Ma dobro, bolji su sigurno Sutalo, Masic, Mitrovic, Josilo, Albijanic, Persic i ostali, za neke smo se cak toliko radovali sto su eto "izabrali" nas. Ja sam Adina gledao ove sezone, Nedima vrlo rijetko, ali glavu dajem da ce biti bolji igraci od navedenih, ako i nisu vec. Oni barem imaju talenat/fiziku, sto kod ove klape gore i nije bas tako. Momci imaju po 22/21 godinu i nisu nista losiji od pobrojanih, koji su u poznim godinama karijere. Jos da su barem oni jedini, vec su nam takvi godinama bili reprezentativci.PeppermintSA je napisao/la:Kad čujem spominjanje Buze i Vrapca bude mi zlo. Oni su gotovi.
FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: RE: Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
samo su u bosni igraci i dalje talenti sa 22-23 godineFederer17 je napisao/la:Ma dobro, bolji su sigurno Sutalo, Masic, Mitrovic, Josilo, Albijanic, Persic i ostali, za neke smo se cak toliko radovali sto su eto "izabrali" nas. Ja sam Adina gledao ove sezone, Nedima vrlo rijetko, ali glavu dajem da ce biti bolji igraci od navedenih, ako i nisu vec. Oni barem imaju talenat/fiziku, sto kod ove klape gore i nije bas tako. Momci imaju po 22/21 godinu i nisu nista losiji od pobrojanih, koji su u poznim godinama karijere. Jos da su barem oni jedini, vec su nam takvi godinama bili reprezentativci.PeppermintSA je napisao/la:Kad čujem spominjanje Buze i Vrapca bude mi zlo. Oni su gotovi.

Pa nisu sigurno ni formirani igraci, uzmi primjer americke kosarke i do kada vecina igraca igra na koledzu. Hoces reci da se ti momci dolaze u NBA kao formirani igraci koji se nece dalje razvijati?hz1987 je napisao/la:samo su u bosni igraci i dalje talenti sa 22-23 godineFederer17 je napisao/la:Ma dobro, bolji su sigurno Sutalo, Masic, Mitrovic, Josilo, Albijanic, Persic i ostali, za neke smo se cak toliko radovali sto su eto "izabrali" nas. Ja sam Adina gledao ove sezone, Nedima vrlo rijetko, ali glavu dajem da ce biti bolji igraci od navedenih, ako i nisu vec. Oni barem imaju talenat/fiziku, sto kod ove klape gore i nije bas tako. Momci imaju po 22/21 godinu i nisu nista losiji od pobrojanih, koji su u poznim godinama karijere. Jos da su barem oni jedini, vec su nam takvi godinama bili reprezentativci.PeppermintSA je napisao/la:Kad čujem spominjanje Buze i Vrapca bude mi zlo. Oni su gotovi.![]()
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
kakve veze ima formiran igrac sa talentom?_dreamer_ je napisao/la:
Pa nisu sigurno ni formirani igraci, uzmi primjer americke kosarke i do kada vecina igraca igra na koledzu. Hoces reci da se ti momci dolaze u NBA kao formirani igraci koji se nece dalje razvijati?
talenti su musa, sikiras, campara i sl. - igraci do 18 godina - u rijetkim situacijama do 19god. ostalo je samo fizicki i mentalni razvoj, kontinuitet igranja i skupljanje iskustva.
primjer nurkic - on vise nije talent - on je potencijal za velike domete od kojih ovisi fizicki usavrsavanje, kontinuitet igranja, rad sa loptom na centarskoj poziciji, korekcije u pozicioniranju i sl.
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Pod tim "imaju talenat" sam iskljucivo mislio da nisu neka drva, kojima trening/utakmice nece donijeti nista, tj. nece napredovati. Dzaba je to sve pojedinim igracima, jer se neke stvari ne mogu nauciti, ili imas, ili nemas. Da su formirani igraci, nisu i sigurno ima jos prostora za napredak. Isto se sigurno moze reci za Albijanica, Persu i ostalu klapu 

Diskusija je isla u pravcu da su navedeni "gotovi" sto je nebuloza, a tvoj komentar sam shvatio u tom kontekstu. Momci su realno jos uvijek na pocetku svoje karijere i svasta se moze desiti, totalna je glupost otpisivati te momke kao sto pojedini rade.hz1987 je napisao/la:kakve veze ima formiran igrac sa talentom?_dreamer_ je napisao/la:
Pa nisu sigurno ni formirani igraci, uzmi primjer americke kosarke i do kada vecina igraca igra na koledzu. Hoces reci da se ti momci dolaze u NBA kao formirani igraci koji se nece dalje razvijati?
talenti su musa, sikiras, campara i sl. - igraci do 18 godina - u rijetkim situacijama do 19god. ostalo je samo fizicki i mentalni razvoj, kontinuitet igranja i skupljanje iskustva.
primjer nurkic - on vise nije talent - on je potencijal za velike domete od kojih ovisi fizicki usavrsavanje, kontinuitet igranja, rad sa loptom na centarskoj poziciji, korekcije u pozicioniranju i sl.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
ako Vrabac moze igrat odbranu, onda je on starter u petorci kao nisko krilo...Potroscaca hvala Bogu ima na pretek.Iz istog razloga ima prednost u odnosu na Buzu, jer je bolji defanzivac...
Znal se jesul sve karte rasprodane ?
vjerovatno nisu , ipak je u17.MElloo je napisao/la:Znal se jesul sve karte rasprodane ?
"We need to suffer. And we need to fight."
Odlicno kucanje Muse
Ova djeca su rodjeni pobjednici, stvarno respekt.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
TRPAAAAAJ
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Janković, Campara i Musa perfektni
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Gdje je Kocic, da nije kakvu povredu pokupio u zavrsnici prvenstva?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Previse turnovers, steta idu prebrzo na solo/sut.
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Jankovic se razrastao,ali izgleda sav miltav. 

Sa 17 godina mu samo jos konstantan sut fali da bude kompletan bek. Kakvog mi igraca imamo jbt 

Stvarno Musa vec sad ima prvi korak na nivou NBA. Ne smijem zamislit kad nabaci misica, sa ovom visinom i brzinom uz poboljsani sut moze biti sigurno kao Gallinari. I ja nekako njeg vidim da bude kao Danilo, sad ako premasi moje ocekivanja onda mu svaka cast.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.