Koliko sam ja shvatio Hasan Mara ce kao clan UO biti zaduzen za infrastrukturu. Taj covje zlata vrijedi i zna mnogo toga. Medjutim, na odrzavanju kompletnog kompleksa Josik trenutno radi samo jedan radnik (ne znam jel' se nesto u medjuvremenu promijenilo) i fizicki je nemoguce da on to sve pokrije. Dakle svaka pomoc mu je dobrodosla. Siouxi su u vise navrata organizovali akcije ciscenja i uredjenje stadiona, ali to sve nije dovoljno da bi se kompletna situacija poboljsala.
Ograda oko glavnog terena je kao babin zub - truHla i dotrajala. Nije potrebna neka snaga pa da se ograda polomi, savije i napravi neupotrebljivom. Tribine izmedju istoka i juga su nakon poplava 2014 su deformisane i ispucale. Neko je napravio odovod s Kacare direktno prema stadionu, odnosno tom dijelu tribina i to je glavni razlog stanja te tribine. Takodjer, dio terena kod korner zastavice na tom dijelu je izdignut upravo zbog toga.
Zapadna tribina se jos nekako drzi, ali i tome ce stati u kraj narkomani i alkoholicari koji noci provode na toj tribini, a nakon sto se "urokaju" odvaljuju stolice i tako polako unistavaju i Zapad.
Nekada je "RAD" odrzavao teren i stadion, danas to vise ne rade. Bez privatizacije nema spasa stadionu i kompleksu "Josik", jer Opcina nikad nece izdvojiti milion KM koliko je objektivno potrebno da se sve dovede u red i da stadion bude stadionom. U ovaj iznos ubrajam rekonstrukciju pomocnog terena gdje bi trebali biti tereni s vjestackom travom.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar