KayserSose je napisao/la:calcio je napisao/la:Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Bio je ispred svog vremena i na tome mu svaka cast. Bio je prva velika super zvijezda. I na tome mu svaka cast. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet. Ali dobro mozda je pogresno reci da je precjenjen, Dominirao je u svoje vrijeme i to puno znaci. Ali kada se poredi ko je bolji, Maradona ili Pele,... nema govora.![]()
Ovako nešto može napisati samo teška neznalica.
Kod Pelea je stvar da ne mozes ni rijec kritike napisati o njemu, odmah se pojavi masa osoba koji su negdje procitali da je on najbolji i to mora biti tako. Na wikipediji su nasli broj titula i priznanja. Negdje ne netu su procitali neki nostalgicni clanak nekog dedice koji se prisjeca svoje mladosti i sjajnog i najboljeg Pelea. Naravno, niko od tih likova nije pogledao neku njegovu utakmicu, u vrh glave neki youtube klip...
Ja sam gledao snimke njegovih utakmica i po meni je njegov fudbalski talenat precjenjen. Njegov znacaj i njegov doprinos fudbalu su druga stvar. Hajd' zdravo.