FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Na stranu sve,ali ja jedva cekam pocetni sudijski zvizduk u 1. kolu PL BiH 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Mahalski mentalitet vs. Mentalitet jednog momka koji zeli i moze biti najbolji u Europi 
Razlika je jasna
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Razlika je jasna

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Sejfudin Ahmetović?joker90 je napisao/la:Ko je mladic sa slike?![]()
![]()
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Manje vise svi znamo, ali samo da potvrdim. Informacija iz prve ruke. Sa Hadom je prekinuta suradnja, novi dobavljac opreme bit ce Nike.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 04 jul 2016, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.
Da! Davno nekad, prije nego sto je postao otac ove igrice!
Jedino za Semsudina znam da je pojacanje, ovo ostalo se mora dokazati!
Jedino za Semsudina znam da je pojacanje, ovo ostalo se mora dokazati!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hvala Bogu dragom...još kad bi znali kada će biti predstavljeni novi dresovi i kada će biti u fan šopu, bilo bi za 10Evander je napisao/la:Manje vise svi znamo, ali samo da potvrdim. Informacija iz prve ruke. Sa Hadom je prekinuta suradnja, novi dobavljac opreme bit ce Nike.

da su pravi ljudi u upravi, sa tanovim parama smo mogli napraviti od fks balkanski shakhtar.
al dzaba, to je taj nas mentalitet, samo daj meni, neka ja imam, drugi nek krepaju
al dzaba, to je taj nas mentalitet, samo daj meni, neka ja imam, drugi nek krepaju

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Svaka čast za post. Mislim da je ovo otprilike to kako treba razmišljati. Kako god okrenemo, podrška ne smije izostati. Ne smije i ne treba izostati ni kritika, ali sve treba da je sredinom džade. Baš se sjećam da sam par kola prije kraja sezone čitao temu Zrinjskog i vidio hrpu postova u fazonu "imamo Evropu u džepu, probati odraditi korektno do kraja" i slično, dok bi mi uveliko proslavljali titulu. Ko je dok je bila ona zabrana gostovanja ipak išao na tekme, mogao je onako objektivno i iz prve ruke vidjeti kakav je odnos prema našem klubu u drugim sredinama, a samo kod nas se isto psuje i pljuje našim igračima. Problem ove nazovi podjele ovdje je isto tako što se većina ljudi drži mišljenja kao da je stav. Neki dan sam baš pisao sa @pitarbordo i govorio kako Hurtić i nije baš najveći debil i da nema veze sve to s licencom, i onda je on objašnjavao da kao takav ne može da bude, elem nejse. Činjenica je da on jest trener, dakle može. Isto tako da sam ja htio braniti to morao bih pisati kako je on odličan i najbolje rješenje, a ni sam to ne mislim, štaviše slažem se s čovjekom. Samo mislim da je kasno sad i besmisleno prozivati Hurtića, već mu se treba pružiti podrška, trebamo izvući najbolje iz onoga što imamo. Znamo svi da bi Selimoviću i trenutnoj upravi, do afere "Punac", djevica Marija pozavidjela na čednosti, a poslije milion negativnosti, dok je s druge strane činjenica da su oni još mnogo ranije pogubili konce, da su lagali recimo i za Saidov ugovor, onomad kad je otišao, ali to niko do sad vidim nije ni spomenuo. Uglavnom, ne trebamo ići iz krajnosti u krajnost, kako si već naveo, mislim da ne trebamo ni da se slažemo za sve uvijek, osim za jedno - svi smo na istoj strani.VanCipelic je napisao/la:Pratim ovaj forum redovno vise od 2 godine, mozda i 3, registrovao sam se tek u februaru ove godine, nisam nesto aktivno pisao ali sada imam neku potrebu da napisem malo duzi post, nadam se da mi administracija nece obrisati.
Prije nekih godinu, godinu i pol, svakodnevno se moglo citati o "pisanju po sirotinji", "ogadit cemo im fudbal", "2,3nivoa smo iznad PL" i slicno.
Dino je bio najbolja, najpametnija, najkulturnija osoba koja je usla u klub poslije rata, a neki su ga cak uporedjivali sa pokojnim Svetozarom Vujovicem. Danas, Dino je najvece zlo sto je uslo u klub, gore zlo i od Baljka, Muce, Merdana i ostalih, niko nam ne valja, sve nam smeta, borit cemo se za opstanak i td..
Ali tako je to kod nas, pitarski mentalitet, iz krajnosti u krajnost. Ponekad se pitam da li cemo ikad biti u nekoj zlatnoj sredini, bez neke lazne euforije ali takodjer i bez ovog ocaja koji trenutno nastupa, pljuvanja po svemu i slicno.
Da se razumijemo, JA SAM APSOLUTNO ZA TO DA SE OVA UPRAVA POVUCE SKROZ IZ SVIH STRUKTURA KLUBA, napravili su niz gresaka, da li namjerno ili ne namjerno to ne mogu tvrditi jer ne znam. U kratkim crtama pa ko shvati, da ne pisem opsirno a nadam se da cete razumjeti. Ibrakovic, Husref, Jarni, Ljupko, Dzeno, Kodro, Dzeno, Hurta, Jesic, Hurta, Bakus klan, Haad, fanshop, cijene ulaznica, Kostic, Mitrevski, Protic, Ikande, Stepanov, Alispahic, Kramar, brazilci, Simeunovic/Stevanovic, Velkoski, punac i td i td...
A najveca greska ubjedljivo je bio Jesic, on nas je unazadio sigurno 3 do 4 godine unazad. Otjerao je dosta igraca koje nije trebao, doveo je igrace koji ne bi imali mjesta ni u timu prije dolaska Tana, odbio neke igrace koji bi mogli dati ruke, namjerno ili ne namjerno iz utakmice u utakmicu podcjenivao protivnike, uigravao igru bez igre, iscrpio igrace a umjesto da je izvadio ono najbolje iz njih, desio se kontraefekat. Mnogi ce reci da je Ibrakovic najvece zlo ali mi smo sa njim osvojili kup, titulu, igrali playoff EL i prema tome izmedju dva zla, sto i jesu ova dva covjeka, biram manje zlo.
Da kazem koju o Almiru Hurticu, ja ga ne poznajem ali je on veoma dobar prijatelj od mog prijatelja i tako da znam ponesto njemu. Kao sef Akademije, suma sumarum, odradio je veoma dobar posao. Kada je tek formirana Akademija, Ibarkovic je ubacio nekoliko antitalenata ciji je menadjer njegov prijatelj Hase Tiric(menadjer Radovca i ratni profiter). Isprobani su i nakon sto je vidio da on njih nema nista, Hurtic ih je rastjerao nakon cega mu "neko" pali njegov automobil. Kasnije je opet Ibrakovic obecao Tiricu da ce njegove igrace ubaciti u Akademiji kao jedan od uslova produzenja sa Radovcem, ubacio ih je ali je Hurtic opet izbacio. Sve negativne price u vezi Akademije(da roditelji placaju Hurticu da njihova djeca igraju i slicno) poticu od sarajevskih guzonja cija djeca nisu dovoljno talentovana i nemaju mjesta u istoj. Znaci, u Akademiji niko nista ne placa, njima klub placa stipendije, stanarine i td.
Dovedeni su mladici iz raznih krajeva BIH, najmanje je djece iz Sarajeva jer su sarajlije pretezno mahalci i mahala im ne da da naprave nesto(slucaj Radovac). U poslijednje 2 godine, potpisan je profesionalni ugovor sa preko 20 akademaca, sve i jedan je veoma taletnovan i obecava. Od svih tih akademaca je do sada jedino Burovic(carsijsko djete, mahalac) razocarao i on je otjeran. Jesic je otjerao Andjusica a Hurtic je insistirao da se Adjusic vrati i klub je cak nesto i platio Olimpicu.
Prvi put sjeda na klupu nakon katastrofalnog poraza od Slavije, katastrofalne atmosfere u klubu, medju igacima i uspjeva da izvuce maksimum iz njih.
Uz lijepu igru, za razliku od prethodnih utakmica, rutinski uzima Borca, uzima 3:0 Radnika u Bijeljini i u Mostaru izbacuje Zrinjskog iz kupa.
Drugu epizodu zapocinje sa jos gorom atmosferom u ekipi, oko ekipe, na tribinama u upravi i opet do utakmice u Tuzli, izvlaci maksimum iz njih i uzima sve utakmice sem derbija u kojem smo bili daleko bolji tim na terenu ali nismo imali srece. Poslijednje dvije utakmice su bila samo slika citave sezone i epilog, KATASTROFA.
Ne branim ga, i meni je jedan od najgorih vijesti po zavrsetku sezone bila ta da ce nas on voditi u slijedecoj sezoni jer sam se nadao Petrovicu, Husu ili cak Jagodicu ali nije ni on fudbalski laik kao sto ga mnogi predstavljaju. Odluka Tana je bila da se sef struke u ovoj sezoni ne placa kao prethodnici(Jarni,Kodro,Jesic) i jedini koji je mogao popuniti to mjesto je bio upravo Hurtic.
I naravno, sada nam je on glavna meta za pljuvacinu, svaki njegov interviju mu se uzima za zlo a covjek pokusava da da neku realnu sliku.
Odmah poslije utakmice sa Olimpicom, Benko je izrazio zelju da ide i malo sta Hurtic moze uraditi po tom pitanju a Dulju bi na kraju sezone 90%forumasa, navijaca prodalo pa cak i otjeralo.
Sto se tice prijelaznog roka, ne sjecam se kad smo doveli ovoliko igraca a da su isti prethodnu sezonu manje-vise redovno igrali. Idemo redom:
AHMETOVIC- 9golova,7asistencija, u prvoj polusezoni medju najboljim igracima Slobode, u drugoj manje igrao zbog sukoba sa Husrefom. Po efikasnosti, drugi igrac lige iza Benke. Ukoliko Benko ode, mislim da ce ga moci zamjeniti, Benko je sigurno klasa iznad ali je Ahmetovic kompletniji u nekim segmentima.
SARIC- Mozda i ponajbolji igrac Slobode prosle sezone, neumoran igrac, rjetko kad da pogrijesi pas, igrao na vise pozicija u toku sezone i na svakoj odgovorio. Od njega dosta ocekujem i nekako sam siguran da nece razocarati.
HODZIC- Uz Memisevica i Obradovica, najbolji igrac Radnika, pokrivao citavu desnu stranu, brz, eksplozivan. Izabrao nas prije Zrinjskog, Slobode i Zelje, bio je i Partizan u igri ali je to bilo na dugom stapu.
BALIC- Reprezentativac Crne Gore, iz HNL otisao u Ukrajinu za 1m€, igrao redovno u Ukrajini i Rumuniji. Igra lijevog beka i stopera.
CETKOVIC- Povremeni reprezentativac CG, promjenio je dosta klubova, proslu sezonu nastupao u Albaniji. Nakon sto je prvu polusezonu propustio radi povrede, u drugoj polusezoni svojim golovima odveo 7.klub na tabeli u finale kupa. Ko ima Kojasevica u prijateljima na FB neka ga pita za njega, on nam tvrdi da ce biti ogromno pojacanje.
HUSEJINOVIC- Najvece pojacanje a jedini koji nije igrao redovno. Samo njega da lijepo zdravlje posluzi i da ga povrede zaobidju. Amin
CRNKIC- Igrao redovno u ligama jacim od nase, relativno mlad. Mogao bi biti pun pogodak a ne vjerujem da mu je plata blizu one sto su imali Stepanov, Alispahic..
NOVAKOVIC- Ovo je jedini igrac sa kojim nisam zadovoljan. Iako je igrao redovno u Rumuniji, ne mirise mi bas nesto, jedino sto ima a da mi se svidja je visina.
ANDJUSIC- Ko ga je gledao u juniorima, ibretom se ibretio nakon sto ga je celavac otjerao zimus. U prvoj polusezoni u Travniku se nije bas naigrao ali je zato u Olimpicu pokazao i dokazao svoje kvalitete i veoma mi je drago da su ispostovali Hurtu i vratili ga.
HEBIBOVIC- Svojim golovima i svojim nastupima kada je uhvatio formu, ostavio Olimpic u PL. Dosao ljetos kao veliko pojacanje, kao jedan od najboljih krilnih igraca lige i nasi ga stave na beka, pri tom povreda ledja, pad samopouzdanja.
ADILOVIC- Ostao u dobrom sjecanju, jedan od rjetkih poslijeratnih golmana koji nije imao katastrofalne kiksove, u Celiku branio odlicno. Kao zdrava konkurencija, pozdravljam njegovo dovodjenje.
KITANOVIC- Iskreno bih volio da potpisemo ovog momka. Na klipovima se vidi da zna igrati, tri godine igra standardno u U21 timu Sparte koja ima odlicnu Akademiju.
Ukoliko ipak Benko i Dulja ostanu, mi cemo imati 70% jacu ekipu od prosle godine i ako se od te ekipe uspije napraviti TIM, mozemo se nadati i najvecem plasmanu. Dosta toga se mora poklopiti, od atmosfere u timu, na tribinama, povredama, uigranosti i td,..
NA KRAJU KRAJEVA, OSTAJE TEREN KAO JEDINO PRAVO MJERILO.
Da postavim koje pitanje za ove koji svrsavaju na pojacanja kona:
Koga bi vi doveli:
Pozdera, koji je igrao u 3,4 ligama Njemacke, drugoj ligi Holandije ili Ahmetovica koji je bio medju top3 napadaca lige i igrao nekoliko godina u Rusiji.
Radinovica, ispao iz lige sa Borcem a kolega iz sredine, Redzic, daleko bolji od njega ili Sarica koji je bio ponajbolji igrac ekipe koja je vecinom igrala najbolji fudbal u toku prvenstva.
Hervasa, koji ruku na srce ima solidan CV ili Saida Husejinovica.
Talijana i Grka koji zajedno imaju 20 utakmica u poslijednjih 5 godina ili Novakovica koji je prethodnu sezonu igrao 25 utakmica u Rumuniji.
Secerovica, krpio mu Besirovic greske koje je pravio i da je ostao u Radniku ne bi mu celo produzio ugovor ili Cetkovica koji je sam doveo slabasan klub do finala kupa.
Lazica, koji je igrao neku tamo sporednu ulogu u Radniku ili Crnkica koji je redovno igrao u Slovackoj.
Naravno, ne omalovazavam kone, nisam o tog posla, svakako su se i oni poojacali ali pljuvati i omalovazavati nasa pojacanja/prinove a dizate njihove u nebu je stvatno presmjesno.
MOJ PRIJEDLOG JE DA PRIJE, NA POLUVREMENU I NA KRAJU SVAKE UTAKMICE ISPROZIVAMO UPRAVU, DA SE NAPRAVE TRANSPARENTI NA SVIM TRIBINAMA, ALI DA U TOKU UTAKMICE DAMO PODRSKU IGRACIMA I SS U STO VECEM BROJU. DA MALO STANEMO NA LOPTU, DA SE POKRIJEMO KOLIKO SMO DUGI, DA NE OCEKUJEMO IGRACE KOJI DOLAZE U DINAMO, ZVEZDU, PARTIZAN, RIJEKU, VARDAR, HAJDUK JER SMO JOS UVIJEK DALEKO OD NJIH.
DA NE UNOSIMO IGRACIMA NERVOZU, DA IH PODRZIMO UKOLIKO ONI GINU NA TERENU A PROTIV UPRAVE DA VODIMO RAT MIMO TERENA.
HAJDE DA ZBIJEMO REDOVE, SVI IMAMO JEDAN CILJ A TO JE DA MOMCI KOJI BUDU NOSILI BORDO DRES NA KRAJU SEZONE NAM DONESU TITULU.
DA SE NE DJELIMO NA PLJUVACE I PLACENIKE, SVI IMAMO RAZLICITA MISLJENJA ALI TREBAMO GLEDATI REALNO A NE ONAKO KAKO MI POJEDINACNO ZELIMO DA VIDIMO.
STAZOM SLAVE KRENI TI, OPET PRVAK POSTANI!
FKS 1946
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
On voli Sarajvo, pravi je hordas. Husref Musemic jedan je od nas! Zivio ti nama ljudino:)
ZZ
04.07.2016. Anid Travancic potpisao za Novi Pazar!
07.07.2016. Anid Travancic uhapsen zbog pucnjave u Novom Pazaru.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Vela havle vela kuvete ila billah!Sabinho je napisao/la:04.07.2016. Anid Travancic potpisao za Novi Pazar!

Sabinho je napisao/la:04.07.2016. Anid Travancic potpisao za Novi Pazar!

Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Pa majka mu stara, zar se mora covjek ogrijesiti u zadnji dan ovog svetog mjeseca
Covjek napisao dugacak post i nadje se jedan i sve to citira samo da bi dodao par recenica, pa zar nismo nista naucili otkad forumi postoje.
Sent from my E6653 using Tapatalk
Covjek napisao dugacak post i nadje se jedan i sve to citira samo da bi dodao par recenica, pa zar nismo nista naucili otkad forumi postoje.
Sent from my E6653 using Tapatalk
Sretan rođendan legendi Husrefu, valjda nas ove sezone bude manje karinđao! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Sretan rodjendan legendo, dabogda ti srce zaigralo od srece za Sarajevom kao sto je znalo od tuge! Amin

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
FrancescoTotti je napisao/la:Sretan rodjendan legendo, dabogda ti srce zaigralo od srece za Sarajevom kao sto je znalo od tuge! Amin

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
-
- Kontakt:
Da li ce na danasnjem press-u "tjerati" Benku i Dulju?