Mislim da je onda ipak to njihovo. Evo iz Bremenabadblueboylivno je napisao/la:Može bit, upisao sam Celtic safe standing jer sam upratio da ih baš ovo ljeto stavljaju iza jednog gola na Parkheadu.Signore je napisao/la:Takve ima Bremen ako me pamcenje sluzi. Mozda slika cak i jeste s njihovog stadiona
Uglavnom, vrh stvar. Za Europu (klub, repka) ih rasklopiš, za domaće utakmice sklopiš.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Asfaltiran ulaz na stadion Grbavica

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Golemosajo10 je napisao/la:Asfaltiran ulaz na stadion Grbavica
S obzirom u kakvom je stanju bila Grbavica nego sta nego golemo.saltcity je napisao/la:Golemosajo10 je napisao/la:Asfaltiran ulaz na stadion Grbavica
Osposobili su vec stadion za dva pretkola i uskoro nastavljaju radove na istoku i jugu i put ka novim licencama.Ako ovako nastave 3-5 godina i moci ce igrat na Grbavici grupnu fazu.
Sve pozitivno treba postovat.
Kada cemo mi docekat na Tusnju bar pretkolo...

"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
@saltcity
Ja ne kontam svrhe tvojih postova. Svaki put podabas i zelis da spustis nekog navijaca zeljeznicara haha, dok dizes radove u Sirokom, Livnom, Zenici u nebesa. Covjece kako ti nije mrsko zivjeti sa tolikom mrznjom? Jel ti shvatas da sve ovo sto se desava ide i u dobrobit BH fudbala i infrastrukture haha. Sad sam ti se obratio i nemam vise planova drugi put jer si stvarno patetican.
Ja ne kontam svrhe tvojih postova. Svaki put podabas i zelis da spustis nekog navijaca zeljeznicara haha, dok dizes radove u Sirokom, Livnom, Zenici u nebesa. Covjece kako ti nije mrsko zivjeti sa tolikom mrznjom? Jel ti shvatas da sve ovo sto se desava ide i u dobrobit BH fudbala i infrastrukture haha. Sad sam ti se obratio i nemam vise planova drugi put jer si stvarno patetican.

Fakat da je golemo, za godinu dana napravis svlacionice tip top, rekonstruises pomocni teren, napravis novu zapadnu tribinu, usminkas sjevernu i juznu, napravis nove prostorije na zapadnoj, pres salu, parking, kupis led semafor, asfaltiras prilaz stadionu, napravis novi fan shop, sanitarne cvorove, nove kapije, uskoro ce leci brojaci na ulazima itd itd, i kao slag na tortu pocnes sa izgradnjom nove istocne tribine.. Mozda nije golemo u Evropskim okvirima, ali u BiH ovo raditi bez potpore drzave i nekog stranog investitora je i vise nego golemo.saltcity je napisao/la:Golemosajo10 je napisao/la:Asfaltiran ulaz na stadion Grbavica
-
- Kontakt:
Nije veliko sto se to napravilo , nego sto se ljudi iz uprave bore sa vjetrenjacama ,... Kod Sirokog npr svi to podrzavaju od nacelnika do mjestana i mnogo lakse ide , ovdje u sa... to mnogo teze ide , sto bi kostalo 100 hiljada ovdje ce kostati 400 jer valja sve namiriti ... ono nije nesto kad covjek pogleda , jer mladosrt za 6 mjeseci napravi stadion , al svi podrzavaju i sve im otvoreno , dok ovdje uprava borbe vodi da dozvole dobije pa da se svako ugradi ...
Još se ne zna datum početka izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj
Izgradnja gradskog stadiona Tušanj čija je rekonstrukcija počela još u ljeto 2009. godine još uvijek traje. Iako je tenderska procedura završena, a početak izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj najavljen za juni ove godine, još uvijek nema naznaka, kada bi izvođači radova trebali započeti realizaciju ovog projekta, piše RTV Slon. Svi datumi koji su građanima servirani kao krajnji, za početak implementacije projekta izgradnje Istočne tribine Stadiona Tušanj kapaciteta 7.500 mjesta su nerealni, jer još uvijek traje proces verifikacije glavnog projekta, tačnije rok za prigovore Agenciji za žalbe Federacije BiH, nakon čega će uslijediti tender za izbor izvođača radova. “Po dobijanju odgovora od strane Agencije za žalbe, mi ćemo dobiti projekat kojeg smo mi odabrali, dobit ćemo projektnu dokumentaciju, koja između ostalog sadrži i dokumente neophodne za osiguranje građevinske dozvole. Tada ćemo biti u poziciji da raspišemo javni poziv za izgradnju objekta. Sve dalje aktivnosti nastavit ćemo u trenutku kada se stvore pravni uslovi,” kazao je Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle. Posredstvom Službe za komunalne poslove i poslove mjesnih zajednica sve pripreme za izgradnju Istočne tribine su izvršene, a geološki eksperti izvršili su i sva neophodna mjerenja koja su nužna za dobijanje građevinske dozvole. “Da bismo pristupili izvođenju radova, moramo riješiti prethodno pitanje. Istočna tribina je jedan značajan objekat koji je složen i zahtjevan u građevinskom smislu. Po dobijanju svega onoga što je potrebno kao prethodno pitanje, a to je osiguranje urbanističko-tehničke dokumentacije, onda je realizacija sama izvjesna s vremenskim periodom koji nam dostavi izvođač radova,” kazao je Kurević. Podsjećamo, Grad Tuzla je u svrhu izgradnje Istočne tribine Stadiona Tušanj izdvojio 700 hiljada konvertibilnih maraka. Upravo ova tribina je jedan od neispunjenih uslova zbog kojeg igrači FK Sloboda evropske utakmice ne mogu igrati kod kuće.
Izgradnja gradskog stadiona Tušanj čija je rekonstrukcija počela još u ljeto 2009. godine još uvijek traje. Iako je tenderska procedura završena, a početak izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj najavljen za juni ove godine, još uvijek nema naznaka, kada bi izvođači radova trebali započeti realizaciju ovog projekta, piše RTV Slon. Svi datumi koji su građanima servirani kao krajnji, za početak implementacije projekta izgradnje Istočne tribine Stadiona Tušanj kapaciteta 7.500 mjesta su nerealni, jer još uvijek traje proces verifikacije glavnog projekta, tačnije rok za prigovore Agenciji za žalbe Federacije BiH, nakon čega će uslijediti tender za izbor izvođača radova. “Po dobijanju odgovora od strane Agencije za žalbe, mi ćemo dobiti projekat kojeg smo mi odabrali, dobit ćemo projektnu dokumentaciju, koja između ostalog sadrži i dokumente neophodne za osiguranje građevinske dozvole. Tada ćemo biti u poziciji da raspišemo javni poziv za izgradnju objekta. Sve dalje aktivnosti nastavit ćemo u trenutku kada se stvore pravni uslovi,” kazao je Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle. Posredstvom Službe za komunalne poslove i poslove mjesnih zajednica sve pripreme za izgradnju Istočne tribine su izvršene, a geološki eksperti izvršili su i sva neophodna mjerenja koja su nužna za dobijanje građevinske dozvole. “Da bismo pristupili izvođenju radova, moramo riješiti prethodno pitanje. Istočna tribina je jedan značajan objekat koji je složen i zahtjevan u građevinskom smislu. Po dobijanju svega onoga što je potrebno kao prethodno pitanje, a to je osiguranje urbanističko-tehničke dokumentacije, onda je realizacija sama izvjesna s vremenskim periodom koji nam dostavi izvođač radova,” kazao je Kurević. Podsjećamo, Grad Tuzla je u svrhu izgradnje Istočne tribine Stadiona Tušanj izdvojio 700 hiljada konvertibilnih maraka. Upravo ova tribina je jedan od neispunjenih uslova zbog kojeg igrači FK Sloboda evropske utakmice ne mogu igrati kod kuće.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Tako je, svaki potez na izgradnji bilo kojeg stadiona u BiH je korak naprijed u svemu sto se tice naseg fudbala, eto vec i liga se smanjila, novi sistem takmicenja, s tim smanjenjem ocekujem povecanje gledanosti, posjecenosti i kvalitete naseg fudbala. Sretno Tuzlacima u Evropi, svakako i sa daljnim radovima na Tušnju.solinas je napisao/la:S obzirom u kakvom je stanju bila Grbavica nego sta nego golemo.saltcity je napisao/la:Golemosajo10 je napisao/la:Asfaltiran ulaz na stadion Grbavica
Osposobili su vec stadion za dva pretkola i uskoro nastavljaju radove na istoku i jugu i put ka novim licencama.Ako ovako nastave 3-5 godina i moci ce igrat na Grbavici grupnu fazu.
Sve pozitivno treba postovat.
Kada cemo mi docekat na Tusnju bar pretkolo...
sada je jasno da je planirana tribina na jednom nivou sa tri strane koja se uklapa u sjevernu, kao što je većina nas predviđala.
malo će nam trebati da se naviknemo, ali ako se akobogda ovo na slici izgradi biće to za naše uslove top! ja iskreno da kažem još uvijek ne vjerujem da će se izggraditi sve tri strane, ali što bi reko valter, živi bili pa vidjeli
malo će nam trebati da se naviknemo, ali ako se akobogda ovo na slici izgradi biće to za naše uslove top! ja iskreno da kažem još uvijek ne vjerujem da će se izggraditi sve tri strane, ali što bi reko valter, živi bili pa vidjeli

prelijepo svaka cast,nadam se uskoro ovakvoj grbavici,i nadam se da ce i travnjak uraditi kad vec sve rade

Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
@tareizo
Travnjak ce se sigurno raditi skroz od nule sto bi se reklo, ali samo je pitanje kad i kako jer ce kostati "dobru" paru...
Travnjak ce se sigurno raditi skroz od nule sto bi se reklo, ali samo je pitanje kad i kako jer ce kostati "dobru" paru...
za travnjak (ima li neka naša riječ za isti?
) ima plan da se uradi na kraju sa grijanjem, ali to je na dugom štapu i neki zadnji korak. tu treba sve podići, postaviti novu zemlju ispod i cijevi za grijanje koje se onda spoje sa kotlovnicom i preko toga travnjak.

Zna li se koliki bi bio kapacitet Grbavice po ovom novom planu?
Oko 15500-16.000, ne zna se jos tacno nisu izasle zvanicne informacije, ali vodeci se kapacitetom sjeverne tribine, juzna ce primati oko 5.000 s obzirom da nema tunele, a istocna nekih 5500, plus zapadna koja ima kapacitet blizu 800 s ovom zadnjom rekonstrukcijom, tako da ce to biti negdje oko 16.000.cruz40 je napisao/la:Zna li se koliki bi bio kapacitet Grbavice po ovom novom planu?
@jestamai mislim da se nece nista spektakularno raditi na terenu, vjerovatno ce biti rekonstrukcija postojeceg, dolazili su vec neki slovenci prije desetak dana, vrsili analize zemlje i trave pa se sad ceka nastavak, vjerovatno ce se ici na dosadjivanje, obilno prozracivanje i rjesavanje divljeg rastinja..
nije lose ali eto da je kako nabaciti na 20.000 to bi bilo mjera po menicikazubo je napisao/la:Oko 15500-16.000, ne zna se jos tacno nisu izasle zvanicne informacije, ali vodeci se kapacitetom sjeverne tribine, juzna ce primati oko 5.000 s obzirom da nema tunele, a istocna nekih 5500, plus zapadna koja ima kapacitet blizu 800 s ovom zadnjom rekonstrukcijom, tako da ce to biti negdje oko 16.000.cruz40 je napisao/la:Zna li se koliki bi bio kapacitet Grbavice po ovom novom planu?
@jestamai mislim da se nece nista spektakularno raditi na terenu, vjerovatno ce biti rekonstrukcija postojeceg, dolazili su vec neki slovenci prije desetak dana, vrsili analize zemlje i trave pa se sad ceka nastavak, vjerovatno ce se ici na dosadjivanje, obilno prozracivanje i rjesavanje divljeg rastinja..

Pa ja mislim, ako se naprave ovakav istok i jug, te u konacnici bude i zapad pravio po ovom sablonu, poprilicno sam siguran da ce Grbavica imati vise od 20k...cruz40 je napisao/la:nije lose ali eto da je kako nabaciti na 20.000 to bi bilo mjera po menicikazubo je napisao/la:Oko 15500-16.000, ne zna se jos tacno nisu izasle zvanicne informacije, ali vodeci se kapacitetom sjeverne tribine, juzna ce primati oko 5.000 s obzirom da nema tunele, a istocna nekih 5500, plus zapadna koja ima kapacitet blizu 800 s ovom zadnjom rekonstrukcijom, tako da ce to biti negdje oko 16.000.cruz40 je napisao/la:Zna li se koliki bi bio kapacitet Grbavice po ovom novom planu?
Sve je to jos daleko, trenutno je jedina realna opcija istocna tribina cija izgradnja pocinje vrlo brzo i trajace 120 dana, juzna tribina je jako komplikovana zbog klizista iznad i zbog toga sto se tribina pomjera za 15tak metara prema naprijed, novac za juznu jos nije osiguran, ja cu biti sretan ako nju zavrsimo do kraja 2018..
ja bi bio sretan ako doživim ovo na slikama 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.