EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko prolazi dalje?

Španija
148
35%
Hrvatska
136
32%
Češka Republika
54
13%
Turska
85
20%

Ukupno glasova: 423

Rajaz
Kontakt:

Re: EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Post Postao/la Rajaz » 13 jun 2016, 00:28

Pantarei79 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
- Modrić najbolji veznjak svijeta, bez konkurencije.

- Modrić uz Iniestu, najbolji veznjak nakon Zidanea.

Sve fakt do fakta, bez trunke provokacije, AHA :mrgreen:
Gdje točno ti ti vidiš provokaciju :hmmmmm:
Onda su i Mourinho, Ancelotti, Ferguson, Wenger za tebe provokatori jer su izjavili da je Modrić trenutno jedan od najboljih veznjaka na svijetu :kafa:
Pa ja se, kao fan Modrića, slažem s navedenom trojkom u izjavi koja glasi: ''Modrić je jedan od najboljih veznjaka planete''.

Ja se, s druge strane, kao objektivan posmatrač, ne slažem s izjavom forumaša @Kawhia koji kaže da je Modrić najbolji veznjak svijeta, BEZ KONKURENCIJE.

Međutim, kako mu ni to nije bilo dovoljno provokatorski, odlučio je otići na jedan sasvim novi level. Momak je Modrića proglasio najboljim veznjakom nakon Zidanea, hladno, doduše spomenuo je i nekog Iniestu u tom kontekstu.

@Kawhi je navijač Reala iz Madrida.

Malo jasnije ? :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2016, 00:29

Činjenica je da Turska bila očajna, nije bilo baš toliko teško protiv ove Turske biti u prednosti. Zanima me kako će Česi odigrati, za Špance znam, po titulu.

Teško će Hrvati biti 1. trebat će im baš loše prvenstvo Španaca. Svaka čast onome ko skonta ko s kim igra u narednim kolima. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2016, 00:30

Nema ti to veze sa temom na kojoj pišemo, najbolje da odeš na index, p0skok ili b92 pa im to saspeš u lice.

Evo, ja uvijek navijam za susjede na početku, onda me kamenjaši iznerviraju i okrenem se protiv njih, dok Srbiju pratim bez emocija, ni za njih, ni protiv njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zed98
Kontakt:

Post Postao/la Zed98 » 13 jun 2016, 00:35

Virtu4l je napisao/la:Nema ti to veze sa temom na kojoj pišemo, najbolje da odeš na index, p0skok ili b92 pa im to saspeš u lice.

Evo, ja uvijek navijam za susjede na početku, onda me kamenjaši iznerviraju i okrenem se protiv njih, dok Srbiju pratim bez emocija, ni za njih, ni protiv njih.
A što to rade kamenjaši :plac: da te iznerviraju?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 jun 2016, 00:39

let3 je napisao/la:Baš me zanima kakva ce biti Španija na ovom Euru, titulu nece odbraniti najvjerovatnije, ne vjerujem ni da ce biti prvi u ovoj grupi gdje je opasna Hrvatska....jesu li se igraci Barce, Reala, Atletica potrošili u teškoj sezoni i međusobnom ganjanju, hoce li opet biti fijasko kao u Brazilu, ko ce im biti prvi napadac zadužen za golove i slicna pitanja
Nek dođu do polufinala, a ostalo će riješiti znaš već ko.
[youtube][/youtube]

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 13 jun 2016, 00:41

SiamoNoi je napisao/la:Cekaj,gdje su Leksic,Spuki,Virtural i ekipa da osude huligana koji je upao na teren?Sta se dogadja?Nije valjda da oni onako revni u gledanju huligana tamo gdje ih nema sada opravdavaju ovakav potez?A i Cosic je nesto tih i ne zaziva drzavu da reagira.A i kaze da je da nije cuo SA TOM i da je atmosfera bila prekrasna.Ajd,valjda barem bude sad iducih dana koja specijalna emisija o huliganima kao najvecem problemu domaceg nogometa.Ne bi bilo ok da svi licemjerni ispadnu.
Ovo je bio žestok udarac :mrgreen:
''Neka me mrze samo da me se boje''

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jun 2016, 00:50

Ali, Modric :tokralju: Ajde sto je dao gol i donio pobjedu, ajde sto je vrtio igrace Turske kako je htio, vec je jos bio mozda i najpozrtvovaniji igrac na terenu! :tokralju: Prekucao! :tokralju:

btw. sutra u 15:00 pocinje Euro :kafa: Igraju prvaci :kafa: I sadasnji i buduci :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2016, 00:55

let3 je napisao/la:Baš me zanima kakva ce biti Španija na ovom Euru, titulu nece odbraniti najvjerovatnije, ne vjerujem ni da ce biti prvi u ovoj grupi gdje je opasna Hrvatska....jesu li se igraci Barce, Reala, Atletica potrošili u teškoj sezoni i međusobnom ganjanju, hoce li opet biti fijasko kao u Brazilu, ko ce im biti prvi napadac zadužen za golove i slicna pitanja
Ide Španija ovdje do kraja, vjeruj mi.

Jedini problem im vidim na krilima al' mislim da Nolito na lijevom i Silva na desnom mogu dostojno odgovoriti tom zadatku, na golu De Gea, u odbrani Juanfran, Ramos, Pique i Alba, vezni red Iniesta, Busquets i Koke te u vrhu napada Morata. Ovo ako mu bude primarna formacija i izbor igrača onda je Španija moj favorit broj 1 za osvajanje Eura.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 jun 2016, 01:07

Ne može Španija daleko, fali tu čovjek koji je od vječitih luzera napravio svjetske prvake i fali im i katalonaca općenito. A i brko ne može sada kopirati Barcinu igru jerbo je ista otišla u drugom pravcu.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2016, 01:10

Raonffa je napisao/la:

Jedini problem im vidim na krilima al' mislim da Nolito na lijevom i Silva na desnom mogu dostojno odgovoriti tom zadatku, na golu De Gea, u odbrani Juanfran, Ramos, Pique i Alba, vezni red Iniesta, Busquets i Koke te u vrhu napada Morata. Ovo ako mu bude primarna formacija i izbor igrača onda je Španija moj favorit broj 1 za osvajanje Eura.
Ne govorim ja o imenima (imali su ih i u Brazilu), svima su nam poznata ta imena i njihove kvalitete, vec o formi igraca ;) ....pravo je pitanje jesu li se dozvali, oporavili i podigli nakon pravo teških sezona gdje su se tačkali Barca, Real i Atletico....npr. Francuska protiv Rumuna je izgledala poprilicno umorno (hocu reci njihovi glavni igraci), bez energije i kuveta - a važe za jedan od glavnih favorita... mislim da ce Španija biti još gora po tom pitanju :mrgreen: Samo Barcini igraci su odigrali bruku utakmice ove sezone ;) to nije zanimeriv podatak, normalno da se to osjeti.
Trebat ce i malo turnirskog lukavstva, nekako dozirati te igrace, mijenjati na vrijeme, dizati im formu kako bude odmicao Euro... ali imaju Brku na klupi koji je najiskusniji trener.
Ja nisam neki optimista po pitanju Španije :nene: ne vjerujem da ce do finala...ali eto, vidjecemo

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2016, 01:19

let3 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ne govorim ja o imenima (imali su ih i u Brazilu), svima su nam poznata ta imena i njihove kvalitete, vec o formi igraca ;) ....pravo je pitanje jesu li se dozvali, oporavili i podigli nakon pravo teških sezona gdje su se tačkali Barca, Real i Atletico....npr. Francuska protiv Rumuna je izgledala poprilicno umorno (hocu reci njihovi glavni igraci), bez energije i kuveta - a važe za jedan od glavnih favorita... mislim da ce Španija biti još gora po tom pitanju :mrgreen: Samo Barcini igraci su odigrali bruku utakmice ove sezone ;) to nije zanimeriv podatak, normalno da se to osjeti.
Trebat ce i malo turnirskog lukavstva, nekako dozirati te igrace, mijenjati na vrijeme, dizati im formu kako bude odmicao Euro... ali imaju Brko na klupi koji je najiskusniji trener.
Ja nisam neki optimista po pitanju Španije :nene: ne vjerujem da ce do finala.
Ma biće oni dosta bolji nego u Brazilu, nemaš brige za to :D

U Brazilu se svašta poklopilo od toga da su kostur igrača činili igrači Barcelone koja je te sezone baš ono bila loša i negledljiva, jedan Iniesta je bio u katastrofalnoj formi dok je danas po mom mišljenju dosta dosta bolji, onda imaš Moratu, Nolita, Kokea koji bi mogli biti da neka svježa krv u ekipi, odbrana je standardno jaka a o golmanu da ne pričamo. Rekoh jedini problem su im krila al' i to će oni zakrpiti.

Ako Brko ne bude komplikovao sa sastavom i previše izmišljao toplu vodu a vjerujem da neće jer on je veliki trener i ako Iniesta bude na nivou Španci će otići daleko, polufinale im je minimum a onda u zavisnosti od povrede ili kartona će se vidjeti mogu li do kraja ili ne. Vidjet ćemo sutra, ja lično očekujem najdominantniju utakmicu do sada na prvenstvu od strane jedne repke, razvalit će ih kao Englezi Ruse samo što će ih na kraju i dobiti, dva razlike minimalno rutinski :kafa:

Ja ih lično ne volim al' kada vidim roster Talijana (za koje inače navijam al' sam svjestan koliko su loši), odbranu Francuza, bekove i "napadače" Njemaca, neiskustvo Belgijanaca i ostalih mogućih dark horse repki (iako je Belgija malo više od toga) onda mi ne preostaje ništa drugo nego da ih smatram najvećim favoritima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jun 2016, 01:26

Brko previse vjeruje igracima sa kojima je osvojio sve, ma u kakvoj god oni bili formi. Ne bi me cudilo da Koke bude na klupi.

Sutra od Brke ocekujem:

----Fabregas - Busquets - Iniesta
Pedro-----------Morata----------------Silva

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 jun 2016, 01:45

Hrvatska se najbolje pokazala do sada. Naravno novinari su ih digli u nebesa, vide ih vec u finalu, a vec sljedeci moguci kiks koji je vrlo lako moguc zbog mentaliteta , tad ce biti najgori na svijetu. Standardno, nesto kao u Brazilu kad su natamburali Kamerun pa ispali glat od Mexica.

Ja za Hrvatsku navijam svim srcem, da se razumijemo jer Split je ipak moj rodni grad.

Spanija je moja najdraza ekipa uvijek naravno, i volio bih da opet odbrane trofej. Imaju definitivno najjaca imena, jaca i od Njemacke. Odbrana po imenima je za klasu jaca kao i bekovi. Bar dok se Hummels ne vrati jel.

Eh sad to bih ja volio, a da ce se desiti , slabo u to vjerujem. Razlog? Napad je 3 puta slabiji nego li zadnjih 8 godina. Ne mogu vjerovat da Costa i Torres nisu pozvani.

Pedro i Morata sa Adurizom, koliko god bih ja to volio, nece donijeti trofej u Spaniju. Kao sto nece ni Giroud Francuskoj.
27.10.2020

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2016, 01:57

Kajzer10 je napisao/la:Brko previse vjeruje igracima sa kojima je osvojio sve, ma u kakvoj god oni bili formi. Ne bi me cudilo da Koke bude na klupi.

Sutra od Brke ocekujem:

----Fabregas - Busquets - Iniesta
Pedro-----------Morata----------------Silva
To je nešto što ne bih volio da vidim i što smatram da bi ih koštalo boljeg rezultata, jednostavno nema mjesta za Fabregasa i Pedra u ovakvoj reprezentaciji i to sa formom u kojoj oni dolaze na ovo takmičenje.

Dobit će on vjerovatno rezultat protiv Češke ili Turske ali kada naleti na neku ozbiljniju i konkretniju reprezentaciju sa ovakvim sastavom bojim se da se neće dobro provesti.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2016, 02:48

Pe'ro je vječiti džoker. Kakav on i prva postava. :mrgreen:

Koke ili Cesc je najveći upitnik uz golmane
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 13 jun 2016, 07:12

Kobe Bryant je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Uvijek ću podržati individualne sportiste iz Srbije i Hrvatske i svih bivših Jugoslavenskih republika, kao npr Djoković, Ivanišević, Janica Kostelić,...
Zašto ćeš podržavati individualne sportiste, a nećeš ove u kolektivnim sportovima? Koja je razlika? Po čemu se to Modrić, Balić ili Bogdanović razlikuju od Ivaniševića ili Kostelića?
Pročitaj ponovo moj post.
Zbog toga što se i na tv i portalima truje da se u mrzi reprezentacija Bosne i Hercegovine i da su dobri igrači koji su se rodili u Bosni a srpske ili hrvatske nacionalnosti izdajnici, što glavni političari isto mrze BiH a uzimaju plate dobre, samo zbog toga što naša domovina i reprezentacija nema šansu da bude normala i u najboljem mogućem sastavu, uvjek smo opterećeni politikom i nacionalizmom. A protiv samih sportista naravno da nemam ništa, navijam za njih npr u Barceloni ili Realu i želim sve najbolje. Kad si spomenu Bogdanovića njega mrzim kao i Halilovića kao i Preldžića što ne igraju za Bosnu i Hercegovinu. Kažem uvijek ću dok se situacija ne promijeni navijati da reprezentacije izgube, a protiv samih igrača koji nisu rodom iz BiH nemam ništa.
Haliloviću je stara iz Hrvatske tako da nemam ga šta mrzit zbog izbora. Za Bogdanovića mi je krivo, al šta ćeš, dok Preldžiću želim da izgine ko rasada.

Mada misljenje ti je glupo. Ajmo Hrvatska.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2016, 07:54

Kawhi je napisao/la:Nego, s kim se križa ova grupa? Ako je s grupom B da već računamo četvrtfinale Hrvata.

Gdje mogu cijeli sistem naći?
na internetu :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Solari
Kontakt:

Post Postao/la Solari » 13 jun 2016, 08:58

Heller je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la: Pročitaj ponovo moj post.
Zbog toga što se i na tv i portalima truje da se u mrzi reprezentacija Bosne i Hercegovine i da su dobri igrači koji su se rodili u Bosni a srpske ili hrvatske nacionalnosti izdajnici, što glavni političari isto mrze BiH a uzimaju plate dobre, samo zbog toga što naša domovina i reprezentacija nema šansu da bude normala i u najboljem mogućem sastavu, uvjek smo opterećeni politikom i nacionalizmom. A protiv samih sportista naravno da nemam ništa, navijam za njih npr u Barceloni ili Realu i želim sve najbolje. Kad si spomenu Bogdanovića njega mrzim kao i Halilovića kao i Preldžića što ne igraju za Bosnu i Hercegovinu. Kažem uvijek ću dok se situacija ne promijeni navijati da reprezentacije izgube, a protiv samih igrača koji nisu rodom iz BiH nemam ništa.
Haliloviću je stara iz Hrvatske tako da nemam ga šta mrzit zbog izbora. Za Bogdanovića mi je krivo, al šta ćeš, dok Preldžiću želim da izgine ko rasada.

Mada misljenje ti je glupo. Ajmo Hrvatska.
Znači mrzi hrvatsku reprezentaciju jer "krade" Hrvate rođene u BiH, ali u isto vrijeme mrzi i Halilovića, rođenog u Zagrebu, jer ne igra za BiH.
Logika :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jun 2016, 09:05

Pantarei79 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
- Modrić najbolji veznjak svijeta, bez konkurencije.

- Modrić uz Iniestu, najbolji veznjak nakon Zidanea.

Sve fakt do fakta, bez trunke provokacije, AHA :mrgreen:
Gdje točno ti ti vidiš provokaciju :hmmmmm:
Onda su i Mourinho, Ancelotti, Ferguson, Wenger za tebe provokatori jer su izjavili da je Modrić trenutno jedan od najboljih veznjaka na svijetu :kafa:
Izvinite sto se mijesam, juce nisam ne znam za kog sam navijao jer ne volim Tursku ali ni bankomate.
Modric je dobar igrac, ali onaj koji kaze da je bolji igrac od Pirla, Alonsa, Xavija neka se ubije.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 13 jun 2016, 10:11

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 26 jun 2016, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

Zaključano

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.