Leeds United Football Club

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Frutek
Kontakt:

Re: Leeds United Football Club

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 15:21

CollegeGunner je napisao/la:
Frutek je napisao/la:Traore bi mogao zaigrati a Vela na klupi ostat jer ne vjerujem da bi mogao biti standardan provtimac
Upravo tako, standardni reprezentativac Mexica ne bi imao mjesta pored Kandola,Elliota,Luciana etc. :lol:
Iskreno, znas li ko je Carlos Vela? :lol:
Iskreno znam a nisam za tu politiku da se tuđi igrači vježbaju u Leedsu ili bilo kojem drugom timu pogotovo iz druge zemlje pogotovo igrači na pozicijama gdje ima Leeds svoje dovoljno dobre za sad!!!! Razumiješ sad :?
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 09 jun 2010, 17:51

Frutek je napisao/la:
Frutek je napisao/la:Traore bi mogao zaigrati a Vela na klupi ostat jer ne vjerujem da bi mogao biti standardan provtimac
Upravo tako, standardni reprezentativac Mexica ne bi imao mjesta pored Kandola,Elliota,Luciana etc. :lol:
Iskreno znam a nisam za tu politiku da se tuđi igrači vježbaju u Leedsu ili bilo kojem drugom timu pogotovo iz druge zemlje pogotovo igrači na pozicijama gdje ima Leeds svoje dovoljno dobre za sad!!!! Razumiješ sad :?
Nema to veze. Ti si napisao da Vela nebi mogao biti prvotimac u Leedu. :lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 18:16

Frutek je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la: Upravo tako, standardni reprezentativac Mexica ne bi imao mjesta pored Kandola,Elliota,Luciana etc. :lol:
Nema to veze. Ti si napisao da Vela nebi mogao biti prvotimac u Leedu. :lol:
Dobro po kvalitetu bi u svakom klubu osim velike cetvorke igrao jesam ispo glup al nisam mislio na to haj ni je ni prvi ni posljednji put :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 09 jun 2010, 19:33

Ma de ljudi kakav Vela kakva posudba...prvo on ne bi dosao a drugo mi ga necemo nikad ni pokusat dovest jer covjek nebi bio lud da ode u 2 ligu. Nama je da se okrenemo dovodjenju Hoopera ili Sharpa u napadu i da pojacamo odbranu ako hocemo nesto da uradimo. :)
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 10 jun 2010, 19:27

Leeds United doveo 3. pojacanje ovo ljeto nakon Payntera i Schmeichela! U pitanju je desni bek Paul Connolly, bivsi igrac Derby Countya i Plymoutha. Ima preko 200 nastupa u Championshipu te ce nam u svakom slucaju dobro doci ovaj igrac. Međutim i on je doveden na free tako da uskoro ocekujuem da glupi Bates baci koje pare na neko zvucnije ime.
p.s. povezujemo se sa O'Brienom, Hooperom, Sharpom i Mcarthurom....valjda ce bilo ko od njih doci jer su svi sjajni igraci za Championship.

I'm not going to dribble past 11 players and chip it in the top corner, but I'll do my basics right, get in a tackle, push forward, and look to deliver good crosses." Connolly :)

http://www.teamtalk.com/plymouth-argyle ... ly-signing

Leeds have completed the signing of Paul Connolly on a free transfer from Derby with the right-back penning a three-year Elland Road contract.

The 26-year-old started his career at Plymouth and made 176 appearances for the Pilgrims before joining County in 2008, for whom he played 72 times.

However, his first-team opportunities at Pride Park were limited over the second half of last season and he spent two months on loan at Sheffield United.

United boss Simon Grayson is delighted with his capture, and told the club's official website: "Paul brings plenty of experience and know-how to the squad.

"He has made a lot of appearances at this level for both Plymouth and Derby. He has captained teams in the Championship and he is a good addition to our squad."
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 16 jun 2010, 15:22

http://www.yorkshireeveningpost.co.uk/s ... 6366140.jp

4 pojacanje ove sezone je Federico Bessone, lijevi bek Swansea Citya. Ponuđen mu je novi ugovor međutim prihvatio je nase uslove. Ne mogu nista reci za ovog igraca al nadam se da Grayson ne grijesi prilikom dovođenja ovih free pojacanja.
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 17 jun 2010, 12:17

http://img227.imageshack.us/img227/9361/juvesira.jpg

Izasao je raspored utakmica za narednu sezonu! Leeds United igra prvi mec protiv Derbya kod kuce 7. augusta. Drugi mec igramo protiv Nottinghama u gostima a onda cekamo Milwall na Elland Roadu. Po meni imamo dobar raspored i ako udjemo dobro u sezonu svasta bi se moglo desiti. :)
Side before self

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 17 jun 2010, 19:08

Mislim da treća tekma neće biti toliko vesela, barem na tribinama i oko stadiona :D

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 24 jun 2010, 13:50

http://www.tribalfootball.com/leeds-wel ... als-929421

Leeds United doveo 7 brazilaca na probu...Valjda ce koji od njih uspjeti da pokaze kvalitetu i potpise ugovor.
Side before self

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jun 2010, 19:09

Kako ti Brazilci misle dobiti radnu dozvolu?
Osim ako nemaju dvojno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 25 jun 2010, 00:01

Devil je napisao/la:Kako ti Brazilci misle dobiti radnu dozvolu?
Osim ako nemaju dvojno.
dobio je i Luciano Becchio iz Argentine prije 2 sezone ne znam ni ja na osnovu cega. Znam da se radna daje na osnovu nastupa u repki ili drzavljanstva(EU zemlje) ili ako je igrac talentiran. E sad ne znam imal jos nacina al znam da sam ja na FM-u dovodio neke igrace koji su dobijali radnu dozvolu na osnovu tog nacina kojeg nisam naveo.
Side before self

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 jun 2010, 00:17

mexy_whites je napisao/la:
Osim ako nemaju dvojno.
dobio je i Luciano Becchio iz Argentine prije 2 sezone ne znam ni ja na osnovu cega. Znam da se radna daje na osnovu nastupa u repki ili drzavljanstva(EU zemlje) ili ako je igrac talentiran. E sad ne znam imal jos nacina al znam da sam ja na FM-u dovodio neke igrace koji su dobijali radnu dozvolu na osnovu tog nacina kojeg nisam naveo.
Moras imati 70% nastupa za repku u zadnje 2 godine.
Za talentirane igrace to mogu samo veliki klubovi,mislim mogu i manji ali su sanse 1%,
I moze se dobiti putem dvojnog drzavljanstva.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 25 jun 2010, 01:47

Devil je napisao/la:
mexy_whites je napisao/la:
Osim ako nemaju dvojno.
Moras imati 70% nastupa za repku u zadnje 2 godine.
Za talentirane igrace to mogu samo veliki klubovi,mislim mogu i manji ali su sanse 1%,
I moze se dobiti putem dvojnog drzavljanstva.
Mogu svi klubovi al kamara uslova. mogu svi igrači iz EU

In response to concerns that clubs were increasingly passing over young British players in favour of signing less-expensive foreign players, in 1999, the Home Office tightened its rules for granting work permits to players from countries outside of the European Union.[81] Currently a non-EU player applying for the permit must have played for his country in at least 75% of its competitive 'A' team matches for which he was available for selection during the previous two years, and his country must have averaged at least 70th place in the official FIFA world rankings over the previous two years. If a player does not meet those criteria, the club wishing to sign him may appeal if they believe that he is a special talent and "able to contribute significantly to the development of the game at the top level in the UK."[77]

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 08 jul 2010, 18:22

evo citam da ali fuseini vec trenira s leedsom - sta je ovo @ mexy nije valjda da leeds kupuje/potpisuje igrace koji su otpusteni u millwallu? ;)

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 09 jul 2010, 21:49

http://www.tribalfootball.com/leeds-swo ... sam-962941

Evo doveli smo šesto pojacanje, iz Charltona je stigao Lloyd Sam takodje bez odstete. Po meni odlican igrac mada mi se ne svidja sto nikog necemo za keš da kupimo, al kad vec dovodimo na free, mislim da dobar posao obavljamo.

A stivo neznam za to, pratim svaki dan vijesti al nisam vidio to :) al ajde neka ga ako je na probi, valja se grejsonu pokazat da se zaradi ugovor :)
Side before self

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 12 jul 2010, 18:21

Počinju pripremne utakmice

Sutra od 18:30 ekipa Leeds Uniteda će protiv slovačkog Ružomberoka odigrati svoju prvu u nizu pripremnih utakmica pred početak sezone u Championshipu koju toliko očekujemo. To će ujedno biti prvi nastup našeg kluba nakon 8. maja kada smo u poslednjem prvenstvenom kolu na veličanstven nastup sa 2:1 savladali Bristol Roverse i tako konačno ovjerili plasman u viši rang.

Susret protiv Ružomberoka, koji je prošlu sezonu u Slovačkoj završio na petom mjestu, će biti prilika da u dresu svog novog kluba debituju naša ovoljetna pojačanja. Tu petorku potencijalnih debitanata čine golman Kasper Schmeichel, braniči Paul Connolly i Federico Bessone, veznjak Lloyd Sam i napadač Billy Paynter. Šesto pojačanje je defanzivac Neill Collins no on je za nas već igrao kao pozajmljen igrač.

Inače, igrači Simona Graysona su juče imali veoma lijep doček u Slovačkoj gdje je prvi trening pratilo oko 400 ljudi, a i u većini medija je dolazak Leedsa na pripreme u ovu zemlju bila glavna vijest posle finala Svjetskog prvenstva. Tako se može očekivati i pristojna posjeta na sutrašnjem meču u Ružomberoku protiv istoimenog kluba koji će se igrati na stadionu kapaciteta 4,817 gledalaca.

Za sutrašnji susret Grayson će na raspolaganju imati 21-og igrača, dok je kao 22. na ove jednosedmične pripreme u Slovačku krenuo i Paddy Kisnorbo koji se još uvijek oporavlja od povrede ahilove tetive zadobijene protiv Millwalla u martu zbog koje je propustio nastup za Australiju na Svjetskom prvenstvu. Zbog oporavka od povreda su u Engleskoj ostali kapiten Richard Naylor i Ben Parker.

Ekipa Leeds Uniteda u Slovačkoj:
Golmani: Kasper Schmeichel, Shane Higgs, Alan Martin;
Odbrana: Paul Connolly, Patrick Kisnorbo, Jason Crowe, Fede Bessone, Leigh Bromby, Aidan White, Tom Lees, Neill Collins;
Vezni red: Max Gradel, Neil Kilkenny, Jonny Howson, Bradley Johnson, Andy Hughes, Lloyd Sam, Robert Snodgrass;
Napad: Billy Paynter, Luciano Becchio, Mike Grella, Davide Somma.

Raspored pripremnih utakmica:
Utorak, 13. Jul – 18:30 MFK Ružomberok – Leeds United
Petak, 16. Jul – 18:30 MFK Košice – Leeds United
Utorak, 20. Jul – 20:45 Bury – Leeds United
Subota, 24. Jul – 16:00 Hartlepool – Leeds United
Utorak, 27. Jul – 19:00 Brann Bergen – Leeds United
Subota, 31. Jul – 16:00 Leeds United – Wolverhampton
Utorak, 3. Avgust – 20:00 Wakefield – Leeds United
Utorak, 10. Avgust – 20:00 Harrogate Town – Leeds United
Subota, 14. Avgust – 16:00 Goole AFC – Leeds United

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 13 jul 2010, 09:43

18:30 Ružomberok – Leeds United

Naši igrači će večeras od 18:30 u Ružomberoku protiv istoimenog slovačkog prvoligaša odigrati prvu ovoljetnu pripremnu utakmicu. Činjenica da je Ružomberok prošlu sezonu završio na petom mjestu i da su njegovi igrači nekih desetak dana ranije počeli sa pripremama garantuje kvalitetnog rivala, a to je i bila želja Simona Graysona koji nije želio meč sa nekim amaterskim klubom.

Mada rezultat naravno nije u prvom planu Grayson je izjavio da očekuje od svih svojih igrača da će već od danas početi da se maksimalno dokazuju i tako izbore mjesto među prvih 11 na otvaranju sezone. Ono što je sigurno je to da ćemo večeras u oba poluvremena vidjeti dvije različite postave, te će priliku dobiti svaki od 21. igrača koji je doputovao u Slovačku, među kojima i šest pojačanja.

Od igrača koji su stigli u Slovačku na raspolaganju neće biti jedino Paddy Kisnorbo koji se oporavlja od povrede te će van terena biti i narednih nekoliko mjeseci, a zbog povreda na ovaj jednosedmični put nisu krenuli kapiten Richard Naylor i Ben Parker. Sve u svemu, vrijeme je da se počne sa dokazivanjima i laganim građenjem startne postave koja će nas nositi kroz narednu sezonu.

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 13 jul 2010, 20:58

Ružomberok – Leeds United 1:0 (1:0)

U prvoj ovoljetnoj pripremnoj utakmici igranoj danas u slovačkom Ružomberoku naša ekipa je sa minimalnih 1:0 poražena od istoimenog slovačkog prvoligaša. Jedini gol na ovom meču je već u 16. minuti postigao Jan Chovanec. Prvo poluvrijeme je jasno pokazalo da je Ružomberok u završnoj fazi priprema jer su njegovi igrači igrali dosta bolje i imali već broj prilika.

No u nastavku meča su igrači Simona Graysona zaigrali puno bolje i zaista su zaslužili da bar jednom zatresu mrežu domaćina. Ipak, sreće nije bilo, a pored nekoliko propuštenih prilika je negativno uticalo i par sudijskih odluka. Somma je jednom srušen u šesnaestercu no penal nije pokazan, dok je par puta sviran ofsajd mada se činilo da su većinom to bile čiste situacije.

Od prve minute su na teren izašla nova pojačanja Kasper Schmeichel, Neill Collins, Fede Bessone i Lloyd Sam, a u ekipi je bio i slovački dvojac Tomas Brusko i Marian Jarabica koji se nalaze na probi i ovih dana treniraju sa ekipom. U drugom poluvremenu su debitovala i preostala dva pojačanja Billy Paynter i Paul Connolly tako da je danas priliku dobilo ukupno 20 igrača i tri golmana.

Sve u svemu, kada bi smo gledali samo drugo poluvrijeme možemo biti izuzetno zadovoljni prvom pripremnom utakmicom u kojoj su se tada posebno istakli Kilkenny i Snodgrass. Izgovor za nešto lošije odigrano prvo se može tražiti u činjenici da je na terenu bilo čak šest novih igrača od čega su dvojica na probi. Naredni prijateljski meč nas očekuje u petak protiv Košica.

Strijelac: 1:0 (16’) Jan Chovanec

Prvo poluvrijeme: Kasper Schmeichel (Alan Martin), Jason Crowe, Tomas Brusko, Neill Collins, Fede Bessone, Lloyd Sam, Jonny Howson, Marian Jarabica, Aidan White, Mike Grella, Luciano Becchio.

Drugo poluvrijeme: Alan Martin (Shane Higgs), Paul Connolly, Tom Lees, Leigh Bromby, Robert Snodgrass, Neil Kilkenny, Bradley Johnson, Max Gradel, Andy Hughes, Davide Somma, Billy Paynter.

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 14 jul 2010, 02:29

Jos jedan zagrizeni Leedsovac :D :D

Svaka cast na izvjestaju utakmice, tek je pocelo bice igraci spremni kroz pripreme pokazati mnogo vise. U svakom slucaju nama je hitno potreban jedan kvalitetan napadac(Hooper, Keogh ili obojica :)) jer ne moze Becchio igrat s Paynterom u napadu mada evo i Somma je pokazao danas da bi od njega moglo biti hljeba nakon sto je u Lincolnu zabio 9 golova u 3 mjeseca posudbe.

Citao sam da je i Snody woodwrok pogodio :D i da je Sommi ponisten gol tako da smo mogli bar nerijeseno odigrati. al rezultat je u drugom planu i doci ce i on samo da se igraci kvalitetno pripreme. Dovedemo li napadaca, centralnog veznog i stopera(po meni naylor ne bi trebo igrat mada je opet izabran za kapitena) mozemo lagano do play offa. Kis ce bit spreman tek u oktobru/novembru tako da moramo dovest stopera. ;)
Side before self

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 15 jul 2010, 15:25

Slažem se sa svime Mexy jer prema ovome što trenutno imamo mislim da smo negdje za sredinu tabele, a samo još dva ili tri pojačanja bi nam mogla mnogo značiti u borbi za play-off. Evo pogledah i ovaj pregled što je dostupan i Somma je zaista imao dobar prodor kod nedosuđenog penala, a i Higgs je lijepo branio i baš me zanima hoće li se možda moći izboriti za mjesto ispred Schmeichela. :?

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.