PAmetnice, pa zasto taj tvoj Sergej Cetkovic ide da ozivljava karijeru u Laci pored najacih albanskih klubova jer je po tebi i tvojoj upravi najbolji igrac lige. Zivo me zanim kako neko sa 1 golom i 1 asistencijomu sezoni dobiva kvalifikaciju najboljeg igraca lige. Ozbiljno te pitam, da li si ti, ko god bio gledao uzivo Cetkovic prosle sezone pa si dosao do zakljucka da se radi o najboljem igracu albanske lige. Ako nisi, a svoje uvjerenje si stekao na osnovu youtube klipova, onda ne znam odakle tebi pravo da repliciras na moj post. Kljucna rijec u tvom postu je "igrao", igrao je glagol u proslom vremenu. Gdje je "najbolji igrac albanske lige " igrao prije 5,6 godina nije vazno za ocjenu njegovih trenutnih kvaliteta, meni je puno vaznije da je prosle sezone igrao u jednom ispodprosjecnom albanskom klubu koji se borio za opstanka. ZAsto najbolji igrac lige, koji je poput feniksa ozivio svoju karijeru u respektabilnom Laciju ( bez zabune ne radi se o Laciju iz Serije A), izdominirao ligu, dolazi u Premier ligu Bosne i Hercegovine?BitiSrcemVezan je napisao/la:Nije predstavljen kao Ronaldo nego kao Marko Ćetković, jedan od najboljih igrača lige u kojoj je igrao i prava desetka koja zna sve sa loptom. Ukratko - ono što nam je falilo od odlaska Stojčeva. A igrao je i u puno jačim ligama od albanske, povrede su ga dovele do nje i tamo je oživljavao karijeru.FRANK RIBERY je napisao/la: KAd neko dovede igraca iz ekipe koja se borila za opstanak u albanskoj ligi i predstavi ga kao zaboravljenog Ronalda, logicno mi je da se zapitam zasto je taj igrac pored takvih repferenci i kvaliteta dosao u Sarajevo, ekipu koja ne igra evropska takmicenja.
Koja logika yebo te!Za Crnogorac nije sa takvim kvalitetima mogao naci angazman u nekoj jacoj ligi.![]()
![]()
![]()
Zar nije Leon Benko, bišvi reprezentativac, rešetao po evropskoj ligi bla bla mogao naći bolji angažman od FK Sarajevo kad je tako yeben?
Zar nije Mato Jajalo lafo liga petica ovo ono mogao naći bolji angažman od bosansko-hercegovačkih livada? A i taj Stojčev kad je dolazio ovamo, nekakva 'rasna' desetka a doš'o ovde, k'o fol tako dobar a nije mogao dalje od Leotara i Sarajeva?
Ostatak posta nemam potrebe ni citirati, ima dijelova s kojim se slažem ali su većinom slične ili još veće nebuloze pa da se ne ponavljam
Albanska liga i BH PL su u pet deka, ako si izdominirao ligu slicnih kvaliteta sta radis ponovo u takvoj ligi?
Leon BEnko ima sasvim zadovoljavajuci ugovor u Sarajevu, momak vise nije u najboljim igrackim godinama, a njegova zelja da napusti ovu epizodu pokazuje da se njemu bas i ne igra sa "najboljim igracem albanske lige" i Nestom iz Rumunije. Ostatak posta necu komentarisati jer nema nikakve veze sa mojim postom. NE budite naivni, ova liga je svakom igracu zadnja opcija osim ako kao BEnko ne dobije punu vrecu para sto bas i nije slucaj sa Cetkovicem.
Alispahic je takodjer igrao u velikim klubovima pa je skupio 90 kvalitetnih minuta u Sarajevo.
Ja vise vjerujem statistici nego prici Dine Selimovica, Hurtica ili neko treceg, a zakljucak o kvalitetima ovih igraca ste dobili na pres-konferenciji kad je ta famozna fraza i izgovorena. Na istim tim pres-konferencijama sam cuo da je Stepanov bombetina od igraca, da je Alipsahic dosao zbog reprezentacije, o Kallasiju koji ce letiti po desnom boku, o Barbaricu koji je vanzemaljac, o ponajboljem igracu Premierlige Okicu, ...
Da li je ista bilo istina od toga? Sa cetvoricom "vrhunski " pojacanja kako ih nazvase tad na tim pres-konferencijama smo raskinuli ugovore i ti meni sad dodje ovdje da repliciras na post, mora da se salis covjece.
Ovdje se ne radi da su jedni za, a drugi protiv, ovdje se radi da su jedni napokon otvorili oci i sjetili se svih proslosezonskih obecanja, a drugi su jos uljuljkani obecanjima o titulama, kupovima, grupni fazama,...