FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
6 bodova u prve dvije, u Zenici nas je 2000.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
-
- Kontakt:
Ne slažem se pašica s tobom. Evo imaš utakmicu Sarajevo - Zrinjski prošle godine, napadaj napadaj napadaj napadaj, neće lopta u go. I vidjelo se da ga ne možemo dat da se igra još 5 utakmica, i iz tog napadanja Zrinjski ti spuca kontru i dobiju te. Tu se utakmica trebala fino na x zatvorit i doviđenja. Treba nekad i bodove skupljati, kad vidiš npr da te Sloboda uzela pod svoje prvih 20 minuta povuci se sačekaj. Pogotovo te derbi tekme, bolje bod nego da ti 3 odu, to je automatski dvostruki gubitak, ako me razumiješ. Generalno mislim da utakmice koje očigledno ne možemo dobiti smo nerijetko izgubili samo zbog stava da mi moramo ići na tri boda u Širokom Brijegu i uvijek ni jedan ne donesemo. Odi odbrani se ne ide ti.
Kući, na strani, nebitno, kad se pogleda tabela ili si prvi ili drugi ili četvrti, niko ne pamti kad je ko koga gdje kako nego koji si na kraju bio. To je lično moje razmišljanje.
Mi smo Sarajevo izvolite se braniti ne prolazi. I jasno se vidi da ne prolazi. Generalno bih bio najsretniji čovjek kad bi jednom pustili da nas neko izdominira i složili mu dva gola iz kontre pa nek majci dominira. To mi nikad nismo znali. Dok recimo imaš primjera dođu na Koševo jednom centar pređu i uzmu tri boda. Malo čudno.
Kući, na strani, nebitno, kad se pogleda tabela ili si prvi ili drugi ili četvrti, niko ne pamti kad je ko koga gdje kako nego koji si na kraju bio. To je lično moje razmišljanje.
Mi smo Sarajevo izvolite se braniti ne prolazi. I jasno se vidi da ne prolazi. Generalno bih bio najsretniji čovjek kad bi jednom pustili da nas neko izdominira i složili mu dva gola iz kontre pa nek majci dominira. To mi nikad nismo znali. Dok recimo imaš primjera dođu na Koševo jednom centar pređu i uzmu tri boda. Malo čudno.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ma titule se ne osvajaju na velikim utakmicama vec na malim. Kako god da zavrse prve dvije utakmice ne treba pretjerivati, ni u eventualnoj zalosti ni u slavlju!
Na celiku, mladosti i slicnim se titule osvajaju,kao zrinjski ove sezone.bez kikseva i oscilacija.
Ekipa nije losa, a da li je dobra, pred nama je da vidimo. Ne u ovim pripremnim utakmicama vec u prvih 4-5 kola...
Ako se probije led bit ce hajra, ako kola krenu niz brdo nece valjat.
Treba dat podrsku. Yebiga, za manje od 20 dana je derbi,ma koliko se nama ne svidjale neke stvari jasno je da 'te stvari' ne zele same da odu. Zato treba ponovo dati podrsku Sarajevu, a ne njima.
Mi cemo bit tu za Sarajevo sve i da sutra ispadnemo iz lige.oni nece. U tome je razlika.
Na celiku, mladosti i slicnim se titule osvajaju,kao zrinjski ove sezone.bez kikseva i oscilacija.
Ekipa nije losa, a da li je dobra, pred nama je da vidimo. Ne u ovim pripremnim utakmicama vec u prvih 4-5 kola...
Ako se probije led bit ce hajra, ako kola krenu niz brdo nece valjat.
Treba dat podrsku. Yebiga, za manje od 20 dana je derbi,ma koliko se nama ne svidjale neke stvari jasno je da 'te stvari' ne zele same da odu. Zato treba ponovo dati podrsku Sarajevu, a ne njima.
Mi cemo bit tu za Sarajevo sve i da sutra ispadnemo iz lige.oni nece. U tome je razlika.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ne treba imati gubitnicki mentalitet i ici na 'nulu' u derbiju, ali ne treba ni biti budala pa napadati kao muha bez glave. Zlatna sredina - pametno igrati, osigurati svoj gol, koncentracija 90 min. i svaku gresku protivnika naplatiti golom 
PS. pored Lige12, ja jedva cekam da vidim rezultate Akademaca, pogotovo juniora, ove sezone.

PS. pored Lige12, ja jedva cekam da vidim rezultate Akademaca, pogotovo juniora, ove sezone.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Pratit će se organizovano juniorska liga barem domaće. Tamo ćemo se dogovoriti. Možda čak zamoliti one majmune da nam daju da snimamo. Nabavili bi i opremu i sve. Al neće dat.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- egocentrik
- Kontakt:
Trebalo nas je po tvom ugasiti u zadnjih 10 godina 20xpasica je napisao/la:Derbi je derbi pa necu nista o istom. Al ako Sarajevo ikad u ovoj ligi kuci odigra da "ne izgubi", odmah ugasiti klub, al znaci istog momenta!jurisicduska je napisao/la:Nešto razmišljam ne treba prve dvije utakmice ziheraški ići i igrati na rezultat, moramo otići da pobijedimo i Željezničar i Zrinjski. Realno da odemo da ne izgubimo ne ni izgubili, ali bi imali dva boda iz dvije utakmice. Ovako hajmo otići da dobijemo obje, pa i ako izgubimo jednu bolje 3 nego 2. O 6 da ne govorim. Pobjegao bi odmah tu glavnim konkurentima onda ti ide lakši raspored. Ja ne mogu zamisliti da mi obje te tekme dobijemo ali to bi bilo vrhunski.

VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
@pantelija nisam buraz ni mislio da imamo igrace da igramo u toj formaciji, pogozovo za jace utakmice.
Kazem da bih nas volio vidjeti, mozda u nekoj prijateljskoj, u toj formaciji.
Svjestan sam ja sta od igraca trazi ta formacija a vjerujem da je i @bordobijeli vim je Italiju pomenuo.
@miki u pravu si za Mihojevica i dobro je to radio. Steta je sto se vise ne forsira jer se vidi,stobi reko pantelija, da je skolovan igrac i od ovih nasih mladih igraca po mrni najbolji.
@duska definitivno izgledamo kao da nemamo nijednu uigranu formaciju, iako se ta 4231 najvise koristila meni nikad nije izgledala dobro. Mozda smjena trenera je razlog tome, a kod dzenana je mozda i nekako to imalo smisla al ono na horuk pa sta bude.
Nama po mentalitetu najvise odgovara 352, igraci sa ovih ptostora su cesto po evropi krpili sve pouicije u timu. Mozes silovati protivnika, mozes se branit, o kontrama da i ne pricam. Pa Ćiro je nasu repku iz mrtvih digao sa tom formacijom.
Doduse ti si pomenuo da li imamo trenera da postavi igru u toj formaciji a AVNOJ razlog sto kod nas formacije padaju u vodu
Mozda jednu generaciju u akademiji odgajat u toj formaciji
Kazem da bih nas volio vidjeti, mozda u nekoj prijateljskoj, u toj formaciji.
Svjestan sam ja sta od igraca trazi ta formacija a vjerujem da je i @bordobijeli vim je Italiju pomenuo.
@miki u pravu si za Mihojevica i dobro je to radio. Steta je sto se vise ne forsira jer se vidi,stobi reko pantelija, da je skolovan igrac i od ovih nasih mladih igraca po mrni najbolji.
@duska definitivno izgledamo kao da nemamo nijednu uigranu formaciju, iako se ta 4231 najvise koristila meni nikad nije izgledala dobro. Mozda smjena trenera je razlog tome, a kod dzenana je mozda i nekako to imalo smisla al ono na horuk pa sta bude.
Nama po mentalitetu najvise odgovara 352, igraci sa ovih ptostora su cesto po evropi krpili sve pouicije u timu. Mozes silovati protivnika, mozes se branit, o kontrama da i ne pricam. Pa Ćiro je nasu repku iz mrtvih digao sa tom formacijom.
Doduse ti si pomenuo da li imamo trenera da postavi igru u toj formaciji a AVNOJ razlog sto kod nas formacije padaju u vodu
Mozda jednu generaciju u akademiji odgajat u toj formaciji

Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Nedavno pricam sa jaranom koji je nekad davno trenitao kod nas, godiste 85.jurisicduska je napisao/la:Mi ne znamo dvije osnove fudbalske formacije da igramo loše, znači igramo ih ispod lošeg a ne da igramo 3-5-2. Dajte malo realnosti. 4-2-3-1 i to je to. Nikakve tople vode jer i nju ne znamo igrati ali bar ko baca 3-4 minute utakmice da je to to.
Kaze, uvodi mene trener, sve sto kaze "igras umjesto ovoga". Na to se svodi sva taktika.
Pusti 11 igraca da igraju, lafo podijeli ih po pozicijama, nikakve analize, nikakvih zadataka ko koji dio terena pokriva, ko se povlaci ako neko ode naprijed ili obratno, ko koga markira, kretnje bez lopte, nista slicno tome.
Ovo sto raja prica 442, 352, 433 je smijesno.
Taktika nije koliko ce odbrambenih, veznih i napadaca igrati, taktika je podijeliti im zadatke koje ce oni implementirati na terenu.
Da li je to 443 ili 433 ili 811 najmanje je bitno.
Bio je prije onaj Ayax ovdje, frajer je lupao ko maksim po diviziji.
Smorio je sa taktikama.
http : // generalposlijebitke . **** . ba/ ? view = classic
Samo spojite ove razmake. Vrijedi procitati. Tek tad skontas da nemas blage veze o fudbalu i da milion stvari i ne primjesujes.
Ovo se zove analiza i taktika. Mislis da kod nas u ligi iti jedan trener zna ovakvo sto napisati?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 05 jul 2016, 00:55, ukupno mijenjano 4 puta.
Ako nisi razumio poruku, zaobidji post.egocentrik je napisao/la:Trebalo nas je po tvom ugasiti u zadnjih 10 godina 20xpasica je napisao/la:Derbi je derbi pa necu nista o istom. Al ako Sarajevo ikad u ovoj ligi kuci odigra da "ne izgubi", odmah ugasiti klub, al znaci istog momenta!jurisicduska je napisao/la:Nešto razmišljam ne treba prve dvije utakmice ziheraški ići i igrati na rezultat, moramo otići da pobijedimo i Željezničar i Zrinjski. Realno da odemo da ne izgubimo ne ni izgubili, ali bi imali dva boda iz dvije utakmice. Ovako hajmo otići da dobijemo obje, pa i ako izgubimo jednu bolje 3 nego 2. O 6 da ne govorim. Pobjegao bi odmah tu glavnim konkurentima onda ti ide lakši raspored. Ja ne mogu zamisliti da mi obje te tekme dobijemo ali to bi bilo vrhunski.
@duska, Ok je ako u toku tekme skontas da te ne ide, pa mijenjaj taktiku i izvuci sta mozes, tu se slazem. Al da ulazimo u tekmu na Kosevu sa taktikom "samo da ne izgubimo", to je za mene porazavajuce.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Ne mozemo otvoriti.Evander je napisao/la:Nedavno pricam sa jaranom koji je nekad davno trenitao kod nas, godiste 85.jurisicduska je napisao/la:Mi ne znamo dvije osnove fudbalske formacije da igramo loše, znači igramo ih ispod lošeg a ne da igramo 3-5-2. Dajte malo realnosti. 4-2-3-1 i to je to. Nikakve tople vode jer i nju ne znamo igrati ali bar ko baca 3-4 minute utakmice da je to to.
Kaze, uvodi mene trener, sve sto kaze "igras umjesto ovoga". Na to se svodi sva taktika.
Pusti 11 igraca da igraju, lafo podijeli ih po pozicijama, nikakve analize, nikakvih zadataka ko koji dio terena pokriva, ko se povlaci ako neko ode naprijed ili obratno, ko koga markira, kretnje bez lopte, nista slicno tome.
Ovo sto raja prica 442, 352, 433 je smijesno.
Taktika nije koliko ce odbrambenih, veznih i napadaca igrati, taktika je podijeliti im zadatke koje ce oni implementirati na terenu.
Da li je to 443 ili 433 ili 811 najmanje je bitno.
Bio je prije onaj Ayax ovdje, frajer je lupao ko maksim po diviziji.
Smorio je sa taktikama.
http://generalposlijebitke. ****. ba/?view=classic
Ovo se zove analiza i taktika. Mislis da kod nas u ligi iti jedan trener zna ovakvo sto napisati?

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Vrati se opet, samo spoji razmake.
Ili ukucaj samo na google general poslije bitke.
Ili ukucaj samo na google general poslije bitke.
-
- Kontakt:
Pašica razumjeli smo se.
Ma moj evandere da bi se implementirala taktika igrač mora biti školovan od 10 godina u smislu ispunjavanja svojih zadataka. Kod nas u rosteru možda postoje trenutno 3 takva igrača. Role, uloge i zaduženja su sastavni dio modernog fudbala. Kod nas ne postoji plan kad imaš loptu a ne kad je nemaš. Kod nas ne postoje tranzicijska pravila, šta se radi u slučaju 3 na 2, 3 na 3, 1 na 3, šta se radi po izgubljenoj lopti. Baš sam s nekim prijateljima pričao o poprečnom dodavanju (pravolinijski sa strane na stranu) Rustemović napravi takvih 10 dodavanja tokom utakmice a mene su recimo tukli kišobranom kad bih tako dodao jednom loptu. To su najrizičniji fudbalski pasovi i onda je nekom on dobar igrač, meni nije jer je neškolovan. Odmah me to izbaci iz takta. Da ne govorimo o ovim gorim od njeg on je još i zlatan dečko. To se jednostavno ne može implementirati ovdje. Meho Kodro je pokušao osnove, igranje fudbala kroz 3 kanala, radijus kretanja odredio, podijelio po 2 defanzivna i dva ofanzivna zadatka i nisu mogli da ispoštuju, a danas se igra u 5 kanala sa po 10 individualnih zaduženja, daleko smo mi od tog nivoa. Ne možeš ti učiti nekog sa 26 šta znači pravilno raspoređivanje snage, prostora, vremena, balansa između tempa, nema šanse. Da ne duljim bezveze se s tim gnjavimo. Naši igrači najčešće ne uspiju vani jer nisu školovani. Uspiju krila i špicevi jer ne treba aman zaman pamet da se to odigra. A štoper i bek a pogotovo veznjak moraju biti preinteligentni, naravno uspije i po koji golman jer za tu poziciju je poželjno da si što luđi i gluplji.
Ja sad kad gledam utakmicu toliko se iznerviram jer nekim osnovnim, fundamentalnim fudbalskim stvarima oni nisu dorasli. Zato je meni recimo uvijek draži Mihojević jer od njeg može bit klasa jer vidiš da prati, ima smisla njegovo kretanje, ne daje poprečno loptu, neko ga je to naučio. Vidiš da je školovan.
Najlakše je gledati nekom ko se nikad nije bavio fudbalom, on gleda jel ušla u go, jel ko tačno dodao, malo ko zna da za dodavanje (tačno, produktivno) treba dvoje, a ne jedno, kod nas nikad niko slobodan nema a zamjera se pogrešan pas. Ebeš i to. Volio bih raditi analize utakmice i hoću ako Bog da kad krene sezona. Po fazama i po igračima. Generalno sam primijetio da se igračima dosta toga zamjera zbog laičkog pristupa trenera i posmatrača. Nije igrač kriv ako u toj postavci ne može dati svoj maksimum. Nit je igrač kriv ako je glup, nemoj ga stavljati.
Ma moj evandere da bi se implementirala taktika igrač mora biti školovan od 10 godina u smislu ispunjavanja svojih zadataka. Kod nas u rosteru možda postoje trenutno 3 takva igrača. Role, uloge i zaduženja su sastavni dio modernog fudbala. Kod nas ne postoji plan kad imaš loptu a ne kad je nemaš. Kod nas ne postoje tranzicijska pravila, šta se radi u slučaju 3 na 2, 3 na 3, 1 na 3, šta se radi po izgubljenoj lopti. Baš sam s nekim prijateljima pričao o poprečnom dodavanju (pravolinijski sa strane na stranu) Rustemović napravi takvih 10 dodavanja tokom utakmice a mene su recimo tukli kišobranom kad bih tako dodao jednom loptu. To su najrizičniji fudbalski pasovi i onda je nekom on dobar igrač, meni nije jer je neškolovan. Odmah me to izbaci iz takta. Da ne govorimo o ovim gorim od njeg on je još i zlatan dečko. To se jednostavno ne može implementirati ovdje. Meho Kodro je pokušao osnove, igranje fudbala kroz 3 kanala, radijus kretanja odredio, podijelio po 2 defanzivna i dva ofanzivna zadatka i nisu mogli da ispoštuju, a danas se igra u 5 kanala sa po 10 individualnih zaduženja, daleko smo mi od tog nivoa. Ne možeš ti učiti nekog sa 26 šta znači pravilno raspoređivanje snage, prostora, vremena, balansa između tempa, nema šanse. Da ne duljim bezveze se s tim gnjavimo. Naši igrači najčešće ne uspiju vani jer nisu školovani. Uspiju krila i špicevi jer ne treba aman zaman pamet da se to odigra. A štoper i bek a pogotovo veznjak moraju biti preinteligentni, naravno uspije i po koji golman jer za tu poziciju je poželjno da si što luđi i gluplji.
Ja sad kad gledam utakmicu toliko se iznerviram jer nekim osnovnim, fundamentalnim fudbalskim stvarima oni nisu dorasli. Zato je meni recimo uvijek draži Mihojević jer od njeg može bit klasa jer vidiš da prati, ima smisla njegovo kretanje, ne daje poprečno loptu, neko ga je to naučio. Vidiš da je školovan.
Najlakše je gledati nekom ko se nikad nije bavio fudbalom, on gleda jel ušla u go, jel ko tačno dodao, malo ko zna da za dodavanje (tačno, produktivno) treba dvoje, a ne jedno, kod nas nikad niko slobodan nema a zamjera se pogrešan pas. Ebeš i to. Volio bih raditi analize utakmice i hoću ako Bog da kad krene sezona. Po fazama i po igračima. Generalno sam primijetio da se igračima dosta toga zamjera zbog laičkog pristupa trenera i posmatrača. Nije igrač kriv ako u toj postavci ne može dati svoj maksimum. Nit je igrač kriv ako je glup, nemoj ga stavljati.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Za pocetak da igraci nauce primati loptu a da im se ne odbije od nogu kao od beton.
Sent from my E6653 using Tapatalk
Sent from my E6653 using Tapatalk
- MaroonKrajina
- Kontakt:
Bajram Šerif Mubarek Olsun! Da sreća i zdravlje prate sve zaluđenike u bordo boju.I makar titula,dvije.Neće se niko buniti 

Bajrambarecola braco po boji,svima vama koji slavite bajram!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Bajram Serif Mubarek Olsun, da vam Bog da svako dobro braco 

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
- Evolution87
- Kontakt:
Bajram Serif Mubarek Olsun mojoj bordo braci. Molimo Allah dz. s. da nam upise i primi post i ucini da budemo bolji nego ranije.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.