FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2016, 14:24

:facepalm:

Bolji smo za klasu nego prošle godine, bez obzira na ovo. Ne slavi niko što idu Benko i Dulja, ali ne kontam čemu ova tragedija :shock: Za obojicu su već dovedene zamjene. Benko je igračina, teško ga se može zamjeniti, ali teško si mogao naći boljeg špica u ligi od Ahmetovića. Čovjek je sam nosio Slobodu prvi dio sezone. Ne volim baš taj tip napadača, ali vrlo lahko bi nam on mogao više odgovarati s obzirom na korisnost u probijanju bunkera, s kojim ćemo se mi opet najčešće susretati, bez obzira na skraćenje lige. Još imaš i Bekića, koji je drugačiji tip, brži, niži, pokretljiviji, i Hamzu koji je izuzetan talenat na kojeg se MORA računati i kojeg jedva čekam da vidim na terenu, samo da se momak aBd uspješno oporavi. Znači izuzetno popunjeni na na toj poziciji. Ako ostane Leon imali bi daleko najjaču poziciju špica u ligi, ako ne ostane i dalje imamo ako ne najjaču - onda jednu od najjačih.

Ili bi trebali u špicu kao prve opcije imati preyebenog Maheta Karića a kao rezerve rahmetli Stevu Nikolića koji je bio 13342645. opcija u Zrinjskom, Sulju Krpića i Dinu Kresingera, da bi neki bili zadovoljni :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Da Duljević nije imao onih par prodora u ovih par tekmi u reprezentaciji niko ga spomenuo ne bi. Mislim da je očigledno da mu se ide, klubu se prodaje jer je i zaista vakat za njegovu prodaju ako se misle uzeti ozbiljne pare i ako on misli napraviti nešto više u karijeri. Već su dovedene zamjene, Crnkić koji je sličan tip igrača, plus Hodžić koji je razvalio na krilu proteklu polusezonu u Radniku i naravno Said kojeg očekujem na lijevom krilu.

A inače isti taj Duljević je baš razvalio prošlu polusezonu :crazy: Ismijavali ga i naši i ostali navijači. I nije mi cilj sa ovim da kažem da nije momak kvalitet i da nam ne bi bilo dobro da ostane, svakako

Nemojte ba jest' g0vna za ono što nema potrebe
Zadnja izmjena: BitiSrcemVezan, dana/u 30 jun 2016, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
1946

Memara
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Memara » 30 jun 2016, 14:28

Evolution87 je napisao/la: Vidjeli smo u prethodnoj sezoni kako je to izgledalo. Sad je tu samo Saric, ali ruku na srce nije on taj igrac koji ce donijeti prevagu. Fali tu jedan klasan veznjak koji ce sa njim igrati u paru, a ne Rustemovic ili Radovac.
Sve ja to razumijem ali pogledaj ko je otisao i dosao ostalim klubovima. Smijesno mi da tako nesto napises.

@Pitar, ma ti to radis na jedan fin nacin, ali Joker je gori od mene vjeruj mi :mrgreen: Ovo sam sve pisao nakon poraza protiv Slobode i danas mi je isti stav, ali ja sada da pljujem po klubu iz dana u dan nema svrhe. Mi jednostavno moramo pruziti podrsku igracima i Hurti...

Siuoux u borbi protiv uprave preko foruma :lol:
Zadnja izmjena: Memara, dana/u 30 jun 2016, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 jun 2016, 14:28

Ako cilj samoodrživ klub i samo da se posluje pozitivno, ni ovo nije put za to. Sve dok smo prosjek ove lige nikad ozbiljnije pare nećemo vidjeti.

Uloži, izdigni se iz prosjeka, kontinuirano napreduj i imat ćeš i rezultate i pare. Ovim putem nećeš imat nijedno.

Ovi ljudi koji vode klub urade 2 dobra poteza pa 3 loša. Hajde što ne napredujemo nego i nazadujemo.

DOKLE NESPOBONJAKOVIĆI?

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 30 jun 2016, 14:30

Sportski segment nam je katastrofalan, mene najviše boli što su isti ljudi ostali u tom segmentu...Ne sviđa mi se ovo nikako.
Nije realno da nam prvi tim u situaciji kada smo finansijski dominantni, bude u rangu onog prvog tima kada smo bili na viršlama... Slabo, slabo.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2016, 14:34

Razgraničite branjenje FK Sarajevo od branjenja nekoga iz kluba
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 30 jun 2016, 14:35

Duljevic hajde koliko toliko mozemo nadoknaditi njegov odlazak, ali mene najvise brine Benko! Ako on ode definitivno necemo jos zadugo naci takvog ubicu kazenskih prostora, ima visinu, snagu, tehniku, skok, borbenost, za njega ni jedna lopta nije izgubljena. Izgubili bi sigurno 20% u napadackom smislu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2016, 14:39

Ljudi samo konstatuju ono sto je ocigledno, nemojte to mjesati sa nekim pljuvanjme tima, kluba ili trenera.

KAd neko dovede igraca iz ekipe koja se borila za opstanak u albanskoj ligi i predstavi ga kao zaboravljenog Ronalda, logicno mi je da se zapitam zasto je taj igrac pored takvih repferenci i kvaliteta dosao u Sarajevo, ekipu koja ne igra evropska takmicenja. Za Crnogorac nije sa takvim kvalitetima mogao naci angazman u nekoj jacoj ligi.

Kad neko dovede igraca iz ekipe koja se grcevito borila za opstanak u rumunskoj ligi i istog predstavi kao zaboravljenog Nestu koji nam nedostaje, logicno mi je da se zapitam zasto taj Nesta nije izabrao neki od jacih rumuskih klubova u ligi koja je bar tri klase jaca od 101. lige svijeta.

Kad neko dovede Sasu Balica i predstavlja ga kao reprezentativca koji dolazi u Sarajevo zbog poziva selektora, logicno mi je da se zapitam zasto bi iko normalan dove igraca nakon teske povrede koji je zadnju utakmici odigrao jos u drugom mjesecu.

Niko ne pluje klub, niko ne pljuje trenera, upravu ili nekog trece, ovdje se samo izrazava duboka zabrinutost u sposbnosti doticnih osoba, te iste kvalitete su ostavile klub bez evropskih takmicenja nakon sto su doveli 30 igraca od kojih se samo jedan pokazao kao pojacanje. Klub je na kraju platio skupu cijenu, a iste persone i danas sjede u klubu. Zar treba laik biti da znas da u modernom nogometu novac pravi razliku, samo ovdje su pojedinci u stanju biti iza kluba koji ima 15 puta manji budzet (Radnik).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 jun 2016, 14:41

FRANK RIBERY je napisao/la:Ljudi samo konstatuju ono sto je ocigledno, nemojte to mjesati sa nekim pljuvanjme tima, kluba ili trenera.

KAd neko dovede igraca iz ekipe koja se borila za opstanak u albanskoj ligi i predstavi ga kao zaboravljenog Ronalda, logicno mi je da se zapitam zasto je taj igrac pored takvih repferenci i kvaliteta dosao u Sarajevo, ekipu koja ne igra evropska takmicenja. Za Crnogorac nije sa takvim kvalitetima mogao naci angazman u nekoj jacoj ligi.

Kad neko dovede igraca iz ekipe koja se grcevito borila za opstanak u rumunskoj ligi i istog predstavi kao zaboravljenog Nestu koji nam nedostaje, logicno mi je da se zapitam zasto taj Nesta nije izabrao neki od jacih rumuskih klubova u ligi koja je bar tri klase jaca od 101. lige svijeta.

Kad neko dovede Sasu Balica i predstavlja ga kao reprezentativca koji dolazi u Sarajevo zbog poziva selektora, logicno mi je da se zapitam zasto bi iko normalan dove igraca nakon teske povrede koji je zadnju utakmici odigrao jos u drugom mjesecu.

Niko ne pluje klub, niko ne pljuje trenera, upravu ili nekog trece, ovdje se samo izrazava duboka zabrinutost u sposbnosti doticnih osoba, te iste kvalitete su ostavile klub bez evropskih takmicenja nakon sto su doveli 30 igraca od kojih se samo jedan pokazao kao pojacanje. Klub je na kraju platio skupu cijenu, a iste persone i danas sjede u klubu. Zar treba laik biti da znas da u modernom nogometu novac pravi razliku, samo ovdje su pojedinci u stanju biti iza kluba koji ima 15 puta manji budzet (Radnik).
:bow: :bow: :bow: :bow:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 jun 2016, 14:42

BitiSrcemVezan je napisao/la::facepalm:

Bolji smo za klasu nego prošle godine, bez obzira na ovo. Ne slavi niko što idu Benko i Dulja, ali ne kontam čemu ova tragedija :shock: Za obojicu su već dovedene zamjene. Benko je igračina, teško ga se može zamjeniti, ali teško si mogao naći boljeg špica u ligi od Ahmetovića. Čovjek je sam nosio Slobodu prvi dio sezone. Ne volim baš taj tip napadača, ali vrlo lahko bi nam on mogao više odgovarati s obzirom na korisnost u probijanju bunkera, s kojim ćemo se mi opet najčešće susretati, bez obzira na skraćenje lige. Još imaš i Bekića, koji je drugačiji tip, brži, niži, pokretljiviji, i Hamzu koji je izuzetan talenat na kojeg se MORA računati i kojeg jedva čekam da vidim na terenu, samo da se momak aBd uspješno oporavi. Znači izuzetno popunjeni na na toj poziciji. Ako ostane Leon imali bi daleko najjaču poziciju špica u ligi, ako ne ostane i dalje imamo ako ne najjaču - onda jednu od najjačih.

Ili bi trebali u špicu kao prve opcije imati preyebenog Maheta Karića a kao rezerve rahmetli Stevu Nikolića koji je bio 13342645. opcija u Zrinjskom, Sulju Krpića i Dinu Kresingera, da bi neki bili zadovoljni :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Da Duljević nije imao onih par prodora u ovih par tekmi u reprezentaciji niko ga spomenuo ne bi. Mislim da je očigledno da mu se ide, klubu se prodaje jer je i zaista vakat za njegovu prodaju ako se misle uzeti ozbiljne pare i ako on misli napraviti nešto više u karijeri. Već su dovedene zamjene, Crnkić koji je sličan tip igrača, plus Hodžić koji je razvalio na krilu proteklu polusezonu u Radniku i naravno Said kojeg očekujem na lijevom krilu.

A inače isti taj Duljević je baš razvalio prošlu polusezonu :crazy: Ismijavali ga i naši i ostali navijači. I nije mi cilj sa ovim da kažem da nije momak kvalitet i da nam ne bi bilo dobro da ostane, svakako

Nemojte ba jest' g0vna za ono što nema potrebe
:bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AliG
Kontakt:

Post Postao/la AliG » 30 jun 2016, 14:47

SiouxLukavac je napisao/la:
slika
slika
slika
slika
slika
:opaopa:
Svjetski a naši, stručnjaci. :bow:
5/7 dobro plaćenih :mrgreen:
Istina za Vedrana!!!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 30 jun 2016, 14:47

FRANK RIBERY je napisao/la:Ljudi samo konstatuju ono sto je ocigledno, nemojte to mjesati sa nekim pljuvanjme tima, kluba ili trenera.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2016, 14:48

FRANK RIBERY je napisao/la: KAd neko dovede igraca iz ekipe koja se borila za opstanak u albanskoj ligi i predstavi ga kao zaboravljenog Ronalda, logicno mi je da se zapitam zasto je taj igrac pored takvih repferenci i kvaliteta dosao u Sarajevo, ekipu koja ne igra evropska takmicenja.
Nije predstavljen kao Ronaldo nego kao Marko Ćetković, jedan od najboljih igrača lige u kojoj je igrao i prava desetka koja zna sve sa loptom. Ukratko - ono što nam je falilo od odlaska Stojčeva. A igrao je i u puno jačim ligama od albanske, povrede su ga dovele do nje i tamo je oživljavao karijeru.
Za Crnogorac nije sa takvim kvalitetima mogao naci angazman u nekoj jacoj ligi.
Koja logika yebo te! :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Zar nije Leon Benko, bišvi reprezentativac, rešetao po evropskoj ligi bla bla mogao naći bolji angažman od FK Sarajevo kad je tako yeben?

Zar nije Mato Jajalo lafo liga petica ovo ono mogao naći bolji angažman od bosansko-hercegovačkih livada? A i taj Stojčev kad je dolazio ovamo, nekakva 'rasna' desetka a doš'o ovde, k'o fol tako dobar a nije mogao dalje od Leotara i Sarajeva?

Ostatak posta nemam potrebe ni citirati, ima dijelova s kojim se slažem ali su većinom slične ili još veće nebuloze pa da se ne ponavljam
1946

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 30 jun 2016, 14:48

A ko bi po tebi bio pojacanje ??
Cvijanovic?
Sharbini?
Misimovic?
Salihovic?
Spahic?
Vranjes?
Volio bih i ja vijdet ovakve igrace u klubu ali ralnost je skroz druga, sto se prije pomiris sa cinjenicom da smo jedna od najlosih liga, sa najlosim terenima i uslovima, jedna od najkorumpiranih liga, jedna od najsimorasnih drzava, onda ces shaviti da takve igrace skoro pa ne moguce dovesti.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2016, 14:51

Uostalom, zašto ne pustiti da vidimo kako će se ta pojačanja i zaista pokazati? Ako ništa, nisu kramari sigurno.

Ne bi me iznenadilo da Novaković za kojeg ne postoji navijač koji mu se obradovao bude najveće pojačanje, a Said na kojeg smo bacali majmuna u nesvijest najlošije
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 jun 2016, 14:57

BitiSrcemVezan je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: KAd neko dovede igraca iz ekipe koja se borila za opstanak u albanskoj ligi i predstavi ga kao zaboravljenog Ronalda, logicno mi je da se zapitam zasto je taj igrac pored takvih repferenci i kvaliteta dosao u Sarajevo, ekipu koja ne igra evropska takmicenja.
Nije predstavljen kao Ronaldo nego kao Marko Ćetković, jedan od najboljih igrača lige u kojoj je igrao i prava desetka koja zna sve sa loptom. Ukratko - ono što nam je falilo od odlaska Stojčeva. A igrao je i u puno jačim ligama od albanske, povrede su ga dovele do nje i tamo je oživljavao karijeru.
Za Crnogorac nije sa takvim kvalitetima mogao naci angazman u nekoj jacoj ligi.
Koja logika yebo te! :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Zar nije Leon Benko, bišvi reprezentativac, rešetao po evropskoj ligi bla bla mogao naći bolji angažman od FK Sarajevo kad je tako yeben?

Zar nije Mato Jajalo lafo liga petica ovo ono mogao naći bolji angažman od bosansko-hercegovačkih livada? A i taj Stojčev kad je dolazio ovamo, nekakva 'rasna' desetka a doš'o ovde, k'o fol tako dobar a nije mogao dalje od Leotara i Sarajeva?

Ostatak posta nemam potrebe ni citirati, ima dijelova s kojim se slažem ali su većinom slične ili još veće nebuloze pa da se ne ponavljam
Zar nije Matej Delac kao golman Chelsea i zaboravljeni Iker mogao naci jacu ligu od PL i jaci klub od Sarajeva?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2016, 15:05

Sabinho je napisao/la:
Nažalost, čini mi se da smo ja i ti među rijetkima koji stvarno prate ostatak lige, i cijene ponekog igrača od tamo. Ne valjaju nam pojačanja iz lige u kojoj smo završili peti i u kojoj smo imali četiri bolje ekipe ispred sebe, a realno i jednu iza. Ne prate ljudi ligu osim fks, pa ne znaju ili neće da znaju. 'Ta će nam Sarić bio klupa u Slobodi, Ahmetović je @Rinuka, yebo taj dvocifreni broj golova i asistencija u ekipi koja nas je em nafilovala em završila ispred nas i u prvensvu i u kupu, da ne govorim koliko se prošle godine recimo pljuvao Almir Bekić kad se tek čulo da bi trebao doći pa momak dođe do reprezentacije! :lol:

Al' kad nam već ne valjaju pojačanja iz naše lige, onda bi bilo logično da smo zadovoljni sa igračima iz stranih, jačih liga, al' kakvi... Crnkić igrao redovno u ekipi koja je završila druga u Slovačkoj, Balić reprezentativac i igrao redovno do povrede u Rumuniji, pa i taj osporavani Novaković je igrao redovno tamo u jačoj ligi od naše, al' ta će oni, nema nama pojačanja iz inostranstva bez Primere ili eventualno Premiershipa, mada je i tamo opao kvalitet u zadnje vrijeme :!:

A najjača je ona, eto Hurtić išao da ih gleda u Rumuniju i Albaniju pa zna kakvi su! :urnebes:
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 jun 2016, 15:05

Pratim vas...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 30 jun 2016, 15:06

BitiSrcemVezan je napisao/la:Uostalom, zašto ne pustiti da vidimo kako će se ta pojačanja i zaista pokazati? Ako ništa, nisu kramari sigurno.

Ne bi me iznenadilo da Novaković za kojeg ne postoji navijač koji mu se obradovao bude najveće pojačanje, a Said na kojeg smo bacali majmuna u nesvijest najlošije
Ma nema to strpljenja sve strucnjak do strucnjak, sve borac do borca protiv uprave preko foruma. Ono vec zna da imamo najgori vezni red u ligi. :facepalm: Ovdje se svaki novi igrac, svaka nova vijest, pa cak i najmanji detalj se automatski povezuje sa Dincekom i dobro se popljuje bez razloga, jbt cak i zatvoreni trening se pljuje, pa gdje ces dalje.

Ja ovdje samo branim FK SARAJEVO, ove od Uprave do Hurte nabijem na neku stvar.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 30 jun 2016, 15:20

zar ste se nečemu nadali? zar ste opet ovce? Pojačanja neću komentarisat, osim Novakovića za kojeg tvrdim da nije ništa bolji od Dzidica ili Kostica. Hurtic je prvi intervju najavio 7superkvalitetnih igraca, neka su to Ćetković (mačak u vreći) Husejinović (mačak u vreći) i Balić za kojeg isto ne znamo mnogo ali prema karijeri je igračina. Danas je rekao da nema više pojačanja. Koga pravi budalom, mene jokera evolutiona i ostale koji su od pocetka protiv uprave i Hurtica sigurno ne. Ali ako vi niste shvatili neke stvari, ja vam to ne mogu "utjerati" u glavu. Razumijem odlazak Duljevica, koji je poslije Benke bio najbolji igrac nase ekipe. Cesto je bio dupliran, udaran (Sloboda, ne znam koliko tacno zutih je na njemu napravljeno samo), samo se na Dulju slale duge lopte pa ako uspije uspije. Duljevic mora otici zbog svoje karijere, ali ne razumijem odlazak Leona. Eto nek prodaju Duljevica za 1mil i nek daju Leonu kolko zine platu od tih 1mil, jer ne vjerujem da ce neko Leona trazit iz Europe, njega sad samo pare zanimaju. Svi smo svjesni koliko on znaci ovoj ekipi i da ga niko ne moze zamjeniti. Ode Leon imamo dva napadaca, Bekica i Ahmetovica. DVA BIVSA IGRACA SLOBODE. Pa je li moguce da Zeljeznicar koji je tek od polusezone poceo dovoditi ozbiljna pojacanja, ima ekipu bolju nego mi. Pa je li moguce da nasa uprava nista nije uradila po pitanju smrti Vedrana Puljica, po pitanju stadiona, pa bar onako ko sto anamo oni rade tribinu po tribinu, papir po papir? Opet nas lazete, doduse mene i jos pojedine ne, al ima dosta slijepih na ovom forumu koji vole krpljenje ekipe očigledno. Pogledajte stopere, imamo samo DVA STOPERA koji nemaju drugih i boljih riješenja, a to su Novaković i Kovačević, svi znamo da je Marko bolji na zadnjem veznom ko što je Balić lijevi bek. Znam ja nas, je.bo ti nas.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 30 jun 2016, 15:23

Čitajući zadnjih par stranica da se zaključiti da se do pozitive ne može doći na silu nego se mora raditi da bi došlo do iste. Prvi korak je odlazak administracije jer se skoro sve veže za njih i sve što se je radilo počinje od njih. Sezona se bliži početku, ali sada imamo jednu novost, a to je negativu od prvog kola. Mučna će ovo sezona biti valja gledati nastavak epizode rat administracija - navijači što će se odraziti na sve počevši od posjete pa na dalje. Neće niko da popusti, a na kraju će neko morati.
Zadnja izmjena: pitic, dana/u 30 jun 2016, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.
SRETAN BROJ - 1725

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, BABA1978, tajsamja, Tatamata1946, Varijantas8 i 65 gostiju.