Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Nabavio Iluziju o bogu, 100 strana, sviđa mi se zasad 

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
a Čandrijani? oni su misterija. jesi skontao ko je Kvoutova tetka?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
MeliDANTES je napisao/la:a Čandrijani? oni su misterija. jesi skontao ko je Kvoutova tetka?

A zanimljivije mi je to šta se nalazi u onoj kutiji koju su mu dali ona i Mer da otvori. A Amiri su ključ za Čandrijane, mora njih naći da bi dobio odgovore.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Dohvatih se i jednog stripa nedavno i eto završih ga, pa da se kaže koja riječ. Preacher je Ennisovo remek djelo i ono što ga je proslavilo, Dillon je crtao, a Fabry radio covere, koji su pravi mali dragulji.
Pratimo priču Propovjednika Jeeseja Custera koji je zadobio ništa manje doli božansku moć Riječi od stvorenja Raja i Pakla – Genesisa - tijekom koje je nenamjerno spalio cijelu svoju crkvenu zajednicu. Tako da osim što ga traži cijeli Raj zbog odbjeglog entiteta i njihov besmrtni revolveraš Saint of Killers, Jeese je tražen i od strane policije, naravno, za početak, budući da se krug progonitelja širi iz trejda u trejd. Nije samo Genesis nestao iz Raja, tu se upliće i Bog koji odmah nakon bijega odstupa s čela i sakrije se na Zemlji, a Jeesijev je zadatak pronaći ga i vratiti nazad. Samo što dobri stari Bog ima druge planove... Pridružuju mu se bivša cura sada plaćena ubojica Tulip O' Hare i zaj... i neprilagođeni irski vampir Cassidy (

Eh ono što krasi ovaj strip su Ennisovi dijalozi, koji su njegov forte, cinični, direktni i vulgarni, ne štedi nikoga i ništa, napada licemjerje, glupost i zadrtost, a bome ne propušta usput ispričati i priče o prijateljstvu, odanosti, odgovornosti i ljubavi.
Sad se bacam na Moora, trenutno From Hell

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- IlFantasista
- Kontakt:
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Čitam preko tableta, skineš torent i prebaciš sebi, cbr format, ja preko perfect viewera čitam stripove na tabletu, na kompu ima onaj CDisplayEx.IlFantasista je napisao/la:Imaš li kakvu online verziju?
Mogu ti poslati torrent link.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nećeš tako ženu naćrio_Ferdy88 je napisao/la:
Dohvatih se i jednog stripa nedavno i eto završih ga, pa da se kaže koja riječ. Preacher je Ennisovo remek djelo i ono što ga je proslavilo, Dillon je crtao, a Fabry radio covere, koji su pravi mali dragulji.
Pratimo priču Propovjednika Jeeseja Custera koji je zadobio ništa manje doli božansku moć Riječi od stvorenja Raja i Pakla – Genesisa - tijekom koje je nenamjerno spalio cijelu svoju crkvenu zajednicu. Tako da osim što ga traži cijeli Raj zbog odbjeglog entiteta i njihov besmrtni revolveraš Saint of Killers, Jeese je tražen i od strane policije, naravno, za početak, budući da se krug progonitelja širi iz trejda u trejd. Nije samo Genesis nestao iz Raja, tu se upliće i Bog koji odmah nakon bijega odstupa s čela i sakrije se na Zemlji, a Jeesijev je zadatak pronaći ga i vratiti nazad. Samo što dobri stari Bog ima druge planove... Pridružuju mu se bivša cura sada plaćena ubojica Tulip O' Hare i zaj... i neprilagođeni irski vampir Cassidy (). Kao neprijatelji tu je cijeli niz otkačenih ubojica, disfiguriranih bezveznjaka i rednecka (pa i Jessejeve vlastite obitelji), policajaca, sadističkih i seksualnih manijaka, ortodoksnih i ubojitih vjernika, sekte Grala, i mnogih, mnogih drugih (Arseface, Herr Star, Saint of Killers, T.C., Jody)...
Eh ono što krasi ovaj strip su Ennisovi dijalozi, koji su njegov forte, cinični, direktni i vulgarni, ne štedi nikoga i ništa, napada licemjerje, glupost i zadrtost, a bome ne propušta usput ispričati i priče o prijateljstvu, odanosti, odgovornosti i ljubavi.
Sad se bacam na Moora, trenutno From Hell

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Amira više nema, bar ne javno.rio_Ferdy88 je napisao/la:MeliDANTES je napisao/la:a Čandrijani? oni su misterija. jesi skontao ko je Kvoutova tetka?![]()
A zanimljivije mi je to šta se nalazi u onoj kutiji koju su mu dali ona i Mer da otvori. A Amiri su ključ za Čandrijane, mora njih naći da bi dobio odgovore.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa znam to, ali ima ovih tajnih, mislim čak i na univerzitetu da je neko od profa mogući AmirDANTES je napisao/la: Amira više nema, bar ne javno.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Elodin nprrio_Ferdy88 je napisao/la:Pa znam to, ali ima ovih tajnih, mislim čak i na univerzitetu da je neko od profa mogući AmirDANTES je napisao/la: Amira više nema, bar ne javno.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Napokon da i ovo završim, zadnjih par sedmica sam bio zaokupljen sa njim, i treba reći da Simmons Hyperion piše pjesnički, čitljivo, sa toliko mašte i inovativnosti, strukturom podsjećajući na neki sveti tekst, ostavlja dojam širine i dubine kao malo koje djelo. Taj svijet, odnosno svjetovi koje stvara, sa svojim planetama, vojskama, ljudima, od onih običnih, do onih visokopozicioniranih, pa preko političkih igara, sukoba, javnih događaja, privatnih sudbina, različitih religija i kultova. Sve to vidimo kroz čitava stoljeća, od predaka, roditelja, djece itd. Strukturom u kojoj je prisutan misterij i osjećaj malenosti svakog pojedinca pred silama svemira, pripovjeda o tome kako taj osjećaj malenosti treba nadvladati i doprinijeti da se sama povijest svemira odvije na način koji je čestit, moralan i obilježen ljubavlju. Priča o ljudskoj žrtvi, čovječnosti, humanosti, religiji...Pravi je užitak upustiti se u takav svijet gdje je gotovo sve moguće. Uz androide, putovanje kroz vrijeme, temporalnu kataklizmu, stablobrodove, vremenske grobnice, biosfere, Odstranjene, nanotehnologije, Pax, pa sve do kraja gdje nas natjera čak i da pustimo koju suzu i osjećamo sjetu, Simmons je bez konkurencije stvorio pravo remek djelo.
Ipak, ono što je primjetno je da su prva dva dijela mističnija, atmoferičnija, i izdvajaju se zbog same priče, jer u naredna dva idemo u budućnost, sa puno više akcije, gdje se radnja brže odvija.
Slijedi Herbert i njegova Dina, idemo na dantesov matični planet

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ako kupite četiri knjige ili više njih iz Laguninog izdanja, onda imate popust od 40%.

http://www.laguna.rs/a83_autor_amin_maluf_laguna.html
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
dakle napreduješ. spjev o hiperionu je jedan od najboljih sf serijala koje sam čitao. jedino je dina bolja. ali i starija.rio_Ferdy88 je napisao/la:
![]()
Napokon da i ovo završim, zadnjih par sedmica sam bio zaokupljen sa njim, i treba reći da Simmons Hyperion piše pjesnički, čitljivo, sa toliko mašte i inovativnosti, strukturom podsjećajući na neki sveti tekst, ostavlja dojam širine i dubine kao malo koje djelo. Taj svijet, odnosno svjetovi koje stvara, sa svojim planetama, vojskama, ljudima, od onih običnih, do onih visokopozicioniranih, pa preko političkih igara, sukoba, javnih događaja, privatnih sudbina, različitih religija i kultova. Sve to vidimo kroz čitava stoljeća, od predaka, roditelja, djece itd. Strukturom u kojoj je prisutan misterij i osjećaj malenosti svakog pojedinca pred silama svemira, pripovjeda o tome kako taj osjećaj malenosti treba nadvladati i doprinijeti da se sama povijest svemira odvije na način koji je čestit, moralan i obilježen ljubavlju. Priča o ljudskoj žrtvi, čovječnosti, humanosti, religiji...Pravi je užitak upustiti se u takav svijet gdje je gotovo sve moguće. Uz androide, putovanje kroz vrijeme, temporalnu kataklizmu, stablobrodove, vremenske grobnice, biosfere, Odstranjene, nanotehnologije, Pax, pa sve do kraja gdje nas natjera čak i da pustimo koju suzu i osjećamo sjetu, Simmons je bez konkurencije stvorio pravo remek djelo.
Ipak, ono što je primjetno je da su prva dva dijela mističnija, atmoferičnija, i izdvajaju se zbog same priče, jer u naredna dva idemo u budućnost, sa puno više akcije, gdje se radnja brže odvija.
Slijedi Herbert i njegova Dina, idemo na dantesov matični planet
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
DANTES je napisao/la: dakle napreduješ. spjev o hiperionu je jedan od najboljih sf serijala koje sam čitao. jedino je dina bolja. ali i starija.

Da, došao sam do Djece Dine, spletke u spletkama spletki, kao da je Martin prije Martina, strašno, mada vidi se mali pad kako koja knjiga dolazi, prva uvjerljivo najbolja. Samo likovi ili su dobri, ili su loši, fali tu onog sivila između

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
najbolja je 4 pa 5 ali 4 je baš baš filozofski orjentisana i mnogima je teška
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ovaj Hiperion se isplati čitati? Gdje ga rangirate, ne po kvaliteti, nego po sličnosti, od ASOIAFa do LOTRa?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
kakav je dominator bio Byron
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Prve dvije knjige su potpuno različite od tih, dok su druge dvije nešto sličnije LOTR-u , samo je Simmons majstor opisa, on kad prikazuje neki svijet ili planet, to je užitak čitati, mašta na steroidimaKawhi je napisao/la:Ovaj Hiperion se isplati čitati? Gdje ga rangirate, ne po kvaliteti, nego po sličnosti, od ASOIAFa do LOTRa?

Samo moraš znati da je to SF, ima dosta filozofije, pa ne znam hoće li ti se svidjeti zbog toga

Npr Dina je dosta sličnija ASOIAF-u, ako tražiš tako nešto.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
nigdje. ni slično tome. simons je jedan od mojih omiljenih pisaca. majstor je. piše horore, drame, sf.Kawhi je napisao/la:Ovaj Hiperion se isplati čitati? Gdje ga rangirate, ne po kvaliteti, nego po sličnosti, od ASOIAFa do LOTRa?
@rio jesi čitao Olimp i Ilion od Simonsa?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisam, počeo sam sa 4 dijelom Dine, pa kad završim sa ove dvije preostale imam onda Fondaciju u planu, a od Simmonsa mi je naredna na listi Strvinarska utjeha pa Teror.DANTES je napisao/la:[
@rio jesi čitao Olimp i Ilion od Simonsa?
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..