SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

Admir_Sa
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la Admir_Sa » 24 jun 2010, 18:21

Cartman je napisao/la:Italijani jos trube od 2002 sto su ih "pokrali", vidjet cemo koliko ce ovaj put kukat.
Realno obadvije situacije su sumnjive do bola. Siguran sam da je skrtel bio u golu i da je ono trebao biti gol, mada se treba priznati da je ono bilo nemoguce vidjeti. Sto se ofsajda tice, noga slovaka je bila najblize golmanu (ako se gledaju noge), al je gornji dio tijela talijanskog igraca bio ispred iza noge slovaka. Ajd ti sad znaj sta se tu prvo gleda :roll: :roll:
nema potpisa

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 24 jun 2010, 18:21

Italia je napisao/la::roll: kompleks zvan "Juventus", stvaran vec 113 godina redovno.
Mislis ovaj

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 18:22

onaj, kako da vam kazem, kada 4 puta osvojite sp onda dodjite pa pisite.. do tada nemate pravo..

Pirlo, Buffon jos kad dodas tome da Del Piero, Totti, Cassano, Miccoli nisu pozvani jbga.. Lippi je odsvirao svoje, pametan strucnjak, samo sto mu je previse stalo do ponosa i ne zeli da zove pojedine igrace..

@FC Bayern post upucen milanisti.. zato sam i rekao 113 godina ;)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 24 jun 2010, 18:24

ma misli što sam ja napisao za truhle štopere i iaqa u napadu, al nije rekao šta sam ja tu slagao, to je tako, a to je prežalosno, možda bi chielini i bio solidan da je igrao sa iole boljim stoperom u paru, ovako ga je fabio povukao u totalnu ispodprosječnost, pa opet spominjem 3 gol, pa ovo više ni na terminu rekreativaca ne prolazi
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 jun 2010, 18:25

Del Piero u 40-toj bez jedne noge je bolji od kloceva pout Gilardina Iaquinte i slicnih koji su doputovali :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 24 jun 2010, 18:26

Italia, Italia, Italia, Italia...

Smiješno, smiješno, smiješno.

Ovo je sve krivica Lippija(hvala mu, inače ne mogu smisliti Talijane).

Chiellini i Cannavaro drže odbranu koja je x puta kapitulirala u domaćoj ligi protiv Atalante, Barija, Livorna, Palerma. Da nije bilo Buffona, primili bi još 20 golova u ligi, a on njih dvojicu stavlja kao tandem za svjetsko. Bravo majstore, time si pokazao koliko može Italija. Dajem glavu da je Materazzi bolji izbor od starog Cannavara, ali nije moje da se miješam.

Domenicho Cris. - smiješan na poziciji lijevog beka. Jednostavno, u ove 3 utakmice nije napravio niti jedan prodor, prepoznaćemo ga samo po kartonu.

Marchisio - dugo hvaljeni Marchisio, koliko god ga pojedinci gotivili, nije za repku. No, nije ni DDR(sjetimo se Njemačke i njegovog "nestajanja" u velikim utakmicama), Montolivo, Pepe...Oni nisu ništa pokazali. Dobro, DDR je postigao jedan gol, izborio penal, ali je kriv za 2 primljena gola, tako da je na pozitivnoj nuli. Njemu bi se i mogla pružiti šansa, ipak je igrao dosta povučenije(ne znam zašto je on igrao nazad, a Gattuso bio ispred).

Gattuso - pokazao kako se igra za reprezentaciju. Zamijenjen je isključivo zbog kartona, jer je, ruku na srce, mogao dobiti i drugi žuti, a to nikome nije odgovaralo. Montolivo neprimijetan, nedovoljno drzak, ipak je on samo za Fiorentinu. Pepe - koliko god on bio agilan, od toga nema ništa. Ispravite me, ali mislim da nije niti jednom napravio višak u ODLUČUJUĆOJ utakmici. Sjedi jedan.

Iaquinta - ta tužna faca nakon što upropasti akciju je za tv špica. Pa lik nije ništa pokazao tokom cijele sezone, a on je glavna uzdanica u napadu. HAHAHAHHAHA

Di Natale - vidi se da može sarađivati sa Quagliarelom jer su dugo bili zajedno. Jednostavno, da je bio neki pravi centarfor, a njih dvojica po krilima, ovo bi ličilo na nešto.

Pirlo - vidi se da je nedovoljno spreman, ali isto tako se vidilo da čim je on ušao, Italija je imala loptu u posjedu duže od 5 sekundi. Jedini koji zna baratati loptom je on, ali...Nedovoljno od svjetskih prvaka.

Sve u svemu, drago mi je što su ispali, ali mi je krivo što Novi Zeland nije zabio u posljednjoj minuti pa da i Slovake isprati kući. Italija je odigrala svjetsko prvenstvo u rangu sa Francuzima. Mogu samo misliti kako bi se talijani proveli da su igrali protiv Uruguaya ili Mexica.

Edit: Gleda se tijelo, ne noga. Da je samo nos u offsideu, sudija po pravilima mora podići zastavicu, stoga je ovaj gol NEREGULARAN.
Zadnja izmjena: Bečki Kongres, dana/u 24 jun 2010, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 jun 2010, 18:27

FC BAYERN je napisao/la:
Italia je napisao/la::roll: kompleks zvan "Juventus", stvaran vec 113 godina redovno.
Mislis ovaj

[youtube][/youtube]

:mrgreen:
jesil izlijecio kompleks,hajd sad malo odmori pa opet kasnije,polako,to ide u fazama,terapija je duga :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jun 2010, 18:28

Italia je napisao/la:onaj, kako da vam kazem, kada 4 puta osvojite sp onda dodjite pa pisite.. do tada nemate pravo..
A ti si ovojio 4 puta, je li? Jesu mi smjesni ovi sto govore "mi" kad pricaju o nekoj stranoj reprezentaciji. Ok je simpatisat prema nekoj ekipi, ali sad glumit neke talijane, engleze, njemce...smjesno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 24 jun 2010, 18:28

evo i juvetusovo glasilo tutosport na naslovnici ima lipijevu sliku i naslov
È COLPA TUA

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 18:28

opet ponavljam, kompleks stvaran 113 godina.. u porazu odma se okrece prema Juventusovim igracima, i to najtuznije jednom koji je bacio odlican pas.. :roll: niko nije rekao da je Iaquinta bolji od Quaglie, ali je bolji od svih ostalih italijanskih napadaca..

kako neko moze napisati da Marchisio nije za repke kada dok je on igrao lopta isla ko mlijeko, a dodje nekakav Genaro i ispadne smijesan.. pa najlakse je tako, to vam i Camoranesi radi.. samo udaraj po nogama jer je to najsimpaticnije..

@Cartman kako znas da ja nisam Italijan?

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 jun 2010, 18:29

a jes me pogodilo ovo..znao sam da to nije neka ekipa..al opet nadao sam se... :( :(

ja sam ubijedjen da su oba gola cista bila...ne trazim alibi,nisu ni zasluzili....al...da ste vidjeli moju radost kad je qugliarelia zabio gol...i razocarenje kad sam vidio zastavicu....

jos promasaj pepea... :( :(

jbem ti srecu

napisat cu kasnije neki post,osvrt na igru i rezultate..dok ovi spameri odu jbg...do tad nastavljam zalit :D ;) heh
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 jun 2010, 18:30

Bečki Kongres je napisao/la:Italia, Italia, Italia, Italia...

Smiješno, smiješno, smiješno.

Ovo je sve krivica Lippija(hvala mu, inače ne mogu smisliti Talijane).

Chiellini i Cannavaro drže odbranu koja je x puta kapitulirala u domaćoj ligi protiv Atalante, Barija, Livorna, Palerma. Da nije bilo Buffona, primili bi još 20 golova u ligi, a on njih dvojicu stavlja kao tandem za svjetsko. Bravo majstore, time si pokazao koliko može Italija. Dajem glavu da je Materazzi bolji izbor od starog Cannavara, ali nije moje da se miješam.

Domenicho Cris. - smiješan na poziciji lijevog beka. Jednostavno, u ove 3 utakmice nije napravio niti jedan prodor, prepoznaćemo ga samo po kartonu.

Marchisio - dugo hvaljeni Marchisio, koliko god ga pojedinci gotivili, nije za repku. No, nije ni DDR(sjetimo se Njemačke i njegovog "nestajanja" u velikim utakmicama), Montolivo, Pepe...Oni nisu ništa pokazali. Dobro, DDR je postigao jedan gol, izborio penal, ali je kriv za 2 primljena gola, tako da je na pozitivnoj nuli. Njemu bi se i mogla pružiti šansa, ipak je igrao dosta povučenije(ne znam zašto je on igrao nazad, a Gattuso bio ispred).

Gattuso - pokazao kako se igra za reprezentaciju. Zamijenjen je isključivo zbog kartona, jer je, ruku na srce, mogao dobiti i drugi žuti, a to nikome nije odgovaralo. Montolivo neprimijetan, nedovoljno drzak, ipak je on samo za Fiorentinu. Pepe - koliko god on bio agilan, od toga nema ništa. Ispravite me, ali mislim da nije niti jednom napravio višak u ODLUČUJUĆOJ utakmici. Sjedi jedan.

Iaquinta - ta tužna faca nakon što upropasti akciju je za tv špica. Pa lik nije ništa pokazao tokom cijele sezone, a on je glavna uzdanica u napadu. HAHAHAHHAHA

Di Natale - vidi se da može sarađivati sa Quagliarelom jer su dugo bili zajedno. Jednostavno, da je bio neki pravi centarfor, a njih dvojica po krilima, ovo bi ličilo na nešto.

Pirlo - vidi se da je nedovoljno spreman, ali isto tako se vidilo da čim je on ušao, Italija je imala loptu u posjedu duže od 5 sekundi. Jedini koji zna baratati loptom je on, ali...Nedovoljno od svjetskih prvaka.

Sve u svemu, drago mi je što su ispali, ali mi je krivo što Novi Zeland nije zabio u posljednjoj minuti pa da i Slovake isprati kući. Italija je odigrala svjetsko prvenstvo u rangu sa Francuzima. Mogu samo misliti kako bi se talijani proveli da su igrali protiv Uruguaya ili Mexica.
samo cu reci Marchisio je jedan prosjek,skolski igrac bez ideje,a ta "ideja" fali da bi bio svijetska klasa,mozda sta i nauci ,nadam se

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 jun 2010, 18:31

Cartman je napisao/la:
Italia je napisao/la:onaj, kako da vam kazem, kada 4 puta osvojite sp onda dodjite pa pisite.. do tada nemate pravo..
A ti si ovojio 4 puta, je li? Jesu mi smjesni ovi sto govore "mi" kad pricaju o nekoj stranoj reprezentaciji. Ok je simpatisat prema nekoj ekipi, ali sad glumit neke talijane, engleze, njemce...smjesno.
A jos mu je ovo vjerovatno prvo svjetsko prvenstvo koje prati. Malac vidio da je Italija aktuelni svjetski prvak i poceo navijati za italiju :lol:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 18:32

hajd kad neko ko ne gleda Serie A provali ovakvu glupost, ali kad provali onaj sto navija i gleda Juventus hoce nesto da mi bude.. haj allahati Sissoko reci mi sta si ti gledao proslu godinu? haj Bogati.. il si samo gledao Diega i divio se tom carobnjaku..

@Bilal :lol:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 24 jun 2010, 18:32

Italia je napisao/la:opet ponavljam, kompleks stvaran 113 godina.. u porazu odma se okrece prema Juventusovim igracima, i to najtuznije jednom koji je bacio odlican pas.. :roll: niko nije rekao da je Iaquinta bolji od Quaglie, ali je bolji od svih ostalih italijanskih napadaca..

kako neko moze napisati da Marchisio nije za repke kada dok je on igrao lopta isla ko mlijeko, a dodje nekakav Genaro i ispadne smijesan.. pa najlakse je tako, to vam i Camoranesi radi.. samo udaraj po nogama jer je to najsimpaticnije..

@Cartman kako znas da ja nisam Italijan?
nemoj se brukati, mislim stvarno nemoj, i ja sam nanerviran al to što ti pišeš su nebuloze,
pa čovječe porediš gatuza koji je pit bull i igra zadnjeg veznog i marcizija koji je igrao malo centralnog(pokazao da nezna) malo krilnog(takođe u 2 utakmice pokazao da nezna). zatim kažem da je stoperski par vjerovatno najlošiji koji je ikad igrau u reprezentaciji italije, i to je činjenica i rekao bi isto da mi je jedan tata drugi brat isto, koji ti je k. više s juventusom, nema to veze s tim ljudi su loše odigrali i šta sad ti ima veze s tobom da ih braniš a to je neobranjivo

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 jun 2010, 18:32

tony-mortale je napisao/la:evo i juvetusovo glasilo tutosport na naslovnici ima lipijevu sliku i naslov
È COLPA TUA
kriv Lippi jeste,kriv Cannavaro jeste,al opet ova dvojica su im donijela titulu prije 4 godine,et sad su kvit :D

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 24 jun 2010, 18:34

Bilal je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
A jos mu je ovo vjerovatno prvo svjetsko prvenstvo koje prati. Malac vidio da je Italija aktuelni svjetski prvak i poceo navijati za italiju :lol:
a sta tebe boli i da je juce poceo navijat za Italiju...kako ovo mrzim,covjek se izjasnio pa tamam da je juce zaboli te.ha ya. sreca pa sijedi idiot ide,muka mi je i od njega i od njegovih igraca vise...smrad
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 jun 2010, 18:35

Italia je napisao/la:hajd kad neko ko ne gleda Serie A provali ovakvu glupost, ali kad provali onaj sto navija i gleda Juventus hoce nesto da mi bude.. haj allahati Sissoko reci mi sta si ti gledao proslu godinu? haj Bogati.. il si samo gledao Diega i divio se tom carobnjaku..

sta je @daffy jesam li te provalio :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jun 2010, 18:35

Veoma mi je drago sto je Italija ispala,samo zbog daljeg toka prvenstva.Umorno previse igraju bez imalo lepote.Ali zao mi je Quagliarelle kako samo place kao malo dete i jedino mi je zbog njega krivo. :cry:
No,budimo realni ovde Slovacka nije pobedila Italiju,pobedila je Italija samu sebe.Slovaci su samo iskoristili prilike ponudjene na tacni.
Strasno losa odbrana Italije.Canna i Chiellini citavu tekmu izgubljeni ne znaju jesu li posli ili dosli.De Rossi kriv kod prvoga gola,Chiellini i Cannavaro kod drugoga,Chiellini i Zambrotta kod treceg.Uvek su im bezali napadaci(zadnji vezni).Imali su Slovaci jos prilika Stoch kada je krenuo 1 vs1 ali Maggio strasno dobro se postaveo,zatim Strba odlican sut,pa Kucka velelepan sut,pa Stoch jos jedanput,dakle imali su Slovaci dosta prilika i sasvim zasluzeno slaveli.
Italija skroz lose,prvo poluvreme nigde ih,onda u drugom takodje nigde sve do ulaska magistra Pirla.Strasna partija u drugome poluvremenu no nije mogao sam.Samo 3 pogresna pasa imao,dovoljno govori kako je delio lopte.
Dali dva gola,drugi strasno lep ali ide na dusu Muche,gde li je on krenuo da mi je znati.
Ofsajd onaj cist kao suza,za pola kopacke i glavu bio je Di Natale ispred zadnje linije.
E sada pitanje je za ono spasavanje Skrtela da li je lopta celim obimom presla liniju,nije mi jasno kako FIFA nema kameru iz pticje perspektive,kao u LP,mislim ima jednu ali nije iznad gol linije.
Lopta jeste presla liniju ali da li je celim obimom mislim dacemo morati cekati 3D grafiku iz FIFE.
Kada se sve sabere Slovaci zasluzeno pobedeli i zasluzeno prosli dalje,Italija ispala,Novi Zeland me prijatno iznenadeo sa 3 boda u ovoj grupi odlicno su igrali i borili se.
A Paraguay ocekivano sa prvoga mesta u grupi zasluzeno ide dalje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 24 jun 2010, 18:36

Italia je napisao/la:hajd kad neko ko ne gleda Serie A provali ovakvu glupost, ali kad provali onaj sto navija i gleda Juventus hoce nesto da mi bude.. haj allahati Sissoko reci mi sta si ti gledao proslu godinu? haj Bogati.. il si samo gledao Diega i divio se tom carobnjaku..

samo cu jedno reci,Marchisio bi sjedio na klupi u Juventusu iz 2006 godine,mislim da bi usao 2-3 puta godisnje,a Marchisio jedinu utakmicu koju je extra odigrao je protiv intera kod kuce,mislis da sam zaboravio Bari u gostima i slicne stvari koje lik odigrao kao amater,kazem ti skolski igrac,Di livio i COnte su za njeg doktori,al ima vremena da se pokaze,samo kazem kakav je sad,samo jos jedna nada,pa cemo vidjet

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.