Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jul 2016, 22:28

slika

:kafa:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 jul 2016, 22:36

proFCB je napisao/la:Khedira u top formi nije kvalitet za elf, a gdje je nakon sezone isjeckane povredama, provedene u Seria A (drugorazredno takmičenje)?

BTW, puno gora vijest je što je izgleda i Mario Gomez završio svoj nastup na Euru.
:lol: :lol:
Nije a mi vidimo da jest. Sta ti gledas? Lazes samog sebe i pricas ono u sto ni sam ne vjerujes. To se zove hejt.

Ozil i Khedira se najvise hejtaju vjerovatno jer nisu etnicki Njemci. Razumio bih donekle etnicke Njemce ali ove nase ako ih tako mogu nazvati nikako :lol: :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jul 2016, 22:40

Vala kritika prema Ozilu je zbog nedovoljnog angazmana. Nije to onaj Mesut prije SP i na samom prvenstvu. On od finala igra preko neke stvari.
I kao takav je bitan za Elf, ali ne pruza svoj maksimum.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jul 2016, 22:42

samo_lijevo je napisao/la:slika

:kafa:
Sta ocekivati od celnika te seljacke stranke Bayerna...Garantujem da nema veceg broja prikrivenih nacista nego li je to slucaj u CSU-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jul 2016, 22:46

Problem je sto svako ima pravo iznijeti svoje misljenje.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 jul 2016, 22:54

Francuzi ne izgledaju lose na terenu.
Igraju dosta otvoreno, imaju i solidan napad ali i supljina pozadi. Kakav ce biti pristup protiv Njemacke bas cemo da vidimo.

Nadam se da Nijemci idu u finale iako bi ovo mogla biti jedna zayebana utakmica.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jul 2016, 23:05

samo_lijevo je napisao/la:Vala kritika prema Ozilu je zbog nedovoljnog angazmana. Nije to onaj Mesut prije SP i na samom prvenstvu. On od finala igra preko neke stvari.
I kao takav je bitan za Elf, ali ne pruza svoj maksimum.
Ozil je igrac koji je uvijek u vrhu po broju pretrcanih kilometara i po broju preciznih pasova, iako igra poprilicno nezainteresovano on na terenu odradi dobar dio posla i tesko se za njeg moze reci da je igrac manje na terenu.
Cak i kad je nezainteresovan, on je korektan igrac, a kada je zainteresovan moze vuci sam repku, radi se o jenom od najboljih plejeva na Svijetu, po broju asistencija u karijeri ali i u sezoni je medju najboljim na Svijetu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jul 2016, 23:44

Khedira je jako bitan igrač za repku i to sam ranije objašnjavao, jer čovjek dosta protivničkih napada presiječe, borben je, zna povući i prema naprijed..Ima i šutinu. Za stabilnost u igri Elf-a je jako bitan.

Ozil je genijalac, ima tu u umjetnost u igri, mekoću s loptom, bitan je ali nije najbitniji. Mana mu je što je često lijen. Puno veći značaj za reprezentaciju imaju Schweini,Muller, Neuer i Khedira a i Boateng sve više. Ranije su tu uz rame ovima bili Klose i Lahm.
Problem je na ovom prvenstvu što je Muller izvan forme, iako trkom, borbom daje doprinos a Schweini nije na 100%. Ipak timski duh je opet na visokom nivou, svi rade jedni za druge, a mladi igrači poput Kimmicha i Hectora uskaču dobro daju doprinos i preuzimaju odgovornost kad je najpotrebnije.

Treba istaći i to da odavno npr Ozil i Gomez nisu ovoliko trčali a ovaj drugi odavno u repki nije imao ovoliko samopouzdanja da sada i najelegantnije poteze pravi (npr onaj predasist sinoć).

Loew je našao pravi mišung (ponovo). Ovi momci su heroji i već su mnogo postigli samim tim što su nakon uvjerljive titule svjetskog prvaka stigli do polufinala EURO-a i to preko teskog protivnika. A protiv Francuza će biti teško jer nakon teške utakmice dolazi opet teška i to još domaćin. Tu je sada i rovitost te suspenzija za Hummelsa, bit će zato teško ali Nijemci vole ovakve izazove pa sam zato optimista.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 jul 2016, 23:45

Francuzi imaju smješnu odbranu koju Elf mora iskoristiti i vjerujem da hoće.Uvjeran sam u finale Portugal- Njemačka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2016, 00:21

Za Gomeza definitivno prvenstvo gotovo - povreda mišičnog vlakna. Za Scweinija i Khediru nema još konačne dijagnoze ali izvjesno je da bi za obojicu već sada mogao biti kraj prvenstva.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 jul 2016, 00:50

effe_sa je napisao/la:Za Gomeza definitivno prvenstvo gotovo - povreda mišičnog vlakna. Za Scweinija i Khediru nema još konačne dijagnoze ali izvjesno je da bi za obojicu već sada mogao biti kraj prvenstva.
Šta je sa Schweinsteigera, nisam upućen?
Kajzer10 je napisao/la:Ozil i Khedira se najvise hejtaju vjerovatno jer nisu etnicki Njemci. Razumio bih donekle etnicke Njemce ali ove nase ako ih tako mogu nazvati nikako
Teške su ovo riječi prema nekome koga uopće ne poznaješ. Ja ne hate-am nikoga, a pogotovo ne nekoga što je druge nacionalnosti, ili kako ih ti ovdje nazivaš "neetnički njemci".

Ja sam objasnio svoje tvrdnje, to što se neko sa mnom ne slaže ne znači da je nužno u pravu ili u krivu. Za mene je Khedira manje važan i manje kvalitetan igrač od Schweinsteigera, čak i kada je u formi.
Stern des Südens

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jul 2016, 13:57

slika
90% ovako. Ne sviđa mi se al haj
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2016, 14:25

Boljih trenutno nema.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 jul 2016, 14:33

Sa ovim sastavom gol bi dali tamo, jedno, 2078.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2016, 14:42

Prema izjavama sa danasnje konferencije BILD u Cetvrtak ocekuje sljedecu formaciju...

Neuer - Kimmich, Höwedes, Boateng, Hector - Weigel, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Götze

Ostaje nam da vidimo hoce li i ovaj put BILD pogoditi sa formacijom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jul 2016, 15:16

amerosm je napisao/la:Prema izjavama sa danasnje konferencije BILD u Cetvrtak ocekuje sljedecu formaciju...

Neuer - Kimmich, Höwedes, Boateng, Hector - Weigel, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Götze

Ostaje nam da vidimo hoce li i ovaj put BILD pogoditi sa formacijom.
Ma ovo bi bilo perfektno al neću na silu da vjerujem.Low bi pozitivno iznenadio s ovom formacijom al nema on nešto za ovako šta.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jul 2016, 15:26

Pitanje je da li Loew vjeruje da neko moze zamjeniti Matsa i Samija u 4231? Ipak su bitni oni u tom defanzivnom dijelu zbog Girouda i Griezmana, koji su opasni do bola naprijed.
Hoewedes i Bastian kao zamjene :?: Po meni nedovoljno defanzivno. Mozda se bude kockao i stavio njih...Götze umjesto Gomeza naprijed je sigurica u 4231.
A mozda bude ostavio opet 352, kao sto @besic napravi gore, uz izmjenu Can-Bastian, jer ne treba Can destruktivac pored 3 nazad.
Ocekuje nas duel Kimmich vs Payet, Giroud vs Boateng, Pogba vs Hector, Götze vs Koscielny, Kroos vs Matuidi, Griezman vs sviju-nazad :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jul 2016, 15:34

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2016, 15:53

Uglavnom ceka se Bastian. Loew je potvrdio da Kimmich nece igrati u sredini, ostaje na beku.
Dakle, u sredini ostaju Can i Weigl.
Jedna zanimljiva izjava je da ima opciju igrati s dva napadaca. Da i to vidimo.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 04 jul 2016, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 jul 2016, 19:05

Dva napadača? To će on i Francuze da kopira kao što je kopirao Italiju i na guzove se prošlo dalje. :crazy:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.