1/4 finale-sve tekme

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Pogba
Kontakt:

1/4 finale-sve tekme

Post Postao/la Pogba » 01 jul 2016, 02:06

Realno su puno pljuvani ovdje pa je 1/2 finale bas so na ranu pojedincima. :mrgreen:

Ocekujem tamo drugu ekipu koju sam ja pljuvao, a to je Italija. :mrgreen:

Rona trolla raju i kaparise zlatni balun.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

let3
Kontakt:

Re: 1/4 finale-sve tekme

Post Postao/la let3 » 01 jul 2016, 02:08

Raonffa je napisao/la:Ma vratit će se Portugalu negativno za sve ovo što su prošli na guzove. Mada moje mišljenje je da će oni doći i do finala pa tek onda tamo protiv Njemaca/Talijana/Francuza bi mogli kapitulirati.

Santos je dobar taktičar (ono što je falilo Portugalu prijašnjih godina) i sa kim god budu igrali u polufinalu njima ipak dajem prednost. Vels će već nekako proći na igrački kvalitet ako ništa a protiv Belgije bi Santos mogao igrati glavnu ulogu u šamaranju Wilmotsa iako Belgija možda sveukupno ima jaču ekipu.

Kako god navijam za Vels/Belgiju da odu do finala a kada bih baš birao izabrao bih naravno simpatične Velšane prije Belgijanaca.

Koliko je taj ublehaš Santos dobar takticar najbolje svjedoci cinjenica da su portuglaski firgoši završili kao treci u grupi sa yebenom Mađarskom, Islandom i Austrijom :facepalm: dakle, najslabija grupa svih vremena !! i oni završe kao treći sa 3 boda :urnebes: :facepalm: iza velesila poput Mađarske i Islanda (koji su imali po 5 bodova) :tokralju:

jbm majke i kčeri onom magarcu koji se sjetio ovih retardiranih pravila :puke: da treci u najslabijoj grupi svih vremena na guzove dođe do polufinala bez ijedne pobjede na prvenstvu.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 jul 2016, 02:11

let3 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma vratit će se Portugalu negativno za sve ovo što su prošli na guzove. Mada moje mišljenje je da će oni doći i do finala pa tek onda tamo protiv Njemaca/Talijana/Francuza bi mogli kapitulirati.

Santos je dobar taktičar (ono što je falilo Portugalu prijašnjih godina) i sa kim god budu igrali u polufinalu njima ipak dajem prednost. Vels će već nekako proći na igrački kvalitet ako ništa a protiv Belgije bi Santos mogao igrati glavnu ulogu u šamaranju Wilmotsa iako Belgija možda sveukupno ima jaču ekipu.

Kako god navijam za Vels/Belgiju da odu do finala a kada bih baš birao izabrao bih naravno simpatične Velšane prije Belgijanaca.

Koliko je taj ublehaš Santos dobar takticar najbolje svjedoci cinjenica da su portuglaski firgoši završili kao treci u grupi sa yebenom Mađarskom, Islandom i Austrijom :facepalm: dakle, najslabija grupa svih vremena !! i oni završe kao treći sa 3 boda :urnebes: :facepalm: iza velesila poput Mađarske i Islanda (koji su imali po 5 bodova) :tokralju:

jbm majke i kčeri onom magarcu koji se sjetio ovih retardiranih pravila :puke: da treci u najslabijoj grupi svih vremena na guzove dođe do polufinala bez ijedne pobjede na prvenstvu.

mozda su ljudi imali kalkulacije na umu. Bolje igrati sa Hrvatima,Pojacima i Belgijom,nego sa Njemcima,Talijanima i Francuzima
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 jul 2016, 02:17

Kakve crne kalkulacije...
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jul 2016, 02:17

let3 je napisao/la:

Ma dobro to na stranu, najveća boljka im je neefikasnost i po meni vrlo blizu su bili da u grupi završe na prvom mjestu sa sve tri pobjede uz pozamašnu gol razliku, pa je vjerovatno i prolazak grupe sa trećeg mjesta vid neke nagrade za te propuštene šanse u tim utakmicama grupne faze.

A i naravno totalno je druga stvar to što su se oni našli u žrijebu od osam reprezentacija gdje nema Francuske, Italije, Španije, Njemačke i Engleske koje bez obzira na sve mane pojedinačno slove za najjače reprezentacije u Europi. To je samo po sebi sreća na kvadrat.

Ja ovo što sam govorio više sam mislio na ovu knock out fazu.

A što se tiče Santosa kao trener daleko je on od nekakvog trenerčine al' kad pogledaš kakvi sve levati vode reprezentacije Santos ti ga i dođe kao dobar trener. A i sa Grčkom je imao solidne rezultate i to je dokaz njegove taktičke moći. Poenta je da je pojeo Čačića (da je na klupi Hrvata sjedio Bilić vjerovatno bi komšije išle dalje), dosta dobro namučio i Navalku (za kojeg se vjerovatno svi slažemo da je kompaktan trener koji od nekakve solidne Poljske pravi vrlo vrlo respektabilnu i jaku ekipu) sa tim da je faktor sreće odigrao najveću ulogu u ovom večerašnjem duelu. A dalje bi isto tako mogao riješiti Wilmotsa a Colemana možda neće dobiti on ali bi trebali igrači na terenu iako u konačnici polufinale Eura se ne može sa sigurnošću prognozirati makar igrali Njemačka i Gibraltar jer ko god da je došao do te faze sigurno vrijedi i ima šta da pokaže na terenu.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 01 jul 2016, 02:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 01 jul 2016, 02:20

Vidim neki su se malo iznervirali. :rol:

Nisam gledo tekmu jel valjala bar cemu?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 jul 2016, 02:22

Raonffa je napisao/la:
Ma dobro to na stranu, najveća boljka im je neefikasnost i po meni vrlo blizu su bili da u grupi završe na prvom mjestu sa sve tri pobjede uz pozamašnu gol razliku, pa je vjerovatno i prolazak grupe sa trećeg mjesta vid neke nagrade za te propuštene šanse u tim utakmicama grupne faze.

A što se tiče Santosa kao trener daleko je on od nekakvog trenerčine al' kad pogledaš kakvi sve levati vode reprezentacije Santos ti ga i dođe kao dobar trener. A i sa Grčkom je imao solidne rezultate i to je dokaz njegove taktičke moći. Poenta je da je pojeo Čačića (da je na klupi Hrvata sjedio Bilić vjerovatno bi komšije išle dalje), dosta dobro namučio i Navalku (za kojeg se vjerovatno svi slažemo da je kompaktan trener koji od nekakve solidne Poljske pravi vrlo vrlo respektabilnu i jaku ekipu) sa tim da je faktor sreće odigrao najveću ulogu u ovom večerašnjem duelu. A dalje bi isto tako mogao riješiti Wilmotsa a Colemana možda neće dobiti on ali bi trebali igrači na terenu iako u konačnici polufinale Eura se ne može sa sigurnošću prognozirati makar igrali Njemačka i Gibraltar jer ko god da je došao do te faze sigurno vrijedi i ima šta da pokaže na terenu.
Slažem se da je nadmurdio Čačića potpuno, ali veceras ni po cemu nisu zaslužili prolaz (doduše, nisu ni poljaci onom svojom igrom, koji su nafakaški nekako prošli Švicu koja se nafulala protiv njih).

Što je najgore Portugal ce proci i narednog protivnika Belgija/Vels i doci do finala sa ovom jadnom igrom :shock: eto živi bili pa vidjeli....nevjerovatno šta se radi
jbm ti sudija majku

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jul 2016, 02:29

let3 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Slažem se da je nadmurdio Čačića potpuno, ali veceras ni po cemu nisu zaslužili prolaz (doduše, nisu ni poljaci onom svojom igrom, koji su nafakaški nekako prošli Švicu koja se nafulala protiv njih).

Što je najgore Portugal ce proci i narednog protivnika Belgija/Vels i doci do finala sa ovom jadnom igrom :shock: eto živi bili pa vidjeli....nevjerovatno šta se radi
jbm ti sudija majku
A jbg to je tako, to je fudbal gdje je sve moguće jer je lopta okrugla. Možda će za nas neutralce mjerodavnije i uvjerljivije biti četvrtfinale Islanda nego finale Portugala al' džaba. Ljudi mogu doći do finala Eura bez da su odigrali utakmicu sa TOP 5 reprezentacija Europe...

PS: Možda neku i Belgiju guraju u TOP 5 al' ja ih ipak ne računam u to jer jedno četvrtfinale SP-a do kojeg su došli pobjedama nad prosječnim svjetskim reprezentacijama ih za moje ukuse ne svrstava u TOP 5 u Europi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jul 2016, 02:29

majestic24 je napisao/la:mozda su ljudi imali kalkulacije na umu. Bolje igrati sa Hrvatima,Pojacima i Belgijom,nego sa Njemcima,Talijanima i Francuzima
Kakve kalkukacije, Island ih u zadnjoj sekundi prebacio u drugu stranu žrijeba.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 jul 2016, 02:34

Kako god igrao Portugal oni su zasluzeno u polufinalu. Oni koji su po nama bolje igrali i bili bolje plasirani nisu ih uspjeli rijesiti u medjusobnom duelu sto se na kraju i gleda. Niko im nije kriv, vec oni sami ili vec Portugal.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 01 jul 2016, 02:39

Portugala čeka sudbina Argentine sa SP
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jul 2016, 02:46

muamerc je napisao/la:Kako god igrao Portugal oni su zasluzeno u polufinalu. Oni koji su po nama bolje igrali i bili bolje plasirani nisu ih uspjeli rijesiti u medjusobnom duelu sto se na kraju i gleda. Niko im nije kriv, vec oni sami ili vec Portugal.
Ma nema ovdje nezasluženo, ta riječ se ne bi nikada trebala koristiti u takmičenjima ovog formata osim ako je neka sudijska greška presudila. Realno.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 01 jul 2016, 09:51

Koliko je važno, da ne kažemo presudno, u klubu imati skaute vrhunskoga oka, svjedoči danas i primjer 18-godišnjeg Renata Sanchesa, nove zvijezde na nogometnom nebu.

Naime, posljednjih se dana često u javnosti moglo čuti kako je Bayern napravio izvanredan posao kada je u svibnju s njim potpisao petogodišnji ugovor, međutim malo tko je istaknuo i pohvalio podatak koliko je tu tek profitirala Benfica.

A skauti tog portugalskog kluba u Sanchesu su prepoznali talent kada mu je bilo samo devet godina, te su ga iz lokalnog kluba, Águias da Musgueire, na Luz doveli za 750 eura i 25 nogometnih lopti!

Devet godina kasnije, Sanchez je prodan njemačkome prvaku za 35 milijuna eura, s naglaskom na to da se odšteta može popeti na čak 80 milijuna ovisno o njegovim osobnim postignućima, odnosno Bayerna sve dok će nositi crveni dres.

Podsjetimo, Sanchesa su silno željeli vidjeti i u Manchester Unitedu, a zapazio ga je i starteg Atletico Madrida Diego Simeone.

Sanches je u četvrtak protiv Poljske postao treći najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava, odnosno najmlađi ako gledamo samo utakmice u nokaut fazi natjecanja
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2016, 11:30

Portugalci su meni kraljevi. :mrgreen: Pa ni Grčka se nije ovako provlačila. :rol: Bio sam u pravu kada sam Poljacima predvidio ispadanje, polufinale bi bilo previše za ekipu koja malo igra pa malo ne igra. :kafa:

Vidjećemo Belgiju večeras, imaju otvorenu situaciju da se plasiraju u prvo veliko finale sa zlatnom generacijom. Prije bih njih gledao protiv Njemačke/Italije/Francuske, nego Portugalce koji će, jednom kada ih sreća napusti i nešto krene po zlu, doživjeti pravi potop.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 01 jul 2016, 11:35

Da nema Ozila i možda Khedire Njemačka bi dobila 2-0 na suhi kvalitet jer su u tim uslovima nedvojbeno kvalitetnija momčad.Eh pojavom Ozila na terenu u vodu padaju svi planovi i taktika i nestaje pobjednički mentalitet gubi se i onda nastaje patnja.

Pošto je ovaj scenariji gdje Ozil igra izvjestan predviđam 2-0 za Italiju bez puno zamaranja.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2016, 11:40

Mesut je kreirao 17 sansi. Ispred njega na toj listi su jedino KDB i Payet. Mozda nema veliki radijus kretanja, neke defanzivne odlike itd., ali jednim potezom moze rijesiti mec.

Nije Low toliko mahnit sto ga forsira.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 jul 2016, 12:21

Belgija je naostrila belegiju. Prvo za Wales veceras, pa onda za Portugala!

Finale Francuska - Bel(e)gija! :wave:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

High

Post Postao/la High » 01 jul 2016, 13:09

Ponizit će ih Belegija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 01 jul 2016, 13:13

Dobro, nisu ni meni simpaticni, ali realnost je da je Portugal nadigrao sva tri protivnika u grupi, ali zbog raznih faktora kao sto su njihova vec hronican nedostatak kvalitetnog spica, milion fulanih sansi, Ronaldov penal, Sanchez na klupi... desilo se da nisu uspjeli bas nikoga pobjediti, iako su trebali u barem dvije utakmice, i puno bi 'pravednije' bilo da su grupu napustili sa 5 ili cak 7 bodova. Bilo je ekipa, tipa Njemacka, Svicarska koje su samo u jednoj tekmi bile bolje od protivnika, a nakupile se bodova, i njima se nece pripisivati neka 'sugavost' i sl.

Ono sto se kasnije desilo je rezultat odlicne Santosove reakcije, jer je shvatio da od one igre nema nista, hrabro napravio nekoliko promjena u prvih 11, branio se, hladno cekao svoju priliku i docekao je. Da se razumijemo, simpatisao sam Hrvatsku strasno u tom duelu, i mislim da su propsutili veliku priliku, ne samo da izbace Portugal malo hrabrijom igrom, vec i da naprave historijski rezultat, ali ko te pita... 117., minut, kontra i cao.
Sinoc vrlo slicno, Poljaci ponovo padaju u igri nakon fenomenalnog starta, Portugal se dize, i samo ceka da zada udarac.. On nije dosao samo jer je Ronaldo imao ocajnu noc gdje nije uspjevao ni pogoditi loptu, a ne gol. :mrgreen: Penali su penali, tu nema pravila. Hocu da kazem da je nastup Portugala u grupi jedan 'incident', i da se ne bi ponovio da igraju jos 100 puta te tri utakmice, a ovo u ko fazi nije nista cudno. Ne bi bili ni prva, ni posljednja ekipa koja ovako prolazi.

I cuj Santos prevara. :rol: :facepalm: Pa, covjek je sa mrtvom Grckom, sa tri i po dobra igraca, dva puta ostvario plasman na veliko takmicenje, i dva puta igrao ko fazu. Ta ista Grcka je u slijedecim kvalifikacija zavrsila ZADNJA u grupi, ispod yebenih Farskih Otoka, sa jednom pobjedom u deset tekmi.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 jul 2016, 13:33

Ono sto krasi ovaj Portugal od onih prijasnjih je to da su svjesni svoje snage odnosno koliko mogu, ne srljaju previse i idu tekmu po tekmu. Pepe kaze da su ozbiljno vjezbali penale, i to im nije tesko priznati pa makar i protiv Poljske. Jasno su znali sta mogu, sta hoce i to su ostvarili.

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.