Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
pročitaj obavezno Olimp i Ilion. daleka budućnost, u njoj žive post ljudi igraju se bogova i prave trojanski rat na marsu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?
http://ittorrents.com/pjesma-leda-i-vat ... 26829.htmlMElloo je napisao/la:Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
HvalaDex je napisao/la:http://ittorrents.com/pjesma-leda-i-vat ... 26829.htmlMElloo je napisao/la:Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?

imam ja epub on je bolji forman za tablete i telefoneMElloo je napisao/la:Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Završih i Dinu, tj ovo što je stari pisao, a ne ovo muženje love od sina, iako me kopka kako su Duncan i njegova ekipa sa nebroda završili, gdje su dospjeli, možda bacim pogled na wiki čisto da zadovoljimo znatiželju, a prequele svakako nemam namjeru čitati, barem dok god ne ponestane materijala za čitanje, a lista je poduga.
Dina je sigurno top 3 SF-a ikada, bukvalno sveti tekst, kanon, nazvovite ga kako god želite, ali čika Frenk je bio majstor svog zanata i prava je šteta što on nije završio sagu. A Herbert tu provlači mnoštvo tema, od političkih gdje obrađuje ljudsku podložnost manipulaciji političkom propagandom, religijskim dogmama i seksu, te važnost samosvijesti i samokontrole pri odupiranju ovim tipovima kontrole. Potom ekološke i religijske ideje paralelne današnjim problemima u mnogim dijelovima svijeta, eugenike i prirodne selekcije. Nužnost kulturoloških i društvenih tradicija za preživljavanje originalno je obrađeno u prikazu života Slobodnjaka, kao npr. uzimanje vode iz tijela mrtvih, vode koja je vrijednija od života u pustinji Dine nasuprot sveprisutnom melangeu za koji na drugima svjetovima bogatima vodom ljudi ubijaju. Borba za kontrolu melangea koji u današnjem svijetu podsjeća na borbu oko kontrole nafte tj općenito eksploatacije rijetkih prirodnih resursa. Možda i glavna tema su Herbertova razmišljanja o djelovanju superjunaka i reakciji običnih ljudi, za koja je gorka sudbina Muad'diba i Leta 2 najslikovitiji primjer.
Slijedi Asimov i Fondacija

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio čitaj i knjige koje predhode dini nećeš se pokajati. nije kvalitet kao Dina, ali je jako jako zanimljivo.
znaš da su Slobodnjaci potomci zensuini lutalica? a zensuni su su zen suniti....
prva prava Bene Džeserit je potomak prvog Atreida. Harkoneni su potomci carske porodice i sl.
znaš da su Slobodnjaci potomci zensuini lutalica? a zensuni su su zen suniti....
prva prava Bene Džeserit je potomak prvog Atreida. Harkoneni su potomci carske porodice i sl.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zaintrigirali ste me sa ovim naslovima, mogao bih ponovo početi čitati poslije pauze od nekoliko mjeseci.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma trenutno nemam u planu, možda nekad kasnije kad se riješim ovog što sam trenutno nabacio na listu, a dovoljno je i ovo od starog da bi se razumio taj svijet jer je to prava Dina, ovo što oni rade je klasično izvlačenje i zadnjeg feninga iz ovog što je stari stvorio. Sad imamo i heroje dine, kao neki midquel, pa onda ovu trilogiju o Ben Gesseriti, mentatima i suk doktorima, uz te kuće i ratove sa mašinama.DANTES je napisao/la:rio čitaj i knjige koje predhode dini nećeš se pokajati. nije kvalitet kao Dina, ali je jako jako zanimljivo.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@Rio ne govorim ti o kućama mada i one su zanimljivo štivo. ja pričam o trilogiji Legende Dine. Batlerijanski džihad, Mašine dolaze i Bitka za Korino
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Zola: Čovjek-zvijer
iiii Veliki Sartr

iiii Veliki Sartr

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma to mi je još gore, nešto u terminator fazonu, nisam planirao definitivno, jer imam puno kvalitetnijg štiva za čitati.DANTES je napisao/la:@Rio ne govorim ti o kućama mada i one su zanimljivo štivo. ja pričam o trilogiji Legende Dine. Batlerijanski džihad, Mašine dolaze i Bitka za Korino
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@rio ne baš ali u pravi si toliko je toga. pročitaj od simonsa Olimp i Ilion. ekstra knjige.
takođe ne znam jesi li čitao Prostranstva od Korija? to je ona serija što se sada snima...
takođe ti preporučujem trilogiju Uspon Crvenog skoro je izašla treća, zadnja knjiga.
i naravno serijal Rama od Klarka
takođe ne znam jesi li čitao Prostranstva od Korija? to je ona serija što se sada snima...
takođe ti preporučujem trilogiju Uspon Crvenog skoro je izašla treća, zadnja knjiga.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
E hvala na preporukama za Expanse i Uspon crvenog, Ramu svakako imam na listi uz Odiseju, kao i SimmonsaDANTES je napisao/la:@rio ne baš ali u pravi si toliko je toga. pročitaj od simonsa Olimp i Ilion. ekstra knjige.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Da li ima neko Emocionalnu inteligenciju od Danijela Golemana u Pdf-u? 

- BlueBosnian
- Kontakt:
Znaš li neki dobar sajt za skidanje knjiga u epub formatu?DANTES je napisao/la:imam ja epub on je bolji forman za tablete i telefone
Prije sam skidao sa crowarez.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
koji je najbolji epub reader za tablete?DANTES je napisao/la:imam ja epub on je bolji forman za tablete i telefoneMElloo je napisao/la:Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?
FBReader je odličan, dobar je Prestigio. imaš još i cool reader. ali ovaj prvi ti je najbolji.MElloo je napisao/la:koji je najbolji epub reader za tablete?DANTES je napisao/la:imam ja epub on je bolji forman za tablete i telefoneMElloo je napisao/la:Znal ko gdje mogu naci game of thrones u pdfu?
@blue bosnian imaš pp.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Magician - R.E. Feist
Topla preporuka.
Topla preporuka.
Jel se razlikuje broj stranica knjige u pdfu i na papiru ? 

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 15 gostiju.