FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 02 jul 2016, 13:48

AnelZ je napisao/la:Pa sada, jeftinije jesu osim zapada i malo mi je krivo zbog toga :D evo idemo od pretpostavke da ce ti godisnja ulaznica omoguciti 16-21 domacih utakmica (16 Liga, 0-5 kup) dok je prosle godine to bilo 18 utakmica (15 liga, 3 kup). Gledam iskljucivo cijenu za clanove + prosjek cijene ulaznice po utakmici sa godisnjom kartom za ovu sezonu je radjena za pretpostavci od 20 domacih utakmica:

Sezona 2015/16:
- Jug: 2,5 KM po utakmici (5 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 50%
- Sjever: 4,17 KM po utakmici (8 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 48%
- Zapad (samo natkriveni dio): 11,11 KM po utakmici (20 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 45%
- Penzioneri (jug): 1,67 KM po utakmici. Usteda: 62,5%

Sezona 2016/17:
- Jug: 1,75 KM po utakmici (5 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 65% (56,25%-66,66%)
- Sjever: 3 KM po utakmici (10 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 70% (62,5%-71,5%)
- Zapad A: 12,5 KM po utakmici (20 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 37,5% (21,875%- 40,5%)
- VIP galerija: 15 KM po utakmici (25 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 40% (25%-42,85%)
- Penzioneri (sjever): 1,5 KM po utakmici (10 KM redovna cijena ulaznice) Usteda: 85% (81,25%-85,71%)

Znaci za sve tribine je usteda veca nego prosle sezone nego za zapad. Mogu da shvatim potez uprave iako smatram da bi bilo bolje da je usteda i za zapad barem 50% (tj. cijena 200 KM odnosno 250 KM za VIP galeriju). Ali generalno su cijene za pozeljeti i nevjerovatno niske. Kupis ulaznicu za jug i zapravo time placas svega 1,75 KM po utakmici. Cak i da ispadnemo u prvom kolu kupa i da tu utakmicu igramo u gostima, to bi opet znacilo da je prosjecan trosak po utakmici sa godisnjom za jug 2,2 KM sto je nevjerovatno malo. Za sjever cak i veca usteda, a penzionerima se izaslo maksimalno u susret. Zaista mislim da oni koji ne kupe godisnju ulaznicu da prave kriminalno djelo prema sebi i svom budzetu :)
meni ovo smanjenje cijena (kroz kupovinu godisnja + clanska), govori da tim potezom uprava zeli doci do veceg iznosa novca u kracem vremenskom roku. logican potez, obzirom na radove koji se trenutno vrse na i oko stadiona i za sto su potrebni znacajniji iznosi novca. ko god je u prilici da ostvari kupovinu clanske + godisnje i ima namjeru redovno ici na utakmice, to ce sigurno i uraditi, jer su ustede znacajne, cime ce se u klub, za kratak vremenski period sliti znacajna kolicina novca.

sa druge strane, ako dodje do povecane kupovine godisnjih, pasce prodaja pojedinacnih karata, samim tim i prihodi od istih, sto logikom dovodi do povecanja pojedinacne cijene za sjever, sa 8 na 10 KM, cime ce se pokusati amortizovati dio razlike novca.

sto se zapada tice, ne znam koliko tacno ima karata u slobodnoj prodaji pred tekmu (mali kapacitet, vip, godisnje...), ali, obzirom na kvalitet utakmica koji ocekujemo u narednoj sezoni i na socijalni status osoba koje, inace, idu na zapad, mislim da ce ta tribina u 90% utakmica biti popunjena i, opet logicno, islo se na matematicku racunicu zarade od prodatih karata.

pisao sam na drugom mjestu, ja bih u ovu akciju "kupi stolicu za istocnu tribinu", ukljucio i odredjeni dio karata na zapadnoj tribini. opet kazem, tamo sjede clanovi skupstine, uo i no, biznismeni, sponzori... i sumnjam da su im privlacne stolice na istoku, ma koliko im mi davali prefiks vip. dati na prodaju, recimo, 200 karata (raspodjeliti na sve zone), na rok 3 ili 4 godine i siguran sam da bi se tih 200 karata na zapadu prodalo. za istok, nisam siguran u prodaju svih 500 ponudjenih karata (daj Boze da grijesim) i jedinu mogucnost vidim da se pojavi jos par firmi i pojedinaca kao megamix, pa da kupe veci broj. medjutim, ti ljudi opet nece sjediti tamo, nego ce djeliti te karte, i meni bi bilo ruzno da taj vip dio istoka bude poluprazan na utakmicama, jer je bas udarni kod tv prenosa, buduci da ce pokrivati sredisnji dio tribine.

takodjer, vec je predlagano i ideja je odlicna, da se odredjeni broj stolica na istoku izda kroz marketing (recimo logo bht sa tri tacke), gdje bi stolice bile u brendiranoj boji klijenta i davale izgled loga. opet se vracam na to da je istok idealna tribina za to, jer se tekme snimaju i prenose sa zapada i reklama bi bila na udaru gledalaca.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 02 jul 2016, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 jul 2016, 13:53

Godisnje za svaciji dzep. Malo je raja van Sarajeva koja ide na sjever da kazem ostecena jer ne dolaze na svaku utakmicu sto je i razumljivo. Ne mozemo svi biti zadovoljni, a stari je sve objasnio. Kako, zasto i zbog cega se islo s ovom varijantom. Zadovoljan sam sve u svemu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 jul 2016, 15:38

Cijena su stvarno jeftine, samo sam mišljenja da ce se slabo prodati godišnje, osim onih standardnih koji kupuju to po navici. Nismo otisli u evropu, nema euforije, rezultati na pripremama ce biti odlučujući da se poveća cifra prodatih godišnjih. Ja ne ocekujem veliku prodaju godišnjih uopće.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jul 2016, 15:59

starigrad je napisao/la:
pisao sam na drugom mjestu, ja bih u ovu akciju "kupi stolicu za istocnu tribinu", ukljucio i odredjeni dio karata na zapadnoj tribini. opet kazem, tamo sjede clanovi skupstine, uo i no, biznismeni, sponzori... i sumnjam da su im privlacne stolice na istoku, ma koliko im mi davali prefiks vip. dati na prodaju, recimo, 200 karata (raspodjeliti na sve zone), na rok 3 ili 4 godine i siguran sam da bi se tih 200 karata na zapadu prodalo. za istok, nisam siguran u prodaju svih 500 ponudjenih karata (daj Boze da grijesim) i jedinu mogucnost vidim da se pojavi jos par firmi i pojedinaca kao megamix, pa da kupe veci broj. medjutim, ti ljudi opet nece sjediti tamo, nego ce djeliti te karte, i meni bi bilo ruzno da taj vip dio istoka bude poluprazan na utakmicama, jer je bas udarni kod tv prenosa, buduci da ce pokrivati sredisnji dio tribine.

takodjer, vec je predlagano i ideja je odlicna, da se odredjeni broj stolica na istoku izda kroz marketing (recimo logo bht sa tri tacke), gdje bi stolice bile u brendiranoj boji klijenta i davale izgled loga. opet se vracam na to da je istok idealna tribina za to, jer se tekme snimaju i prenose sa zapada i reklama bi bila na udaru gledalaca.
kako im nece biti privlacne, kada za njih relativno male pare dobijaju mogucnost da u narednih 10 godina, kroz svoje nagradne igre dijele karte za utakmicu svojim kupcima i poslovnim partnerima.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 02 jul 2016, 16:04

amazon je napisao/la:Cijena su stvarno jeftine, samo sam mišljenja da ce se slabo prodati godišnje, osim onih standardnih koji kupuju to po navici. Nismo otisli u evropu, nema euforije, rezultati na pripremama ce biti odlučujući da se poveća cifra prodatih godišnjih. Ja ne ocekujem veliku prodaju godišnjih uopće.
uslov za kupovinu godisnje je posjedovanje clanske. jedini "problem" kod masovnije obnove clanskih je sto sada vaze 365 dana, a ne do 01.07., kao sto je ranije bilo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 02 jul 2016, 16:15

TMovac je napisao/la:
starigrad je napisao/la:

kako im nece biti privlacne, kada za njih relativno male pare dobijaju mogucnost da u narednih 10 godina, kroz svoje nagradne igre dijele karte za utakmicu svojim kupcima i poslovnim partnerima.
ja sam pisao u kontekstu da na istocnoj tribini ne vidim osima (ni oca, ni sina), misimovica, bracu brajlovic i njihove sinove, jaska badzaka, kemala kozarica, zaimovica, nikolica,... (da ne nabrajam vise). oni su na zapadu i sigurno bi, velika vecina njih, puno prije rezervisala sebi mjesto na zapadu u naredne 3-4 godine, jer kroz takvo ulaganje ima i licni interes i korist. to, sto ce jos neko, mozda, slijediti primjer megamixa, ne daje garanciju da cemo prodati svih 500 mjesta, koja su predvidjena u ovoj akciji.

a, to, za nagradne igre, dijeljenje poslovnim partnerima i sl, stoji. samo, opet kazem, vidjet cemo kako ce sve teci. daBogda ja pogrijesio i tih 500 karata planulo za 5 dana, ali sam skeptik da ce se uopste prodati svih 500. recimo, treba ti jos 29 firmi da uradi isto kao megamix, da bi prodao 300 karata. ostaje 200 karata, koje bi trebali uzeti pojedinci. nit vidim tih 29 firmi, nit tih 200 pojedinaca.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jul 2016, 16:32

starigrad je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
starigrad je napisao/la:

ja sam pisao u kontekstu da na istocnoj tribini ne vidim osima (ni oca, ni sina), misimovica, bracu brajlovic i njihove sinove, jaska badzaka, kemala kozarica, zaimovica, nikolica,... (da ne nabrajam vise). oni su na zapadu i sigurno bi, velika vecina njih, puno prije rezervisala sebi mjesto na zapadu u naredne 3-4 godine, jer kroz takvo ulaganje ima i licni interes i korist. to, sto ce jos neko, mozda, slijediti primjer megamixa, ne daje garanciju da cemo prodati svih 500 mjesta, koja su predvidjena u ovoj akciji.

a, to, za nagradne igre, dijeljenje poslovnim partnerima i sl, stoji. samo, opet kazem, vidjet cemo kako ce sve teci. daBogda ja pogrijesio i tih 500 karata planulo za 5 dana, ali sam skeptik da ce se uopste prodati svih 500. recimo, treba ti jos 29 firmi da uradi isto kao megamix, da bi prodao 300 karata. ostaje 200 karata, koje bi trebali uzeti pojedinci. nit vidim tih 29 firmi, nit tih 200 pojedinaca.
ma planut ce to ko halva. sta je jednoj firmi dati milju, pogotovo jer ce joj se to visestruko isplatiti. Pogotovo u ovom sistemu takmicenja gdje je haman svaka utakmica derbi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 02 jul 2016, 20:52

TikTak je napisao/la:Tmovac danas su neka druga vremena. Uopste se ne uzdam u te firme. Veliko je pitanje da li po zakonu ove ciji je drzava vecinski vlasnik mogu ulaziti u ovakve projekte. Mozda neko zna? Od privatnika ne ocekujem mnogo jer mi smo u principu ljudi kojima zavist ne da da napredujemo. Mnogo privatnika koji bi mogli izdvojiti novce se vodi ono sta ce oni papci i lopovi. One emisije o kamatarenju su doprinjele takvom stavu. Ozbiljniji sam covjek i vjerujte da se u ozbiljnijim drustvima o tome jos vodi rasprava. Je li sluzbena samo objavila za Megamix do sada?
Da je bilo nekih vecih uplata objavilo bi se na zvanicnoj mada ima ljudi i koji nece da im se ime spominje. Ostaviti nasim da se bave s tim jer to im ide od ruke. Teren me samo interesuje, treba nam konacno pobjeda.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 jul 2016, 21:23

I ja sam slicnog misljenja da mi navijaci ne trebamo da se bavimo tim koliko ce ko dati love i da li ce. Nase je da idemo na utakmice i pratimo igre. Moramo ovo u Slo sve pobjediti jer ce atmosfera biti ocajna. Valjalo bi nam jos jedno dobro pojacanje koje moze uletiti odmah da igra. Prica se da bi trebali prodati Memiju, pa cemo vidjeti..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 02 jul 2016, 23:30

I ja mislim da će te stolice planuti k'o halva, dok još par kompanija i jačih firmi uradi kao što je i Megamix, to je već lijepa polazišna brojka!

Što se tiče pripremnih utakmica, volio bih da izgubimo sve, ali da iz prvih 6 kola ostvarimo 15 bodova.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 jul 2016, 23:33

To bi valjalo kad bi bila neka garancija da izgubis sve a pobjedis u ligi. Medjutim ovo nije zelim - zelis, nego zbog atmosfere moramo pobjediti. A sta ce biti u ligi ne moze niko znati. Atmosfera je bitna..

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 03 jul 2016, 03:28

Ja još čuo nikog od navijača da ih brinu pripremne i rezultati nego svi jedva čekaju derbi ;)

Nek sve izgube 3 razlike jer bar 98,9% navijača ne kreira misljenje i "atmosferu" prema rezultatima pripremnih tekmi ;)

I da izuzetno pozitivne stvari oko godišnjih, sjajan potez nikad vise ih se neće prodat ;)

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 jul 2016, 09:28

velika očekivanja imaju samo oni koji ne idu na utakmice. koliko se god proda za uhar je. cijene godišnjih nisu mogli jeftinije ali kako raju navući da kupi ako nema naviku. djeca piskaraju po forumima a niko godišnje nema, neko bi reko' svaka utakmica je njihova. treba nekako probati raju nafurat jer nam je ova lova bitna, to je odmah dobra inekcija.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 jul 2016, 09:57

Bice solidna prodaja godisnjih i clanskih. Treba "napucati" i za dresove. Ne znam kad ce biti u prodaji. Uglavnom nasa PR sluzba treba da zaradi platu.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 jul 2016, 10:40

ja nekako oslukujem od raje sta pricaju pa onda formiran mišljenje. moja raja nije zadovoljna pripremnom protiv olimpica i porazom od mladost. jedino sto svi skidaju kapu to je dovođenje Jahica. dalje, npr dosta moje raje neće kupiti godišnju i po tome sam rekao da treba nafurati raju, ali to ne znaci da ce prodaja biti losa. treba još neki bum pred prodaju istih, to je neko moje mišljenje. forum nije relevantan jer većinom pisu oni koji ne idu na utakmice ili rijetko odu.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 03 jul 2016, 12:42

JoseeeMourinho je napisao/la:Ja još čuo nikog od navijača da ih brinu pripremne i rezultati nego svi jedva čekaju derbi ;)

Nek sve izgube 3 razlike jer bar 98,9% navijača ne kreira misljenje i "atmosferu" prema rezultatima pripremnih tekmi ;)

I da izuzetno pozitivne stvari oko godišnjih, sjajan potez nikad vise ih se neće prodat ;)
Ma kakve pripremne i rezultati, sve da gola ne damo u pripremnim, obara se rekord Grbavice na derbiju, to je sigurno!
Uvijek će biti tih 1,1% koji će mlatiti da ne valjamo, ali taj broj ne utječe na cjelokupnu sliku.

Šiljak je najavio spektakl i očekujem odmah iza Bajrama da se već krene sa marketingom i dizanjem atmosfere.

JoseeeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseeeMourinho » 03 jul 2016, 13:04

zeljoooooooooo je napisao/la:
JoseeeMourinho je napisao/la:Ja još čuo nikog od navijača da ih brinu pripremne i rezultati nego svi jedva čekaju derbi ;)

Ma kakve pripremne i rezultati, sve da gola ne damo u pripremnim, obara se rekord Grbavice na derbiju, to je sigurno!
Uvijek će biti tih 1,1% koji će mlatiti da ne valjamo, ali taj broj ne utječe na cjelokupnu sliku.

Šiljak je najavio spektakl i očekujem odmah iza Bajrama da se već krene sa marketingom i dizanjem atmosfere.
Me ne bar ja eto i koga sretnem od poznanika i sl. pa ono spomenemo zelju još ružne rijeci nisam čuo niti joj nismo dobili mladost u prijateljskoj :rol: superpozitivna atmosfera je oko kluba i odma se to osjeti na navijačima sad sto ima i ovih stručnjaka koje pripremne tekme zabrinjavaju (a pobjedi ćemo i nji pa vidjeti sta je ona "problem") ton je druga stvar, a godišnje ovakve super jeftine ce ja mislim rekordno prodane ;)

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 03 jul 2016, 13:10

Mladost i Olimpik su bile provjere forme igraca,tek sada slijedi takticki dio,uigravanje,prve 2 utakmice nisu nikakvo mjerilo,ko god je trenirao fudbal zna da se na prvim treninzima krece od trcanja,kondicije...Naredne 2 utakmice u Sloveniji ce pokusavati uigrati,dati sansu i svima i tek na 3.utakmici ocekujem realno stanje,nakon toga cemo znati ko je pojačanje

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 03 jul 2016, 13:14

Ja se iskreno nadam da hoce, jer svaki "finansijski impuls" Klubu ce dobro doci.
Ma ja tu ne vidim nikakav problem, i kao što sam i rekao, rezultat je trenutan, i zavisi od mnogo faktora,
a posebno kada je riječ o derbiju. Mnogo je bitnije da krene ova priča sa istokom, i nešto sam čak
i mnogo optimističniji nego na pocetku kada je u pitanju prodaja stolica, vjerujem da ce dobar
broj otici "k'o halva".

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 03 jul 2016, 13:19

Pokusavam sebe danima uvjeriti da sam previse pesimistican, ali ne ide mi. Pricajte sta hocete, serite koliko hocete, svrsavajte na trening sa tegovima i "dekicama" za trbusnjake, ovaj Kostic meni ne ulijeva povjerenje. Dzaba je, mi imali Edisa pocetnika i sad doveli Milosa pocetnika. Dabogda se za par mjeseci ugrizao ja za jezik.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: pinki, Zeljinodijete1921 i 30 gostiju.