Past ce odluka 2 dana prije pocetka prvenstva meni se ciniPitarBordo je napisao/la:Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice...
Odluka tek slijedeće sedmice.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Past ce odluka 2 dana prije pocetka prvenstva meni se ciniPitarBordo je napisao/la:Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice...
Ma jašta kume, još sad idu godišnji odmori, plus imaju ulaznice za završnicu Eura... Ko ima vremena da NAJBITNIJE pitanje trenutno... Ne zna se gdje su veći levati, ovi što vode savez ili ovi što vode klubove, pa to 1 u 100 ima neke veze oko sporta....MortemHz je napisao/la:Past ce odluka 2 dana prije pocetka prvenstva meni se ciniPitarBordo je napisao/la:Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice...
Yup i onda se desi recimo Zrinjski igra dvije kući sa Željom, Lišticom, Sarajevom, Slobodm, a recimo Sarajevo igra u gostima po dvije protiv Želje, Lištice, Slobode, Zrinjskog... Imaš recimo Zrinjski nije kući izgubio 3 godine kući... Pa rat bi izbio ovdje, nismo mi civilizovani k'o Danci, Finci kod koga je već trokružni...Rule_hz je napisao/la:pa bolje je igrat trokruzno sa svima i donjim i gornjim po 3x nego cetverokruzno sa donjim 2x a gornjim 4x
PitarBordo je napisao/la:Yup i onda se desi recimo Zrinjski igra dvije kući sa Željom, Lišticom, Sarajevom, Slobodm, a recimo Sarajevo igra u gostima po dvije protiv Želje, Lištice, Slobode, Zrinjskog... Imaš recimo Zrinjski nije kući izgubio 3 godine kući... Pa rat bi izbio ovdje, nismo mi civilizovani k'o Danci, Finci kod koga je već trokružni...Rule_hz je napisao/la:pa bolje je igrat trokruzno sa svima i donjim i gornjim po 3x nego cetverokruzno sa donjim 2x a gornjim 4x
@TMovac isto razmišljamo.
ne mozes ti to ovdje objasnit.admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...
Mislim da je trokruzni sistem daleko bolji iz dva razloga.
1. Onaj ko misli da je 2 Sarajevska derbija godisnje = 2x15.000 gledalaca, a 6 sarajevskih derbija godisnje = 6x15.000 gledalaca, taj se dobro preracunao.
ako se bude igralo stalno sa istim protivnicima, utakmice ce izgubiti draz I interes ce sigurno opasti. Skracenje lige sa 16 na 12, pa cak i 10 - da... Ali na 6 - ne. To je predosadno, i marketinska je rupa.
Za razliku od @carsijaba meni je jasno da su za ligu za prvaka/opstanak male sredine kao siroki, vitez I krupa. Oni svakako imaju ogranicenu publiku i svejedno im je, cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji. Ali da Zeljo to jedini od velikih klubova nije prepoznao, to mogu opravdati jedino cinjenicom da ljudi nemaju puno iskustva u sportu, pa od pocetka lopticu prebacuju na drugog, prvo ostale klubove, sad forumase.
Drugo, kod lige za prvaka/opstanak je sasvim sigurno vise prostora za stimanje, pa i tu kod ovih manjih klubova mogu shvatiti da vide neku svoju priliku, a zeljo mi je opet nejasan.
ne 6 nego 4 x 15 k sto i nije nerealno za ocekivat dakle razlika je jedna utakimica samo u odnosu na 3 koje su predvidjane trokruznim sistemom.admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...
1. Onaj ko misli da je 2 Sarajevska derbija godisnje = 2x15.000 gledalaca, a 6 sarajevskih derbija godisnje = 6x15.000 gledalaca, taj se dobro preracunao.
ako se bude igralo stalno sa istim protivnicima, utakmice ce izgubiti draz I interes ce sigurno opasti. Skracenje lige sa 16 na 12, pa cak i 10 - da... Ali na 6 - ne. To je predosadno, i marketinska je rupa.
Za razliku od @carsijaba meni je jasno da su za ligu za prvaka/opstanak male sredine kao siroki, vitez I krupa. Oni svakako imaju ogranicenu publiku i svejedno im je, cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji. Ali da Zeljo to jedini od velikih klubova nije prepoznao, to mogu opravdati jedino cinjenicom da ljudi nemaju puno iskustva u sportu, pa od pocetka lopticu prebacuju na drugog, prvo ostale klubove, sad forumase.
Drugo, kod lige za prvaka/opstanak je sasvim sigurno vise prostora za stimanje, pa i tu kod ovih manjih klubova mogu shvatiti da vide neku svoju priliku, a zeljo mi je opet nejasan.
Potencijalno 6, ako racunas kup. I ne bi bilo cudno da su 4 unutar 2 mjeseca.betonification je napisao/la:ne 6 nego 4 x 15 k sto i nije nerealno za ocekivat dakle razlika je jedna utakimica samo u odnosu na 3 koje su predvidjane trokruznim sistemom.admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...
.
Šta bi ovo trebalo značit?admin je napisao/la:cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji.
admin je napisao/la:Obzirom da je ovo bar po naslovu jedna od rijetkih ozbiljnih tema na forumu, da se i ja ukljucim...
Pa na ispravnom bosanskom piše. Ili sad treba neko jednu rečenicu da tebi seminarski napiše da ti skontaš? Ili se samo praviš lud?Galion je napisao/la:Šta bi ovo trebalo značit?admin je napisao/la:cak sirokom bolje da igra vise protiv sarajevskih klubova jer ce dobiti nacionalnu izlozenost radi koje klub realno i postoji.
admin je napisao/la:Potencijalno 6, ako racunas kup. I ne bi bilo cudno da su 4 unutar 2 mjeseca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.