jurisicduska je napisao/la:Ovako da se oglasim povodom Hurtića, taj čovjek je ustrojio jedinu svijetlu tačku u našem klubu a to je akademija, pokazao se više manje kao najbolji radnik u Sarajevu, pogledajte igrače iz drugih gradova koji su kod nas, njih nisam ja doveo, ni Dino ni Tan, njih je Hurtić sa timom kojeg je on sastavio doveo u Akademiju. Priče uzimao pare padaju u vodu jer imamo najbolju omladinsku školu u državi koja je konkurentna klubovima u regionu čije akademije postoje 10-20 godina. A naša 2-3. Pored toga gurnut je u ekipu koja je bila totalno devastirana međutim to ga ne amnestira od poraza, nema veze vodiš Sarajevo i moraš pobjeđivati. Da je sportski segment prvog tima pratio uspijeh akademije i njeno ustrojstvo mi bi sad pričali o pretkolima lige prvaka ili grupama lige europe. Dakle Hurtić je svoj posao više nego dobro radio do sad.
Negativna energija koju imate ne smije i ne treba biti upućena na igrače našeg kluba i na Hurtića. Pogotovo ovu sad generaciju koja je u klubu, za njih smo bar sigurni da ne bojkotuju i biraju utakmice, o kvalitetima ćemo suditi nakon što počne sezona. Hurtić i ekipa su najmanji naš problem. Problem su glavešine i sve negativne riječi ne treba trošiti na nešto što je naše i od čeg naša zemlja sreća zavisi.
Prvi tim i uprava se hitno moraju razdvojiti u našim glavama. Oni zaslužuju našu podršku i moramo im kao i uvijek biti 12 igrač, samo tako možemo do cilja a to je titula prvaka.
Mene kume ništa ne zanima van terena na kojem igra FK Sarajevo i terena na kojima je gostovao, samo dok je gostovao. To ko je kome šta plaćao, gdje su talovi, šta se kome ponudilo, mene zaboli čuna bosanska. Mene zanima igra, zbog koje idem na utakmice i pratim i volim klub. Hurtić je pokazao, NA TERENU, da nema ništa što treba ekipu koja pretenduje na kontinuitet i vrh tabele. Evo preuzeo je ekipu 5 bodova iza šampiona, završio 12 bodova iza istog. U Tuzli gdje smo kod 2-0 trebali da se spašavamo veće sramote, izveo je djelove odbrambenog tima i uvdio napadače (npr. Ševku, koji u tom trenutku bio daleko najlošiji igrač u sastavu FK Sarajevo u napadu). Popišao mu se u facu, ako dovzoliš, Husref Musemić, kojeg je kasnije sa ako ne boljom onda otprilike istom ekipom na istom stadionu Slavko Petrović preslušao kao đaka prvaka i uzeo mu kasnije titulu.
Hurtić je u tih 9 kola pokazao raskoš neiskustva i ne znanja, ili smo zaboravili da je ekipa Mladosti iz Kaknja došla sa kombinovanim sastavom, pa samo lucidnošću i kvalitetom jednog Benke danas možemo reći da smo tu utakmicu pobjedili.
Ponavljam, ja se ne hvatam da li je naplaćivao, uzimao pare, pušio po svlačionicama pred djecom - ja samo pričam o onome što sam vidio na terenu GDJE I JE I NAJBITNIJE I GDJE SE SAMO BODOVI PIŠU. Činjenica je da ulazimo ponovo, treći put zaredom u sezonu BEZ licenciranog trenera, znači to nešto, ako ništa barem znači da je lik u sebe ulagao i došao do tog nivoa. Ponavljam, sa njegovom licencom se ne može biti glavni trener ni u drugoj ligi. Hurtić ne zaslužuje moju podršku jer je direktno zaslužan za sramotu na Tušnju. A da ne pričamo za sramotu protiv Olimpica i slavnu izjavu u živom programu "ja ne znam šta se dešava sa ekipom". Živ bio.

Samo Saraj'vo.