12:22

schickeria je napisao/la:Teska i tvrda utakmica ce mislim biti,ne ocekujem neku ljepoticu od igre.Low ce sigurno staviti schweingstera jer je kroz svoj dugogodisnji mandat pokazao da vise vjeruje iskusnim igracima naustrb trenutne forme i fizicke moci .
Ne znam koliko ce to piti vode protiv ove fizicki dominantne Francuske. U slucaju da bude sahovska partija onda ce svakako biti prevaga svojim iskustvom, a u suprotnom ako bude utakmica visokog tempa to nece biti dovoljno ili dobro.

Edit: moguci sastav veceras (vrlo zanimljivo):
slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jul 2016, 14:12

Gledaj odbrane Francuske. Sevap uvaliti barem 2 komada.

slika

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 07 jul 2016, 14:52

ne vjerujem u veliki intezitet,ovo prvenstvo je pokazalo da treneri teže prvo obrani svog gola a naprijed se pouzdaju u visoku klasu svojih igraca.
Svajni je po svojoj prirodi fajter i vjerujem da je u stanju dobro odradit ovo veceras

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 jul 2016, 19:24

Meni je laksa utakmica sa Francuzima neg sa Italijanima. Hladno ce ovo njemacka.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2016, 19:43

proFCB je napisao/la:Meni je laksa utakmica sa Francuzima neg sa Italijanima. Hladno ce ovo njemacka.
Istog sam misljenja.

Nekako mi djeluje da su protiv Italijana imali ogroman pritisak na ledjima zbog tih historijskih neuspjeha dok sa Francuzima u posljednje vrijeme imaju pozitivan skor, barem kada su u pitanju utakmice na prvenstvima te je ovaj put pritisak na domacinu kako sa medijske strane tako i sa strane navijaca.

Posljednji put kada su domacini imali ovakav pritisak javnosti, Njemacka je uvalila 7 komada. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jul 2016, 19:46

Unsere Startelf: Neuer - Hector, Höwedes, Schweinsteiger ©, Özil, Draxler, Müller, Can, Boateng, Kroos, Kimmich.
Dakle tzv. jelka taktika...U sredini sa Canom, Kroosom i Schweinsteigerom. Koliko je ovo dobro znacemo veceras.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jul 2016, 20:09

Ipak razumno, pojacop je sredinu jer je tu glavna bitka

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jul 2016, 20:11

Zadovoljan sastavom. Idemo po finale!!!

[youtube][/youtube]

:cool:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jul 2016, 21:49

Iskustvo, nema sta.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 07 jul 2016, 21:49

E pa ne mogu da vjerujem kakva glupost bastiana :|
04.10.2009 !!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 jul 2016, 21:50

Samo da napomenem, da je Khedira tu, pocistio bi prsima i loptu i Zabara.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 07 jul 2016, 21:51

Uništili ih prvo poluvrijeme i onda ovo...

Kad se digić i žabar sastanu imaš ciganluk na desetu. Čitavo vrijeme ovaj italijanski idiot se glupira nesviranjem očiglednih faulova.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.