RK Bosna
-
- Kontakt:
Re: RK Bosna
Nisam satro Sarajlija vec okoreli a ovo sto ja kazem nije glupost vec cinjenice koje svi komentarisu i pricaju po gradu pa nekada pricam sa svojim drugovima u vezi tih gluposti ali i dalje dolazimo gledati Bosnu.
A ja volim i Zelju, Igman i ostale ali ovdje se prica o Bosni a ne o ostalim klubovima.
A cini mi se da Smajlagic sve dovodi igrace iz Hrvatske tako da ce uskoro biti Hrvatski klub Bosna.
Ko jos dolazi od igraca,ko ce doci na srednjem beku,desnom krilu i ko ce zamjeniti odlicnog Grahovca koji odlazi u vrhunski klub Montpelje ??
A ja volim i Zelju, Igman i ostale ali ovdje se prica o Bosni a ne o ostalim klubovima.
A cini mi se da Smajlagic sve dovodi igrace iz Hrvatske tako da ce uskoro biti Hrvatski klub Bosna.
Ko jos dolazi od igraca,ko ce doci na srednjem beku,desnom krilu i ko ce zamjeniti odlicnog Grahovca koji odlazi u vrhunski klub Montpelje ??
kakav je odnos bosne prema europskim klubovima, takav je odnos bosne i ostalih premijerligasa (mislim na budzet).
banic i melic nisu opravdali svoje plate, a zeljeli ste ih zadrzati u svojim redovima...
i doborac vam ode...
pusti suplje, lazes samog sebe...
banic i melic nisu opravdali svoje plate, a zeljeli ste ih zadrzati u svojim redovima...

imperator, prodavac magle
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Svi znaju koliko jake sponzore ima Borac.Iza njih je vrlo jak sponzor (m:tel) i razlika u budžetima nije velika.Za ostatak vrijedi konstatacija.Jedini igrač od nabrojanih sa kojim je Bosna htjela produžiti je Doborac (razloge svi znaju), ali parirati jednom Magdeburgu nije u mogućnosti nijedan klub iz bivše Juge.Što se Grahovca tiče on je potpisao predugovor još u aprilu sa Chamberyem,Melić je za Borac potpisao prije završetka sezona , a što se Banića tiče ponudu Bregenza je prihvatio i prije nego su u Bosni mogli reagirati da su htjeli.Opće je poznata činjenica da zbog Melić nismo prošli dalje jer su nas njegova 3-4 zicera protiv Keilce i protiv Gorenja u gostima zakopali.Ko bi produžio ugovor sa igračem koji je u svakoj bitnoj utakmici podbacio.Premat tome "imeime" ostavi se šuplje i navijaj za konkurenciju.Najsmješnije mi je kad likovi napišu kako ne propuštaju tekmu Bosne , a organski je ne mogu smisliti.imeime je napisao/la:kakav je odnos bosne prema europskim klubovima, takav je odnos bosne i ostalih premijerligasa (mislim na budzet).
banic i melic nisu opravdali svoje plate, a zeljeli ste ih zadrzati u svojim redovima...i doborac vam ode...
PS:Banić,Melić i Doborac se pišu velikim slovom.

Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Eh vidim neki plačete za Doborcom...mislim šta je on tolko dobar... oni koji su pratili utakmice su vidili da je vellliikkiii soler,jest ruku na srce koju utakmicu spasijo...al niš specialno za jednog srednjaka
....prodo se je u njemačku što je dao najviše golova u premier ligi bih...tako da...i to što neki pričaju da je grijo klupu u cimosu nije istina,rješili su se ga zbog njegovog soliranja a ne neke plate
....a možda sad sa ovim mali Karaličem ili šta več počnu raditi bekovi i zabijati golove
.....tako da Doborac nije bog zna šta i bosna nije na nekom velikom gubitku,tako da mislim da če Pipe to sve posložiti za iduču sezonu:)...idemo napred Bosno

neno#4 je napisao/la:@Trigger, posto ja tebi najvise vjerujem volio bih da mi napises jedan poduzi post, u i oko desavanja RK Bosne..Igraci, dolasci, malo spekulacije (carsijske price)...Mada mi je neki dan Efendic rekao da se nista apsolutno ne zna, ali ja volim da cujem tvoje misljenje i informacije.....Koliko znam, ono sto je blizu realizacije da ce se KK Bosna vratiti u Skenderiju jer se islo nekom linijom preko Silajdzica do Dzinde, koji je navodno spreman da zazmiri na neke dugove, ali ostali tesko, pretesko..Realno bi se RK - jedino trebalo dopustiti..Odoh ja nadugo nasiroko..
P.S. Samo da znas ocekujem kvalitetan post u kojem cu bar da procitam nekih 60 - 70 posto ekipe, posto sam totalno dezinformiran sto se tice Bosne....
@Neno
Hvala na tolikom povjerenju i odgovoriću ti onoliko koliko je trenutno moguće.
RK Bosna je već godina neprikosnovena u bh.rukometu i jedina igra najače evropsko takmičenje, ali to mnogima ili nije dovoljno ili im 'debelo' smeta!?
Ovdje se veliki broj forumaša neprestano bavi "finansijskom situacijom" kluba i jadikuju nad sudbinama pojedinaca, bivših ili čak i sadašnjih članova RK Bosna.
Simptomatično je da "svi sve znaju", a onda vrijeme i situacija pokaže 'drugo lice' njihovog 'znanja', kako o kvalitetu igrača tako i o odlascima, dolascima igrača.
Nema kluba u svijetu koji svake godine (dvije) ne napravi korekcije (povelike) u igračkom kadru i to oni najbogatiji i najbolji. Primjera ima mnogo, nije sad vrijeme da ih se pobraja - ko zna zna.
Drugi 'simptom' je ta vječna priča o "našim mladim igračima" (kontra "uzvoza" igrača iz bilo koje zemlje)!
Pa ljudi moji gdje su ti naši "super mladi igrači"? Pogledajte rezultate mladjih kategorija i sve će vam se samo kazati!
Drugo, u evropskim rukometnim gigantima (i ne samo rukometnim) možete na prste izbrojati "domaće" igrače.
Partizan (BG) neprestano 'stvara' mlade kvalitetne igrače, ali ih svake godine i 'gubi', a sigurno je finansijski jači od Bosne koja ima zadnjih godina bolje evropske rezultate!?
Bosni bi mnogo jeftinije bilo da ima tako jaku i kvalitetnu bazu u BiH ali NEMA i jedini izbor je dovođenje igrača iz inostranstva, s naglaskom da su to igrači koji imaju određen kvalitet, ali nisu preskupi. Kao da u u klubu ne bi voljeli imati, npr. kakvog Narcisa, Karabatića, Balića, Lazarova, Šmala....Za sad je to iluzija, ali je realnost da Bosna igra protiv takvih klubova i igrača! Eto, nekome to ne valja, zaboga po čaršijskim 'sigurnim' pričama igrači, pojedini, ni ručali nisu! Ma daj, nonsen.
Stavio si me @Neno i na male muke jer očekuješ da ti kvalitetno napišem šta se dešava u i oko RK Bosna!?
Kako, kad i sam kažeš da tvoj drugar Efendić koji je provtimac ništa ne zna!?
Neno, a i ostali (pogotovo oni koji samo špekilišu, pljuju i predviđaju krah Bosne) treba da znate da u vrijeme prelaznog roka niti jedna ozbiljna uprava ne licitira svoje namjere po medijima, pa tako ni Bosna.
Činjenice se samo iznose, a do sad su svima znane - otišli: Grahovac, Banić, Melić, Doborac i Ovčina, a Veselinovu i Čačiću su date "slobodne ruke" mada ne mora značiti da će oba i otići iz Bosne, ali toj već drugi 'par rukavica'.
Došli:
Karačić (1988. srednji bek - znanja radi onom 'nicku' što se zabrinuo ko će igrati srednjeg!?) - jedan od najperspektivnijih srednjih bekova u Hrvatskoj (u 'strašnoj' konkurenciji),
Mesarić (pivot-1985), veoma kvaltetan rukometaš koji igra u oba smjera i koji je iznenađujuće fizički snažan, ali ne od "boba", nego prirodno i zahvaljujući jakim treninzima. Sam je jednom prilikom izjavio da prije treninga pomogne ocu (poljoprivredniku) da prebaci (utovari, presloži) tonu-dvije krompira i onda ode na trening!
Čakić (1986) - o njemu sam pisao u prethodnom postu, pa da se ne ponavljam.
i najvjerovatnije Pažin (1985 - desni bek) - momak koji, iako još mlad, ima iskustvo igranja u hrvatskoj ligi i evropskim takmičenjima i ako je potpuno sanirao provredu i bude potpuno spremam (a sumnjam da bi ga Bosna i Smajlagić) drugačijeg prihvatili) je prema mom mišljenju, i ukusu, kvalitetnij desni bek od Banića, a uz njega će se "kaliti" i mladjahni Memić (eto, 'naše' dijete).
Prelazni rok još nije završen i biće još noviteta u klubu, u oba smjera - barem je to namjera kluba i ljudi koji su zaduženi za to, što im je, uostalom, posao. Naravno da se radi na traženju (adekvatnog) golmana, desnog krila (Vražalić ne može sam, ali je potencijal da "glava boli"), pa i još jednog kvalitetnog šutera (lijevog beka), vjerovali ili ne! Za srednje bekove su Karaćić i Međić solidno rješenje, ali ne bi bilo iznenađenje da i na toj pozicij bude noviteta.
Zanimljivo je da mnogi ne znaju ili možda znaju ali neće da 'priznaju' - Bosni se u ovom prelaznom roku 'nudi', hajde da kažem, hrpa raznozarnih igrača, neki dolaze na razogovore, neki i na probe... a to valjda nešto govori kakav je klub Bosna postala, pa makar eto bilo i 'problema' koji neki iznose - jadikovke na platama, ručkovima, finansijama, dugovima...
I da, 'zadivljuju' me svi oni koji spominju Nebojšu Golića - pa zar im do sad nije postralo jasno u cemu je problem sa tim nekad sjajnim rukometašem!? Zašto li njegov matični klub, klub njegovog pok. oca (inace rođenog u Goraždu) i amidže (strica), ne može da postigne 'dogovor' s Nešom a on cijelu polusezonu trenira s njima da kao održi formu!?
Apropo Smajlagića - sa mnogim potezima se nekad i ja ne slažem ili su mi u najmanju ruku čudni, ali postavljati 'upitnost' o njegovom znanju, stručnosti, karijeri...pa to je totalna nebuloza. Čak neki formuš napisa, parafraziram, - " Ko je taj Smajlagić...?"

Velahavle!
Ako ne zna ko je i šta je Smajlagić onda mu je bolje da se drži stare mudrosti - cutanje je zlato!
Pipe nekom antipatičan, namrgođen, nepristupačan... Moguće, ali Pipe nije "Ćiro", prodavač magle, trener svih trenera... Pipe je zvanično najbolje lijevo krilo svijeta svih vremena (do slijedećeg izbora), dugogodišnji trener Hrvatske reprezentacije i ex-korodinator svim mladih selekcija Hrvatske, rukometnog velikana, ex-selektor reprezentacije Egipta, trener... ma kome ja ovo piše ( ne odnosi se na"@nenu")!
Ali to, nekima ništa ne znači, naprotiv njima su bolji neki radje, budiše, grbavci, junuzovici, mrkonje... bez želje da ikog potcjenjujem, ali Smajlagić je, uz Arslanagića, dosad najbolji i najpoznatije ime koje je sjedilo na klupi RK Bosna.
Ostvario je s Bosnom odličan rezultat i to sa slabijim igračkim kadrom od prethodnog!
Baš sam 'odužio', ali "@neno" mi tražio. Izvinjavam se zbog opširnosti i što nisam, vjerovatno, ispuni očekivanja (a "@neno": saberi pridošle i ostale igrače i imaceš 70% sastava, ali računaj na još korekcija) - nisam napisao nikakvu 'exluzivu' (kao sto su. vjerovatno, mnogi očekivali) ali ovo je vrijeme mukotrpnog rada, a možda bude i ponekla exluziva, uskoro...možda!
Bosna će uinat svim "navijačima" i dušebržnicima, a na radost istinskih navijača, biti jača nego prošle godine. I, Skenderija će opet imati priliku vidjeti svjetske ekipe, ovaj put još kvalitetnije, jače...
RK Bosna je "Bh.brand" - LP

Bosno moja poharana....
Sve je to tačno što si rekao, ali mi se čini da je Pipe bio desno krilo, a Memić je U Bosnu stigao prije 2 godine.Trigger je napisao/la:neno#4 je napisao/la:@Trigger, posto ja tebi najvise vjerujem volio bih da mi napises jedan poduzi post, u i oko desavanja RK Bosne..Igraci, dolasci, malo spekulacije (carsijske price)...Mada mi je neki dan Efendic rekao da se nista apsolutno ne zna, ali ja volim da cujem tvoje misljenje i informacije.....Koliko znam, ono sto je blizu realizacije da ce se KK Bosna vratiti u Skenderiju jer se islo nekom linijom preko Silajdzica do Dzinde, koji je navodno spreman da zazmiri na neke dugove, ali ostali tesko, pretesko..Realno bi se RK - jedino trebalo dopustiti..Odoh ja nadugo nasiroko..
P.S. Samo da znas ocekujem kvalitetan post u kojem cu bar da procitam nekih 60 - 70 posto ekipe, posto sam totalno dezinformiran sto se tice Bosne....
@Neno
RK Bosna je već godina neprikosnovena u bh.rukometu i jedina igra najače evropsko takmičenje, ali to mnogima ili nije dovoljno ili im 'debelo' smeta!?
Ovdje se veliki broj forumaša neprestano bavi "finansijskom situacijom" kluba i jadikuju nad sudbinama pojedinaca, bivših ili čak i sadašnjih članova RK Bosna.
Simptomatično je da "svi sve znaju", a onda vrijeme i situacija pokaže 'drugo lice' njihovog 'znanja', kako o kvalitetu igrača tako i o odlascima, dolascima igrača.
Nema kluba u svijetu koji svake godine (dvije) ne napravi korekcije (povelike) u igračkom kadru i to oni najbogatiji i najbolji. Primjera ima mnogo, nije sad vrijeme da ih se pobraja - ko zna zna.
Drugi 'simptom' je ta vječna priča o "našim mladim igračima" (kontra "uzvoza" igrača iz bilo koje zemlje)!
Pa ljudi moji gdje su ti naši "super mladi igrači"? Pogledajte rezultate mladjih kategorija i sve će vam se samo kazati!
Drugo, u evropskim rukometnim gigantima (i ne samo rukometnim) možete na prste izbrojati "domaće" igrače.
Partizan (BG) neprestano 'stvara' mlade kvalitetne igrače, ali ih svake godine i 'gubi', a sigurno je finansijski jači od Bosne koja ima zadnjih godina bolje evropske rezultate!?
Bosni bi mnogo jeftinije bilo da ima tako jaku i kvalitetnu bazu u BiH ali NEMA i jedini izbor je dovođenje igrača iz inostranstva, s naglaskom da su to igrači koji imaju određen kvalitet, ali nisu preskupi. Kao da u u klubu ne bi voljeli imati, npr. kakvog Narcisa, Karabatića, Balića, Lazarova, Šmala....Za sad je to iluzija, ali je realnost da Bosna igra protiv takvih klubova i igrača! Eto, nekome to ne valja, zaboga po čaršijskim 'sigurnim' pričama igrači, pojedini, ni ručali nisu! Ma daj, nonsen.
Stavio si me @Neno i na male muke jer očekuješ da ti kvalitetno napišem šta se dešava u i oko RK Bosna!?
Neno, a i ostali (pogotovo oni koji samo špekilišu, pljuju i predviđaju krah Bosne) treba da znate da u vrijeme prelaznog roka niti jedna ozbiljna uprava ne licitira svoje namjere po medijima, pa tako ni Bosna.
Činjenice se samo iznose, a do sad su svima znane - otišli: Grahovac, Banić, Melić, Doborac i Ovčina, a Veselinovu i Čačiću su date "slobodne ruke" mada ne mora značiti da će oba i otići iz Bosne, ali toj već drugi 'par rukavica'.
Došli:
Karačić (1988. srednji bek - znanja radi onom 'nicku' što se zabrinuo ko će igrati srednjeg!?) - jedan od najperspektivnijih srednjih bekova u Hrvatskoj (u 'strašnoj' konkurenciji),
Mesarić (pivot-1985), veoma kvaltetan rukometaš koji igra u oba smjera i koji je iznenađujuće fizički snažan, ali ne od "boba", nego prirodno i zahvaljujući jakim treninzima. Sam je jednom prilikom izjavio da prije treninga pomogne ocu (poljoprivredniku) da prebaci (utovari, presloži) tonu-dvije krompira i onda ode na trening!
i najvjerovatnije Pažin (1985 - desni bek) - momak koji, iako još mlad, ima iskustvo igranja u hrvatskoj ligi i evropskim takmičenjima i ako je potpuno sanirao provredu i bude potpuno spremam (a sumnjam da bi ga Bosna i Smajlagić) drugačijeg prihvatili) je prema mom mišljenju, i ukusu, kvalitetnij desni bek od Banića, a uz njega će se "kaliti" i mladjahni Memić (eto, 'naše' dijete).
Prelazni rok još nije završen i biće još noviteta u klubu, u oba smjera - barem je to namjera kluba i ljudi koji su zaduženi za to, što im je, uostalom, posao. Naravno da se radi na traženju (adekvatnog) golmana, desnog krila (Vražalić ne može sam, ali je potencijal da "glava boli"), pa i još jednog kvalitetnog šutera (lijevog beka), vjerovali ili ne! Za srednje bekove su Karaćić i Međić solidno rješenje, ali ne bi bilo iznenađenje da i na toj pozicij bude noviteta.
Zanimljivo je da mnogi ne znaju ili možda znaju ali neće da 'priznaju' - Bosni se u ovom prelaznom roku 'nudi', hajde da kažem, hrpa raznozarnih igrača, neki dolaze na razogovore, neki i na probe... a to valjda nešto govori kakav je klub Bosna postala, pa makar eto bilo i 'problema' koji neki iznose - jadikovke na platama, ručkovima, finansijama, dugovima...
I da, 'zadivljuju' me svi oni koji spominju Nebojšu Golića - pa zar im do sad nije postralo jasno u cemu je problem sa tim nekad sjajnim rukometašem!? Zašto li njegov matični klub, klub njegovog pok. oca (inace rođenog u Goraždu) i amidže (strica), ne može da postigne 'dogovor' s Nešom a on cijelu polusezonu trenira s njima da kao održi formu!?
Apropo Smajlagića - sa mnogim potezima se nekad i ja ne slažem ili su mi u najmanju ruku čudni, ali postavljati 'upitnost' o njegovom znanju, stručnosti, karijeri...pa to je totalna nebuloza. Čak neki formuš napisa, parafraziram, - " Ko je taj Smajlagić...?"![]()
Velahavle!
Ako ne zna ko je i šta je Smajlagić onda mu je bolje da se drži stare mudrosti - cutanje je zlato!
Pipe nekom antipatičan, namrgođen, nepristupačan... Moguće, ali Pipe nije "Ćiro", prodavač magle, trener svih trenera... Pipe je zvanično najbolje lijevo krilo svijeta svih vremena (do slijedećeg izbora), dugogodišnji trener Hrvatske reprezentacije i ex-korodinator svim mladih selekcija Hrvatske, rukometnog velikana, ex-selektor reprezentacije Egipta, trener... ma kome ja ovo piše ( ne odnosi se na"@nenu")!
Ali to, nekima ništa ne znači, naprotiv njima su bolji neki radje, budiše, grbavci, junuzovici, mrkonje... bez želje da ikog potcjenjujem, ali Smajlagić je, uz Arslanagića, dosad najbolji i najpoznatije ime koje je sjedilo na klupi RK Bosna.
Ostvario je s Bosnom odličan rezultat i to sa slabijim igračkim kadrom od prethodnog!
Baš sam 'odužio', ali "@neno" mi tražio. Izvinjavam se zbog opširnosti i što nisam, vjerovatno, ispuni očekivanja (a "@neno": saberi pridošle i ostale igrače i imaceš 70% sastava, ali računaj na još korekcija) - nisam napisao nikakvu 'exluzivu' (kao sto su. vjerovatno, mnogi očekivali) ali ovo je vrijeme mukotrpnog rada, a možda bude i ponekla exluziva, uskoro...možda!
Bosna će uinat svim "navijačima" i dušebržnicima, a na radost istinskih navijača, biti jača nego prošle godine. I, Skenderija će opet imati priliku vidjeti svjetske ekipe, ovaj put još kvalitetnije, jače...
FEDERER= KLOC
@IkerC
Pardon!
U pravu si - Irfan - Pipe Smajlagić je BIO DESNO KRILO!
Moja greška, lapsuus, zanijelo me pisanije...
PS:
Da Memić (1993.) je u Bosnu stigao prije 2 godine, ali "naše" je dijete, iz BiH, zato sam to napiso. A ako misliš na juniore Bosne...hm, osim Efendića za sad slabo da ima na 'vidiku' neko ko bi mogao 'iskočiti', nažalost. Volio bi da se varam, ali...
Pardon!
U pravu si - Irfan - Pipe Smajlagić je BIO DESNO KRILO!
Moja greška, lapsuus, zanijelo me pisanije...

PS:
Da Memić (1993.) je u Bosnu stigao prije 2 godine, ali "naše" je dijete, iz BiH, zato sam to napiso. A ako misliš na juniore Bosne...hm, osim Efendića za sad slabo da ima na 'vidiku' neko ko bi mogao 'iskočiti', nažalost. Volio bi da se varam, ali...
Bosno moja poharana....
@Trigger
Jel moze samo jedno strucno pitanje
Taj tvoj veliki Pipe,jel do sada kroz ovu god. stvorio i napravio kakvog igraca za nasu rekplu,ili je Banica pogurao u Hrvatsku repku,Pucelja za Slo.
Mislim ono,ajde da se prestanemo lagati,Bosna je postala ocigledno baza i klub za stvaranje nove ere za Hrvatsku reprezentaciju gdje se stvara nova generacija momaka da opet haraju svijetom i uzimaju zlatne medalje
Od toliko igraca i klubova u BiH koji sigurno imaju znanje i dobre igracke sposobnosti Imperator uvozi iz Lijepe Nase
I ne znam zasto ga vise branis kad samo sto mu iz dupeta ne viris
Taj tvoj veliki Pipe,jel do sada kroz ovu god. stvorio i napravio kakvog igraca za nasu rekplu,ili je Banica pogurao u Hrvatsku repku,Pucelja za Slo.
Mislim ono,ajde da se prestanemo lagati,Bosna je postala ocigledno baza i klub za stvaranje nove ere za Hrvatsku reprezentaciju gdje se stvara nova generacija momaka da opet haraju svijetom i uzimaju zlatne medalje
Od toliko igraca i klubova u BiH koji sigurno imaju znanje i dobre igracke sposobnosti Imperator uvozi iz Lijepe Nase

BAŠ NIDJE VEZE!Adi sarajlija je napisao/la:Zdravo Bosno moja evo i ja da se ukljucim u ovu dosadasnju polemiku.
Velika je steta sto su klub napustili fenomenalan Grahovac,Banic koji je extra igrac i momak i Melic koji je dugo predstavljao ovaj klub ali zbog nekih ljudi u klubu je zelio otici.
Doveli su nekog trenera Smajlagica,pa ko je taj,odakle je,gdje je taj bio trener prije ???
Veliki strucnajk nema veze sa vodjenjem ekipe.
Gledao sam utakmice covjek je tolko antipatican,vristi na igrace,nikada nije zadovoljan na njih i samo histerise.
Toliko o treneru aa po Sarajevu kruze price kako igraci nemaju sta jesti a kao dobijaju neke velike pare.
Da su pametni svi bi otisli iz takve Bosne ja jesam Bosanac ali su igraci zasluzili bolje od trenutne situacije koja je Bosni.
NIDJE VEZE
Ko je taj Smajlagić!?

Momčino - rukomet je igra s loptom u kojoj igrači smiju s loptom igrati samo rukama, jedino golmani smiju koristiti (igrati) i nogama ali samo u svom "šestercu". Inače rukomet igraju dvije suparničke ekipe, a na terenu se smije u trenucima igre nalaziti, najviše, po 7 rukometaša (6 igrača+golman), dok na klupi za rezereve može biti još toliko igrača (7), trener i ostala službene lica. Utakmicu sude dvojica sudija, a ista traje 60 minuta.
U ekipi postoje pozcije za svakog igrača: golman - lijevo krilo - pivot (kružni napadač) - desno krilo (nekad Smajlagić) - lijevi bek - srednji bek - desni bek.
Ko je taj Smajlagić

Bosno moja poharana....
Poštovani Janez,Janez je napisao/la:@Trigger
Taj tvoj veliki Pipe,jel do sada kroz ovu god. stvorio i napravio kakvog igraca za nasu rekplu, ili je Banica pogurao u Hrvatsku repku, Pucelja za Slo.
Mislim ono,ajde da se prestanemo lagati, Bosna je postala ocigledno baza i klub za stvaranje nove ere za Hrvatsku reprezentaciju gdje se stvara nova generacija momaka da opet haraju svijetom i uzimaju zlatne medalje
odgovoriću Ti, iako sam poodavno odustao "od tebe"!
Moj odgovor je ustvari 'kontra-pitanje'.
Hajde mi ti najbroj tolike klubove i igrače "koji sigurno imaju znanje i dobre igracke sposobnosti", dok "Imperator" uvozi iz "Lijepe naše" ili Slovenije,....
A sad mi još kaži kako to tvoj "imperator NE VALJA" a sam pišeš da 'proizvodi' reprezentativce za Hrvatsku, Sloveniju..evropski jake reprezentacije!???
PS:
Tvoj komentar o meni i Pipetu - Tebi na obraz (stariji sam ja od Pipeta, podosta)
Prestani ti JANEZ sam sebe lagati i smanji svoj doživljaj, već sam ti pisao - mržnja uništava onog ko mrzi!

Bosno moja poharana....
pucelj ima igracke sposobnosti kao i jos barem 20 igraca iz premijer lige, ma da cak i ne igraju pivota bolje bi se snasli na njegovoj prirodnoj poziciji... kad bi lopta imala drske sa strane lakse bi mu bilo...
Faruk Halilbegović,braca Burići iz Ljubuskog,pola RK Goražda ako si uopste gledao tu djecu kako igraju, da ne nabrajam sada sve jer vjerujem da ima dosta igraca nasih koji su isti ili bolji od ovih koje dovodi Imperator
Imperator je dosao ocigledno sa zadatkom da kroz Bosnu stvara i pravi Hrvatsku repku i cim bude prilike,otici ce vjeruj mi...
Zato ga i ne volim i nikada ga necu voljeti jer dovodi svoje igrace koje nadje i pokupi sa plaza na Jadranu,a nasa djeca propadaju
To sto ti samo gledas na sadasnjost i zasljepjuju te ta mocna Liga prvaka,to je tvoj problem,ja gledam i na buducnost kluba i buducnost nase repke
Sa Imperatorom i takvim ko sto si ti,jadna nam i Bosna i BiH jer nas nece uskoro biti nigdje
Mrznja sigurno ne postoji,jer da postoji ne bi ishao redovno na utakmice,bodrio Bosnu i plakao i smijao se kad dobije ili izgubi
Za razliku od tebe i slicnih net pametnica ja sam redovno na Mojmilu i bodrim Bosnu kad igra i sa Lokomotivom i sa Borcem,nisam ko to da samo odem kad je LP da se malo uslikam i da budem dio elite koja prati Bosnu u Evropi
Ako si stariji ne znaci da si pametiniji
Lijep pozdrav "strucnjace" Trriger
Imperator je dosao ocigledno sa zadatkom da kroz Bosnu stvara i pravi Hrvatsku repku i cim bude prilike,otici ce vjeruj mi...
Zato ga i ne volim i nikada ga necu voljeti jer dovodi svoje igrace koje nadje i pokupi sa plaza na Jadranu,a nasa djeca propadaju
To sto ti samo gledas na sadasnjost i zasljepjuju te ta mocna Liga prvaka,to je tvoj problem,ja gledam i na buducnost kluba i buducnost nase repke
Sa Imperatorom i takvim ko sto si ti,jadna nam i Bosna i BiH jer nas nece uskoro biti nigdje
Mrznja sigurno ne postoji,jer da postoji ne bi ishao redovno na utakmice,bodrio Bosnu i plakao i smijao se kad dobije ili izgubi
Za razliku od tebe i slicnih net pametnica ja sam redovno na Mojmilu i bodrim Bosnu kad igra i sa Lokomotivom i sa Borcem,nisam ko to da samo odem kad je LP da se malo uslikam i da budem dio elite koja prati Bosnu u Evropi

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Pa **** ti je zaključak,a onda napišeš za Trrigera da nije pametniji.Kako je to Goražde tu gdje jesta ako ima bolje igrače od Bosne.Ne bi bilo loše da si češće bio na predmetu logika ne bi izvaljivao ovakve gluposti.Jadna Bosna ako je spala da je takvi kao što si ti bodre.Janez je napisao/la:Faruk Halilbegović,braca Burići iz Ljubuskog,pola RK Goražda ako si uopste gledao tu djecu kako igraju, da ne nabrajam sada sve jer vjerujem da ima dosta igraca nasih koji su isti ili bolji od ovih koje dovodi Imperator
Sobzirom da propuštaš časove logike evo jedan zadatak za tebe.DAću ti dvije premise, a ti treba da napišeš konkluziju.U konkluziji treba da napišeš ko je najbolja ekipa u BiH.
1.Goražde ima bolje igrače od onih koje Pipe dovodi
2.Pipe je loš trener
---------------------------------------------------------------------
Konkluzija:
Mislim da nije težak zadatak za tebe.Ti si najpametniji.Koji pacijent majko moja!

Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Zahvaljujem puno, jer stvarno nisam bio upucen, ja kada nesto ne znam onda pitam ljude koji znaju ili imaju neke vise informacije....Moj drugar Efendic kaze da cekaju nekog solidnog golmana, a realno kaze da bi trebao da dobije sansu, ja mu realno zelim sve najbolje, vrlo korektan i pristojan decko, jedan od danas rijetkih u sferi sporta..Trigger je napisao/la:neno#4 je napisao/la:@Trigger, posto ja tebi najvise vjerujem volio bih da mi napises jedan poduzi post, u i oko desavanja RK Bosne..Igraci, dolasci, malo spekulacije (carsijske price)...Mada mi je neki dan Efendic rekao da se nista apsolutno ne zna, ali ja volim da cujem tvoje misljenje i informacije.....Koliko znam, ono sto je blizu realizacije da ce se KK Bosna vratiti u Skenderiju jer se islo nekom linijom preko Silajdzica do Dzinde, koji je navodno spreman da zazmiri na neke dugove, ali ostali tesko, pretesko..Realno bi se RK - jedino trebalo dopustiti..Odoh ja nadugo nasiroko..
@Neno
Došli:
Apropo Smajlagića - sa mnogim potezima se nekad i ja ne slažem ili su mi u najmanju ruku čudni, ali postavljati 'upitnost' o njegovom znanju, stručnosti, karijeri...pa to je totalna nebuloza. Čak neki formuš napisa, parafraziram, - " Ko je taj Smajlagić...?"![]()
Velahavle!
Jos jednom veliko hvala, cijenim ja itekako kada neko mi da odgovor na neka pitanja koja ne znam....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kad stavimo sve na stranu, kada je covjek pod nikom @Trigger dosao na forum imao je okrsaja sa mnom na podforumu bh. kosarka, ja sam tada imao neki agresivan pristup, prenaglio vrlo vjerovatno ali jedno znam taj covjek voli ovu drzavu, klub i sve ostalo, jednostavno UZIVA u igrama..Nesto slicno i ja tako radim, mozda samo s malo vise energije jer sam mladji

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Mržnja i ljubomora su bezgranične.imeime je napisao/la:pucelj ima igracke sposobnosti kao i jos barem 20 igraca iz premijer lige, ma da cak i ne igraju pivota bolje bi se snasli na njegovoj prirodnoj poziciji... kad bi lopta imala drske sa strane lakse bi mu bilo...
Ukoliko je Pipe Levat

Pucko je najbolji odbrambeni igrač u reiji, a pod stručnim vodstvom Pipeta se profiliso i u solidnog napadača. Ti si prvi najavljivao da će nas Pucelj napustiti, a sada tišina.
Janez je napisao/la:Faruk Halilbegović,braca Burići iz Ljubuskog,pola RK Goražda ako si uopste gledao tu djecu kako igraju, da ne nabrajam sada sve jer vjerujem da ima dosta igraca nasih koji su isti ili bolji od ovih koje dovodi Imperator
Trigger ima najstručnije komentare.
A iz tebe kulja mržnja prema peterostrukom BH šampionu, trostrukoj duploj kruni, jedinom klubu uz Zagreb i Celje koji direktno igra Ligu prvaka s područja ex Yu i mogu još pola sata nabrajati i dokazivati tvoju izgubljenost u odnosu na fakte.
Burići nisu loši i doći će u Bosnu dok se još malo iskale. Halilbegović nije napravio nikakav iskorak u odnosu na Visoko, nego je izgubio sezonu. Koji Goraždaci? Zar su dječaci s Drine Grbić, Jović, Mandarić? Možda onaj vrsni golman Selmin Šehović?!
Janez, ti nam reče da ti je Pucelj rekao kako odlazi iz Bosne

Momčino,neno#4 je napisao/la:Kad stavimo sve na stranu, kada je covjek pod nikom @Trigger dosao na forum imao je okrsaja sa mnom na podforumu bh. kosarka, ja sam tada imao neki agresivan pristup, prenaglio vrlo vjerovatno ali jedno znam taj covjek voli ovu drzavu, klub i sve ostalo, jednostavno UZIVA u igrama..Nesto slicno i ja tako radim, mozda samo s malo vise energije jer sam mladji![]()
![]()
dobar si ti. Da, imalo smo "okršaj" na košarkaškom forumu zbog jedneog mog teškog lapsusa (nije neznanje), ali smo jednom polu- fer polemikom i vremenom to prevazisli i otad smo korektni sagovornici, kako i treba da prilici ljudima koji vole sport i ovu državu... bez obzira na klupsku "obojenost".
I da Ti sigurno imaš mnogo više energije jer si mladji, a ja sam skoro zasićen svim tim, ali teško je nešto 'napustiti' ka to voliš....
PS:
Ja, ko vjerovao ili ne, nikad nisam pretendovao da budem "najpametniji" (niti to mogu biti), ali stojim iza svakog svog posta, pa i kad pogriješim. Mnogima, izgleda, smeta što me 'ima i na fudbalu, košarci (sad manje - ali bit će me) i što se u svaki sport "petljam" i "mudrujem" kao da neko ima monopol na određen sport, forum... Ako nekome smeta ono što ja pišem i znam to nije moj problem ali kućni odgoj mu ne bi trebao dozvoljavati da pise, vrijeđa, osobu o kojoj de facto, ništa i ne zna! Prepoznaće se oni na koje mislim.
Ovo je jedini forum na kojem sam ikad bio - a u sportu i oko sporta sam veoma duuugooo (što ne znači da sam i najpametni, nedajbože) i to, pomalo zvuči čudno, i u fudbalu, rukometu i košarci!
Bez trunke prepotencije mnogo toga znam i poznajem u sportu, i samo sam svojim proisustvom na ovom Forumu htio da nešto od toga 'prenesem' i drugima (koji su zainteresovani) a uvijek postujem i tuđe znanje i drugačiji stav, ali samo do granice korektnosti (takvih je većina ovdje), ali ne mogu otrpiti one koji prelaze tu granicu, koji ne posjeduju ni elementarnu kulturu ili one koji su toliko isfrustrirani vlastitim neuspjehom (neostvarenim željama u sportu) da je mržnja ovladala njihovim bićem pa više nisu u stanju ni logički da rasuđuju i pišu...na njihovu žalost, a žalim ih iskreno i ja.

Ovo jeste pomalo "Off Topic", ali se suštinski odnosi RK Bosnu i 'piskaranje' pojedinih kvazi navijača (koji to drugima osporavaju i vidovito znaju kad idem/o na utakmice!?) i onih koji nemoraju voliti RK Bosnu ali ne vidim razloga da je toliko mrze!
Meni su svi klubovi u BiH dragi, jer su naši i uvijek ću čestitati za neki uspjeh i Borcu i Goraždu... bilo kojoj ekipi kad za to ima razloga.
Pozz svim forumašima, ma kakvi bili

Bosno moja poharana....
ima li sta od alibegovica naseg juniora kazu da je boli glava igrac
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
najbolji odbrarambeni igrac u regiji? jel to mislis u ulici i u kvartu? pa on samo izgleda malo veci u odnosu na ostale igrace u pl, al to ne znaci da je najbolji igrac... a za solidnog napadacasamba je napisao/la:Mržnja i ljubomora su bezgranične.imeime je napisao/la:pucelj ima igracke sposobnosti kao i jos barem 20 igraca iz premijer lige, ma da cak i ne igraju pivota bolje bi se snasli na njegovoj prirodnoj poziciji... kad bi lopta imala drske sa strane lakse bi mu bilo...
Ukoliko je Pipe Levat, onda vjerovatno imaš slično mišljenje o "anonimnom" stručnjaku Serdarušiću, koji je pozvao Pucelja u reprezentaciju.
Pucko je najbolji odbrambeni igrač u reiji, a pod stručnim vodstvom Pipeta se profiliso i u solidnog napadača. Ti si prvi najavljivao da će nas Pucelj napustiti, a sada tišina.

nisam rekao ni da su pipe i noka levati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.