FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
A kako ti znaš da se raskida na štetu kluba?
daj Aco nemoj zezat, što je raskinuto i isplaćeno pod Ješićem mogao si dovesti svakih prvih 11 ove lige, da je bilo koji drugi klub to pokušao da uradi krahiro bi....uporedo sa spomenutim projektima....aleksandar_veliki je napisao/la:
Placa svaki klub za raskide ugovora, neki manje neki vise? To je tako u svijetu fudbala, prave se greske, ali i dobre stvari. Neko nekad manje, a neko vise. Tako ce uvijek biti.
volio bi da mi spomeneš primjer da je neko drugi osim fks platio za raskid ugovora....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Momci pustite šuplju, treba ovo podržati! Ko god može neka pomogne. Hajmo ljudi.Pantelija je napisao/la:Evo raja, nesto vezano za nas navijace, pokrenuto od raje sa ove stranice.
Radi se o tome da pred Bajram hocemo da skupimo odredjenu kolicinu novca koju cemo predati jednoj hrabroj ženi i njenom sinu. Riejc je o porodici koja zivi u nasem gradu, o majci koja je ostala uz svog sina koji ima Downov sindrom, a muz ih je napustio. Dijete je jako vezano za majku te ona ne moze da se odvoji ni minute od njega, i zbog toga ne moze raditi. Sve je dala tom djetetu, svoj zivot. Zive kao podstanari, imaju neku malu naknadu, nista od cega se moze bilo sta. Z a sve se snalaze tako sto dobiju od nekoga.
Ideja je da se mi navijaci Sarajeva skupimo i da ne samo ovaj mjesec, nego svaki mjesec oko prvog da skupimo odredjen iznos novca i odnesemo im. Njima cemo olaksati zivot a nama koji radimo tih 5-10 ili vise KM sigurno ne znaci mnogo. Ako im pomognemo jednokratno to im nece puno pomoci, zato je i cilj da joj budemo potpora jer je ona pokazala odanost svome djetetu onako kako iskreni navijac je odan svome klubu (naravno jedna je majcina ljubav).
Za sve detalje i dogovor javite mi se na PP pa cemo se dogovoriti sta i kako dalje.
NISU SVI, KAO STO SMO MI!
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Baš tako, bez ozbiljnih ulaganja u igrački kadar ne možeš ni očekivati ozbiljne rezultate...ali to bi valjda naši 'stručnjaci' u klubu trebali znati...paulus je napisao/la:Pa ako oces u evropu i prodavat te igrace iz akademije ko dinamo za cifre moras ulozit , ovako ces tu djecu davat za par stotina hiljada . Inter proda najboljeg strjelca lige pola miliona Dinamo proda Pjacu 20 miliona , sto ?Ako Sarajvo misli opstat na akademiji mora igrat Evropu jednostavno mora progulit i ko sto smo sa Islandom i milion pua vidjeli do sada trener znaci . Ja sam se sjebo gledajuci **** Radnik bez straha kako pravi sanse brani se organizovano onaj trener ko sto je Kek donio Rjeci renome je mogao nama , al bitnije da se cvakne na transferima .PAPE1 je napisao/la:Ali on ima ugovor,moras iskesirati 300-400 hiljada,sto ne pisete malo o tome,vi bi klasnog centralnog,klasnog veznog,pa napadaca,takav igrac kosta 200 hiljada najmanje plus ima i ugovor,treba ti milion da ga dovedes na 2 godine...BordoArmy88 je napisao/la: I oni nekakvog anonimusa štopera dovode umjesto da su ovoga Memiševića iz Radnika zaganjali...momak stub odbrane kao i kapiten!
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Kad imaš igrača pod ugovorom još npr. 15 mjeseci a ima platu 5000,kostace te 75 ooo do kraja ugovora,kad raskidas to je jako,jako daleko od te cifre...0ni su stavili trenera bez licence,ako je to istina,nemas kud dalje,da imaju bar malo obraza otišli bi sami nakon svega što se desilo prošle sezone ali ko god da dodje neće dovoditi klasne igrače,zvucna pojačanja jer nema odobrenja za to...
ne mora Aco ako mu nije redovno plaćao, to je puno ćešća pojava, tako mnoštvo klubova ima probleme s licencom i dugovima bivših uposlenika, to je već javni podatak, da ne ulazimo u iznose kada se nije htjelo izlaziti s tim, sam broj igrača dovedenih i sa kojima se rastaloaleksandar_veliki je napisao/la: Ja bih volio kada diskutujemo da izneses argumente. Vjerujem da su isplaceni jer klub se njih riješavao, ali ne znam koliko. Znam recimo za Kramara i Okica da nije blizu onoliko koliko vi mislite. To znam. Svaki klub uglavnom kada "tjera" igraca mora mu nesto i platiti. Ne samo ovi nabrojani, nego svaki.

na drugu stranu ljudi posuđuju igrače i daju ugovore našim bivšim igračima...oslanjaju se na svoju djecu, i slična kreativna rješenja nelogična za nekog ko finansijski dobro stoji....ili se varam???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ako nista,cista logika. Pa da li bi ti tek tako oprostio nekome 10 15 ili 20 plata i otisao na ulicu?hilmo je napisao/la:A kako ti znaš da se raskida na štetu kluba?
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Benko izgleda u Lokomotivu Zagreb ode.
to već razumijemOsmanhodzicBuco je napisao/la:Benko izgleda u Lokomotivu Zagreb ode.

Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Mi ga pusimo i sa Benkom i Duljevicem,a ako oni odu pusimo ga duplo
zlo87 je napisao/la:to već razumijemOsmanhodzicBuco je napisao/la:Benko izgleda u Lokomotivu Zagreb ode.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- bordoakapitar
Tan im je dao priliku da dovedu trenera i on je htio da bude sistem bez sportskog direktora. Posto vrli strucnjaci pojma nemaju o sportskom segmentu doveli su trola od trenera(Jesic) koji je u milionskim dugovima s mafijaskim krugovima. Isti nas je zavio u crno jer on gdje god dodje dovodi svoje igrace koje reketira. Poslije debakla je i velikog pritiska navijaca je otjeran, ali Tan vise nije htio ni marke dati za trenera. Jedino sta je preostalo ovim sportskim neznalicama je da imenuju nekoga ko vec prima platu od kluba tj. Hurtica. Doveli bi oni Petrovica u trku, ali nisu imali para za njega. Sada hoce da namaknu pare i imaju dozvolu da prodaju Dulju, ali ne ispod Cimijeve cijene a za Benkaru valjda hoce da uzmu bilo sta idioti jer mu krajem godine istice ugovor. Svaki navijac bi volio da Benko igra ovu polusezonu pa makar onda i otisao, ali oni ne razmisljaju kao mi. Ja mislim i nadam se da ce Benkara ostati a Duljina pozicija je pokrivena i ne bi toliko osjetili odlazak...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Neobično je kad ne igramo u Evropi. Valja se navići na to.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
I ja sam rijeci da cemo imati 5-6-7 boljih fudbalera dozivio da ce ti igraci biti iznad kvaliteta ove lige.
Sada bih postavio pitanje i vama i sebi da li smo mi dobro razumjeli te rijeci, odnosno, da li smo mi idealizovali te rijeci?
Kada mimo svog shvatanja tih rijeci posmatram nase pridosle igrace mogu reci da sam zadovoljan prelaznim rokom. Mnogo sam zadovoljniji nego zimus, i mislim da smo se mnogo kvalitetnije pojacali nego zimus.
Ostalo je jos dvadesetak dana do prve utakmice i ne želim da kritikujem iako bih volio da su dosli neki igraci koji su se pominjali. Lagano me popušta taj neki strah koji je bio izrazen prije pocetka proljetnog dijela i zelim da se radujem prvoj utakmici i novom prvenstvu.
Sada bih postavio pitanje i vama i sebi da li smo mi dobro razumjeli te rijeci, odnosno, da li smo mi idealizovali te rijeci?
Kada mimo svog shvatanja tih rijeci posmatram nase pridosle igrace mogu reci da sam zadovoljan prelaznim rokom. Mnogo sam zadovoljniji nego zimus, i mislim da smo se mnogo kvalitetnije pojacali nego zimus.
Ostalo je jos dvadesetak dana do prve utakmice i ne želim da kritikujem iako bih volio da su dosli neki igraci koji su se pominjali. Lagano me popušta taj neki strah koji je bio izrazen prije pocetka proljetnog dijela i zelim da se radujem prvoj utakmici i novom prvenstvu.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Vidim Dzidic prekucao veceras, mi zavrsili sa Novakovicem! Not bad! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Ma utakmice i teren ce sve pokazati ova sad prica je prosipanje iz supljeg u prazno.
Da hoce prijateljske, da bar otprilike procijenimo na cemu smo sa prinovama..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
I Karic bio medju boljim mi ga klocem prozvali nema pravila kad smo mi u pitanjujoker90 je napisao/la:Vidim Dzidic prekucao veceras, mi zavrsili sa Novakovicem! Not bad!
A tebi bio dobar kod nas?bordobijeli je napisao/la:I Karic bio medju boljim mi ga klocem prozvali nema pravila kad smo mi u pitanjujoker90 je napisao/la:Vidim Dzidic prekucao veceras, mi zavrsili sa Novakovicem! Not bad!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 31 gost.