AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 28 jun 2016, 19:49

Montella se vjerovatno dovodi kao neko prelazno rješenje, pa ako se pokaže - dobro i jest. Postalo je očigledno i Berlusconiju da više ne ide s amaterima i poluamaterima. Da se mene pita, možda bih mu dao priliku da ga nisam vidio na djelu u Sampdoriji, mada ni u Fiorentini nije postigao neki zapažen rezultat. Jedno vrijeme su bili hit prvenstva, ekipa koja igra najljepši fudbal u Italiji, ali ih ipak nije odveo u CL i pored očajnog vrha.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 28 jun 2016, 19:51

Trebao ostati Mihajlovic
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 28 jun 2016, 20:47

Montella was the choice of the Chinese group. Berlusconi wanted to keep Brocchi but the Chinese will was stronger [Sky's Luca Marchetti].
Ovo samo znaci vise minuta za Mexesa :kafa:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 jun 2016, 21:07

Nije da sam bio za njeg ali nije toliko ni los trener. Bolji je od skoro svih unazad 2 sezone.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 28 jun 2016, 21:27

Maah da je nesto posebno dobar, i nije, nadam se ako nista da ce se znati postavit i da ce trazit da mu dovedu pojacanja kakva nam trebaju.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 28 jun 2016, 22:09

Milan have agreed to pay Sampdoria €500K to release Montella. Official announcement imminent [GdS].

To je to. Nit smrdi nit mirise. Ako bude sta od cajniza i pojacanja mozda sta i bude.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 jun 2016, 22:31

OFFICIAL: Vincenzo Montella is new Milan coach, contract until June 2018 #BenvenutoMontella
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 jun 2016, 22:41

Hvala kinezima

Poslano sa mog Z9MAX koristeći Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 jun 2016, 22:53

Nisam odusevljen, ali kad skontam kakvi su se treneri vrtili zadnjih godina onda nisam toliko ni razocaran.
Ne ocekujem mnogo od njega, al' ajde, dat cu mu sansu da nas pozitivno iznenadi :mrgreen:

Ovdje je jedini problem sto se bojim da Montela nije takva licnost i autoritet da zahtjeva od njih jaka pojacanja nego ce se zadovoljavati prosjekom koje mu oni dovode. :roll: Da ne pricam da jakog igraca ne moze primamiti trener poput Montelle.

Joj ovi kinezi me podsjecaju na onaj vic kako je student kao bog, svi znaju da postoji ali ga niko nije vidio :rol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 28 jun 2016, 23:14

Ako je istina to vam je odlična vijest.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 jun 2016, 23:39

slika
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2016, 00:55

Jedno je sigurno Milan ce pod Montellom igrati 4-3-3 ili cak i 3-5-2, jer evo bas gledam mu reference uvijek je igrao jednu od ove dvije formacije...ostaje nada da neće biti isto kao i sa Mihajlovićem, mada moglo se bolje ime naći :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 jun 2016, 01:39

Joj možete zamisliti 3-5-2 kod nas :lol:

Krila ni za lijeka nemamo a bekovi nam uglavnom živi užas, sad zamislite šta bi bilo kad bi nekoga od tih igrača stavio na ove bočne pozicije :rol:

Da staviš bekove na te bočne pozicije trpi ti napad jer ti igrači moraju biti sposobni da nešto urade i u napadu, a naši bekovi i ofanziva su misaona imenica. Da staviš "krila" recimo Bonaventuru na lijevog bočnog trpi ti defanziva, jer se ti igrači moraju vraćati nazad i pomagati odbrani. Kad mi naumpadne tromi Jack kako treba braniti kompletnu stranu :urnebes:

Kod tih bočnih pozicija, po mom mišljenju, na jednoj strani treba biti neki dobar ofanzivac koji zna centrirati i ulaziti u prazan prostor a u isto vrijeme biti spreman da se vraća nazad i pomaže odbrani dok na drugoj to može biti klasični bek koji je možda više orijentisan ka nazad ali da zna nešto i u napadu (Antonelli bi bio ok za početak). To je dosta kompaktibilno, iz 3-5-2 može prelaziti u 5-3-2 i 4-4-2 vrlo jednostavno...

A o našoj sredini terena da ne govorimo, jedino u toj formaciji mogu zamisliti Kucku koji je ono box to box veznjak (ne nekog svjetskog kvaliteta ali okej igrač sve u svemu), kad pomislim da bi nam sredinu igrali Monto, Poli ili Markizio odmah mi suze na oči idu :crazy:

Uglavnom sredinu moraju remontirati u svakom slučaju a i odbrana se treba dodatno pojačati. Napad je ok, uz prave igrače iza sebe Bacca, Adriano i ta "nada" Lapadula bi bili dosta učinkoviti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jun 2016, 02:11

Da oni hoće prodat klub i dovest kvalitetne igrače, a lahko je mijenjat trenera ako ne bude išlo. Barem im to nije problem [emoji1]

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2016, 02:24

Puno ce toga ovisiti o mercatu, sad je vazno kakav ce biti plan dovodjenja igrača, hoce li ih Silvio i Adriano birati, hoce li Montella traziti da mu se dovedu pravi igraci, a ne evo vec citam da hoce Ljajica....mislio sam da su ih protekle godine naucile pameti i da će napokon dovesti pravog trenera, oni po starom...ne znam meni treneri tipa Mihajlovic, Montella i jesu za timove tipa Fiorentina, Samp ili Genova, nemaju kvalitet za top tim..volio bih da griješim da me demantuje Montella, al teško.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jun 2016, 02:38

Ovo je najbolji trener Milana otkako je Allegri otišao.Svi dobro pamtimo šta smo govorili za Allegrija u posljednje dvije sezone. I možemo se samo poklopiti zbog toga, jer jasno se vidi šta čovjek može kad ima na raspolaganju kvalitetnu ekipu.

Montellu ne treba potcjenjivati a niti precjenjivati.U ovoj Serie A možda su samo 2-3 trenera bolja od njega. Čovjek je dosad radio posao u skladu sa limitima ekipe. Ne može se reći da je igdje podbacio. U Fiorentini je bio tri sezone, nikada nije završio ispod 4-og mjesta. Ako se prisjetimo one sezone 2012/13 onda je tad zbog one sretne pobjede Milana u zadnjem kolu, Fiorentina ostala bez LP-a. A tad su igrali vjerovatno najljepši fudbal u Italiji.A prošle sezone je bio u polufinalu EL-e.
A tu su finale i polufinale kupa Italije.

Montella je još uvijek mlad ali ima već 160+ utakmica kao trener u Serie A. Mislim da će uraditi posao i više nego korektno, ali uprava(nadam se potpomognuta Kinezima) mu treba omogućiti da sastavi jak tim. Potrebne su najmanje dvije korekcije u odbrani + remont čitavog veznog reda bez izuzetka. Znači 6-7 kvalitetnih igrača je potrebno da bi Milan imao ozbiljan tim.

Sa ovim trenutnim rosterom ni Mourinho ni Conte ne bi mogli dalje od 5-og mjesta, to je plafon ovoj ekipi.

Lično mislim da će Montella uraditi dobar posao ako bude imao dobar tim.I vjerujem da će Milan igrati lijep fudbal, pa sad da li to bilo u formaciji 3-5-2 ili 4-3-3, to nije važno.

Na kraju evo i malo statistike.

167 utakmica kao trener u Serie A- 75 pobjeda, 43 remija i 49 poraza

Kup- 16 utakmica, 10 pobjeda, 1 remi i 5 poraza.

Evropa-26 utakmica, 13 pobjeda, 7 remija i 6 poraza.

Ukupno 207 utakmica, 98 pobjeda, 51 remi, 58 poraza.

U Romi je dobio 43% utakmica, u Cataniji 30%, u Fioreniti 53%.

Kao što sam i napisao, uradio je posao u skladu sa limitima ekipa koje je vodio. Možda je mogao malo bolje u Fiorentini ali konstantno je bio u vrhu, odnosno u top 4.

Lično sam priželjkivao Emery-a, ali ako bi morao birati nekoga od Italijana, onda Montella je i više nego dobar.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2016, 02:53

Znas sta cu ti reci po imenima onaj Milan je bio jaci od Juventusa Allegrijevog i tukac je uspio 5 bodova kiksati izgubiti scudeto i prokockati Ligu prvaka protiv osrednjeg Tottenhama, tako da moze pricati ko sta hoće...ja bih volio da Montella bude novi Konte, al nesto nisam uvjeren, mogli su pljunuti makar za trenera pravog lovu, bojim se da ne bi i on postao marioneta Silvijeva.. i da bezveze mi je tresu se brda rodio se mis, ulazi Jack Ma tezak xy milijardi ili onaj drugi, na kraju se dovede osrednji Montella ( rezultati su mu takvi), pa mislim da Berlusconi nije prodao klub da bi ga i onako doveo.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jun 2016, 03:16

Berlusconi nije prodao klub, barem ne jos. To mene vise brine nego dovodjenje Montele.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jun 2016, 03:43

Klub ce vrlo brzo bit u rukama Kineza, u to vise ne sumnjam.Vise me plasi sto ce vise od 100M eura za transfere biti u pogresnim rukama.Jer ce to Galliani upotrijebiti za dovodjenje igraca iz Genoe te poneki Raiolin klijent sigurno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meskalin
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2016, 03:47

Romagnoli13 je napisao/la:Klub ce vrlo brzo bit u rukama Kineza, u to vise ne sumnjam.Vise me plasi sto ce vise od 100M eura za transfere biti u pogresnim rukama.Jer ce to Galliani upotrijebiti za dovodjenje igraca iz Genoe te poneki Raiolin klijent sigurno.
To je ono sto mene sikira, bolje da su don Fabiu dali ugovor na godinu da pokusa Milan vratiti na pravi put, s njegovim izborom igrača, pa da se vidi da ima želje ( ako kinezi stvarno preuzimaju tim, a samim time mogli bi ponuditi ozbiljan kes) a ne ovako kinezi se slazu da se dovede Montella, pa preočito je ovo, zapravo nista drugo nego Berlino "maslo"

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.