Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2016, 14:37

Po meni, sigurni igraci u prvih 11 su Spahic***, Kolasinac, Pjanic i Dzeko. Ostali Ne bih se zacudio da na klupi ostanu i Begovic, Besic, Zukanovic ili Lulic obzirom na zadnji kvalifikacioni ciklus. Naravno, Mesa nema muda i trpice mnoge stvari ali covjek zeli da uspostavi dobar odnos sa svakim igracem sto razumijem. Besic u kojeg sam se kleo uveliko ide silaznom putanjom, pravi gluposti i poceo je igrati nonsalantno kao da ga boli qrac. Begovic je u zadnjem ciklusu imao niz kikseva koji su direktno uticali da ne odemo na Euro. O Lulicu ne bih trosio rijeci, jednu od pet utakmica odigra dobro, neshvatljiv pad u reprezentaciji.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 23 jun 2016, 14:38

10 od 11 igraca pocetnog sastava se zna. Pitanje je samo ko ce igrat uz Pjanica i Besica u veznom. Ili ce to ipak bit dva centarfora, i onda je pitanje ko ce uz Dzeku. Nadam se da ce Mesa varirat ovisno od protivnika. Na Kipar i Estoniju na svom sa dva spica. Ostalo sa jednim. Naravno moze se i tokom tekme prec na dva. Pogotovo Djuric je rodjen za dzokera sa klupe.

U glavnom Milicevic, Medunjanin, Cimirot, Ibisevic i Djuric su glavni kandidati za to zadnje mjesto.

Slazem se sa Sabinhom da mnogi imaju status kakav ne zasluzuju, ali tako je. Da imamo izbora Lulic i Begovic bi letili iz pocetnog zbog svojih partija. Ali mi taj luksuz nemamo. Konkurencija ne postoji osim na poziciji centarfora i stopera.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2016, 16:24

Ozbiljna konkurencija ne postoji na 3 pozicije u reprezentaciji. Begovic, Pjanic i Vranjes trenutno nemaju nekakve strasne alternative. Pjanic pogotovu ali to i nije neko cudo. Bazdarevic je ipak prosirio kadar i za taj dio zasluzuje cestitke. Konkurencija u reprezentaciji je veca nego sto je ikad bila. Volio bih vidjeti u kakvoj prijateljskoj utakmici trio Besic, Cimirot, Milicevic(Susic) te kako bi oni funkcionirali bez Pjanica. Takodjer bi volio vidjeti Viscu na poziciji desnog beka posto mi se cini da je defanzivno sasvim solidan igrac.
Hodzic izrasta u odlicnog igraca koji je usput i radilica. U buducnosti ce izgleda sredina BiH biti tvrd zalogaj za svaku ekipu.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 23 jun 2016, 16:45

dubrovnik je napisao/la:Ozbiljna konkurencija ne postoji na 3 pozicije u reprezentaciji. Begovic, Pjanic i Vranjes trenutno nemaju nekakve strasne alternative. Pjanic pogotovu ali to i nije neko cudo. Bazdarevic je ipak prosirio kadar i za taj dio zasluzuje cestitke. Konkurencija u reprezentaciji je veca nego sto je ikad bila. Volio bih vidjeti u kakvoj prijateljskoj utakmici trio Besic, Cimirot, Milicevic(Susic) te kako bi oni funkcionirali bez Pjanica. Takodjer bi volio vidjeti Viscu na poziciji desnog beka posto mi se cini da je defanzivno sasvim solidan igrac.
Hodzic izrasta u odlicnog igraca koji je usput i radilica. U buducnosti ce izgleda sredina BiH biti tvrd zalogaj za svaku ekipu.
Šehić je pokazao u Japanu da se na njega može računati.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2016, 18:22

HankMoody je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ozbiljna konkurencija ne postoji na 3 pozicije u reprezentaciji. Begovic, Pjanic i Vranjes trenutno nemaju nekakve strasne alternative. Pjanic pogotovu ali to i nije neko cudo. Bazdarevic je ipak prosirio kadar i za taj dio zasluzuje cestitke. Konkurencija u reprezentaciji je veca nego sto je ikad bila. Volio bih vidjeti u kakvoj prijateljskoj utakmici trio Besic, Cimirot, Milicevic(Susic) te kako bi oni funkcionirali bez Pjanica. Takodjer bi volio vidjeti Viscu na poziciji desnog beka posto mi se cini da je defanzivno sasvim solidan igrac.
Šehić je pokazao u Japanu da se na njega može računati.
Pokazao je i Buric da je dobar golman ali Begovic je ipak po meni kvalitet vise od njih. Iako je bogme zadnji kvalifikacijski ciklus pocesto grijesio.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jun 2016, 18:30

Nije problem zamjena Begovicu, vjeruj da se ne bi puno osjetilo na proslim kvalifikacijama da su branili Buric ili Sehic. Za Matea Susica se mozemo nadati da mu je ona utakmica protiv Japana dosla samo kada nije u formi na kraju sezone. Svjedno na ovoj poziciji nemamo koga vise ni isprobati... Za Pjanica se slazem i mislim da nam je pozicija lijevog beka kriticna, Bekic je odlicno odigrao u Japanu ali on je krilo i cesto je smijesan bio u Sarajevu.

Inace dobro si napisao ono da vjerovatno profesionalni fudbalski strucnjak vidi neke stvari koje mi ne vidimo. Nije nam bio logican ni spisak za Kirin kup pa na kraju odlicno ispade.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2016, 18:43

pinoglavi je napisao/la:
Nije problem zamjena Begovicu, vjeruj da se ne bi puno osjetilo na proslim kvalifikacijama da su branili Buric ili Sehic. Za Matea Susica se mozemo nadati da mu je ona utakmica protiv Japana dosla samo kada nije u formi na kraju sezone. Svjedno na ovoj poziciji nemamo koga vise ni isprobati... Za Pjanica se slazem i mislim da nam je pozicija lijevog beka kriticna, Bekic je odlicno odigrao u Japanu ali on je krilo i cesto je smijesan bio u Sarajevu.
Inace dobro si napisao ono da vjerovatno profesionalni fudbalski strucnjak vidi neke stvari koje mi ne vidimo. Nije nam bio logican ni spisak za Kirin kup pa na kraju odlicno ispade.
Vecina od igraca koji nisu bili logicni na spisku tada meni care nisu ni sada. Ali ajde da se ne vracamo na stare stvari. Ja opet me vjerujem Hadzicu, Bekicu, Kosoricu. Cak je i Memisevic usao i odma imao kiks pred golom. Novi reprezentativci prvi put pozvani iz PL nisu me bas uvjerili da je to bila opravdana odluka. Vidis da se bojis da nismo nasli LB a bio je najbolji od ovih prvi put pozvanih iz PL. Ali dobro ostaje ono da valjda Bazdarevic koji je ostario u nogometu o njemu zna vise nego mi. Apropo LB tu uvijek moze uletiti Zukanovic pa i Lulic ako je krilo ispred njega pa mi to i nije neka stresna pozicija sto se za drugu stranu ne bi moglo reci.Usput Visca nase desne bekove cini boljim a u Japanu ga nije bilo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jun 2016, 19:06

dubrovnik je napisao/la: Vecina od igraca koji nisu bili logicni na spisku tada meni care nisu ni sada. Ali ajde da se ne vracamo na stare stvari. Ja opet me vjerujem Hadzicu, Bekicu, Kosoricu. Cak je i Memisevic usao i odma imao kiks pred golom. Novi reprezentativci prvi put pozvani iz PL nisu me bas uvjerili da je to bila opravdana odluka. Vidis da se bojis da nismo nasli LB a bio je najbolji od ovih prvi put pozvanih iz PL. Ali dobro ostaje ono da valjda Bazdarevic koji je ostario u nogometu o njemu zna vise nego mi. Apropo LB tu uvijek moze uletiti Zukanovic pa i Lulic ako je krilo ispred njega pa mi to i nije neka stresna pozicija sto se za drugu stranu ne bi moglo reci.
Njima rodjena mati ne vjeruje :lol:
Ma bilo je tu dosta viška igrača, nego sam općenito mislio na odluku da ne vodimo najbolje u Japan, napisao sam i prije kupa da smo u ovom terminu za prijateljske najčešće izgledali totalno bezvoljno i većinom gubili što se moglo potvrditi protiv Španije.
Zukanović može pokriti lijevo ali je loš, i onda trebamo sastaviti 2 stopera bez njega. Recimo Šunjić i Bičakčić, ako bi se Spaha oprostio, a ne bi se smio okladiti da ne bi primili gol protiv Gibraltara s njima na stoperskim pozicijama. Kad bi našli neku zamjenu, u slučaju povrede Kolašinca, 2 pozicije bi nam se pojačale - lijevi bek i stoper. Tako da vrijedi isprobati nekoga a da nije Bekić.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2016, 19:20

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Vecina od igraca koji nisu bili logicni na spisku tada meni care nisu ni sada. Ali ajde da se ne vracamo na stare stvari. Ja opet me vjerujem Hadzicu, Bekicu, Kosoricu. Cak je i Memisevic usao i odma imao kiks pred golom. Novi reprezentativci prvi put pozvani iz PL nisu me bas uvjerili da je to bila opravdana odluka. Vidis da se bojis da nismo nasli LB a bio je najbolji od ovih prvi put pozvanih iz PL. Ali dobro ostaje ono da valjda Bazdarevic koji je ostario u nogometu o njemu zna vise nego mi. Apropo LB tu uvijek moze uletiti Zukanovic pa i Lulic ako je krilo ispred njega pa mi to i nije neka stresna pozicija sto se za drugu stranu ne bi moglo reci.
Njima rodjena mati ne vjeruje :lol:
Ma bilo je tu dosta viška igrača, nego sam općenito mislio na odluku da ne vodimo najbolje u Japan, napisao sam i prije kupa da smo u ovom terminu za prijateljske najčešće izgledali totalno bezvoljno i većinom gubili što se moglo potvrditi protiv Španije.
Zukanović može pokriti lijevo ali je loš, i onda trebamo sastaviti 2 stopera bez njega. Recimo Šunjić i Bičakčić, ako bi se Spaha oprostio, a ne bi se smio okladiti da ne bi primili gol protiv Gibraltara s njima na stoperskim pozicijama. Kad bi našli neku zamjenu, u slučaju povrede Kolašinca, 2 pozicije bi nam se pojačale - lijevi bek i stoper. Tako da vrijedi isprobati nekoga a da nije Bekić.
Ja da ti posteno kazem za razliku od dobrog dijela forumasa Sunjica igracki i ne cijenim bas bog zna kako i bio bi mi zadnja varijanta na stoperu. Mozda nisam u pravu ali zato sam i prizeljkivao pozive nekim drugim stoperima da se probaju u Japanu. Ali eto probao je Kosorica i Memisevica. Cocalic mi se svidio i par puta kada sam ga gledao u Belgiji i nije mi iznenadjenje njegova dobra igra. Ipak bi ja volio da je isao prvi tim pa se ponesto isprobalo a ona vaza sa Kirin kupa puno manje vrijedi od toga. Jedino sto mi je drago da je Vahu malo prcnuo da vise ne pecka sa strane. Neka preuzme ili neka suti.
Usput ja sam govorio da se proba jedan drugi lijevi bek u Japanu ako se sjecas.
Ali eto tu je bio Bekic. Doduse nije bio los.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jun 2016, 19:57

Ja bih volio vidjeti ovu postavu, čini mi se kao dosta dobra:

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jun 2016, 21:41

Unofficialpage je napisao/la:Ja bih volio vidjeti ovu postavu, čini mi se kao dosta dobra:

slika
Ja bih ipak prednost dao Bicakcicu i Milicevicu. Cak i da nismo dobili Milicevica radije bi TSS trenutno stavio u prvi sastav nego Hodzica. Japanci nemaju neku fiziku vec ih krasi brzina pa je i sam Hodzic mogao biti puno defanzivno bolji nego bi to bio u srazu sa ozbiljnom Evropskom ekipom. Sjeti se samo kako je lose defanzivno izgledao protiv Spanjolaca. Odlican je on igrac i formacija sa njim i Dzekom bi bila ok protiv losijih ekipa. Ipak mislim da je Daniel kada je u formi trenutno za klasu bolji igrac. I on je upravo ono sto ekipi BiH nedostaje od Zvijezdanovog odlaska. Mislim da ce Miralemu ostati pucacki prekidi a sve sto je za centarsut ukljucujuci i kornere bi trebalo biti Milicevicevo. Jedan od najboljih izvodjaca prekida koje sam gledao. Bicakcic je meni trenutno 2 izbor radi njegove brzine. Ako naravno Emira pomalo zaboravljamo u reprezentaciji. Bicakcic i Zukanovic bi trebali biti naredni stoperski par. Bar po meni.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 23 jun 2016, 21:54

Ne zaboravljajte ni slucajno Spahu momci. Moze sve do Rusije. :bih:
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jun 2016, 11:52

dubrovnik je napisao/la:Ja bih ipak prednost dao Bicakcicu i Milicevicu. Cak i da nismo dobili Milicevica radije bi TSS trenutno stavio u prvi sastav nego Hodzica. Japanci nemaju neku fiziku vec ih krasi brzina pa je i sam Hodzic mogao biti puno defanzivno bolji nego bi to bio u srazu sa ozbiljnom Evropskom ekipom. Sjeti se samo kako je lose defanzivno izgledao protiv Spanjolaca. Odlican je on igrac i formacija sa njim i Dzekom bi bila ok protiv losijih ekipa. Ipak mislim da je Daniel kada je u formi trenutno za klasu bolji igrac. I on je upravo ono sto ekipi BiH nedostaje od Zvijezdanovog odlaska. Mislim da ce Miralemu ostati pucacki prekidi a sve sto je za centarsut ukljucujuci i kornere bi trebalo biti Milicevicevo. Jedan od najboljih izvodjaca prekida koje sam gledao. Bicakcic je meni trenutno 2 izbor radi njegove brzine. Ako naravno Emira pomalo zaboravljamo u reprezentaciji. Bicakcic i Zukanovic bi trebali biti naredni stoperski par. Bar po meni.
Cocalić me oduševio kad igra, smiren, ne panići. A vidiš o Miličeviću nisam razmišljao. Definitivno da može i on, na poziciju desetke. Iskreno, nisam upoznat sa kvalitetima Miličevića. Uglavnom, ova repka ima potencijala i trebamo samo pametno poteze vuči, postepeno pomlađivati ekipu i bit' će to bolje. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 jun 2016, 19:44

DevilsAdvocate je napisao/la:Cekamo jos Jajala
Da li imaju aktuelne i detaljnije informacije oko Jajala?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 25 jun 2016, 19:51

Principatus je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:Cekamo jos Jajala
Da li imaju aktuelne i detaljnije informacije oko Jajala?
Pa on je vjerovatno među onima čiji je proces promjene sportskog državljanstva u toku. Milićević je dobio dozvolu, Jajalo i Dumić su sljedeći. Ne znam je li i Arslanagić među njima.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 jun 2016, 20:14

Medikament je napisao/la:Ne zaboravljajte ni slucajno Spahu momci. Moze sve do Rusije. :bih:
Može kiksat u bitnim momentima kao što često zna, a da ne zanemarimo sve češće ispade i crvene kartone koje u skorije vrijeme često radi. Ne pljujem po Spahi, opšte je poznato kakva je ovo gromada od čovjeka, ali jednostavno imamo bolje i realnije opcije od imenjaka.
Unico amore sei!
❤️🖤

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 25 jun 2016, 20:18

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 17 mar 2020, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 jun 2016, 20:47

Samo Bičakčić-Šunjić tandem dolazi u obzir, eventualno Zukanović zavisno od forme ova 2. Spaha je i dalje dobar igrač, samo užasno nekonstantan. Godine rade svoje.
Unico amore sei!
❤️🖤

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 jun 2016, 10:10

AjsKjub je napisao/la:Samo Bičakčić-Šunjić tandem dolazi u obzir, eventualno Zukanović zavisno od forme ova 2. Spaha je i dalje dobar igrač, samo užasno nekonstantan. Godine rade svoje.
Zukanovic i Spahic su najbolji što imamo, pod uslovim da Spaha ne pravi gluposti, znači nema šamaranja.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jun 2016, 12:37

Ne bih ja više Spahu zvao. Ne vjerujem da nam više može pomoći. Sad više šteti nego što koristi, trebamo se mlađima okrenuti.

Damir Dzumhur!!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, MrPink i 27 gostiju.