Postao/la boomerang5 » 12 jun 2016, 14:24
care moj fale im 4 glavna igraca, pored toga ljudi nisu ama bas nista pokazali osim Jakobsona koji je jedini tu od udarne petorke Sveda (Jakobson, Anderson, Nilson, Ekberg i jos jednog zab sam tacno sad). Njihova igra se svela da on suta za 9-10 metara i pogadja 90-ke i da poentiraju iz nasih gresaka na kontru. Ova danasnja ekipa Svedske je cisti prosjek i imalo ozbiljnija ekipa od nase danas bi na poluvremenu vodila 1-2 razlike. Toliko. Ti sto pripisujes uvijek kvalitetu drugih nase neuspjehe, malo pogledaj bolje kako nas ljudi jeftino nadigraju. Danas je sve do nas , a ne do njih[/quote]
Zasto se uvijek potencira ta prica za protivnika, kada ga nasi zatvore ili izdominiraju, da su proosjecni, da im fali ova, fali onaj, imaju los dan itd, ne samo u rukometu nego u svim sportovima? Zar se ne moze desiti da ih nadigramo, limitiramo na nekim pozicijama itd a ne samo da smo mi tu posmatraci i kao slucajno se nesto desilo...
na srecu.....[/quote]
pa ja upravo to i govorim. Da su nasi iole normalno odigrali (bez smijesnih gresaka tipa ispadanja lopte , udaranja u nogu, dodavanja u aut ) bili bi najmanje u egalu. Nije njihov kvalitet zasada presudan, vec nas nekvalitet.