FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 11 jun 2016, 14:30

NKMramor je napisao/la:
KONAČNO. OVO JE KAO TRI POJAČANJA, I TO IZ INOSTRANSTVA.
Zaključajte mu temu... :damn: :facepalm: :facepalm:
Ko sta,dje gori.Jel to fucko opet popizdio na temi Galerija. :D
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 jun 2016, 14:32

solinas je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
KONAČNO. OVO JE KAO TRI POJAČANJA, I TO IZ INOSTRANSTVA.
Zaključajte mu temu... :damn: :facepalm: :facepalm:
Ko sta,dje gori.Jel to fucko opet popizdio na temi Galerija. :D
Tema galerija... :kafa: Ključajte ono, ne mogu ga gledat' više. :lol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 jun 2016, 14:32

emirzlaTu je napisao/la:@solinas
Nisam ni pomislio da kontriras!Samo sam se nadovezu,momak je lijepo objasnio kako se i sta treba uradit po HITNO,da me ko neshvati pogresno,ovo trenutno i jest instant produkt,sve je ovo super i bajno,al svi smo svjesni da ako Azmir ode klub isto ode u istoriju BH fudbala...
Zato se potencira sto prije to bolje,da se vise fokus baci na taj dio i da se polako gradi sistem...

@NYKnicks fans...znam brate,al nisu oni Bogom dati tu da budu...rastjeraj sve goni u pm...
Azir je sad za 1,ne za godinu... :)
Svako ko ima ideje i zeli sistemu pomoci moze sudjelovati. Od Azmira neki ocekuju da uradi sve preko noci i on uradi sto se treba ali kada se obezbjede uvjeti.

Ovaj na fb zeli administraciji, a ne pita se zasto je nema. Ali on zeli, a Azmir jucer kaze da nemamo uvjete za to.

Zeli Slobodinu djecu u timu, a najbolja Slobodina djeca koja bi mogla biti u ovom timu nece da potpisu. Ili zeli djecu, a ne zna da je Azmiru cilj da svake godine bude dijete ali to se ne moze bez akademije. Zasto onda nije napao ove ljude koji vode omladinske pogone i koji su neprijatelji stvaranja akademije?

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 11 jun 2016, 14:32

5-6 Juniroa imaju profi ugovore sa slobodom gdje im se plaćaju doprinosi i imaju plate, al nemozes sa Junirima igrat ozbiljne utakmice. Ja neću da sad da pametujem al i ta djeca trebaju odmorit, jer su zadnju utakmicu u sezoni igrali ja mislim u srijedu kup utakmicu. Jedno sigurno znam. Dok god ta djeca moraju plaćat članarinu, prevoz i oprenu to je neozbiljno( zadnju garnituru nisu plaćali i tu obavezu ustvari kupljeno im je od strane azmira) koji je rekao dovoljno sto im roditelji plaćaju karte za prevoz, članarinu itd, sta treba da kupuju od kluba i opremu.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 11 jun 2016, 14:35

Ode nam Seferović u Želju :D
Mes Que Un Club

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 11 jun 2016, 14:36

Djeca mogu ulazit 20 mi,al ne biti nosioci svojih pozicija...porano je to

BiHpl
Kontakt:

Post Postao/la BiHpl » 11 jun 2016, 14:38

tuzlak1987 je napisao/la:A kada Azir kiksa? I kada Sloboda zbog evidentnog nedostatka kvaliteta Prsesa i Salihovica ne osvoji titulu i kup jer nema sirinu odna se psuje Husrefu i Azmiru sto su propustili sansu?

Sloboda ima zelju da forsira svoje igrace. Ostao je Efendic koji je solidan, ostao je Mehidic koji je solidan. Ostao je Piric koji je dokazao da zna. Svako ko moze parirati u ligi 12 je ostao i sve je realno uradjeno.

Zasto mali Smajic iz omladinskog pogona nece da potpise ugovor? Zasto Tomic iz omladinskog nece na pripreme? Zasto Ahmetovic odlazi u Sarajevo, a Slobodin je od starta karijere bio? Zasto ostaloj djeci Slobode ne predstavlja klub nista kada je rijec o novcu pa dignu ruke i odu dalje kao Bekic Almir?

Hocete trofeje i Evropu, onda pustite Azmira i Vugdalica da rade. Dovidjenja i prijatno. Klub vode sposobni, mahala ga ne moze voditi kao prije i to je razlog zasto ce klub u narednom periodu biti uspjesniji nego ikada.

A ovi koji pisu o gradnji kluba neka malo odu i dignu frku oko omladinske skole koja nema veze sa klubom. Azmir bi volio da ima 15 nasih u klubu ako moze i ako ih ima ali ih nema. A kada ce biti? Onda kada drugi maknu ruke od djece Slobode i kada Azmiru puste da napravi akademiju. Nije on glup, prepametan je i zna da mu treba akademija ali mu treba i dobra volja drugih.

Isto tako iskreno mi je zao svih koji poznaju Salihovica i Prsesa ali ovo je fudbal, a ako zelimo titule njima nema mjesta. Nemaju kvalitet i to je to, da imaju kvalitet bili bi sastavni dio ekipe. I to je dobro sto mahala ne vodi klub, nema vise Kasapovica, Okanovica, Buca, Sica i ostalih koji mogu raditi sta hoce i ponasati se kako zele i opet biti prvotimci.

Svako iz kantona je nas, Ordagic je nas. Ne mora biti Tuzlak ili Slobodina skola, Sloboda je uvijek prije rata svoju ekipu skupljala od najboljih igraca iz okolice koji zele doci.

Neka pati koga smeta!
Tako je! Dok su menadžeri gurali svoju djecu i kalili ih kroz prvu postavu da bih odveli odmah dalje i uzimali velike novce ....A klub nije dobio ni jedne marke ( osim Saida koje su uhljupi u upravi medjusobno podijelili)....dosta je više nije ovo humanitarna organizacija...imali smo puno primjera od omladinskih pogona ...afirmacija privatnih igrača jednu godinu i odoše ( Mesanović,Bekici,Gojković, itd ).....Sloboda mora s tim stati u kraj jednom za svagda.
Niko,niko samo Sloboda !!!!

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 11 jun 2016, 14:39

- Prvi razlog što nema omladinaca jeste taj što su FK Sloboda i OP Sloboda 1919 dva različita pravna subjekta
- Druga stvar što u tom pogonu imaju 2-3 regularna lika i 10ak njih zvani "lična korist"
- Treće, Azmir je pokušao da to reorganizuje i nije uspio, pojedinci iz OP su direktno protiv Azmira i voljeli bi da napusti klub
- Četvrto, par igrača koji valjaju Husara je već pokupio u talu s pojedincima iz OP koji su radili direktno protiv FK
- Peto, Salihović i Pršeš kao i Todorović i još par njih nisu kvalitet za PL, jednostavno ne može se s njima praviti rezultat.
- Šesto, Azir Muminović ima kvalitet i dobit će svoju šansu, najkasnije iduće sezone će biti golman broj 1 u Slobodi.
- Sedmo, ne može i jare i pare. Ne možeš ganjati i rezultat (to ljudi hoće najprije i boli ih kita za sve) i omladince, možeš ubaciti 2-3 super omladinca u ekipu ali mi nemamo 2-3 superomladinca.
- Osmo, najavljeno je da će Azmir krenuti sa projektom škole fudbala. Samo me zanima kako će se riješiti status OP, ti će životom braniti svoje pozicije zaboli njih za Slobodu, pare su im bitne da klepaju od djece i od menadžera.
- Deveto, klub smo koji je u dubokim dugovima i ne može si trenutno prijuštiti administrativni kadar kakav nam treba, pravna služba, ekonomska služba,PR, marketing služba...to je najmanje 15 radnika (minimum minimuma) koji neće raditi džaba nego za minimalno 1000KM platu netto, to je 1500KM brutto. To je 270 000KM na godišnjem nivou. Ti ljudi i da su zaposleni, nemaju prostorija da rade pa treba i to platiti :!:
Znači ili administracija ili igrači, da smo normalna sredina kao što nismo, možda bi se i krenulo malo drugačijim putem ali mi hoćemo rezultat odmah, mi smo razočarani što smo prošle godine bili drugi i u prvenstvu i u kupu. Neke stvari će se morati rješavati u hodu.
- Deseto, da bi napravio dobre igrače moraš imati dobre pedagoge i treneru u omladinskim kategorijama, što mi nemamo.

Mi smo klub koji je sistematski uništavan zadnjih 20g. i sad Azmir to treba sve da ispravi. Ulaže svoj novac, svoje vrijeme i svoje živce da dovede klub na nulu ali treba i vremena za to sve. Još kada uzmemo da protivnika ima na svakom ćošku (i u skupštini kluba i OP i gradskom vijeću i među Fukarama i JU Gradski stadion...) sadašnji poaso koji je napravio je 5X vrijedniji. Da je lik došao u Slobodu i zatekao račun na 0 a ne u blokadi i milijunskim minusom i desetine tužbi i niti jedne pozitivne stvari, mi bi se danas spremali i razmišljali kako ćemo igrati grupnu fazu EL.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 jun 2016, 14:42

Mene boli briga jel nas ili dijete nekog drugog, ako je mlad on je meni isti. Vidim u njemu moguci profit za Slobodu. Ali su neki optereceni toliko djecom Slobode da to nije normalno.

Kao da nisu vidjeli kako su na jesen prosla djeca Zelje koja su kvalitetnija od djece Slobode bila u mladjim uzrastima.

Ko je to osim Smajica u ovim uzrastima mogao da konkurise u ekipi koja ganja Evropu? Salihovic gotov igrac, sada ce 24 godine. To nije dijete, to je dijete koje je 5 godina cuvano da se vidi hocel biti nesto od njega, Prses tri cetiri godine kruzi i ne uspjeva se nametnuti.

Ba sa takvim igracima u prvih 11 bi 90% tribina psovalo upravi i zalilo se na rezultate. Jer oni ne mogu parirati pa neka prica ko sta hoce.

I u svakom klubu je tako, bio to veliki ili mali samo 2-3 uspije doci do profi ekipe. Dok se samo kod nas zali jer ih nema 10. A nasa uprava zeli ta 2-3 od kojih moze biti nesto ali ebu manageri.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 11 jun 2016, 14:44

Mene najviše od svega brine to što je Azmir u cetvrtak rekao da cemo igrati Evropu 2017 godine, šanse su 90 %,
da cemo je igrati na Tušnju šanse su 0 %, kako ce to navijaci prihvatiti.

Ajdee Burekovicu !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 jun 2016, 14:45

Azmire sredi Slogin stadion za par pretkola, pa ako već ne može na Tušnju, nama odgovara i gore :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 jun 2016, 14:46

hule_barca je napisao/la:Ode nam Seferović u Želju :D
mi njima Seferovica oni nama Burekovica :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

BiHpl
Kontakt:

Post Postao/la BiHpl » 11 jun 2016, 14:47

FK Sloboda bi bilo najbolje da osnuje drugi (svoj ) omladinski pogon a ovi neka se takmiče negdje drugo ako već neće potpisati ugovore ....A nije loša ideja da se npr stadion Sloge sredi za EL

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 jun 2016, 14:47

ahmic je napisao/la:Djeca mogu ulazit 20 mi,al ne biti nosioci svojih pozicija...porano je to
Ako hocemo tituli ne mogu ni 20. Zrinjski ima onog beka sto igra za mladu Hrvatsku rep pa nije igrao nista. Igrao je Karacic i to je to.

Dok je nas bas kostalo titule to sto nismo imali sirini pa su igrali igraci iz nase skole kao Salihovic i Prses.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 jun 2016, 14:48

znaci trazimo 2 beka i jednog ofanzivca (ako bude-bude) 20 dana prije prve utakmice...nije lose, za sad sam zadovoljan

treba sto prije rijesiti bekove, da prodju sto vecio dio priprema sa ekipom pa onda idemo dalje

a sto se tice omladinskog pogona, davno smo pricali kako je to posebna firma i poseban klub...i sutra nek Azmir krene to da rjesava vec vidim naslove i price "seljak tjera tuzlanske "legende" i trenere na ulicu"..a sto od njih nema 3 insana, ostalo uhljebi-to niko ne spominje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 11 jun 2016, 14:49

Thranduil je napisao/la:- Prvi razlog što nema omladinaca jeste taj što su FK Sloboda i OP Sloboda 1919 dva različita pravna subjekta
- Druga stvar što u tom pogonu imaju 2-3 regularna lika i 10ak njih zvani "lična korist"
- Treće, Azmir je pokušao da to reorganizuje i nije uspio, pojedinci iz OP su direktno protiv Azmira i voljeli bi da napusti klub
- Četvrto, par igrača koji valjaju Husara je već pokupio u talu s pojedincima iz OP koji su radili direktno protiv FK
- Peto, Salihović i Pršeš kao i Todorović i još par njih nisu kvalitet za PL, jednostavno ne može se s njima praviti rezultat.
- Šesto, Azir Muminović ima kvalitet i dobit će svoju šansu, najkasnije iduće sezone će biti golman broj 1 u Slobodi.
- Sedmo, ne može i jare i pare. Ne možeš ganjati i rezultat (to ljudi hoće najprije i boli ih kita za sve) i omladince, možeš ubaciti 2-3 super omladinca u ekipu ali mi nemamo 2-3 superomladinca.
- Osmo, najavljeno je da će Azmir krenuti sa projektom škole fudbala. Samo me zanima kako će se riješiti status OP, ti će životom braniti svoje pozicije zaboli njih za Slobodu, pare su im bitne da klepaju od djece i od menadžera.
- Deveto, klub smo koji je u dubokim dugovima i ne može si trenutno prijuštiti administrativni kadar kakav nam treba, pravna služba, ekonomska služba,PR, marketing služba...to je najmanje 15 radnika (minimum minimuma) koji neće raditi džaba nego za minimalno 1000KM platu netto, to je 1500KM brutto. To je 270 000KM na godišnjem nivou. Ti ljudi i da su zaposleni, nemaju prostorija da rade pa treba i to platiti :!:
Znači ili administracija ili igrači, da smo normalna sredina kao što nismo, možda bi se i krenulo malo drugačijim putem ali mi hoćemo rezultat odmah, mi smo razočarani što smo prošle godine bili drugi i u prvenstvu i u kupu. Neke stvari će se morati rješavati u hodu.
- Deseto, da bi napravio dobre igrače moraš imati dobre pedagoge i treneru u omladinskim kategorijama, što mi nemamo.

Mi smo klub koji je sistematski uništavan zadnjih 20g. i sad Azmir to treba sve da ispravi. Ulaže svoj novac, svoje vrijeme i svoje živce da dovede klub na nulu ali treba i vremena za to sve. Još kada uzmemo da protivnika ima na svakom ćošku (i u skupštini kluba i OP i gradskom vijeću i među Fukarama i JU Gradski stadion...) sadašnji poaso koji je napravio je 5X vrijedniji. Da je lik došao u Slobodu i zatekao račun na 0 a ne u blokadi i milijunskim minusom i desetine tužbi i niti jedne pozitivne stvari, mi bi se danas spremali i razmišljali kako ćemo igrati grupnu fazu EL.
Potpisujem Jarane Sve lijepo objašnjeno

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 11 jun 2016, 14:49

tuzlak1987 je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:@solinas
Nisam ni pomislio da kontriras!Samo sam se nadovezu,momak je lijepo objasnio kako se i sta treba uradit po HITNO,da me ko neshvati pogresno,ovo trenutno i jest instant produkt,sve je ovo super i bajno,al svi smo svjesni da ako Azmir ode klub isto ode u istoriju BH fudbala...
Zato se potencira sto prije to bolje,da se vise fokus baci na taj dio i da se polako gradi sistem...

@NYKnicks fans...znam brate,al nisu oni Bogom dati tu da budu...rastjeraj sve goni u pm...
Azir je sad za 1,ne za godinu... :)
Svako ko ima ideje i zeli sistemu pomoci moze sudjelovati. Od Azmira neki ocekuju da uradi sve preko noci i on uradi sto se treba ali kada se obezbjede uvjeti.

Ovaj na fb zeli administraciji, a ne pita se zasto je nema. Ali on zeli, a Azmir jucer kaze da nemamo uvjete za to.

Zeli Slobodinu djecu u timu, a najbolja Slobodina djeca koja bi mogla biti u ovom timu nece da potpisu. Ili zeli djecu, a ne zna da je Azmiru cilj da svake godine bude dijete ali to se ne moze bez akademije. Zasto onda nije napao ove ljude koji vode omladinske pogone i koji su neprijatelji stvaranja akademije?
Vidis,taj momak upravo to i radi,pokusava da se sto prije uspostavi taj dio!Ide zajedno sa Azmirom i pomagace,jer mora preko Azmira i sa njim...jer ko drugi moze tu promjenu napravit!?
Sta ima od toga sto ce prozivat ove jazavce,kad njih to i ne dotice.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 11 jun 2016, 14:49

Ne ozbilljni ste zeljo je pokusao sa svojom djecom pa vrlo brzo odustali,da bih pokusao nesto tako moras da dovedes sve najvece talente iz cijele drzave a zato ti treba akademija i opet ti to ne znaci da ce izaci klase od igraca.

BiHpl
Kontakt:

Post Postao/la BiHpl » 11 jun 2016, 14:50

tuzlak1987 je napisao/la:
ahmic je napisao/la:Djeca mogu ulazit 20 mi,al ne biti nosioci svojih pozicija...porano je to
Ako hocemo tituli ne mogu ni 20. Zrinjski ima onog beka sto igra za mladu Hrvatsku rep pa nije igrao nista. Igrao je Karacic i to je to.

Dok je nas bas kostalo titule to sto nismo imali sirini pa su igrali igraci iz nase skole kao Salihovic i Prses.
Nema kvalitete i zdravo .....

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 11 jun 2016, 14:51

tuzlak1987 je napisao/la:A kada Azir kiksa? I kada Sloboda zbog evidentnog nedostatka kvaliteta Prsesa i Salihovica ne osvoji titulu i kup jer nema sirinu odna se psuje Husrefu i Azmiru sto su propustili sansu?

Sloboda ima zelju da forsira svoje igrace. Ostao je Efendic koji je solidan, ostao je Mehidic koji je solidan. Ostao je Piric koji je dokazao da zna. Svako ko moze parirati u ligi 12 je ostao i sve je realno uradjeno.

Zasto mali Smajic iz omladinskog pogona nece da potpise ugovor? Zasto Tomic iz omladinskog nece na pripreme? Zasto Ahmetovic odlazi u Sarajevo, a Slobodin je od starta karijere bio? Zasto ostaloj djeci Slobode ne predstavlja klub nista kada je rijec o novcu pa dignu ruke i odu dalje kao Bekic Almir?

Hocete trofeje i Evropu, onda pustite Azmira i Vugdalica da rade. Dovidjenja i prijatno. Klub vode sposobni, mahala ga ne moze voditi kao prije i to je razlog zasto ce klub u narednom periodu biti uspjesniji nego ikada.

A ovi koji pisu o gradnji kluba neka malo odu i dignu frku oko omladinske skole koja nema veze sa klubom. Azmir bi volio da ima 15 nasih u klubu ako moze i ako ih ima ali ih nema. A kada ce biti? Onda kada drugi maknu ruke od djece Slobode i kada Azmiru puste da napravi akademiju. Nije on glup, prepametan je i zna da mu treba akademija ali mu treba i dobra volja drugih.

Isto tako iskreno mi je zao svih koji poznaju Salihovica i Prsesa ali ovo je fudbal, a ako zelimo titule njima nema mjesta. Nemaju kvalitet i to je to, da imaju kvalitet bili bi sastavni dio ekipe. I to je dobro sto mahala ne vodi klub, nema vise Kasapovica, Okanovica, Buca, Sica i ostalih koji mogu raditi sta hoce i ponasati se kako zele i opet biti prvotimci.

Svako iz kantona je nas, Ordagic je nas. Ne mora biti Tuzlak ili Slobodina skola, Sloboda je uvijek prije rata svoju ekipu skupljala od najboljih igraca iz okolice koji zele doci.

Neka pati koga smeta!
Thranduil je napisao/la:- Prvi razlog što nema omladinaca jeste taj što su FK Sloboda i OP Sloboda 1919 dva različita pravna subjekta

+1
🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.