League of Legends
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: League of Legends
Kako ide u ranked-u ? Ja krenuo na smurf-u da se dizem. Stigao sam do Silvera 3, cilj mi je negdje gold 3 - pa da krenem onda i na main-u da se dizem 

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Ne igra se ranked druže. Ja sam zaglavio u diamond V, dobijam 16 za win, gubim preko 20 za poraz. Besmisleno mi je sad igrati ranked, tako da trenutno levelam sebi drugi acc (lvl 23), pa da se penjem do diamonda na ovom, na mainu cu sigurno tek od nove sezone (
) imat šansu za neke više domete.

Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
Ja sam iz Bronze V došao u Bronzu I. Napredak

Nisam siguran da li to vrijedi za diamond, ali ne možeš ispasti u nižu ligu. Tako da komotno možeš igrati, trebaju ti možda 3 uvezane pobjede da popraviš taj LP odnos. Izgubiti ništa ne možeš ako vrijedi za diamond to praviloNitro je napisao/la:Ne igra se ranked druže. Ja sam zaglavio u diamond V, dobijam 16 za win, gubim preko 20 za poraz. Besmisleno mi je sad igrati ranked, tako da trenutno levelam sebi drugi acc (lvl 23), pa da se penjem do diamonda na ovom, na mainu cu sigurno tek od nove sezone () imat šansu za neke više domete.

Moguće je ispasti iz Diamond 5 divizije ako ti MMR bude u rangu Platinum 5 igrača, u tom slučaju ispadaš. Nisu dovoljne 3 pobjede zaredom da se to popravi, napravio sam ih i više, čak sam se i sa ovim ''+16 -20'' sistem uspio podići u Diamond 4. Ali nisam dugo ostao jer i porazi dođu, a gubi se mnogo.UnitedWA je napisao/la:Nisam siguran da li to vrijedi za diamond, ali ne možeš ispasti u nižu ligu. Tako da komotno možeš igrati, trebaju ti možda 3 uvezane pobjede da popraviš taj LP odnos. Izgubiti ništa ne možeš ako vrijedi za diamond to pravilo
Ne, boravio sam u obje divizije i to nije najveći skill gap. Svi su otprilike istog skill, manje-više, samo što u Diamond 5 kad dođu ljudi, maksimalno se opuste, ne igraju ozbiljno, neki i trollaju. Tako da, svima je svejedno. Meni da je normalan MMR, da dobijam +20 za pobjedu, vjerovatno bi sad bio Master sa poenima dovoljnim za Challenger, jer mi win/lose odnos odličan. Ali eto, šta da se radiAjsKjub je napisao/la:DIA5 i DIA4 je vjerovatno najveći skill gap u igri.

Sta mislite trenutno koji su najop championi ? Primjetio sam da je Vladimir nenormalan 

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Swain (ali evo večeras mu ide nerf), Brand, Fizz, IRELIA je preopasna trenutno, Viktor prži također. Slažem se i za Vladimiradelko je napisao/la:Sta mislite trenutno koji su najop championi ? Primjetio sam da je Vladimir nenormalan

Illaoi, Vladimir, Swain(sutra nerf), Jhin je poprilično nenormalan, Irelia(sutra nerf na ult), Volibear(sutra nerf na early game dmg). Ostali su manje više u balansu.delko je napisao/la:Sta mislite trenutno koji su najop championi ? Primjetio sam da je Vladimir nenormalan
Da, plus Ashe rekao bih, nekako je bas jaka ovih danaNitro je napisao/la:Illaoi, Vladimir, Swain(sutra nerf), Jhin je poprilično nenormalan, Irelia(sutra nerf na ult), Volibear(sutra nerf na early game dmg). Ostali su manje više u balansu.delko je napisao/la:Sta mislite trenutno koji su najop championi ? Primjetio sam da je Vladimir nenormalan

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

563 gejma mi je trebalo da se izvucem iz silvera
Igrao sam sve, od adc, mida, topa, ali dok nisam poceo maksimalno da udaram po master yiu i volibearu, nisam se mrdnuo.

naprijed rejal
Bio takodje, u sezoni 3 peak bio dia 3 (na par dana). Ranked ne igram već od sezone 4, većinom jer se igra okrenula ka penjanju ranka više prilagodjavanjem suigračima nego solo keri gejma a nuspojava su toksičniji igrači. Na dodge Jaxu sam imo oko 75% win rate, pa force of nature, pa leblanc, kassadin, assassin meta... Uglavnom, današnji igrači neće nikad znati kako je bilo igrati tada kad je lol bio na vrhuncu. Nije bilo toksičnosti ko danas jer su igrači bili obuzeti igrom i nije bilo toliko competitive ko što je danas, pogotovo u goldu/silveru/bronzi. Baš zbog ovoga znam najbolje razliku izmedju ove 2 divizije imho. Ne tvrdim ovo jer mislim da je mehanički ogromni razmak koliko je psihološki i razlike u pristupu. Dosta dio svoje "competitive karijere" sam proveo u pravom elo hellu -- platini. Igrači koji umisle da su fejker i nova zvijezde pa ako taxaš lejn za 2 miniona odu feedat il afk riven igrači koje dobiješ svaka ~3 gejma, vayne koja ti želi rak jer si joj "usporio" skejlanje u lejt uzevši 1 kill na supportu i time postaješ troll. I onda se nekim cheese sranjima ili boostanjem dovuku u dia5 i tu zaglave jer polako počinju da budu matchani protiv high elo igrača koji se doslovno poseru na njih (i mene, neću lagat) map pressure-om i kontrolom objektiva. Onda tu nastaje pravo sranje i što kažu "clown fiesta", barem iz mog iskustva ... a i tvrdnje par prijatelja koji su trenutno u high elu samo dodaju na to. Zato čvrsto stojim iza ovog argumenta jer mislim da je ovo granica izmedju prosječnog igrača i high elo igrača, dok low elo smatram za osobe koje ne koriste mozak ili ga jednostavno nemaju tokom partije.. jer svako može bit gold2-plat5 ... bez uvrede low elo igračima foruma.Nitro je napisao/la:Ne, boravio sam u obje divizije i to nije najveći skill gap. Svi su otprilike istog skill, manje-više, samo što u Diamond 5 kad dođu ljudi, maksimalno se opuste, ne igraju ozbiljno, neki i trollaju. Tako da, svima je svejedno. Meni da je normalan MMR, da dobijam +20 za pobjedu, vjerovatno bi sad bio Master sa poenima dovoljnim za Challenger, jer mi win/lose odnos odličan. Ali eto, šta da se radiAjsKjub je napisao/la:DIA5 i DIA4 je vjerovatno najveći skill gap u igri.Možda dogodine...
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Sigurno pratiš qtpie-a na twitchu?AjsKjub je napisao/la:Bio takodje, u sezoni 3 peak bio dia 3 (na par dana). Ranked ne igram već od sezone 4, većinom jer se igra okrenula ka penjanju ranka više prilagodjavanjem suigračima nego solo keri gejma a nuspojava su toksičniji igrači. Na dodge Jaxu sam imo oko 75% win rate, pa force of nature, pa leblanc, kassadin, assassin meta... Uglavnom, današnji igrači neće nikad znati kako je bilo igrati tada kad je lol bio na vrhuncu. Nije bilo toksičnosti ko danas jer su igrači bili obuzeti igrom i nije bilo toliko competitive ko što je danas, pogotovo u goldu/silveru/bronzi. Baš zbog ovoga znam najbolje razliku izmedju ove 2 divizije imho. Ne tvrdim ovo jer mislim da je mehanički ogromni razmak koliko je psihološki i razlike u pristupu. Dosta dio svoje "competitive karijere" sam proveo u pravom elo hellu -- platini. Igrači koji umisle da su fejker i nova zvijezde pa ako taxaš lejn za 2 miniona odu feedat il afk riven igrači koje dobiješ svaka ~3 gejma, vayne koja ti želi rak jer si joj "usporio" skejlanje u lejt uzevši 1 kill na supportu i time postaješ troll. I onda se nekim cheese sranjima ili boostanjem dovuku u dia5 i tu zaglave jer polako počinju da budu matchani protiv high elo igrača koji se doslovno poseru na njih (i mene, neću lagat) map pressure-om i kontrolom objektiva. Onda tu nastaje pravo sranje i što kažu "clown fiesta", barem iz mog iskustva ... a i tvrdnje par prijatelja koji su trenutno u high elu samo dodaju na to. Zato čvrsto stojim iza ovog argumenta jer mislim da je ovo granica izmedju prosječnog igrača i high elo igrača, dok low elo smatram za osobe koje ne koriste mozak ili ga jednostavno nemaju tokom partije.. jer svako može bit gold2-plat5 ... bez uvrede low elo igračima foruma.
Slabije, uglavnom pratim manje streamere koji su uglavnom high elo OTP igrači (bandana, chaos rain, ipav, dekar, bad nidalee...) kad nabacam malo slobodnog vremena sa strane.. jednostavno, od njih se da više naučit.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Ma nije to vala božije slovo, koliko vremena uložiš na igru toliko ćeš biti visoko rangiran. Ne može se neko ko igra 2-3 gejma dnevno ni popeti više od golda, ako i do golda stigne.
Ja bas mislim da neko ko toliko igra lakse se i penje. Nepisano je pravilo da igras previse poceces da losiji performans pokazujes, lakse dolazi do tilta itd. Sve je do skilla. Ja sam prosle sezone do Plat 5 od gold 5 dosao igrajuci uglavnom supporta, ove, iz silvera se jedva izvukoh, a 563 gejma za 6 mjeseci je priznat ces, poprilicno puno
naprijed rejal
Pa da nisi toliko odigrao, kad bi se popeoSanto je napisao/la:Ja bas mislim da neko ko toliko igra lakse se i penje. Nepisano je pravilo da igras previse poceces da losiji performans pokazujes, lakse dolazi do tilta itd. Sve je do skilla. Ja sam prosle sezone do Plat 5 od gold 5 dosao igrajuci uglavnom supporta, ove, iz silvera se jedva izvukoh, a 563 gejma za 6 mjeseci je priznat ces, poprilicno puno

Ja igram po 2-3 i čim jedan izgubim ne da mi se više. Logično da ne treba forsirati ako izgubiš 2-3 zaredom, ali ja i kad pobijedim tako ne da mi se dalje

Uostalom skill se ne dobija ničim drugim nego igranjem i forsiranjem 2-3 champa. Meni brzo dosadi igrati jedan lane i champ, stalno mijenjam, što bi se reklo all around player. Ali tako ja nisam master niti jednog lane/uloge i to je greška. Puno bi mi bolje bilo da igram npr. samo mid i konstantno 2-3 champa na njemu za ranked nego ovako.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 18 gostiju.