Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

effe_sa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la effe_sa » 29 jun 2016, 17:06

Scweini je izjavio nakon utakmice sa Slovacima da je spreman za 90 minuta a Jogi je izjavio da je napravio značajne korake i da postoji mogućnost da igra i otpočetka.
Mislim da ipak bi malo teže pratio tempo od 90 minuta ali da bi mogao dobiti nešto dužu minutažu i pogotovo bi mogao biti bitan faktor ako stvari krenu naopako.

Kreativnosti bi Bastian mnogo doprinijeo, ali rizik je za Loewa ići s njim otpočetka, jer Sami i Kroos se dobro dopunjuju a drugi faktor je naravno Bastianova sprema.

I još nešto kartoni se brišu tek nakon četvrtfinala, tako da 5 njemačkih igrača( Khedira, Ozil, Kimmich, Boateng i Hummels) mora biti oprezno u ovom susretu protiv Talijana.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 jun 2016, 17:21

@Omerbavarac
Ne vjerujem da si u pravu, ali da se ne raspravljamo.
Ja cu istrcati sprint od 100m punom snagom necu se zadihati, a gdje je jedan profesionalac.

@effe_sa
Ja kooiko znam kartoni se brisu nakon ovog matcha, tako da svi mogu igrati polufinale i finale, ali NISAM 100% siguran.

Schweini i Kroos su sigurno bolja kombinacija od Khedire i Kroosa. Khedira je pored Ozila mozda najgori igrac elfa na ovom turniru.
Uz to vjerujem da ce elf slicno odigrati kao i spanija sto igra. Puno posjeda, a Italija ce vtebati prilike iz kontri. Tu sam odmah sigurniji kada je Schweini na sredini nego Khedira...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 jun 2016, 17:25

Kartoni se brisu nakon tekme, ne dupli, vec jedan ako imas. Ako su zaradio dupli onda ne igras u polufinalu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 jun 2016, 17:29

Po meni je rizik Švajnija stavljat' u najopasnijoj tekmi za Njemačku nakon finala SP contra Argentine. Al' eto on ako je izjavio da je spreman treba mu vjerovat', iskusan je igrač i zna procijenit' stanje svog tijela za jednu ovakvu tekmu. @Pro, meni Kedira nije uopšte loše odigr'o ovaj turnir. Ono, nije da je pokid'o al' nije ni podbacio. Zahvalan je on igrač. Bio bi još bolji da ga ne sputavaju te povrede.

Najbitnije je da Gece ne zaigra u prvih 11. Gomez mora počet', nema ko sem njega da se bije sa stijenama u defanzivi Italije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 jun 2016, 17:47

Mora sad Khedira zapoceti, jaci je defanzivno od rovitog Bastija. Ita ce igrati sa 2 napadaca, 3 vezna, i treba neko da pomaze stoperima protiv 2 napadaca.
Kroos je za naprijed/nazad, a Oezil za naprijed. Müller mora ulaziti u sredinu, pomagati Gomezu protiv 3 stopera.....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 jun 2016, 18:05

Kljuc u odbrani a i generalno Njemacke ce biti bekovi, od njih dosta zavisi. Vidjeli smo kako je Italija protiv Spanije napadala preko krila, Djakerinija i koga li vec, koliko je problema napravila, a plus su zaustavili igru Spanije kroz bek dor utrcavanja bekova i tako otvaranje sansi za napadaca.

Sto se tice sastava nista ne bih mjenjao. A da je kojim slucajem Gotze u boljoj formi njega bih vratio da igra umjesto Gomeza da svojim driblingom i prodorima proba napraviti nesto jer sumnjam da ce Gomez moci nesto napraviti ozbiljno protiv onih u odbrani Italije. Bajern je pobijedio Juve tek kad su nizi i brzi igraci usli u igru i to sve preko krila.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 jun 2016, 01:12

Centre forward je napisao/la:Po meni je rizik Švajnija stavljat' u najopasnijoj tekmi za Njemačku nakon finala SP contra Argentine. Al' eto on ako je izjavio da je spreman treba mu vjerovat', iskusan je igrač i zna procijenit' stanje svog tijela za jednu ovakvu tekmu. @Pro, meni Kedira nije uopšte loše odigr'o ovaj turnir. Ono, nije da je pokid'o al' nije ni podbacio. Zahvalan je on igrač. Bio bi još bolji da ga ne sputavaju te povrede.

Najbitnije je da Gece ne zaigra u prvih 11. Gomez mora počet', nema ko sem njega da se bije sa stijenama u defanzivi Italije.
Nije podbacio, odigrao je odprilike na svom nivou, koji nije kvalitetan za elfa. Recimo nivo Schweinia iz finala SP je nivo koji treba elfu na ovakvim turnirima u ovoj fazi takmičenja. Realno mislim da je Low pomalo i zassro cijeli turnir, jer nije davao veću priliku Schweiniu.
I sam je izjavio da je Schweini došao u dosta gorem stanju na SP u Brazilu nego sada u Francuskoj.

Još jedna stvar koja me brine, jeste da neće pametovati kao prije 4godine, kada je elf ispao samo radi Low-a. Kad se samo sjetim da su na klupi ostali i Reus i Gotze i Klose i Gudnogan, a igrali Gomez, Podoslki, Boateng desni bek, smuči mi se...

muhamedhulk je napisao dobru stvar o njihovoj formaciji sa dva napadača, 5veznih i 3odbrambena. Možda ne bi bilo loše izbaciti Ozila i ubaciti Cana ili Schweinia kao dodatno pojačanje na sredini terena, jer su žabari opasni iz polukontre i kontre.

Elf ako bude tušio posjedom kao i Španija ne vjerujem da će se dobro provesti. Italija se u toj formaciji ne brani sa 3štopera nego sa 3štopera i 5veznih, koji se brzo transforimišu u napad.
No ostaje da vidimo kako će to izgledati.
Stern des Südens

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 30 jun 2016, 01:40

Ita bez Candreve, Motte i de Rossija. Super vijest. Mogli bi i proigrati kroz sredinu (za razliku od Spa) ;)
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 jul 2016, 01:22

slika

:)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 jul 2016, 14:58

slikaKostenloses Bilderhosting

Imam osjecaj da ce Thomas propaditi veceras. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 jul 2016, 15:11

slika

:kafa:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2016, 16:48

Imam nazalost osjecaj da ce veceras Löw ponovo Elf kostati prolaza...Nadam se da ce me demantovati, ali cisto sumnjam.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2016, 16:52

Sramota je koliko Loewa hejtate....Ja mislio da vam je čovjek dovoljno toga pokazao na SP....Ali džaba.... :D

Pa valjda može neko i drugi zeznut, a ne samo Loew...A zna se da sam ga ja prije 4 godine dosta ovdje kritikovao, za onakve greške i postavku i izgubljeno polufinale....Samo čovjek je nakon toga pokazao da itekako zna svoj posao... ;)

Doduše kada nije kriv Jogi, onda je kriv Gomez, iako čovjek iznova i iznova pokazuje da je to napadač u pravom smislu riječi i prava klasa... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2016, 18:51

@effe_sa
Nek zzasere sa postavom, osut ce svi paljbu po njemu, zasluzeno.
Prije 4godine ona Italija nije imala ni glavu ni rep, ali ih jr Low napravio vele silom, ostavljajuci Reusa, Gotzea, Klosea na klupi...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2016, 19:34

Low je večeras glavni faktor nadam se da je nešto naučio iz ranijih duela.Kvalitet je nesumljivo na strani panzera.

slika :salut:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 jul 2016, 19:36

Gomez pocinje. :pray:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jul 2016, 19:45

Ova igra i Njemacke i Italije vise odgovara Italijanima nego Svabama bez obzira koliko ko bio kvalitetan. Takticke finese ce presuditi.

Kod Svaba, ako misle proci, niko ne smije flopati, Ozil pogotovo. Ako ce ga se cekati 80 min onda je bolje da ne igra. Ovaj sistem koji Njemacka igra zavisi od igre svakog igraca pojedinacno jer niko ne moze drugi uzeti njegov posao ili igrati za njega bez obzira koliko taj drugi bio u utakmici. Bitno je da svi budu na svom prosjeku, bez nekih taktickih eksperimenata i vjerujem da ne bi trebalo biti problema. Njemacka ako ima plan, onda bi trebali da traze prvi gol, nekako u prvih 20 min, na prepad. Dati prvi gol je 80% posla u utakmici.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 jul 2016, 19:54

Italijani se uzdaju u Lowa veceras, njegovi eksperimenti Italiju vrlo lahko mogu odvesti u 1/2 finale. Valjda je Low vise vremena proveo analizirajuci italijanski bedem od igranja dzepnog bilijara.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jul 2016, 19:57

Germany XI v Italy: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels - Kimmich, Khedira, Kroos, Hector - Özil - Müller, Gomez

Pep vol.2, gle bekova, nema Draxlera, hajde, mozda i upali.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.