Postao/la Bečki Kongres » 24 jun 2010, 18:26
Italia, Italia, Italia, Italia...
Smiješno, smiješno, smiješno.
Ovo je sve krivica Lippija(hvala mu, inače ne mogu smisliti Talijane).
Chiellini i Cannavaro drže odbranu koja je x puta kapitulirala u domaćoj ligi protiv Atalante, Barija, Livorna, Palerma. Da nije bilo Buffona, primili bi još 20 golova u ligi, a on njih dvojicu stavlja kao tandem za svjetsko. Bravo majstore, time si pokazao koliko može Italija. Dajem glavu da je Materazzi bolji izbor od starog Cannavara, ali nije moje da se miješam.
Domenicho Cris. - smiješan na poziciji lijevog beka. Jednostavno, u ove 3 utakmice nije napravio niti jedan prodor, prepoznaćemo ga samo po kartonu.
Marchisio - dugo hvaljeni Marchisio, koliko god ga pojedinci gotivili, nije za repku. No, nije ni DDR(sjetimo se Njemačke i njegovog "nestajanja" u velikim utakmicama), Montolivo, Pepe...Oni nisu ništa pokazali. Dobro, DDR je postigao jedan gol, izborio penal, ali je kriv za 2 primljena gola, tako da je na pozitivnoj nuli. Njemu bi se i mogla pružiti šansa, ipak je igrao dosta povučenije(ne znam zašto je on igrao nazad, a Gattuso bio ispred).
Gattuso - pokazao kako se igra za reprezentaciju. Zamijenjen je isključivo zbog kartona, jer je, ruku na srce, mogao dobiti i drugi žuti, a to nikome nije odgovaralo. Montolivo neprimijetan, nedovoljno drzak, ipak je on samo za Fiorentinu. Pepe - koliko god on bio agilan, od toga nema ništa. Ispravite me, ali mislim da nije niti jednom napravio višak u ODLUČUJUĆOJ utakmici. Sjedi jedan.
Iaquinta - ta tužna faca nakon što upropasti akciju je za tv špica. Pa lik nije ništa pokazao tokom cijele sezone, a on je glavna uzdanica u napadu. HAHAHAHHAHA
Di Natale - vidi se da može sarađivati sa Quagliarelom jer su dugo bili zajedno. Jednostavno, da je bio neki pravi centarfor, a njih dvojica po krilima, ovo bi ličilo na nešto.
Pirlo - vidi se da je nedovoljno spreman, ali isto tako se vidilo da čim je on ušao, Italija je imala loptu u posjedu duže od 5 sekundi. Jedini koji zna baratati loptom je on, ali...Nedovoljno od svjetskih prvaka.
Sve u svemu, drago mi je što su ispali, ali mi je krivo što Novi Zeland nije zabio u posljednjoj minuti pa da i Slovake isprati kući. Italija je odigrala svjetsko prvenstvo u rangu sa Francuzima. Mogu samo misliti kako bi se talijani proveli da su igrali protiv Uruguaya ili Mexica.
Edit: Gleda se tijelo, ne noga. Da je samo nos u offsideu, sudija po pravilima mora podići zastavicu, stoga je ovaj gol NEREGULARAN.
Zadnja izmjena:
Bečki Kongres, dana/u 24 jun 2010, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.