FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 22 jun 2016, 20:55

ASD je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:"Ako prodjemo u drugo kolo, to bi bilo fenomenalno. Ima igrača u Beroeu koji godišnje zarađuje 800.000 dolara."

Jos jedan otezavajuci faktor za klubove poput naseg (ukoliko Slavko govori istinu).
Beroe je klub koji ima sigurno bolje uslove nego ijedan nas klub, ali ukoliko je to istina to znaci da imaju velike razlike u platama izmedju igraca. jedan ili dva imaju ogromne, a ostali na nivou nase lige (ako je ovo tacno).
Dinamo ima budzet oko 25-30 miliona eura i nemaju igraca koji toliko zaradjuje, a sumnjam da ga Beroe ima koji vjerovatno ima 3 do 4 (mozda i vise) puta manji budzet.
Ima Junior sad milion eura, imaju ih 4-5 sa po pola miliona eura. Hocu reci druze da ja nikad ovo ne bih ni pomislio, recimo borimo se sa njima za nekog igraca i klepe nam ga, odmah bi rekao da imamo nesposobne ljude itd. a zapravo ovamo ocigledno ima punooo vise casha. :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 jun 2016, 21:00

Ovako da se oglasim povodom Hurtića, taj čovjek je ustrojio jedinu svijetlu tačku u našem klubu a to je akademija, pokazao se više manje kao najbolji radnik u Sarajevu, pogledajte igrače iz drugih gradova koji su kod nas, njih nisam ja doveo, ni Dino ni Tan, njih je Hurtić sa timom kojeg je on sastavio doveo u Akademiju. Priče uzimao pare padaju u vodu jer imamo najbolju omladinsku školu u državi koja je konkurentna klubovima u regionu čije akademije postoje 10-20 godina. A naša 2-3. Pored toga gurnut je u ekipu koja je bila totalno devastirana međutim to ga ne amnestira od poraza, nema veze vodiš Sarajevo i moraš pobjeđivati. Da je sportski segment prvog tima pratio uspijeh akademije i njeno ustrojstvo mi bi sad pričali o pretkolima lige prvaka ili grupama lige europe. Dakle Hurtić je svoj posao više nego dobro radio do sad.

Negativna energija koju imate ne smije i ne treba biti upućena na igrače našeg kluba i na Hurtića. Pogotovo ovu sad generaciju koja je u klubu, za njih smo bar sigurni da ne bojkotuju i biraju utakmice, o kvalitetima ćemo suditi nakon što počne sezona. Hurtić i ekipa su najmanji naš problem. Problem su glavešine i sve negativne riječi ne treba trošiti na nešto što je naše i od čeg naša sreća zavisi.

Prvi tim i uprava se hitno moraju razdvojiti u našim glavama. Oni zaslužuju našu podršku i moramo im kao i uvijek biti 12 igrač, samo tako možemo do cilja a to je titula prvaka.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 22 jun 2016, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jun 2016, 21:02

@duski se nesto dogodilo. :clap: :bow: :bow:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 jun 2016, 21:09

jurisicduska je napisao/la:Ovako da se oglasim povodom Hurtića, taj čovjek je ustrojio jedinu svijetlu tačku u našem klubu a to je akademija, pokazao se više manje kao najbolji radnik u Sarajevu, pogledajte igrače iz drugih gradova koji su kod nas, njih nisam ja doveo, ni Dino ni Tan, njih je Hurtić sa timom kojeg je on sastavio doveo u Akademiju. Priče uzimao pare padaju u vodu jer imamo najbolju omladinsku školu u državi koja je konkurentna klubovima u regionu čije akademije postoje 10-20 godina. A naša 2-3. Pored toga gurnut je u ekipu koja je bila totalno devastirana međutim to ga ne amnestira od poraza, nema veze vodiš Sarajevo i moraš pobjeđivati. Da je sportski segment prvog tima pratio uspijeh akademije i njeno ustrojstvo mi bi sad pričali o pretkolima lige prvaka ili grupama lige europe. Dakle Hurtić je svoj posao više nego dobro radio do sad.

Negativna energija koju imate ne smije i ne treba biti upućena na igrače našeg kluba i na Hurtića. Pogotovo ovu sad generaciju koja je u klubu, za njih smo bar sigurni da ne bojkotuju i biraju utakmice, o kvalitetima ćemo suditi nakon što počne sezona. Hurtić i ekipa su najmanji naš problem. Problem su glavešine i sve negativne riječi ne treba trošiti na nešto što je naše i od čeg naša zemlja sreća zavisi.

Prvi tim i uprava se hitno moraju razdvojiti u našim glavama. Oni zaslužuju našu podršku i moramo im kao i uvijek biti 12 igrač, samo tako možemo do cilja a to je titula prvaka.
Mene kume ništa ne zanima van terena na kojem igra FK Sarajevo i terena na kojima je gostovao, samo dok je gostovao. To ko je kome šta plaćao, gdje su talovi, šta se kome ponudilo, mene zaboli čuna bosanska. Mene zanima igra, zbog koje idem na utakmice i pratim i volim klub. Hurtić je pokazao, NA TERENU, da nema ništa što treba ekipu koja pretenduje na kontinuitet i vrh tabele. Evo preuzeo je ekipu 5 bodova iza šampiona, završio 12 bodova iza istog. U Tuzli gdje smo kod 2-0 trebali da se spašavamo veće sramote, izveo je djelove odbrambenog tima i uvdio napadače (npr. Ševku, koji u tom trenutku bio daleko najlošiji igrač u sastavu FK Sarajevo u napadu). Popišao mu se u facu, ako dovzoliš, Husref Musemić, kojeg je kasnije sa ako ne boljom onda otprilike istom ekipom na istom stadionu Slavko Petrović preslušao kao đaka prvaka i uzeo mu kasnije titulu.

Hurtić je u tih 9 kola pokazao raskoš neiskustva i ne znanja, ili smo zaboravili da je ekipa Mladosti iz Kaknja došla sa kombinovanim sastavom, pa samo lucidnošću i kvalitetom jednog Benke danas možemo reći da smo tu utakmicu pobjedili.

Ponavljam, ja se ne hvatam da li je naplaćivao, uzimao pare, pušio po svlačionicama pred djecom - ja samo pričam o onome što sam vidio na terenu GDJE I JE I NAJBITNIJE I GDJE SE SAMO BODOVI PIŠU. Činjenica je da ulazimo ponovo, treći put zaredom u sezonu BEZ licenciranog trenera, znači to nešto, ako ništa barem znači da je lik u sebe ulagao i došao do tog nivoa. Ponavljam, sa njegovom licencom se ne može biti glavni trener ni u drugoj ligi. Hurtić ne zaslužuje moju podršku jer je direktno zaslužan za sramotu na Tušnju. A da ne pričamo za sramotu protiv Olimpica i slavnu izjavu u živom programu "ja ne znam šta se dešava sa ekipom". Živ bio. :salut:
Samo Saraj'vo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 22 jun 2016, 21:24

Pitarbordo oplodi me :salut:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 22 jun 2016, 21:32

joj @pitarbordo da ti sefovi namjeste utakmicu i ti to znas, i ti bi izjavio manje vise slicnu nebulozu, mislim da ne ispadne da branim Hurtu jer ne branim i mislim da on jednostavno nije trener za nas ali previse mu se ta izjava uzima za zlo, mnogo veci problem je tekma protiv Slobode i njegova taktika svi u napad pa primis 4 gola
Pyro is not a crime !

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 22 jun 2016, 21:36

E de vi meni recite ovako sta mislite ko ce igrat narednu sezonu desno krilo... neki spominji dusana a on vecinu vremena igrao desnog beka????

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 22 jun 2016, 21:41

PitarBordo je napisao/la:Popišao mu se u facu, ako dovzoliš, Husref Musemić, kojeg je kasnije sa ako ne boljom onda otprilike istom ekipom na istom stadionu Slavko Petrović preslušao kao đaka prvaka i uzeo mu kasnije titulu.
Slavko 0-3 Hurtic ;)

Slazem se ja ali moramo biti malo i realni, molim te pogledaj prvo samo ko nam je drzao sredinu, Radovac i Rustemovic, pa onda na koji nacin smo izgubili tu utakmicu... :roll: Drugo, nije on pravio sebi svoju ekipu vec Jesic, ostale mu sve fule.

Nemojte ljudi da vam sad trazim vase komentare protiv Zrinjskog u kupu, nakon sto je takticki pojeo Marinovica ;)
I ja sam svasta pisao vruce glave nakon utakmice Slobode, naravno i dalje sam za njegov odlazak, ali mi jednostavno moramo pruziti podrsku njemu i igracima, nisu oni nista krivi.

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 22 jun 2016, 21:42

BICA je napisao/la:E de vi meni recite ovako sta mislite ko ce igrat narednu sezonu desno krilo... neki spominji dusana a on vecinu vremena igrao desnog beka????
Ja mislim da ce tu igrati ili Said ili Cetkovic ,sad vidjecemo a ako se odluci za ofanzivniju varijantu onda ce biti ovako:
-----Benko-------
Duljevic-Said Velicanstveni-Cetkovic-Hodzic
---------Saric---------
Ili :
----Benko----
Dulja----Said Velicanstveni---Cetkovic
-----Rustem(Mihojevic)----Saric
Mislim da ce biti ova druga varijanta ,prva je previse ofanzivna ,uglavnom na slatkim mukama ce biti .
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jun 2016, 21:48

Ne razumijem kako niko nece da se prisjeti kako je Hurtic vodio one tri tekme (Radnik, Borac, Zrinjski) kad je imao jaci tim od ovog sto mu je celava nakaza ostavila. Ja mu jedino zamjeram Slobodu i Olimpik, ostalo je odlicno odradjeno. Protiv te Mladosti smo 6-7 kolosalnih prilika promasili, Harba i Benko sa tri metra stative pogadjali. Fulao je i Kova, pa opet Benko i ne sjecam se vise ko ne. Gol smo primili iz jednog jedinog udarca. Pojedini igraci (narocito Velkoski) koje je Jesic otjerao su bili jako bitni u prvom Hurticevom mandatu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 jun 2016, 21:51

Memara je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Popišao mu se u facu, ako dovzoliš, Husref Musemić, kojeg je kasnije sa ako ne boljom onda otprilike istom ekipom na istom stadionu Slavko Petrović preslušao kao đaka prvaka i uzeo mu kasnije titulu.
Slavko 0-3 Hurtic ;)
Aham, treba sad da idemo dalje u analizu šta se desilo na toj utakmici, pa preksakanje lopte štopera i slično, nemoj molim te, Petrović znamo da je i u jednoj i u drugoj tekmi toliko favorisao Sarajevo da mi je bilo ofirno gledati da se smješka i aplaudira nazad publici a ekipa mu čučnula 3-0.

Kad je bilo najbitnije (nama protiv Slobode u tom trenutku) pokleknuo je, a Petrović bez gotovo problema ih "riješio".

Bolan gubiš 2-0 u gostima protiv ekipe koja vodi borbu za titulu, i ti izvodiš odbranu... Pa to je čisti suicid.
THEC je napisao/la:joj @pitarbordo da ti sefovi namjeste utakmicu i ti to znas, i ti bi izjavio manje vise slicnu nebulozu, mislim da ne ispadne da branim Hurtu jer ne branim i mislim da on jednostavno nije trener za nas ali previse mu se ta izjava uzima za zlo, mnogo veci problem je tekma protiv Slobode i njegova taktika svi u napad pa primis 4 gola
Slažem se, ali ako si već znao, pa makar pripremi neku izjavu, ja bih rekao tipa "sagorili smo u želji da se oprostimo pobjedom, ali nismo uspjeli i ovom prilikom se izvinjavam svim navijačima, svaki poraz na Koševu boli kao ispadanje iz lige".... A ne "ja ne znam šta se dešava sa ekipom".. Još gore je ako je ZNAO da je (ja ne znam da li je ili nije namještena, i dalje pričam samo o onome što se desilo na terenu i u javnosti), dakle ako je bila i on znao - još gore je ono izjaviti.

Na kraju krajeva to je moje zapažanje, barem poštujte to što ne izmišljam neke "zakulisne" radnje i talove. :salut:
Samo Saraj'vo.

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 22 jun 2016, 21:52

jurisicduska je napisao/la:Ovako da se oglasim povodom Hurtića, taj čovjek je ustrojio jedinu svijetlu tačku u našem klubu a to je akademija, pokazao se više manje kao najbolji radnik u Sarajevu, pogledajte igrače iz drugih gradova koji su kod nas, njih nisam ja doveo, ni Dino ni Tan, njih je Hurtić sa timom kojeg je on sastavio doveo u Akademiju. Priče uzimao pare padaju u vodu jer imamo najbolju omladinsku školu u državi koja je konkurentna klubovima u regionu čije akademije postoje 10-20 godina. A naša 2-3. Pored toga gurnut je u ekipu koja je bila totalno devastirana međutim to ga ne amnestira od poraza, nema veze vodiš Sarajevo i moraš pobjeđivati. Da je sportski segment prvog tima pratio uspijeh akademije i njeno ustrojstvo mi bi sad pričali o pretkolima lige prvaka ili grupama lige europe. Dakle Hurtić je svoj posao više nego dobro radio do sad.

Negativna energija koju imate ne smije i ne treba biti upućena na igrače našeg kluba i na Hurtića. Pogotovo ovu sad generaciju koja je u klubu, za njih smo bar sigurni da ne bojkotuju i biraju utakmice, o kvalitetima ćemo suditi nakon što počne sezona. Hurtić i ekipa su najmanji naš problem. Problem su glavešine i sve negativne riječi ne treba trošiti na nešto što je naše i od čeg naša sreća zavisi.

:tokralju:
Amer Dupovac!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 22 jun 2016, 21:56

Sabinho je napisao/la:Ja mu jedino zamjeram Slobodu i Olimpik
+ Dzidca i Kostica, to mu ne mogu halalti. Imas i ti dobru poentu, ali Hurtic nazalost nije trener za nas, no ipak zelim mu svu srecu svijeta!

@Pitar, ja sam mislio na prvu utakmicu u Bijeljini, znaci dva puta ga Hurta pojeo. :mrgreen: Zasto bi Slavko izgubio dva puta protiv nas ako zeli pokzati da je ozbiljan trener :crazy: To su price za malu djecu kao i za onog bolida koji nije znao izbiti loptu ispred gola.

Ma igrali smo mi fino sve do tog penala, pa onda i ona greska Kovacevica nas je totalno unistila. Sta bi ovdje pisali da se branio do kraja utakmice? Pokusao je na sve ili nista. Olimpik je posebna prica.
Zadnja izmjena: Memara, dana/u 22 jun 2016, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 jun 2016, 22:00

Sabinho je napisao/la:Ne razumijem kako niko nece da se prisjeti kako je Hurtic vodio one tri tekme (Radnik, Borac, Zrinjski) kad je imao jaci tim od ovog sto mu je celava nakaza ostavila. Ja mu jedino zamjeram Slobodu i Olimpik, ostalo je odlicno odradjeno. Protiv te Mladosti smo 6-7 kolosalnih prilika promasili, Harba i Benko sa tri metra stative pogadjali. Fulao je i Kova, pa opet Benko i ne sjecam se vise ko ne. Gol smo primili iz jednog jedinog udarca. Pojedini igraci (narocito Velkoski) koje je Jesic otjerao su bili jako bitni u prvom Hurticevom mandatu.
Ako su mu glavne reference da su igrači fulali, onda mogu i ja biti trener. Lik koji ima 44 godine, očigledno da želi da se bavi trenerskim poslom, a još nema licencu koja je potrebna da vodi bilo koji tim u prva dva ranga takmičenja, mislim da ne treba tu mnogo riječi trošiti. :salut:
Samo Saraj'vo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jun 2016, 22:04

http://www.vesti.rs/Liga-%C5%A0ampiona/ ... piona.html

Pelegrini, ti ne mozes biti trener Sarajeva. :lol:

@pitarbordo protiv Mladosti je tsko bilo. Dobio je ekipu u ruke, igraci su na toj utakmici svasta profulali. On je na klupi imao juniora od napadaca i ubacio ga je. Sad ima tog juniora (kad ozdravi abd), Ahmetovica i Bekica da ubaci kad ganja rezultat.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jun 2016, 22:04

Sabinho je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:"Ako prodjemo u drugo kolo, to bi bilo fenomenalno. Ima igrača u Beroeu koji godišnje zarađuje 800.000 dolara."

Jos jedan otezavajuci faktor za klubove poput naseg (ukoliko Slavko govori istinu).
Beroe je klub koji ima sigurno bolje uslove nego ijedan nas klub, ali ukoliko je to istina to znaci da imaju velike razlike u platama izmedju igraca. jedan ili dva imaju ogromne, a ostali na nivou nase lige (ako je ovo tacno).
Dinamo ima budzet oko 25-30 miliona eura i nemaju igraca koji toliko zaradjuje, a sumnjam da ga Beroe ima koji vjerovatno ima 3 do 4 (mozda i vise) puta manji budzet.
Ima Junior sad milion eura, imaju ih 4-5 sa po pola miliona eura. Hocu reci druze da ja nikad ovo ne bih ni pomislio, recimo borimo se sa njima za nekog igraca i klepe nam ga, odmah bi rekao da imamo nesposobne ljude itd. a zapravo ovamo ocigledno ima punooo vise casha. :thumbup:
Moguce da ima danas, prije par sezona je najplaceniji bio oko pola miliona, a budzet je bio nesto vise od 20.

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 22 jun 2016, 22:14

Zukanovic je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la::bih:
Zukanovic je napisao/la:Sto je istina ;)
I ta licenca je dovoljna za BH ligu?
Ako je "samo" pomocni onda je sve ok. zato je Naser nas trener na papiru

Ćerimagić o interesu Sarajeva: Nikad ne reci nikad

http://sportsport.ba/bh_fudbal/cerimagi ... kad/198279
Kapiten mlade reprezentacije uz Hodžića i Hajradinovica predvodnik reprezentacije al seljino dijete
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 22 jun 2016, 22:35

Sabinho je napisao/la:Ne razumijem kako niko nece da se prisjeti kako je Hurtic vodio one tri tekme (Radnik, Borac, Zrinjski) kad je imao jaci tim od ovog sto mu je celava nakaza ostavila. Ja mu jedino zamjeram Slobodu i Olimpik, ostalo je odlicno odradjeno. Protiv te Mladosti smo 6-7 kolosalnih prilika promasili, Harba i Benko sa tri metra stative pogadjali. Fulao je i Kova, pa opet Benko i ne sjecam se vise ko ne. Gol smo primili iz jednog jedinog udarca. Pojedini igraci (narocito Velkoski) koje je Jesic otjerao su bili jako bitni u prvom Hurticevom mandatu.
Odlicno odradjeno?

Pa mi citavo proljece nismo odigrali tri akcije cestite.
Onim antifudbalom su otjerali i ono malo navijaca sto je dolazilo.
Mi smo se mucili protiv drugog tima Mladosti. Zelji haman da na gol nismo pogledali.
Ne vjerujem sta pojedini pisu.
U ostalom, nakon deset kola cemo opet o ovom istom pricati.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 22 jun 2016, 22:54

Upravo tako. Hurtic je imao losih ali i dobrih izdanja. Preuzimao je ekipu koju nije ni utrenirao a ni sastavio. Moj dojam o njemu kao treneru, nije impresivan kao i njegovi rezultati. Ne mogu reci da je dorastao ovoj ekipi kao i da nije. On je tu gdje jeste, ja ga ne mogu smijeniti kao sto ga nisam ni postavio. Hurtic je trener FKS a kao trener moje najstarije ljubavi, od mene ce imati podrsku. To je moje misljenje, koje nikom ne namecem. Podrsku ima zato sto iz iskustva znam da se tako atmosfera u ekipi moze bar malo podici. Uskracivanjem podrske treneru i igracima se postize sasvim suprotno ali sa vecim efektom. Oprostite mi ali ja vise volim klub od iluzije da kao navijac ili clan foruma mogu krojiti kadrovsku politiku u administraciji istog. Da se razumijemo ne krivim raju koja je gnjevna na "gospodu" koja je ukakila skoro sve sto je mogla. Forumasima koji me misle citirati, pa napisati da branim administraciju, porucujem da nema potrebe, to mi nije cilj -naprotiv.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 22 jun 2016, 23:01

:thumbup: @ duška
obiteljskicovjek je napisao/la:

Upravo tako. Hurtic je imao losih ali i dobrih izdanja. Preuzimao je ekipu koju nije ni utrenirao a ni sastavio. Moj dojam o njemu kao treneru, nije impresivan kao i njegovi rezultati. Ne mogu reci da je dorastao ovoj ekipi kao i da nije. On je tu gdje jeste, ja ga ne mogu smijeniti kao sto ga nisam ni postavio. Hurtic je trener FKS a kao trener moje najstarije ljubavi, od mene ce imati podrsku. To je moje misljenje, koje nikom ne namecem. Podrsku ima zato sto iz iskustva znam da se tako atmosfera u ekipi moze bar malo podici. Uskracivanjem podrske treneru i igracima se postize sasvim suprotno ali sa vecim efektom. Oprostite mi ali ja vise volim klub od iluzije da kao navijac ili clan foruma mogu krojiti kadrovsku politiku u administraciji istog. Da se razumijemo ne krivim raju koja je gnjevna na "gospodu" koja je ukakila skoro sve sto je mogla. Forumasima koji me misle citirati, pa napisati da branim administraciju, porucujem da nema potrebe, to mi nije cilj -naprotiv.
:thumbup:@obiteljski
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 31 gost.