Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Rokoko87
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Rokoko87 » 13 jun 2016, 01:32

Jesmo, žustro sam reagovao zbog toga što si naveo Toromanovića, iako znamo da je pretjerao.
Pa brate dragi ako jedan Terzić, koji je daleko popularniji, može da igra i šuti i uz to ga Marković skroz slabo koristi, možeš i ti.

E sad, šta je sa Grahovcem, Vražalićem, Čelicom i td je stvarno nejasno, pogotovo što bi oni mogli pomoći barem malo, a znamo da je Vražalić bio jedan od neizostavnih članova udarne ekipe i kad ga nije išlo.
Zašto ne zove momka koji igra u Ademar Leonu krilo, gdje smo katastrofalni?

Što se tiče igračkog kadra, uz par korekcija to je sve manje više to, kao što ti kažeš zavisno od forme, ali ako vidiš da Burić ne može ništa odbraniti izvedi ga, što vodiš dva krila da guraš beka na tu poziciju onda, što stavljaš Terzu u napad kad je tu mrtav odavno, što forsiraš Ovčinu koji ne igra u našoj ligi, što Tarrabochia ne igra više...

Previše je pitanja, a premalo odgovora.
Skidam kapu Nikoli koji je jedina klasa u reprezentaciji i koji je napunio svaku reprezentaciju, bilo Kosovo ili Švedska.
Panić je odličan igrač, Malinović također, ali povreda je ostavila traga na njemu za današnji meč.
Tu su Tarrabochia i Vranješ i oko njih treba graditi ekipu.

Ja se iskreno nadam da će se stvari promijeniti iz korijena da ćemo zaigrati u najjačem sastavu, da ćemo dobiti trenera koji će probrati to i izbaciti šljam.
Možda tražim previše jer i savez je katastrofa, ali vidjet ćemo.

Kakvo je stanje u našem rukometu govori i to da u malo dužem postu nisam znao šta bih prvo naveo.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2016, 01:52

Marka se malo pogubio u tom svom traženju discipline kod igrača i konačnom postavljanju državne reprezentacije kao svetinje a ne neke zayebancije gdje igrači dolaze iz svojih klubova da odmore kao što su radili prije Markovićeve ere. Treba mu skinuti kapu što se uhvatio u koštac sa rješavanjem takvog problema, što je otjerao odnosno poslao ih u reprezentativnu penziju koju su neki zaslužili a neki i nisu zato što su se skoro uvijek zayebavali u državnom dresu, neke starije ispuhane igrače i one igrače koji su mislili da su nedodirljivi, Doborca, Harmandića, Stojanovića i ostale (ovo nedodirljivi prvenstveno mislim na Harmandića).

Imao je muda da u reprezentaciju pozove neke širokoj narodnoj masi nepoznate rukometaše tipa Karačić, Savić, Panić, Vranješ i od njih danas napravi bitne reprezentativce, da vrati Terzića u reprezentaciju, da na neki način oživi i produži "vijek" Prceu. Pa onda da pravu priliku braći Burić, Vražaliću, da gurne u vatru bivše mlade reprezentativce Malinovića, Perića, Milasa, Zulfića, povremeno Ereša, Halilkovića, Građana i tako. Sve u svemu dosta nam je valjao za ovih 4,5 godina koliko je tu.

Uspio je općenito vratiti borbenost i volju našim igračima u reprezentaciji, usadio im je mentalitet da nikog ne yebu ni 2% i da se bore do zadnje kapi krvi za dres reprezentacije. Uspio je na kraju krajeva da nas odvede na prvo veliko takmičenje što je zaista ogroman uspjeh.

Imao je grešaka i svojih bubica oko određenih igrača, nekih se olako odrekao neke nikada nije ni zvao kada je trebao i kada je morao, neke i dan danas ne vidi, imao je grešaka što se tiče igre na terenu posebno u napadu (to je opet skroz druga tema i ne bih se sada toga doticao, govorim o nečemu drugom) gdje nismo nešto specijalno napredovali, furao je svoj stil i nikoga nije pretjerano slušao i nekada je davalo rezultat ali više ne daje.

Nije on recimo kriv što recimo mi nemamo poštenog lijevog beka osim Prcea, može on pozvati Čelicu al' svi znamo da je on daleko od nekog poželjnog nivoa, tu je opet problem saveza i rada sa omladinskim selekcijama, to bi trebalo biti primarno, da stvaramo igrače jer talenata imamo samo treba dobar plan i program rada sa tom djecom/momcima i sve bi bilo puno lakše. Rukomet nije nešto skup sport a dosta ga ljudi voli i prati, mi sigurno možemo biti solidna reprezentacija koja će skoro redovno učestvovati na završnicama (kao što rade košarkaši) samo za takve stvari treba rad sa djecom a naš savez faktički i ne postoji a kamo li da vodi brigu o takvim stvarima.

Nije rukomet sport kao fudbal ili nekim dijelom košarka gdje tebi trebaju vrhunski uslovi i sve što ide sa tim da napraviš igrača, gdje svake sezone izleti po desetak, petnaest novih zvijezda. U rukometu igrači traju duže, isti igrači se vrte godinama i neki kontinuirani rad omladinskih selekcija gdje bi svakih par godina izbacivali po dva tri dobra igrača bi bio sasvim dovoljan da mi budemo redovni na velikim takmičenjima. Žao mi je što to ljudi ne mogu da prepoznaju i što talenti uzalud propadaju a imamo ih, baš ih dosta imamo.

Eto toliko o nekim dobrim i pozitivnim stvarima koje nam je Marka donio, uglavnom hvala mu za sve i neka mu je sa srećom u daljoj karijeri!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2016, 02:15

Virtu4l je napisao/la:Promjena selektora nije generalka, to će Mmse svakako desiti.
Kad je nakon Radje, došao Marka i uradio generalku, i novi ce selektor. Ova repka ima potencijala za 50% barem u napadu, a gledajući današnji fijasko i 30% u odbrani.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2016, 03:05

Nemamo kvalitet sto se vidjelo i na SP...fino sma pisao ovdje da smo bili zadnji u gotovo svim kategorijama rukometne igre, od golova sa igracem vise do kontri, izgubljenih lopti...ali jok mnogi napadaju, al neka. Mislim sta se ima analizirat o igri ekipa koja nije odigrala akcije za 60 minuta ...

Nasu igru danas najbolje opisuje situacija iz prvog poluvremena, imamo igraca vise PRVI PUT: Prce suta sa 10 metara...DRUGI PUT: Trpamo kroz sredinu nesto ...

O samoj kvaliteti repke najbolje govori recenica ovog nesretnika sa BHT-a: "Ovcina je svoj kvalitet pokazao i igrama u prosloj sezoni gdje je bio JEDAN OD NAJBOLJIH IGRACA RK VOGOSCA" :crazy: haj sto je vogosca nego sto je ovaj MEDJU NAJBOLJIM...i mi bi da idemo negdje
=\_1921_/=

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 13 jun 2016, 11:26

Ali meni nije jasno kako toliko bezvoljnosti kod igraca se nasih javi cim gube 5-6 razlike... Pa jbm mu 2 utakmice se igraju, probaj spustiti sto vise mozes , ja sam uvjeren da bi imali i dalje sanse da smo izgubili 4-5 razlike da stignemo na neku ludu atmosferu i da nas krene, te da golmani sta odbrane posto su juce imali 2 ili 3 odbrane ukupno. Oni su pustili niz vodu gube lopte tamo brze nego kamera snimi. Ebem ti ja tu malodusnost, igraj do kraja covjece, bori se, pa pola godine cekate taj baraz i onda sve pusti u 10 minuta. Haj razumijem za starije tipa Prce da se ne moze vracati na svaku kontru, ali je nemoguce da nam ljudi daju go iz kontre ili polukontre na nepostavljenu odbranu i nakon 10 sekundi. Zaista smo sami sebi krivi, definitvno da nismo njihov rang, ali ne moramo uvijek prvu ispusiti u gostima toliko da nemamo nikakve sanse kuci (jedini izuzetak je utakmica sa Mađarskom bila). Bori se do kraja, pa ako su vec toliko bolji (kao sto nisu), nek dobiju 100 razlike. Ovako smo im bukvalno poklonili pobjedu od 8 razlike, koja je realno trebala biti 4 ili 5 da su se borili kako treba.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 jun 2016, 12:58

Pa mi imamo trojicu klasičnih ofanzivnih igrača, a ostali svi su "specijalisti" za odbranu.

Kakva je to taktika da prvih 15 minuta utakmice igra 6 istih igrača bez zamjena? Ne znam koji q Terzić radi u napadu nakon tih 15 minuta, a u odbrani ga nema nikako, pritom je u top 3 odbrambena igrača Europe. Nemamo krila, nemamo pivota. Ovčina dobar za naše lige, a Zulfić izgubljen u vremenu i prostoru... ruku na srce nije imao nijedan šut na gol tako da su većinu utakmice igrali samo vanjski igrači. Karačić je bio pola repke, a sad je van forme... upravo iz tog razloga što je i u Brestu igrao samo odbranu. Panić isto klasični odbrambeni igrač kojeg jedino Marković koristi u napadu. Rekoh, pivota nemamo... svaka čast Buriću ali nije to to, Vranješ je dobar ali ljudi moji i to je igrač koji samo igra odbranu. Kad već može zvat ove Periće, Milase i te anonimuse mogao je pozvati i Građana, pa bar da imamo poštenog pivota. Golman dobar, a Prce je najbolji lijevi vanjski na svijetu :D

Izmjene: Prce i Malinović - napad, Terzić i Panić - odbrana i onda imamo o čemu pričat :) Može se stići ovaj zaostatak, ali bit će teško. Šteta što se potencijal ove generacije nije iskoristio do maksimuma jer sad će otići i pola reprezentativaca kad ode Marković!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jun 2016, 13:04

remA1 je napisao/la:Pa mi imamo trojicu klasičnih ofanzivnih igrača, a ostali svi su "specijalisti" za odbranu.

Kakva je to taktika da prvih 15 minuta utakmice igra 6 istih igrača bez zamjena? Ne znam koji q Terzić radi u napadu nakon tih 15 minuta, a u odbrani ga nema nikako, pritom je u top 3 odbrambena igrača Europe. Nemamo krila, nemamo pivota. Ovčina dobar za naše lige, a Zulfić izgubljen u vremenu i prostoru... ruku na srce nije imao nijedan šut na gol tako da su većinu utakmice igrali samo vanjski igrači. Karačić je bio pola repke, a sad je van forme... upravo iz tog razloga što je i u Brestu igrao samo odbranu. Panić isto klasični odbrambeni igrač kojeg jedino Marković koristi u napadu. Rekoh, pivota nemamo... svaka čast Buriću ali nije to to, Vranješ je dobar ali ljudi moji i to je igrač koji samo igra odbranu. Kad već može zvat ove Periće, Milase i te anonimuse mogao je pozvati i Građana, pa bar da imamo poštenog pivota. Golman dobar, a Prce je najbolji lijevi vanjski na svijetu :D

Izmjene: Prce i Malinović - napad, Terzić i Panić - odbrana i onda imamo o čemu pričat :) Može se stići ovaj zaostatak, ali bit će teško. Šteta što se potencijal ove generacije nije iskoristio do maksimuma jer sad će otići i pola reprezentativaca kad ode Marković!
Izmjena Prce - Terzic u prvom poluvremenu je bila daleka i jos vise nije imala smisla nego sto su odigrali. Dok Prce istrci dijagonalu na klupu, vec su svedjani izveli centar i vjeroatno zabili go. Ovcina nije dobar ni za nase lige, gledam njegovu efikasnost, preko 3 gola nije isao cijelu drugu polusezonu (mozda sam i propustio nesto, ali to je to uglavnom). Malinovic je povrijedjen i sam si mogao vidjet da su mu zalijepili par banana sto mu se nije desilo ima 2 godine za reprezentaciju, takodjer i sutevi s poda na koje je sjedao Anderson. Nije to taj Malinovic, a Panic nije nista losije u napadu odradio. Sto se tice ovih anonimusa sto si napisao, shvatit cu ovo kao trpanje Građana. Cuj Peric anonimus, decko je trebao igrati svih 60 minuta jer su ovo ekipe za njega. A ne, ubaci ga on kad je sve gotovo pa i kad proda jednu loptu, **** mu mater iako su Markovicevi puleni do tad prodali 30 lopti. JEDINA LOPTA KOJA JE PROSLA NA PIVOTU JUCER JE BILA PERICEVA PREMA PRCI (i jos jedna poluprilika kad je bio penal). Karacic nije srednji bek jer ima nedefinisano kretanje, nesto izmedju beka sutera i srednjeg beka. Kad podje, stane, ne zna ni on gdje ce.

Prisustvovao sam pripremama BiH u Mostaru (3-4 treninga i utakmicu protiv CG) . Takticki je Markovic pogodio sa pripremama i pripremao je igrace na ono sto ih ceka, bas striktno na igru Svedske. Medjutim nasi igraci nemaju kvalitet da sve to isprate i zato je ispalo kako je ispalo. Ne branim ja Markovica, naravno da je kriv, ali sto se tice priprema i taktike on je skroz pogodio. Sad je li pogresan izbor igraca, je li neki strah, je li psihicka nepripremljenost, ima svega pomalo ;)
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 13 jun 2016, 13:07, ukupno mijenjano 2 puta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2016, 13:06

Dobit ćemo ih 7 razlike, falit će nam jedna gol, 25-18 :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 jun 2016, 13:13

Možda si u pravu to za Prce - Terzić, ali ajde onda nek se mijenjaju Terzić i srednji vanjski. Jer koji će mu vrag onda Terzić u reprezentaciji ako će prvih 15 minuta sijediti na klupi i onda ući i prodati koju loptu u napadu? Ovdje se radi, kao što rekoh, o jednom od najboljih odbrambenih igrača u Ligi prvaka, a on sjedi na klupi većinu utakmice! Nije to nikakvo trpanje Građana, ako ništa napravio bi manje štete, ili više koristi od Burića:) To za Perića bi se dalo polemisat, momak mi je samo nekako sitan, ali oke neka stoji i on ako već Karačića nema nigdje.

Očigledno ih nije dobro taktički pripremio, čim u 3 minuta primamo 5 golova... i to baš kad je izvršena ta izmjena u napadu Prce-Terzić :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2016, 13:34

bhsport je napisao/la:Kad je nakon Radje, došao Marka i uradio generalku, i novi ce selektor. Ova repka ima potencijala za 50% barem u napadu, a gledajući današnji fijasko i 30% u odbrani.
Niko još nije uradio generalku na koju mi mislimo. Generalka znači od temelja, prvo da se nađe neki Harun Mahmutović, da se obiđu svi klubovi, treneri pošalju na školovanje, izvrši se selekcija mladih igrača, formiraju mlađe selekcije koje će se mnogo češće okupljati, pojača skauting, e to je generalna na koju smo mi mislili. To ne može bez pravih ljudi u savezu koji će naći novac, i to je jedini način da se popravi stanje u rukometu.

A selekcija nije previše bitna, svako ko ima imalo mozga zna koji je krajnji domet naše reprezentacije i tu se trenutno ne može puno toga učiniti. Ništa bez dugoročnog plana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 14 jun 2016, 00:27

Ima nade za nas.Sve je jos uvijek otvoreno
lezVe do bagro

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 14 jun 2016, 02:08

Možda... ako ne dođu Šveđani ;)

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 14 jun 2016, 03:44

dzelllo je napisao/la:Ima nade za nas.Sve je jos uvijek otvoreno
+1
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jun 2016, 15:31

Ovi naši pravo ambiciozni s komentarima pred revanš.:mrgreen:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

arabijskisupi
Kontakt:

Post Postao/la arabijskisupi » 14 jun 2016, 16:13

kaže uz pomoć publike možemo do slavlja, hajde bolan ne laprdaj gluposti :lol:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 14 jun 2016, 16:32

evo kako Deni Denni Đozić trpa Andersona , lijevo krilo 91g , igrao u Lowenu i Balingenu , trenutno sa Erlagenom izborio ulazak u BundesLigu
[youtube][/youtube]

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2016, 16:43

no rules je napisao/la:evo kako Deni Denni Đozić trpa Andersona , lijevo krilo 91g , igrao u Lowenu i Balingenu , trenutno sa Erlagenom izborio ulazak u BundesLigu
[youtube][/youtube]
Bio je nestao u zadnje vrijeme, sada je opet tu u Bundesligi i definitivno zaslužuje poziv, čak može odmah u prvu umjesto onog kloca Ovčine koji ne može ni yebeni zicer zabiti kamo li šta komplikovanije i zahtjevnije.

A sa druge strane Zulfić još gori, hajde Ovčina se nekako i nađe u prilici da uleti sa krila (a i to je više jer ga Prce nekako majstorski pronađe) al' Zulfić ne dotakne loptu u napadu nikako, ja se ne sjećam da je protiv Švedske 5 puta dotakao loptu a o pokušajima da ne pričamo :D

Inače što se tiče sutrašnje tekme, naši vjerovatno teško mogu odigrati gore nego u Švedskoj neki dan, doduše ako Marković opet bude držao Terzića na klupi umjesto da igra odbranu, dok mu Vranješ igra u napadu umjesto Burića, dok jadni Prce bude igrao u oba smjera itd sve će biti isto kao u Švedskoj.

Realno je da naši odigraju bolju odbranu pogotovo ako Terzić bude unutra da zaustave onog Jakobssona koji nas je trpao samo tako, a o onim kontrama Švedske na našu nepostavljenu odbranu ne treba ni trošiti riječi :lol:

Biće to sutra vjerovatno bara-bara, Šveđani neće ići onako furiozno niti će naši odigrati onako katastrofalno (barem ne bi trebali) tako da će se to vrtiti oko jedan, dva, tri razlike pa će dobiti na kraju spretniji i sretniji tim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 14 jun 2016, 17:58

@no rules
Možemo li očekivati da ovaj momak zaigra za nas?
''Neka me mrze samo da me se boje''

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 14 jun 2016, 18:12

Naravno da mozemo , samo ga treba neko pozvati, mislim da nema nikakvih administrativnih prepreka da vec sutra zaigra za Reprezentaciju, da se razumijemo nije on neka World klasa , ali zasluzio je makar da se isproba, ipak je prosao njemacku skolu i igrao je Bundes ligu koju ne moze igrati 90% igraca iz nase P.Lige...

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 14 jun 2016, 18:43

Markovicu hvala na svemu sto je uradio,imao je i dobrih i losih stvari u to necu puno da ulazim,sve je receno.Potencijala ima samo ga treba iskoristiti.Savez mora bolej raditi na omladinskim pogonima i vjerujem da ce Tahirovic biti dobar.Tesko i njemu samom da sve radi,okruzenje se treba promjeniti.Sutra cu doci i podrzati pa neka bude neka dobra utakmica i da pobjedimo 1-2 razlike cisto da vidimo bolju igru.8 razlike je stici skoro pa nemoguce i ne vjerujem da mogu kao i vecina ovdje.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.