FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jun 2016, 18:36

Ma ovo smo mi namjerno izgubili. Ako nam treba 20 razlike za prvo mjesto, sutra dobivamo 19 razlike. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 25 jun 2016, 18:36

Sa Amerikom se krizamo u cetvrt-Finalu posto cemo vjerovatno biti treci jer nam sutra treba pobjeda od 13+ razlike da bi bili drugi a pitanje je dal cemo i dobit ovom igrom

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 jun 2016, 18:37

bvb je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: @bvb
poredis neuporedivo.
Nije tacno. Nacini zakljucivanja/razmisljanja u tvom prethodnom postu i nekim postovima na temi NBA su jednostavno kontradiktorni, tvoj je problem ako to ne vidis. Ali da se razumijemo, ne kazem da je to sto pises netacno.
Evo kad kad vec hoces; po tehnickim aspektima igre Steph i Wess nisu ni blizu. Al ni blizu. Obojica igraju u istoj konkurenciji gdje jedan dominira fizicki, a drugi skillom. Kad poredis Dzanana i Luku, osim fizicke strane koja je poprilicno na Lukinoj strani, Luka je zbog puno boljeg suta i tehnicki ispred. Po pregledu igre, driblingu i osjecaju za igru su izjednaceni. Dakle zbog te poprilicne razlike u sutu Luka je i tehnicki ispred Dzanana.

Onda da se vratim na fizicki segment sto se konkurencije tice; jedan igra u ABA ligi i to kao cisti role player bez puno igre s loptom te sa vrlo cesto malom minutazom jer fizicki se ne moze nositi toliko dobro sa seniorima, a drugi u Endesa ligi koja je po kvaliteti svemir za ABA ligu i fizicki i tehnicki i to vecinu minuta koje provede na terenu ima puno vise loptu u rukama nego Dzanan u Cedeviti jer je fizicki vec sad poprilicno mocan igrac.

Dakle sva poena je da je Luka u ovom trenutku puno ispred Dzanana iz 2 razloga: sut i fizika. Sta ce biti za 5 godina to Bog zna al mislim da Musa zbog bolje atletike ima veci plafon.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 25 jun 2016, 18:37

ljudi ... protiv koreje nam treba pobjeda od minimalno 13 razlike za 2. mjesto. U slucaju da budemo treci , u cetvrtfinalu idemo na USA ;)

Savjest
Kontakt:

Post Postao/la Savjest » 25 jun 2016, 18:37

JohnCleese je napisao/la:S pobjedom protiv Korejaca od preko 7 razlike mi smo drugi i na SAD tek u finalu, u ovom porazu ima i dobrog
Ako se ide na Kanadu umjesto na USA, i nije neki srećan izbor, danas su razvalili Fince 30 razlike.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 25 jun 2016, 18:38

boomerang5 je napisao/la:ljudi ... protiv koreje nam treba pobjeda od minimalno 13 razlike za 2. mjesto. U slucaju da budemo treci , u cetvrtfinalu idemo na USA ;)
I bolje da naletimo na njih u ranijoj fazi takmičenja dok smo još odmorni, imamo onda veće šanse da ih izbacimo :mrgreen:
Nad tobom sunce najljepše sja

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 jun 2016, 18:41

Nije igra problem koliko je nezainteresovanost.
Unico amore sei!
❤️🖤

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 25 jun 2016, 18:41

Ako je Koreja trenutno na +12 a mi na +6, s koliko razlike moramo dobit da bi bili ispred njih? De malo ljudi računice yebemu majku..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 25 jun 2016, 18:43

jasko_juve je napisao/la:Ako je Koreja trenutno na +12 a mi na +6, s koliko razlike moramo dobit da bi bili ispred njih? De malo ljudi računice yebemu majku..
Stvorio bi se trougao,mi francuska koreaja ne bi se racunala kos razlika protiv dominikanske tako da moramo dobit 13 da bi bili 2

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 25 jun 2016, 18:45

Trebamo dobiti 13 razlike za 2 mjesto a 33 razlike za prvo mjesto.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 jun 2016, 18:46

pinoglavi je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:ljudi ... protiv koreje nam treba pobjeda od minimalno 13 razlike za 2. mjesto. U slucaju da budemo treci , u cetvrtfinalu idemo na USA ;)
I bolje da naletimo na njih u ranijoj fazi takmičenja dok smo još odmorni, imamo onda veće šanse da ih izbacimo :mrgreen:
:roll:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 25 jun 2016, 18:46

Kratko ću se javiti i neću do kraja prvenstva više ništa pisati!

1. OVO SU JOŠ UVIJEK GOLOBRADI MLADIĆI (veliki je pritisak na njih jer žele opet obradovati naciju).
2. PRITISAK MEDIJA JE PREVELIK (čitaju sve ovo momčići - treba im dati prostora i mira).
3. FORMA JE TEMPIRANA ZA DRUGI KRUG (bolje da se sve ovo dešava dok još traje grupna faza).
4. MLADIĆIMA NIŠTA NE ZAMJERAM (ponosan sam na njih, ma kako god odigrali).

Ovi mladići imaju moju punu podršku, a zamolio bih javnost da se suzdrži komentara i zajedno sa medijima utihnu dok traje prvenstvo, jer utakmica protiv Francuske je fantastičan primjer kako okruženje može stvoriti nevjerovatan pritisak na tu djecu da naprave nešto veliko.

SRETNO MOMČIĆI U NASTAVKU, IGRAJTE ZA SEBE, ZA RAJU, ZA SELEKTORA/IZBORNIKA, ZA MAME-TATE-FAMILIJU. UŽIVAJTE U DRUŽENJU I SVAKOM POENU, SVAKOM POTEZU, SVAKOM ŠUTU. VI STE PONOS NACIJE I KAKO GOD DA SE ZAVRŠI, VI TO OSTAJETE. U NAŠIM SRCIMA STE PLANINE!
SRETNO ZMAJIĆI!!!!!!!!!!!!

:bih:

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 25 jun 2016, 18:47

Epidaurus je napisao/la:...
Nema potrebe da opsirno pises, posebno jer nisam rekao da si bilo sta netacno napisao.
Nije fazon u tome, nego je problem sto post pises nakon Dzananove danasnje utakmice i kobiva njegova igra u istoj otklanja sve dileme oko toga ko je bolji od ove dvojice. To je jedini problem. Zar nisu igre u Cedeviti i Realu dovoljne za sve sto si napisao, ako neko ko prati obojicu igraca misli da je Musa bolji ne vidim zasto ne bi, uprkos tvojoj molbi, tako i pisao :D

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 25 jun 2016, 18:49

Alo ba jeste vi gledali tekmu , Bez Sikirasa sa ovakim Camparom sa zatvaranjem Muse i Balvanom Mirkovicem vi pricate kad se krizamo sa USA . Jasno je na Euru bilo da je uz Musu nas najbolji igrac bio Sikiras svi ostali osim Campare i defanzivno dobrog Mutica su jako malo pridonjeli , niski smo nemamo skoka , prolaz kola iza grupe bi ja smatro uspjehom sa obzirom na sastav . Al dobra strana svega je da je Nurkic mlad da Atic je mlad da Sikiras i Musa su mladi Karahodjic Sulejmanocic i jos par igraca tako da za jedno 4 god bi mogli imat extra A selekciju . Budite realni. Raznjeli nas ljudi koji nece medalje uzet, koreja ih uzela taktikom.Onaj Mirkovic svega mi ima bolje djece ispred moje zgrade. Nado sam se da ce neko iskocit da je neko napredovo u nedostatku Sikirasa , al kako im oimaju lopte fulanje zicera ispadanje lopti bacanje u bunar , Evropski prvaci bez jednog od najboljih treba d a nam je dosta sta god urade
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 25 jun 2016, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 jun 2016, 18:54

ASD je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:S pobjedom protiv Korejaca od preko 7 razlike mi smo drugi i na SAD tek u finalu, u ovom porazu ima i dobrog
Na koga bi isli? nikad nisam pratio ta krizanja grupa.
Ako bi bili drugi, sto je nekako sad najrealnije isli bi na Kinu u 1/8 finala pa na Spaniju u 1/4 finalu, pa u 1/2 na Kanadu za koju tvrdite da su vanplanetarni ili Tursku, final SAD
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 25 jun 2016, 18:58

JohnCleese je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ako bi bili drugi, sto je nekako sad najrealnije isli bi na Kinu u 1/8 finala pa na Spaniju u 1/4 finalu, pa u 1/2 na Kanadu za koju tvrdite da su vanplanetarni ili Tursku, final SAD

Samo što treba pobjediti 13 razlike za 2 mjesto.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jun 2016, 18:59

JohnCleese je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ono realno, odlican raspored, samo treba biti drugi.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 jun 2016, 19:01

Pa nisam se ni bacao u razmisljanje oko tog trougla vec iz glave sam bacio cifru 7 onako na prvu, ali nije bitno uzet cemo ih 13 ako treba :)
Koliko treba za prvo mjesto da navijam protiv nasih ako budu blizu da prebace :D ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

whitesnake
Kontakt:

Post Postao/la whitesnake » 25 jun 2016, 19:07

Rokoko87 je napisao/la:Pandža odlazi!
hahahahahahahahaah :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

whitesnake
Kontakt:

Post Postao/la whitesnake » 25 jun 2016, 19:17

gazijabih je napisao/la:Kratko ću se javiti i neću do kraja prvenstva više ništa pisati!

1. OVO SU JOŠ UVIJEK GOLOBRADI MLADIĆI (veliki je pritisak na njih jer žele opet obradovati naciju).
2. PRITISAK MEDIJA JE PREVELIK (čitaju sve ovo momčići - treba im dati prostora i mira).
3. FORMA JE TEMPIRANA ZA DRUGI KRUG (bolje da se sve ovo dešava dok još traje grupna faza).
4. MLADIĆIMA NIŠTA NE ZAMJERAM (ponosan sam na njih, ma kako god odigrali).

Ovi mladići imaju moju punu podršku, a zamolio bih javnost da se suzdrži komentara i zajedno sa medijima utihnu dok traje prvenstvo, jer utakmica protiv Francuske je fantastičan primjer kako okruženje može stvoriti nevjerovatan pritisak na tu djecu da naprave nešto veliko.

SRETNO MOMČIĆI U NASTAVKU, IGRAJTE ZA SEBE, ZA RAJU, ZA SELEKTORA/IZBORNIKA, ZA MAME-TATE-FAMILIJU. UŽIVAJTE U DRUŽENJU I SVAKOM POENU, SVAKOM POTEZU, SVAKOM ŠUTU. VI STE PONOS NACIJE I KAKO GOD DA SE ZAVRŠI, VI TO OSTAJETE. U NAŠIM SRCIMA STE PLANINE!
SRETNO ZMAJIĆI!!!!!!!!!!!!

:bih:

Upravo tako. Novinari ih napali odmah nakon utakmice sa D.rep da daju neke intervjue.. Bilo je za očekivati da podbace. Al bolje sad, nego u nok aut fazi.

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.