Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Jeftha
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Jeftha » 25 jun 2016, 00:24

tuzlak1987 je napisao/la:Treba prijemni ko radi ozbiljno shvatiti iako nisu teski. Velika je razlika placati semestar 100 KM i 750 KM.

Ako ne mozes sam ima profesora za 200 KM ce te istrenirati da uradis dobro. Razlika izmedju 6 uradjenih i 9-10 uradjenih je dosta bodova koji presisavaju prosjeke ovih sto urade 6 i vode te u budzetlije :)

I jos jedna bitna stvar, iako je trema ne treba doci kao uplasen zec, to vodi ka losem. Treba se sabrati kada dobijes rad u ruke i ne gubiti glavu.
To je najbitnije. Ja dosao mrtav hladan i lagano 17 od 20. :kafa:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 jun 2016, 12:22

Jeftha je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:Znači biće sexa :D
I poslije Huseta, Huse :)

http://www.etf.unsa.ba/uploads/media/pr ... a_A_v2.pdf

evo kako izgleda prijemni
Mislis Mehmed ? :mrgreen:
Brkic ? Ne moze on, nije jos doktorirao :)

@Tuzlak, to kod vas 1 500 za samofinansirajuce :?:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 25 jun 2016, 12:36

Slobodan će biti nasljednik Huseta, barem se tako priča
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 25 jun 2016, 15:02

@Mokes Da, 1.500 KM godisnje. Bilo je za Medicinu, ja mislim, prije 2 godine 3.000 KM.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 27 jun 2016, 14:33

Dex je napisao/la:Slobodan će biti nasljednik Huseta, barem se tako priča
Zna li se kad ce Huse u penziju? Ove godine na IM2 od 811 samo 50 ima pravo izaci na usmeni; redovni rok. Od toga ce ih nekih 30-tak poloziti.
Bice mu sljedece godine 1000 studenata na predmetu.

I zna li neko koliko mi treba polozenih za koliziju na prvoj godini ETF-a. Je li 7?
I ako se kojim slucajem desi da padnem godinu, hocu li ispasti sa budzeta?
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 jun 2016, 14:58

Ja ne znam je li po novom zakonu da naon svake obnove ispadas sa budzeta, a svakim uslovom narednu upadas na budzet?

Ili ostaje nakon trece obnove da ides na budzet?

A kolizija valjda ubacujes preedmeta u semestar onoliko koliko si oslobodio bodova, tj od 30 bodova koliko si polozio ubacujes predmete s naredne godine da upotpunis tih 30 bodova.
Mia San Mia

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 27 jun 2016, 15:10

Decki sve vam je dobro dok ne dodjete u situaciju da polozis sve pismene a nista nemas upisano :lol: prokleti usmeni.
Namucis se da predas graficke pa rijesis pismene i tek slijede prave muke.Ne kontam koja je svrha usmenih ako je rijeseno pismeno ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 jun 2016, 15:31

Jeftha je napisao/la:
Dex je napisao/la:Slobodan će biti nasljednik Huseta, barem se tako priča
Zna li se kad ce Huse u penziju? Ove godine na IM2 od 811 samo 50 ima pravo izaci na usmeni; redovni rok. Od toga ce ih nekih 30-tak poloziti.
Bice mu sljedece godine 1000 studenata na predmetu.

I zna li neko koliko mi treba polozenih za koliziju na prvoj godini ETF-a. Je li 7?
I ako se kojim slucajem desi da padnem godinu, hocu li ispasti sa budzeta?
Teško da će oboriti ikog od tih 50, jer je već prolaznost kritično mala.Na kraju ove akademske godine :mrgreen:
7 ti treba za koliziju
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 28 jun 2016, 14:01

Imam pitanje za vas sa EFSA. Buraz mi sprema za prijemni i radi po ovom njihovom prirucniku. Kod par zadataka na kraju se rezultat njegov i rezultat iz prirucnika ne poklapaju a ustvari su iste vrijednosti samo drugacije napisano (provjerio na digitronu, kojeg ne mogu koristiti). Sad me zanima sta ce biti ako mu se to desi na prijemnom ispitu? Glupost mi je sto ne gledaju postupak vec onaj sheet sa odgovorima samo skeniraju na racunaru i bukvalno moze ostati bez tacno uradjenog zadatka zato sto njegovog odgovora nema ponudjenog u rjesenjima ali ima isti taj samo drugacije napisan a imaju istu vrijednost. Svako ko iole zna matematiku zna da se dosta zadataka moze raditi na vise razlicitih nacina, dobiti razlicit rezultat koji je u sustini isti.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 28 jun 2016, 14:06

cala je napisao/la:Imam pitanje za vas sa EFSA. Buraz mi sprema za prijemni i radi po ovom njihovom prirucniku. Kod par zadataka na kraju se rezultat njegov i rezultat iz prirucnika ne poklapaju a ustvari su iste vrijednosti samo drugacije napisano (provjerio na digitronu, kojeg ne mogu koristiti). Sad me zanima sta ce biti ako mu se to desi na prijemnom ispitu? Glupost mi je sto ne gledaju postupak vec onaj sheet sa odgovorima samo skeniraju na racunaru i bukvalno moze ostati bez tacno uradjenog zadatka zato sto njegovog odgovora nema ponudjenog u rjesenjima ali ima isti taj samo drugacije napisan a imaju istu vrijednost. Svako ko iole zna matematiku zna da se dosta zadataka moze raditi na vise razlicitih nacina, dobiti razlicit rezultat koji je u sustini isti.
Nek radi zadatke po nacinu kao u prirucniku. Svakako dobijes sarenicu i 4 ponudjena odgovora bez da ti gledaju izradu zadatka. Prijemni je smijesan, ako je uplatio 200 KM i ide na onu pripremnu nastavu polozice.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 28 jun 2016, 14:26

Koja glupost... U startu te ogranicava da radis onako kako te oni uce i samo tako, a isto sranje, ista pravila koristimo.
Znaci ja odem na Ilidzu sa tramvajem, moj drug sa autom i on meni kaze momak ti nisi na Ilidzi. :crazy:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 28 jun 2016, 14:31

Koji zadatak, bas me zanima.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 jun 2016, 14:34

Lakoste je napisao/la:
cala je napisao/la:Imam pitanje za vas sa EFSA. Buraz mi sprema za prijemni i radi po ovom njihovom prirucniku. Kod par zadataka na kraju se rezultat njegov i rezultat iz prirucnika ne poklapaju a ustvari su iste vrijednosti samo drugacije napisano (provjerio na digitronu, kojeg ne mogu koristiti). Sad me zanima sta ce biti ako mu se to desi na prijemnom ispitu? Glupost mi je sto ne gledaju postupak vec onaj sheet sa odgovorima samo skeniraju na racunaru i bukvalno moze ostati bez tacno uradjenog zadatka zato sto njegovog odgovora nema ponudjenog u rjesenjima ali ima isti taj samo drugacije napisan a imaju istu vrijednost. Svako ko iole zna matematiku zna da se dosta zadataka moze raditi na vise razlicitih nacina, dobiti razlicit rezultat koji je u sustini isti.
Nek radi zadatke po nacinu kao u prirucniku. Svakako dobijes sarenicu i 4 ponudjena odgovora bez da ti gledaju izradu zadatka. Prijemni je smijesan, ako je uplatio 200 KM i ide na onu pripremnu nastavu polozice.
Jesi to i ti @Head na etfu :D

@Cala, ma ne moras imati ni postupak, samo da ti je tacno zaokruzen :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 28 jun 2016, 14:44

Upravo mi je to i glupost. Prvo sto moze neko na srecu zaokruzit a drugo sto se moze desit ovo sto sam opisao. Moze uradit zadatak na drugaciji nacin, dobit drugaciji rezultat koji je ustvari tacan ali nije ponudjen.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2016, 14:55

Tako se radi fizika 1 i fizika 2 na FE u Tuzli. Ako zaokruzis 15 tacno od 30 polozio si. Neko ce uraditi 10 tacno sve sa postupokom i pasti :D

Desi se da neko zaokruzi na srecu i dobije bodove. A neko uradi zadatak tacno ali sva rjesenja koja su ponudili su pogresna iako oni misle da je jedno tacno. Uzmu zadatak iz zbirke sa pogreskom i stave ga i taj neko zaokruzi to pogresno rjesenje i dobije bodove. A neko uradi i ne zna sta ce zaokruziti jer je tacno uradio :D

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 28 jun 2016, 15:30

Ima li ko na FIT-u da studira. Kako, šta, isplati li se

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 28 jun 2016, 17:20

Ja mozda studiram na fitu

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 jun 2016, 01:11

Vezano za FIT u Mostaru. Kakav prijemni je bio prošle godine ? Lagan ili težak ?

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 jun 2016, 09:33

Ma nije bilo ništa pretjerano teško , bilo je nekih stvari gdje se malo trebaš zamisliti , ali bilo je i gluposti gdje kupiš bodove samo tako.
Kod nas je negdje osrednji rezultat bio oko 60% , tako da vas ne iznenadi to , ako imaš dobre ocjene , moglo se ući i sa dosta manjim postotkom.
Bilo mi je 2-3 pretvaranja iz binarnog u decimalni sistem ili neki drugi , 2-3 pitanja oko logičkih kola i 2-3 vjerovatnoće. To je koliko se sjećam zadaraka bilo , ovo ostalo sve teorija.
Ali spremajte vi sve apsolutno dobro , jer prošle godine se primalo 280 ljudi , sada 150. ;)
Ako još šta koga zanima , neka se slobodno javi.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 01 jul 2016, 22:15

Unofficialpage je napisao/la:...
Kakvo otprilike treba biti predznanje za onog koji tek hoće da uiše IT akademiju i koliko je potrebno love za cjelokupno skolovanje otprilike ? Lp :crazy:
Sabrine mi moje!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.