Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:18

evo ga nastavlja :tokralju: opet okrece pricali o poziciji koju igra gdje se on provalio da je igro rooney ofanzivnog veznog i gdje mu 4-5 ljudi govori da je rooney igro centralnog veznog, ali jok on tvrdoglav, a sto je najgore neznalica pa najgora moguca kombinacija i da sad okrenu na poredjenja sa igracima :rol:

ovo ubijas vrijeme do iftara i namjerno nas zayebajes?
jer nema sanse da postoji neko ovako tvrdoglav jos da ovako pojima nema, a da ubjedjuje :tokralju:
rambo16 je napisao/la:Ovo za Verattia mi je zakon. Lik hladno uporedi ono što igra Marco sa onim što je Rooney igrao protiv Rusije :facepalm:
daj tacno gdje sam uporedio? ne okreci lopove
koliko se ja sjecam ti s ovo izjavio
rambo16 je napisao/la:Rooney je bio kreator ali nije bio ofanzivni vezni? Odakle je kreirao? Sa svoje polovice? :urnebes:
zaci veratti ofanzivni vezni? ne mozes kreirati sa svoje polovice?

i ovo kretanje ofanzivnog veznog po heatmapu rooneya? yebeno kretanje :tokralju: pravi ofanzivni vezni :tokralju:
Zadnja izmjena: JoseeMourinho, dana/u 15 jun 2016, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 15 jun 2016, 19:18

Rooney je na utakmici protiv Rusije igrao CM-a, druga je stvar kako je on to odigrao, kako se snalazi na toj poziciji i to što mu ista nikada nije bila prirodna. Stvarno ne znam što tu nije jasno a raspravlja se o tome već dvije stranice.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2016, 19:19

Pa čovječe Božiji gore si pomenuo Veratia. Jel vidiš razliku između kretanja Rooneya i kretanja Veratia? Ne kontam kakve još dokaze hoćeš?

Neznalica ti je onaj ko ti kupio prvi kompjuter :)
Zadnja izmjena: rambo16, dana/u 15 jun 2016, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
A.F.C. Bournemouth!

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:21

rambo16 je napisao/la:Pa čovječe Božiji gore si pomenuo Veratia. Jel vidiš razliku između kretanja Rooneya i kretanja Veratia? Ne kontam kakve još dokeze hoćeš?
pa jesam pomenuo, a zasto sam pomenuo?

koliko se ja sjecam ti s ovo izjavio
rambo16 je napisao/la:Rooney je bio kreator ali nije bio ofanzivni vezni? Odakle je kreirao? Sa svoje polovice? :urnebes:
zaci veratti ofanzivni vezni? ne mozes kreirati sa svoje polovice?

spomenuo sam i verattia i pirla itd.. radi te tvoje izjave, jer po tebi kreator je ofanzivni vezni jer ne mozes drugo nista igrati jer ne moze kreirati sa svoje polovine?
tvoje rijeci ovo je tvoj stav?
tom logikom svi kreatori vezni su ofanzivni vezni pa samim tim i nabrojani?

i nesto spomenuti i nesto uporediti su dva razlicita pojma ;)

i da neznalica si ne znam sto te to toliko boli, jer si toliko danas gluposti iznio da je to nevjerovatno ;)
Zadnja izmjena: JoseeMourinho, dana/u 15 jun 2016, 19:23, ukupno mijenjano 2 puta.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 jun 2016, 19:22

JoseeMourinho je napisao/la:sad znam sto je paja nako lud
Ma dobro je čojk u pameti s kim živi. Svaka mu čast na svemu. Postim i nije zezancija. Deverat je sa Žikom, Kokom, Turčinom i ostalom ekipom. :lol:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2016, 19:23

Pa eto,i kako ja tebi sad na to nešto da kažem?
Kakve veze ima Verrati sa Rooneyem koji NE MOŽE kreirat sa svoje polovice jer jednostavno nije taj tip igrača i nema dugu loptu i da jednostavno mora biti bliže golu?!
A.F.C. Bournemouth!

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:26

:facepalm: :facepalm:
allahu dragi :pray: :pray: :pray:

i radi toga je rooney bio ofanzivni vezni? :rol:
nema veze sto smo mi svi gledali i vidjeli gdje je on igrao?
nema veze sto nas 5-10 ti govorimo da je igro centralnog veznog?

kakva neznalica majko moja :tokralju:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 jun 2016, 19:30

Asteriks je napisao/la:
Heat-map Rooneya kontra Rusije
Realno Makas, sta mislis da je Wazza igrao protiv Raše? :)
Pa ono, slika ne laže.

Igrao je centralno i imao je slobodu kretanja, kao i svaki glavni igrač svoje ekipe.

Definitivno nije igrao deep-lying playmakera i defintivno nije igrao desetku.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 jun 2016, 19:34

Igrao je tu ulogu kreatora sa cm-a, ali se dosta uvlacio nazad, cak i previse za moj ukus.

Ovo je neka hibrid taktika Woy-a, sa Dierom kao osiguracem i Allijem koji je isao dosta naprijed ali vrsio ispomoc u defanzivi.

U svemu tome, Rooney je imao slobodu kreativnosti, ali treba uzeti u obzir da je do sada dosta puta simulirao cm-a u Unitedu, a znamo za davnu prirodnu poziciju, pa ga je to na momente povuklo naprijed.

O amf-u nema govora, ne samo zbog kretanja nego i same uloge na terenu.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 15 jun 2016, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:34

rambo16 je napisao/la:Neznalica ti je onaj s kim dijeliš kućni prostor :)

Ma ne,Rooney je CM ala Verrati,Modrić,Xavi i kreira sa svoje polovice
moguce vjeruj, ne vjerujem da mi je stara srucnjak u fudbalu, ali bar da je gledala tekmu i da sam je pito sta rooney igra dobre su sanse da bi pogodila, sto ti nisi u stanju ;)

i da ti opet ne kontas pozicije igraca i to da drugaciji igraci mogu igrati iste pozicije? al ozbiljno?
ne kontas da rooney, modric, yaya, xavi, rakitic, radja, dembele itd.. svi mogu igrati istu poziciju CENTRALNOG VEZNOG, a vidis da su razliciti tipovi igraca?

nije mi jasno tako prostu stvar da ne kontas, stvarno se sad zapitam kako djelis ostale igrace na pozicijama :tokralju:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 jun 2016, 19:35

Rambo poštujem te i kao forumaša i momka, ali cijeli dan mašiš poentu.

Svi znaju koliko volim i poštujem Rooneya, pratim njegov tok karijere od prvog dana u dresu Uniteda i jednostavno gubiš poentu.

Rooney je u United došao kao strašan potencijal na poziciji CFa, kao zamjene za Rudonju. Tu je naravno i igrao, dok Ronaldo nije malo odskocio od njega. Kada je Rona bio na vrhu, Rooney se dosta puta izvlacio na stranu i ostavljao prostor Tevezu i Ronaldu. Tu je i Ferguson poceo kužiti da je Rooney veoma polivalentan igrac i da ga može koristiti na drugoj poziciji, ne samo na CFu. Dolaskom Berbatova, odlaskom Rone i Teveza on postaje neki SS, gdje igra dosta slabije u paru s Berbatovom, pa poslije i Chicharitom. A onda stiže vaš kapiten, koji je bio u strašnom naponu i kao takav je mogao sam držati napad. Ferguson povlaci Rooneya na poziciju desetke, gdje se ovaj dosta bolje snalazi nego li kao SS (second striker).

U toj sezoni je par utakmica odigrao kao CM(neka uloga DLP, kopirajuci Scholesa) i pokazao se kvalitetno i tu.

Pod Moyesom je ostao desetka i odigrao korektno. Kod Van Gala je igrao sve i svašta, a ako si pratio kraj ove sezone, Rooneya je koristio na toj poziciji CMa.

Na ovom Euru ga Roy koristi u 433 kao glavnim kreatorom na poziciji CMa. Ali je taj koji je najbliži napadacu(Kanea-u), dok je Dier taj osigurac.

Dakle zakljucak je da Rooney itekako igra ono što su igrali velikani te pozicije i mislim da tu može dosta dobrog uraditi za tim.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2016, 19:44

Rooney i Radja Naingolan mogu igrati iste pozicije? Yebo majku,šta reći na ovo....

Belmine pa šta je sad poenta? Jel to Rooney postao centralni vezni igrač ala Xavi,Verrati?
A.F.C. Bournemouth!

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:47

on nastavlja :tokralju: :tokralju: :tokralju:

ja neznalico na tekmi protiv rusije je rooney igrao centralnog veznog to ti evo 10 ljudi govori al ti tvrdoglav malo je reci :tokralju:

de skini tekmu pa je pogledaj kad vec nisi
http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 11-06-2016

edit:
evo ne moras ni skidat samo klikni play i lagano pregledaj
https://cdn.video.playwire.com/21772/vi ... deo-sd.mp4

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2016, 19:54

Pogleda ću kad Radja Naingolan i Rooney budu igrali istu poziciju

Već rekoh ko ti je neznalica :)
A.F.C. Bournemouth!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 jun 2016, 19:58

rambo16 je napisao/la:Belmine pa šta je sad poenta? Jel to Rooney postao centralni vezni igrač ala Xavi,Verrati?
Nije postao, ali igra tu poziciji i ima ulogu baš kao ti igraci. Malo je cudno da jedan Rooney igra takvu ulogu na terenu, ali u zadnjih šest mjeseci je tako. Naravno, sad je stigao Mourinho, vidjet cemo gdje ce ga on koristiti.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 19:59

rambo16 je napisao/la:Pogleda ću kad Radja Naingolan i Rooney budu igrali istu poziciju

Već rekoh ko ti je neznalica :)
ma ta djecija vrijedjanja me ne doticu haj neznalice mi kuci sta cu im ja bar mi ne pametuju ko ti :tralala: :tralala:

de pregledaj tekmu neznalico pa da vidis gdje je rooney igrao da vidis da je igrao centralnog veznog kao pomenuti igraci ;)

High

Post Postao/la High » 15 jun 2016, 20:05

Sutra će biti 2:0 za Engleze! :opaopa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2016, 20:15

Belmin6 je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:Belmine pa šta je sad poenta? Jel to Rooney postao centralni vezni igrač ala Xavi,Verrati?
Nije postao, ali igra tu poziciji i ima ulogu baš kao ti igraci. Malo je cudno da jedan Rooney igra takvu ulogu na terenu, ali u zadnjih šest mjeseci je tako. Naravno, sad je stigao Mourinho, vidjet cemo gdje ce ga on koristiti.
Okej,to fakat nisam primjetio jer Rooney nikad prije nije igrao tu poziciju. Bio je ili CF ili AMC
Naročito protiv Rusa to nisam primjetio jer ono Rooney uglavnom pokriva cijeli teren i neshvatljivo mi je da takav čovjek može igrati nešto što igraju Xavi ili Modrić. Hvala na gospodskom objašnjenju situacije
A.F.C. Bournemouth!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 jun 2016, 20:18

rambo16 je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:
Okej,to fakat nisam primjetio jer Rooney nikad prije nije igrao tu poziciju. Bio je ili CF ili AMC
Naročito protiv Rusa to nisam primjetio jer ono Rooney uglavnom pokriva cijeli teren i neshvatljivo mi je da takav čovjek može igrati nešto što igraju Xavi ili Modrić. Hvala na gospodskom objašnjenju situacije
Ima još gospode u Unitedovom taboru, ne brini. :kafa: :salut:

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 jun 2016, 20:19

bravo belmine ubjedi napokon neznalicu da je fulio :tokralju: :tokralju:

ocit dokaz da ne gleda tekme (drugima to preporucuje naravno :mrgreen:) al haj gotovo ovo ludilo na temi :rol: bar sam ubio vrijeme do iftara :opaopa: :opaopa:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Rosicky i 8 gostiju.