Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Njemacka kao favorit i kao ekipa koja diktira igru i tempo mora da zna da ce njeni protivnici igrati ovako kao Ukrajina i Poljska (svi osim Spanije). A kako igraju?, zgusnuto u odbrani, svi iza lopte, dva bloka odbrambenih igraca sa malim razmakom izmedju linija, duplirana krila, i siroko postavljenim svojim krilima i napadacima koji rade presing pa tako da idu na kontre i igru iz tranzicije. Na zalost, Low je doveo Njemacku do toga da igra slicno kao Bayern i natovario joj protivnike sa ovom gore igrom. Sto na zalost, na zalost jer Njemacka nema ofanzivu kao sto to ima Bayern, a niti njena krila i bekove koji su mozda i najbitniji u toj igri da bi se toj igri odgovorilo najbolje.
Sta Low treba uraditi, treba dati loptu vise protivniku i promjeniti filozofiju ili igrati jos ekstremnije, formaciju 3-6-1 ili 3-5-2 odnosno imati ekstra igraca u sredini + sa pravom devetkom. Loptu ne znam kako bi dao jer sama ekipa nesvjesno uzima posjed. To je tako jer su nauceni tako. Tesko je to promjeniti. A sta bi radio taj ekstra igrac? U ovom moru igraca u odbrani protivnika stajao izmedju linija odbrane i tako razbijao defanzivnu formaciju, pa time, otvarao krila da igraju jedan na jedan sa odbrambenim igracem ili dva na dva uz pomoc bekova. Problema ovdje ima puno: prvo ko bi bio taj igrac, neko ko ne gubi lopte i ima odlicnu viziju, drugo, manje igraca u odbrani koji bi morali stajati visoko znaci da se to ubilo za kontri, trece, Njemacka nema klasicnog krila tipa Robben ili Costa niti bekove tipa Lahma i Alabe. To je puno pitanja, puno pitanja za koje ne znam da ce se odgovoriti.
Bio sam optimist dok nije pocelo EP i vidio koliko je takticki usavrseno, koliko su protivnici takticki spremni i dok nisam vidio koliko su igraci umorni i van forme.
Sta Low treba uraditi, treba dati loptu vise protivniku i promjeniti filozofiju ili igrati jos ekstremnije, formaciju 3-6-1 ili 3-5-2 odnosno imati ekstra igraca u sredini + sa pravom devetkom. Loptu ne znam kako bi dao jer sama ekipa nesvjesno uzima posjed. To je tako jer su nauceni tako. Tesko je to promjeniti. A sta bi radio taj ekstra igrac? U ovom moru igraca u odbrani protivnika stajao izmedju linija odbrane i tako razbijao defanzivnu formaciju, pa time, otvarao krila da igraju jedan na jedan sa odbrambenim igracem ili dva na dva uz pomoc bekova. Problema ovdje ima puno: prvo ko bi bio taj igrac, neko ko ne gubi lopte i ima odlicnu viziju, drugo, manje igraca u odbrani koji bi morali stajati visoko znaci da se to ubilo za kontri, trece, Njemacka nema klasicnog krila tipa Robben ili Costa niti bekove tipa Lahma i Alabe. To je puno pitanja, puno pitanja za koje ne znam da ce se odgovoriti.
Bio sam optimist dok nije pocelo EP i vidio koliko je takticki usavrseno, koliko su protivnici takticki spremni i dok nisam vidio koliko su igraci umorni i van forme.
- BavaracZenica
- Kontakt:
Svabe trebaju vise trcat, mnogo vise, jednostavno ne krecu se dovoljno i to je najveci problem, i neka protivnicka ekipa igra bunker, treba jace igrati, mekano se ulazilo u ove duele sa poljacima.
Slazem se vise dati loptu protivniku, ako vidis da nekog ne ide, izbacuj, probaj sa mladjim igracima, neko zeli da izgara na terenu da li je to Sane ili neko drugi nije upitno, i nedostaje tu svajni sigurno, proci ce Njemci grupu, i idu sigurno daleko, ali treba obratit paznju na tih par detalja..
Doduse uvijek se i mnogo ocekuje od Njemaca, svi vec ih vide u finalu, dok jednu Italiju su svi otpisali prije Eura, ljudi igraju opusteno skroz
Slazem se vise dati loptu protivniku, ako vidis da nekog ne ide, izbacuj, probaj sa mladjim igracima, neko zeli da izgara na terenu da li je to Sane ili neko drugi nije upitno, i nedostaje tu svajni sigurno, proci ce Njemci grupu, i idu sigurno daleko, ali treba obratit paznju na tih par detalja..
Doduse uvijek se i mnogo ocekuje od Njemaca, svi vec ih vide u finalu, dok jednu Italiju su svi otpisali prije Eura, ljudi igraju opusteno skroz
FC Bayern !!!!!
Besic je napisao/la:Strah me ovo izgovorit ali izgleda da prisustvo Svajnija na terenu pravo nedostaje.
Prvi komentar sa kojim se slažem u potpunosti!
Ajmo ovako. SP možemo podijeliti na dvije faze. Prije i poslije Alžira, (Lahm u vezi i Lahm na beku). Također ako se ne varam, Njemčka sa Kloseom je dosta bolje izgledala, jer je Klose dosta vise učestvovao u igri, u kreiranju napada.
Gomez definitivno nije taj tip igrača, ali je svakako bolji on u napadu, nego Gotze.
Šteta što se ova utakmica nije pobijedila, da se osigura prolaz, pa da u zadnjoj može pokušati sa nekim izmjenama. Iako su svi van forme, svim osim odbrane, vjerujem ukoliko na vrijeme Jogi napravi zamjene da će elf biti najjači na prvenstvu.
Po meni moramo igrati sa napadačem, nismo mi Španija!!! Ali nemamo kad isprobati.
Can i Schweini ispred kojih bi igrao Kroos
lijevo Mesut, desno Thomas
ispred Gomez
Tu je problem koliko je Schweini spreman, a očigledno nije spreman da odigra cijelu utakmicu, barem nije još!
Vjerovatno ne bi bilo loše ni sa Milerom u napadu, a Gotzeom na desnom krilu, mozda čak pokušati sa Gotzeom iza napadača...
Stern des Südens
- JoseeMourinho
- Kontakt:
zasto samo Can ispred Khedire u tom sastavu? 
ma mora nesto mjenjat mudocackac, ali sta pitanje je, nekako ovo trenutno je preslabo, Muller izgubljen, Gotze izgubljen, Ozil nevidljiv i jednostavno to nije to, ako nista nek Mulera u napad prebaci, nije idealno ali bolje nego Gotze ako vec Gomeza nece
ma mora nesto mjenjat mudocackac, ali sta pitanje je, nekako ovo trenutno je preslabo, Muller izgubljen, Gotze izgubljen, Ozil nevidljiv i jednostavno to nije to, ako nista nek Mulera u napad prebaci, nije idealno ali bolje nego Gotze ako vec Gomeza nece
Zato sto je Can polivalentan igrač koji može pokriti dosta pozicija na terenu, što Khedira nikako nije i što bi ulaskom njega i Schweina Kroos dobio prostora da ide naprijed da više učestvuje u kreiranju napada.
Trenutno djeluje da je jedini u formi.
Trenutno djeluje da je jedini u formi.
Stern des Südens
- muhamedhulk
- Kontakt:
Pokusati se prebaciti na 433, bez desetke.
Neuer - Hector, Mats, Boa, Hoew - Kroos, Sami, Basti - Draxler, Gomez, Müller. Eventualno Oezil lijevo umjesto Draxlera.
Neuer - Hector, Mats, Boa, Hoew - Kroos, Sami, Basti - Draxler, Gomez, Müller. Eventualno Oezil lijevo umjesto Draxlera.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Nema razloga za paniku, ide sve po planu... Ipak, neke stvari i nisu baš najjasnije
1. Ko je zabranio Draxleru da ide u prodor, dribling... Ljudi koji ga ne znaju misle da lik i nema igrau 1na1, a ja mislim da bi to trebao biti glavni forte njega u sastavu
2. Muller previše igrao kao klasično krilo i samo daje širinu napadu, tu on ne dolazi do izražaja. Čak mislim da bi napravio veći efekat da zamjeni pozicije njemu i Ozilu. Tako bi prodisao Gotze, kad bi neko ko se zna kretati bez lopte preuzeo više fokus stopera.
3. Ozil ne može da se nametne, stoji iza igrača i van dometa lopet 85% utakmice
Ostalo je ok, Khedira i Kroos igraju kako spada...
1. Ko je zabranio Draxleru da ide u prodor, dribling... Ljudi koji ga ne znaju misle da lik i nema igrau 1na1, a ja mislim da bi to trebao biti glavni forte njega u sastavu
2. Muller previše igrao kao klasično krilo i samo daje širinu napadu, tu on ne dolazi do izražaja. Čak mislim da bi napravio veći efekat da zamjeni pozicije njemu i Ozilu. Tako bi prodisao Gotze, kad bi neko ko se zna kretati bez lopte preuzeo više fokus stopera.
Njemačka kao da igra bez bekova jer Howedes i Hector u ofanzivi nisu uputili nijedan upotrebljiv cenatršut.Ne znam kako je ovaj Hector zaslužio prvih 11 svaki ubačaj mu završi u bloku ili na tribinama.
Gomez mora biti starter jer ovo sa Gotzeom kao lažnom devetkom ne ide, Mario umjesto da zapne on nastavlja pružati prosječne partije.
Koliko samo fali Lahm ehhh pa i Reus.
Gomez mora biti starter jer ovo sa Gotzeom kao lažnom devetkom ne ide, Mario umjesto da zapne on nastavlja pružati prosječne partije.
Koliko samo fali Lahm ehhh pa i Reus.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ne znam sta oni treniraju ali svaki ubacaj, osim Kroosovog, je preletio ili nije doletio do napadaca. Pogotovo onaj jedan slucaj kad je Ozil centrirao pa se kasnije ljutio na Gomeza, tu se vidi da su on i Ozil rijetko kad trenirali u istoj grupi. I ko im rece da se driblinzima i prodorima zabijaju u tri igraca, Gotze, Muller i Draxler su tako izgubili 10 lopti.
- Konigsblau
- Kontakt:
Howedes dobar dio sezone pauzirao zbog povrede, a i ono što je igrao, igrao je stopera. Sane toliko dignut i tolika zainteresiranost za njeg, a ne dobija priliku nikako..
Wir leben dich Schalke 04!

Heatmap igre Njemacke. Desna strana ne postoji, dok su svi grupisani na lijevoj i normalno je da nista ne moze proci plus sto su meljali loptu umjesto da igraju direktnije i otvorenije, Draxler pogotovo. Ovo nije do igraca vec je do Lowa, ovoliki debalans u igri, pogresne pozicije i false "false 9" su takticki flop prvenstva dosad. Jedino sto funkcionise je odbrana i to je ono sto je donijelo ova 4 boda Njemackoj inace bi imali 1.
Ovo je otprilike sve tačno.rikimo je napisao/la:Nema razloga za paniku, ide sve po planu... Ipak, neke stvari i nisu baš najjasnije
Baš bi Draxler trebao u tim situacijama 1 na 1 da ima više uspjeha i da stvori više opasnosti, a on često na ovom EP u tim situacijama djeluje nekako nesretno. Trudi se, postoje pozitivne naznake, ali to nije to. Nije ono što on zapravo može i što smo od njega mnogo puta vidjeli.
A neki su ovdje stvorili toliku paniku, da bi neko ko ne prati EP pomislio da je Njemačka izgubila 0:3 od Albanije, da nema niti jednog osvojenog boda i da je na rubu ispadanja. Ne razlikuje se mnogo ovaj ulazak Elf-a u turnir u odnosu na brojne ranije. Na SP 2014. koje je krunisano titulom, ušlo se s ubjedljivom pobjedom protiv Portugala, a onda je uslijedio taj remi protiv Gane, pa onda je došla ta ne toliko uvjerljiva pobjeda protiv SAD. A u suštini ono što i ne djeluje uvijek tako uvjerljivo kod ove ekipe je zapravo jedna velika rutina i tempiranje forme...
Kao određene možda probleme bi još naveo lošu formu Mullera, a on je jedan od najbitnijih igrača. Zapravo kada je god Muller dobro igrao Njemačka je ostvarivala i bitne pobjede. Dobro bi bilo, da Muller uskoro postane onaj stari.
Sinoć je bila zanimljiva (tačnije nejasna stvar, situacija) kada je Loew uveo Gomeza, a opšte nije naložio ekipi da više igraju na visoke lopte i da ta lopta ide brzo u šesnaesterac. Gomez nije faktički dobio prave lopte i time ništa nije mogao pokazati. Ispade da ova izmjena nije imala smisla.
Ko pomno prati i analizira, određene stvari je mogao shvatiti, a kao prvo Jogi nije htio ići na nož i uletiti u zamku poljskih kontri. Njemačka je to dobro spriječila i sinoć je prevashodni cilj bio ne primiti gol. Defanziva je bila sjajna, pozada je bio zamiješan beton, posebno zahvaljujući Boatengu i Hummelsu koji su odradili sjajan posao. I ako se to bude održalo, bilo koja ekipa će jako teško zabiti Njemačkoj gol. A tu je naravno uvijek iza još sjajni Neuer.
Borbenost, želja i trka postoje, samo što je kretanje u napadu bez lopte loše te nedostaje rizika, killer instinkta. Brže oslobađanje od lopte je potrebno te više kilerskih pasova, rizikantnih pasova. U timu postoji dovoljno igrača koji znaju i imaju potencijal da bolje riješe situacije 1 na 1, nego što su to do sada pokazali. I jednostavno treba više uigranosti naprijed , više povezanosti i odlučnosti.
A naravno da ovoj ekipi fale Lahm i Klose, koji su bili dvojica sjajnih igrača za Loewovu igru. Lahm defanzivno siguran, pouzdan, a naprijed zna probiti, zna sve s loptom, u svakom timu dobro došao. Klose zna dobro igrati glavom, a i na zemlji pokretljiv i uklapa se u taj prizemni fudbal, kojeg Jogi voli.
Samo velike su fule, kada se kaže da Loew želi glumiti Pepa, jer što bi glumio nekog čije je sistem nadmašio i drugim elementima na prošlom SP. Kod Loewa je generalno fudbal mnogo okomitiji i direktniji. Isto tako Njemačka dosta uspješno igra sa visokim loptama. Bar je tako bilo na SP, pa je ta kombinacija dobre igre glavom, dobrom fudbal po zemlji te dobrog presinga, bila dobitna kombinacija.
Do sada na EURO-u manje je opasnosti s tim visokim loptama, pa i dalekometni šutevi još skroz ne funkcionišu. Iako ne treba zaboraviti da je Mustafi zabio gol glavom, ali protiv Poljaka su te situacije , taj segment igre glavom bili lošiji, iako je Goetze u jednoj situaciji zamalo pogodio glavom.
Isto tako, koliko znam, Loew je posebno do prošlog SP, jako dobro provodio i igru kontrama i polukontrama. Na prošlom SP se to dešavalo sporadično, jer se više bazirao na igru sa većim posjedom, jer mu je to bio osnov, koji je preuzet od Bayerna. Ali tom segmentu su se dodale direktnost u igri, igra glavom (opasna , konkretna igra). Tako da kada Njemačka i igra na veliki posjed, opet je to drugačije nego ono što je igrao Pep s Bayernom (iako određenih sličnosti ima, a što i jeste logično).
Loew je jako dobar analitičar, a i varijabilan trener, koji zna odigrati različite varijante. Da je fula imao jeste, a jedna od tih je bila na EURO-u 2012. kada je napravio evidentne greške u postavci igre u polufinalu protiv Italije. Redovnim dolaskom među 4 najbolje ekipe na nekoliko proteklih takmičenja te osvojenom titulom (i to kako dominantno i impresivno, pregazivši i domaćina i dobivši utakmicu u egalu protiv Argentine) je pokazao da je itekako dobar trener.
Mane su mu kažem, ta nekad pretjerana eksperimentisanja te isto tako što se s po kojom nominacijom igrača ne slažem. Sada da bi ja baš htio da mi Hector igra beka, vjerovatno ne bi (bar mi ne bi bio prvi izbor), isto tako nikad mi ne bi u kadru bio Rudiger (otpao je povredom i žao mi je momka što je pred samim ciljem na takav način otpao, ali po meni nema kvalitet) te isto tako određeno zanemarivanje jednog igrača poput Castra, kojeg bi ja sigurno oprobao na beku, jer je ranije to znao itekako. A isto takav igrač je upotrebljiv na više načina. Isto tako moglo se možda razmisliti o jednom Hahnu ili sl.
A generalno kod nominiranja igrača u kadar, Loew se vodi time da su to team playeri te varijabilni igrači, po mogućnosti da mogu igrati i više pozicija. Timski duh mu je bitan i to svakako podržavam...
Protiv Sjeverne Irske moguće su neke manje promjene, a tu više očekujem neku kilavu pobjedu. Pravu snagu tima bi tek trebali vidjeti poslije i vidjet ćemo kako tim stoji tek od osmine finala. Nadat se da će Schweinsteiger uskoro moći odigrati i cijeli susret, jer bi u svemu kao jedan dobar organizator i poveznica cijelog tog sistema, mogao opet odigrati značajnu ulogu. Bez Schweinija nije nemoguće otići do kraja (sa Nijemcima je ionako uvijek sve moguće, taman da su sve talašike u timu), ali svakako bi on mogao biti jedna bitna prevaga za daleki domet na ovom EURO-u.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
KayserSose
- Kontakt:
Ovakvi Oezil i Juda su postali veliki teret za Elf. Bekovi su drugi problem jer Hector nema kvalitetu, a Hoewedes nema predispozicije da doprinese naprijed. Ako Italija napokon uspije pobjediti Hrvatsku, leti Elf u cetvrtfinalu.
P.S. Durm/Ginter i Schmelle su trebali biti bekovski par.
P.S. Durm/Ginter i Schmelle su trebali biti bekovski par.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Hajd da i ja "navučem" kojeg igrača Šalkea u reprezenraciju:
Aogo, Riether/Höger su trebali bi bekovski par.

Aogo, Riether/Höger su trebali bi bekovski par.
- Centre forward
- Kontakt:
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Ova postava ce biti dovoljna da ostvare pobjedu, ali njegovo eksperimentisanje ce nazalost Elf kostati titule...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Iako još nije kraj ove utakmice današnje, zaključak je da Elf treba u Kimmichu tražiti rješenje za poziciju desnog beka i njega forsirati umjesto raspalog Howedesa.
Kimmich je ove sezone u LP odigrao bitnih utakmica što Howedes neće za karijere odigrat i još kad bi u Bayernu ga forsirali na beku, što je teško jer Lahm ima još par sezona vrhunski da odigra, Njemačka bi se riješila ovih muka na desnom beku narednih brat bratu 10 godina.
Kimmich je ove sezone u LP odigrao bitnih utakmica što Howedes neće za karijere odigrat i još kad bi u Bayernu ga forsirali na beku, što je teško jer Lahm ima još par sezona vrhunski da odigra, Njemačka bi se riješila ovih muka na desnom beku narednih brat bratu 10 godina.
Jadna je ovakva njemacka gdje mileru geceu I gomezu treba svjetlosna godina da daju go jos ovaj hector nesmije probit protiv ovih amatera kako ce protic jacih ekipa
joj hamo vidi mu glave
Koliko samo propustenih sansi, bruka!
- muhamedhulk
- Kontakt:
TORero se vratio u stilu
Steta za ostale promasene prilike napada... Kimmich 
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.