Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

StevieG8
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la StevieG8 » 01 jul 2016, 22:17

Ako je neko bio na prijemnom na medicinskom u Tz nek malo napise sta korisno ako nije problem :D.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jul 2016, 22:27

BosnianKingdom je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:...
Kakvo otprilike treba biti predznanje za onog koji tek hoće da uiše IT akademiju i koliko je potrebno love za cjelokupno skolovanje otprilike ? Lp :crazy:
Nije potrebno nikakvo predznanje. Počinje se od nule ali ako imaš neko predznanje još bolje. Zavisi kad se upišeš, sad bude malo niže cijene, ja plačam oko 1.200€, sad plačam 80% a 20% kad nađem posao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 01 jul 2016, 23:25

StevieG8 je napisao/la:Ako je neko bio na prijemnom na medicinskom u Tz nek malo napise sta korisno ako nije problem :D.
Mnogo lakše nego prošle godine, što se i očekivalo :kafa:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 01 jul 2016, 23:35

Unofficialpage je napisao/la:
BosnianKingdom je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:...
Kakvo otprilike treba biti predznanje za onog koji tek hoće da uiše IT akademiju i koliko je potrebno love za cjelokupno skolovanje otprilike ? Lp :crazy:
Nije potrebno nikakvo predznanje. Počinje se od nule ali ako imaš neko predznanje još bolje. Zavisi kad se upišeš, sad bude malo niže cijene, ja plačam oko 1.200€, sad plačam 80% a 20% kad nađem posao.
Hvala lijepo..
Sabrine mi moje!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 jul 2016, 23:40

Soba je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:Ako je neko bio na prijemnom na medicinskom u Tz nek malo napise sta korisno ako nije problem :D.
Mnogo lakše nego prošle godine, što se i očekivalo :kafa:
Hvala na detaljima :plac: nista ako idu takvim fazonom godina tesko pa pobuna pa godina lako sad je na redu ovo prvo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jul 2016, 01:50

Iko ide na saobraćajni Sarajevo :D ?

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 02 jul 2016, 02:19

Ide, ide, ne sekiraj se. Malo nas je, al smo dobro rasporedjeni
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jul 2016, 21:59

keno94 je napisao/la:Ide, ide, ne sekiraj se. Malo nas je, al smo dobro rasporedjeni

Ma mislio sam da želi upisati ko, ja tek sad na prijemni 7.og, ti si pretpostavljam treca godina ili? :D

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 02 jul 2016, 22:56

Ipak druga, al sam dao uslov za trecu :)
Ako sta bude trebalo pitaj
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 03 jul 2016, 12:14

keno94 je napisao/la:Ipak druga, al sam dao uslov za trecu :)
Ako sta bude trebalo pitaj
Hocu :D koji si smjer? Znam da sam se spremio da je faks tezak al tako je, nego inače po tvom mišljenju kakav je faks

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 03 jul 2016, 13:54

Cestovni smijer, mada su prva tri semestra ista za sve smjerove
Ma fax nije pretezak. Ako radis redovno, mozes bez problema ocistiti godinu. Ima predmeta gdje moras zapet, ali imas i laksih gdje je se neces namuciti. Na prvoj godini ti je najozbiljnija matematika 1 i 2, grafika i mehanika. Ne znam kakva je situacija sa elektrotehnickim sistemima jer je otisao stari prof, tako da oko toga ne znam nista. Osim toga, postoji mogucnost i da prof matematike ode u penziju, ali nista jos nije sigurno. Opet ti kazem, ako budes redovno radio, a ne moras se zatvoriti u sobu da sunca ne vidis, neces imati problema. Odvojis za svaki predmet po dva-tri sata sedmicno i miran si. Bice onih koji ce ti govoriti da je nesto tesko (ovi gore predmeti), da se ne moze poloziti, da namjerno obara itd. Njih ne slusaj, to su obicno oni koji uce par dana pred ispit, ako i toliko. Matematiku 2 mnogi i ne izlaze na parcijale, a kukaju da je tesko.
Mislim da te druga i treca ne zanimaju pa da te ne davim. Uzivaj do oktobra i sretno

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 03 jul 2016, 14:42

Kakav je ovaj fakultet u Orasju? Mislim se prebacit tamo na pravni fakultet.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 03 jul 2016, 18:54

keno94 je napisao/la:Cestovni smijer, mada su prva tri semestra ista za sve smjerove
Ma fax nije pretezak. Ako radis redovno, mozes bez problema ocistiti godinu. Ima predmeta gdje moras zapet, ali imas i laksih gdje je se neces namuciti. Na prvoj godini ti je najozbiljnija matematika 1 i 2, grafika i mehanika. Ne znam kakva je situacija sa elektrotehnickim sistemima jer je otisao stari prof, tako da oko toga ne znam nista. Osim toga, postoji mogucnost i da prof matematike ode u penziju, ali nista jos nije sigurno. Opet ti kazem, ako budes redovno radio, a ne moras se zatvoriti u sobu da sunca ne vidis, neces imati problema. Odvojis za svaki predmet po dva-tri sata sedmicno i miran si. Bice onih koji ce ti govoriti da je nesto tesko (ovi gore predmeti), da se ne moze poloziti, da namjerno obara itd. Njih ne slusaj, to su obicno oni koji uce par dana pred ispit, ako i toliko. Matematiku 2 mnogi i ne izlaze na parcijale, a kukaju da je tesko.
Mislim da te druga i treca ne zanimaju pa da te ne davim. Uzivaj do oktobra i sretno

Prvo da položim prijemni aBd :mrgreen:

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 05 jul 2016, 11:52

Ima li neko da hoće na Građevinski (Geodeziju) ili je već gore, da malo napiše kako šta ide za prijemni :D

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 05 jul 2016, 13:28

sarajevo46 je napisao/la:Ima li neko da hoće na Građevinski (Geodeziju) ili je već gore, da malo napiše kako šta ide za prijemni :D
Ja sam već gore. Prijemni nije previše težak u poređenju s onim što te čeka kad upišeš. Na prijemnom ne budu integrali, jer valjda se to nije učilo u svim školama. Pripremna nastava je već prošla, ne znam jesi li išao. Ako si bio dobar iz matematike u srednjoj i ako si imao dobrog profesora, ne bi trebao imati velikih problema na prijemnom. Kad upišeš, to je već druga stvar, ali o tom-potom. :D

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 jul 2016, 13:43

Ma prijemni je iskreno prelagan, bukvalno ti je dovoljno da preradis zadatke sa prethodnih rokova jer u biti bude gotovo sve isto. Sudeci po prethodnim godinama i ove godine bi trebalo biti dovoljno samo da polozis prijemni i da upadnes na budzet.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 05 jul 2016, 15:12

Evolution87 je napisao/la:Ma prijemni je iskreno prelagan, bukvalno ti je dovoljno da preradis zadatke sa prethodnih rokova jer u biti bude gotovo sve isto. Sudeci po prethodnim godinama i ove godine bi trebalo biti dovoljno samo da polozis prijemni i da upadnes na budzet.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ma išao sam na pripremnu sam vježbao baš, ali me strah da se ne desi šta hahaha. Jel se može ici na drugi rok ako prvi prođe kako ne treba? Hvala vam momci..

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 05 jul 2016, 16:06

Ako padneš na prvom i prođeš na drugom roku, ideš u samofinansirajuće.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 05 jul 2016, 16:21

U svakom slučaju hvala vama i sretno svima!

Još da dodam Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 05 jul 2016, 18:30

Prijemni na građevini ti je smiješan u poređenju s tim šta te čeka. I u septembru obično bude 10- ak mjesta na budžetu.

Iskren, prijateljski savjet.
Ako nisi spreman da se posvetiš faxu, da radiš svakodnevno i stičeš znanje i da pored svega toga možda halališ godinu-dvije, bježi od ovog faxa :p
Nije fakultet koji se eto tako završi :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.