Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Asteriks
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Asteriks » 07 jul 2016, 13:53

R32 je napisao/la:Svaka cast na izboru,
imas ukusa :kafa:

Da te posluzi
:mrgreen:
Lud sam za muscle cars, ali ovo je perfekcija. :salut:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 jul 2016, 14:08

R32 je napisao/la:Znas kako, plina racunaj da ce ti uzimati najmanje 9l u oba motora pa vise, dok ce ti dizel uzimati 5l, vjerovatno mislis na ovaj obicni od 40kw.
Manje ce te glava boliti s dizelom. Onda u tog dizela naspi tecnosti za suđe on ce ici :D

Sad je belaj sto su lozu zabranili, a vjerovatno ce to opet nesto biti, a loza je 1.20KM...

A benzinci su osjetljivi.
A imao sam prije dvicu i rahat sam bio vala, dizela običnog. Kontam naći neki baš baš očuvani primjerak. TD koliko uzima otprilike?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jul 2016, 14:11

Interkuler bracika :mrgreen:

I ja kontam dvicu, ne mozes se braco pokriti :lol:

Sta bi sa mondeom?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 jul 2016, 14:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:Interkuler bracika :mrgreen:

I ja kontam dvicu, ne mozes se braco pokriti :lol:

Sta bi sa mondeom?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma iskreno vrh je Mondeo, milina se voziti, al 99% mi gradska vožnja a u njemu 2 tone, 1.6 16v.. :plac:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jul 2016, 14:21

Ne znam, al imao ja nekad davno 1.6 benzinca, poslije i plin.
a u familiji bilo i danas dan ima poneki 1.6 dizel obicni, pa zato ti to i preporucujem, stvarno sto je auto izdrzivo to nije humano, em ga odrzavat ko biciklo...
Za td ne znam, jer ima vise vrsta td-a, i onih s interkulerima, i razlicitih snaga...
A ako ces vecinom za grada, ja ga ne bih sebi, uzmi obicnog i budi rahat, jer ovog ces i skuplje platiti, a i ima tako poneka sitnica koja ce te malo vise kostati...

Kod mene u rođaka ima bas fina dvojka, tako obicni, 1992 godiste, al je ko nova, skoro je dao na limariju 1600KM, kompletnu sredio, ni jedne dvojke nisam vidio da ljepse radi, mjenjac sam ulazi u brzine, bas je u perfektnom stanju.

@Asteriks :thumbup:
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jul 2016, 14:26

Sto se gradske voznje tice, ekonomicnosti i odrzavanja, Clio il dvica, mada je ovaj Reno zensko auto, al et. :lol:

Nikad nisam zalio koji litar viska u odnosu na izdrzljivost, snagu i brzinu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jul 2016, 14:35

Hajdi nije tolika sramota :D

Ma sve ima svoju cijenu, a treba usaglasiti potrebe i dzep. Neko voli i ostriju voznju, a neko ne vozi iznad ogranicenja, i ne izlazi iz grada al kupi a6 3.0.
Al eto, nas mentalitet :D
Mia San Mia

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 10 jul 2016, 14:00

Znate li postoji li majstor/servis za auto CD/radio, crce mi sinoć pa kontam gdje ga odnijet da poprave da ne kupujem novi :(

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 jul 2016, 16:27

Dame moje, sinoc sam radi svog neznanja napravio spoj na autu i pokrep'o dva osiguraca :D kupio one LED sijalice i nisam znao da na njima imaju polovi, ja mislio kao one obicne - mozes ih okrenuti na koju hoces stranu, ja se zad'o kad cap - lijeva pozicija i naprijed i nazad riknuse...naprijed sam bark'o pa se i ne cudim, al eto i nazad...elem, jaran mi je to sve popravio i mene sad zanima posto se ja ne kontam u te polove na sijalicama i slicne stvari - kako da ja sam skontam kako pravilno okrenuti sijalicu da opet nesto ne syebem ? ovakve su sijalice u pitanju:
slika

slika
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 jul 2016, 18:28

JoseeeMourinho je napisao/la:Znate li postoji li majstor/servis za auto CD/radio, crce mi sinoć pa kontam gdje ga odnijet da poprave da ne kupujem novi :(
Slicne stvari i popravke su vrsili u Mobitel Studiu, ima u Sarajevu na bascarsciji, tzv "bradonje", nazoves Selam kad ulazis odma ti jeftinije :mrgreen:

Ali ovo je nekad rrađeno i u Zivinicama u njihovom studiu su radili takve popravke, eh sad nisam siguran jel rade i na drugim mjestima, ali pokusaj.

Mada ne znam kako ce ti se isplatiti popravak, sumnjam da ce biti ispod cvaje. Imas ove radie bez marke, dodzabe.

Jedino ako je u pitanju kakav kvalitetan, Alpine :D
Mia San Mia

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 10 jul 2016, 19:43

R32 je napisao/la:
JoseeeMourinho je napisao/la:Znate li postoji li majstor/servis za auto CD/radio, crce mi sinoć pa kontam gdje ga odnijet da poprave da ne kupujem novi :(
Slicne stvari i popravke su vrsili u Mobitel Studiu, ima u Sarajevu na bascarsciji, tzv "bradonje", nazoves Selam kad ulazis odma ti jeftinije :mrgreen:

Ali ovo je nekad rrađeno i u Zivinicama u njihovom studiu su radili takve popravke, eh sad nisam siguran jel rade i na drugim mjestima, ali pokusaj.

Mada ne znam kako ce ti se isplatiti popravak, sumnjam da ce biti ispod cvaje. Imas ove radie bez marke, dodzabe.

Jedino ako je u pitanju kakav kvalitetan, Alpine :D
alpinin i jeste, dobar pravo najednom samo ide pjesma zapista na sekundu, nastavi pjesma i nestade slova i svega na displeju, ja ga izbacim pa ubacim kad ono ne reaguje nikako :( :(
osigurac nije to sam testiro znaci do njega je jbg

vidjet cu kod tih da odem ako mognu sta popravit, ako ne onda uzet drugi :(

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 jul 2016, 21:21

Pokusaj, ja nisam siguran opet, jer su nekad radili to sve, tv, racunari, dvd... i tako ti uređaji.
Gore koliko se sjecam su prekoputa dzamije.

Ako ne nađes nikoga da to radi, onda pokusaj ti sam ustanoviti sta je problem. Vrijedi se malo potruditi, ipak je Alpine :)

Sta ti bi s potrosnjom jel ista?
Mia San Mia

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 10 jul 2016, 22:15

6,3 po zadnjem "mjerenju" sa cim sa zadovoljan jer klima je u 70% slucajeva upaljena + uz brdo dosta vozam :mrgreen:

a ovo morat cu dat sve od sebe da napravim, jbg dobar pravo gledat cu da nafatam koga da popravi neko mora znati oko njih :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 jul 2016, 22:58

Eh to je vec super potrosnja, s obzirom da ti je vecinom grad, brdo, klima... u prijevodu trosi ko upaljac :mrgreen:

Ako ne uspijes, vidi mogu se i ja raspitati ovdje Tz, Zivnice, mozda ima kakav strucnjak. Mada je manje izbora nego gore ali nikad se ne zna. :)
Mia San Mia

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 10 jul 2016, 23:02

sutra i prekosutra cu otic pokusat naci kakvog majstora pa javim sta sam uspio hvala na ponudi pa cemo vidjet ako vamo ne nadjem moze i to

inace ovaj cd je u pitanju
slika

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 jul 2016, 23:05

Vrijedi Bgm, eto vidi, pa mozemo pokusati poslati po nekome ili nesto, da se ne placa postarina.
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 jul 2016, 12:45

Papastathopoulos je napisao/la:Dame moje, sinoc sam radi svog neznanja napravio spoj na autu i pokrep'o dva osiguraca :D kupio one LED sijalice i nisam znao da na njima imaju polovi, ja mislio kao one obicne - mozes ih okrenuti na koju hoces stranu, ja se zad'o kad cap - lijeva pozicija i naprijed i nazad riknuse...naprijed sam bark'o pa se i ne cudim, al eto i nazad...elem, jaran mi je to sve popravio i mene sad zanima posto se ja ne kontam u te polove na sijalicama i slicne stvari - kako da ja sam skontam kako pravilno okrenuti sijalicu da opet nesto ne syebem ? ovakve su sijalice u pitanju:
slika

slika
Dajte pomozite, hica mi je, sta ste se stisli :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 jul 2016, 12:51

Pa jbg ti vidi koliki ti je plus nacrtan na sijalici hahaha

Pa za marku kupis osiguraca, i svaki put kad crkne znas koji je pol, samo mijenjaj, ne moze osiguraca nestat :lol:
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 jul 2016, 13:02

[youtube][/youtube]

Oko 9. min. imas slicnu situaciju s polovima

+ Unim.
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 jul 2016, 14:40

Mog'o si odma reci yebem te a ne cekati da sam sebe citiram :D

A vidi, moze se s tim aparatima provjeriti pol, ali eno jaran neki dan uze sijalicu i odma zna koji je pol bez tih aparata i na koju stranu treba i samo usteka, pa reko da i ja tako skontam....jer eto ima na sijalici plus (ne znam na ovoj velikoj ima li) ali kako cu znati vamo dje trebam ustekati gdje je koja strana, imaju li i tu oznake posto stvarno nisam obracao paznju a mrsko mi sad ici do auta, ima milion stepeni vani ? :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.