Ma dobro, nisam ni ocekivao da cemo Izraelce dobiti. Jaki su oni.Memara je napisao/la:Kraj turnira, izgubili smo 5-2 i zauzeli 6. mjesto ispred Dinama i Splita...
FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jedna pobjeda protiv Splita i tri poraza (Kopenhagen, Abuja i Maccabi). Nije ovo nikakva sramota, momci su dobro odigrali, ali sve ostale ekipe su bile fizički superiornije od njih. Ima tu finih talenata koji mogu postati dobri igrači uz pravilan razvoj. Samo tako nastavite
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj
1946
1946
Zapravo je i odgojna i razvojna, tj, u najmanju ruku dvostrukaLakoste je napisao/la:Neki ocito ne znaju koja je svrha omladinskog pogona.

Ali ozbiljno, u pravu si. Svrha akademije nije primarno u rezultatskom smislu već u sportskom razvoju (te odgoju koji se odnosi i na nesportsku komponentu) primarno na individualnom i sekundarno na ekipnom nivou. Rezultat je jedan od bitnijih pokazatelja uspjeha rada akademije ali nije jedini. On dolazi po sebi u jednom prirodnom slijedu događaja, odnosno rezultat je kontinuiranog procesa čije je trajanje zavisno od uslova rada, struke i raspoloživog talenta.
Akademija FK Sarajevo je tek otpočela razvojni proces i ne treba zahtijevati instantni rezultatski uspjeh. Učešće na turnirima u ovoj fazi razvoja treba shvatiti ne kao prostor dokazivanja već kroz kao sastavni dio uslova razvoja. Drugim riječima, nastupe na turnirima treba shvatiti kao stjecanje kolektivnog i individualnog iskustva čija je funkcija razvojna a ne demonstracijska.
Što više ovakvih nastupa (na međunarodnim turnirma) to bolje. To je ono što, u ovoj fazi, navijači mogu zahtjevati/očekivati a ne rezultatski uspjeh. Ako mene pitate, nastup na oba turnira (Turnir prijateljstva 2016 i Turnir "Mladen Ramljak" 2016) su poslužile svrsi i ovim putem čestitam Akademiji FKS na učešću i izdanjima u oba turnira.
Primjetio sam da se komentarisao i Osmanović. Njegov pad forme je uzrokovan povredom i gubljenjem mjesta u prvom timu nakon one priče o transferu u Zlate Moravce. Nadam se da neće napustiti klub (osim eventualno na posudbu) jer je kvalitetan igrač.
P.S. sorry što ne napisah ovo na "Opštim diskusijama".
Bravo za post!
Ekipa Akademije Abuja iz Nigerije osvojili su turnir "Mladen Ramljak" protiv Reala i to sa 3-1.
Ide novi turnir, ovaj put u Sarajevu!
Sve je spremno za 5. Međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život"

Ekipa Akademije Abuja iz Nigerije osvojili su turnir "Mladen Ramljak" protiv Reala i to sa 3-1.

Ide novi turnir, ovaj put u Sarajevu!

Sve je spremno za 5. Međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" koji će se igrati na stadionima Grbavica i Otoka od 16. do 19. juna 2016. godine.
Turnir će i ove godine okupiti oko 160 mladih fudbalera uzrasta 17 godina,na turniru igraju fudbalske ekipe Crvena zvezda, Maribor, Rijeka, Vojvodina, Budućnost, Sarajevo, Željezničar i Olimpic.
Udruženje Profesional je organizator turnira već petu godinu i to izuzetno uspješno. Navode da su od prvog turnira igrale vrhunske ekipe iz regiona kao i ekipa Strum-Graz za koje su igrali tada mladi igrači koji su danas već poznate evropske zvijezde, a igrali su na našim turnirima i bili najbolji igrači, strijelci i golmani Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Vukašin Jovanović, Marko Dabro i drugi.
"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti domaćin fudbalskim ekipama koje igraju na našem već sada možemo reći tradicionalnom turniru koji ove godine slavi i mali jubilej - pet godina organizacije turnira koji promoviše Grad Sarajevo i FBiH kao sportski i kulturni centar u regionu i Evropi. Svaka od ekipa koje su igrale na našem turniru su nekada davno činile jednu veoma jaku fudbalsku ligu koja igrala značajnu ulogu u Evropi, a svoj put su i danas nastavile kroz svoja nacionalna prvenstva kako u seniorskim tako i u omladinskim selekcijama", ističu organizatori.
Kvalitetna organizacija turnira i podrška sponzora koju su prethodnih godina imali je mnogo pomogla te je turnir iz godine u godinu postao prepoznatljiv u regionu i Evropi po kvalitetnoj organizaciji i kvalitetnim ekipama. Fudbalski turnir pored ekipa okuplja i skaute iz regiona i Evrope koji su izuzetno zainteresovani da dođu i prate rad klubova u omladinskim selekcijama. Na turnir su dosad dolazili skauti iz Češke Republike, Austrije, Španije i Njemačke.
Organizatori turnira navode da je veliku podršku organizaciji turnira svojim prisustvom na utakmicama dao i Ivica Osim, na čemu su mu mnogo zahvalni.
Dođite i podržite svoj tim od 16. do 19. juna 2016. godine u Sarajevu na stadionima Grbavica i Otoka.
Kadeti - Prvaci BiH! 2015/2016

Juniori - osvajači Kup-a BiH! 2015/2016

Idemo dalje!

Juniori - osvajači Kup-a BiH! 2015/2016

Idemo dalje!

Donosimo Vam kratki intervju sa Arminom Imamovićem, kapitenom kadeta Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.
Bordo1946: Kako se snalaziš u Sarajevu?
Imamović: U Sarajevo mi je zaista dobro, nemam niti jednu stvar za koju bih se mogao požaliti. Ono što je najvažnije jeste da imamo odlične uslove za rad i napredak i zahvalni smo klubu što nam je omogućio sve.
Bordo1946: Koliko tebi kao mladom čovjeku godi/šteti promjena sredine?
Imamović: Na samom početku je bilo teško da se naviknem, obzirom da sam se dosta mlad odvojio od roditelja. Normalno, postojala je određena birga oko prilagođavanja i adaptacije, ali uz pomoć trenera i mojih saigrača, taj period je prošao jako dobro i osjećam se lijepo. Brzo sam se uklopio i stekao nova prijateljstva.
Bordo1946: Gdje vidiš sebe za par godina?
Imamović: Kao i svaki drugi igrač, i ja imam svoj cilj. Želim vrijedno trenirati, pružati dobre partije na utakmicama, kako bi trenerima prvog tima skrenuo pažnju na sebe I uspio upisati debi u dresu prvog tima. Svjestan sam da je za to potrebno dosta truda, rada, odricanja i sportske sreće, ali se nadam da ću uspjeti jednog dana, ako Bog da, zaigrati za najbolji klub u državi.
Bordo1946: Kakav je odnos među momcima u Akademiji?
Imamović: Atmosfera je zaista na jednom visokom nivou. Konkurencija u ekipi je zaista jaka, što je dobro, jer nas sve tjera da treniramo još jače i da se namećemo trenerima. Družimo se dosta i van terena i sve funkioniše kao jedna porodica, kako na terenu, tako i izvan njega.
Bordo1946: Koliko treneri Akademije posvećuju pažnju individualnom radu sa igračima?
Imamović: Otkad sam došao u Akademiju FK Sarajevo na sebi osjetim dosta napretka. Od svakog trenera sam puno naučio. Naročito bi istakao značaj individualnih trenera za kondicionu spremu, rad sa golmanima, taktički i tehnički dio igre, koji su jako bitni. Treneri su nam odlični.
Bordo1946: Koliko radiš individualno van treninga?
Imamović: U razgovoru sa trenerima saznamo koji sun nam nedostaci i čemu trebamo posvetiti posebnu pažnju individualnim radom. Za fizičku spremu dobijemo upute od kondicionog trenera, kojima možemo dopuniti nedostatke takve vrste izvan redovnog trenera. Imamo dovoljno prostora i mogućnosti za individualan rad, ali pod nazdorom trenera što je jako dobro za nas.
facebook.com/bordo1946
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Bosniacum Lilium je napisao/la:
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Najbolji strijelci Omladinske Premijer lige BiH dolaze iz Akademija FK Sarajevo |
U-19: Hamza Čataković - 23
U-17: Nedim Hadžić - 41

U-17: Nedim Hadžić - 41

- TobeYarabi
- Kontakt:
Memara je napisao/la:Najbolji strijelci Omladinske Premijer lige BiH dolaze iz Akademija FK Sarajevo |
U-17: Nedim Hadžić - 41![]()

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo okončali su učešće na ovogodišnjem prestižnom turniru “Mladen Ramljak” u Zagrebu. Naši mlađi juniori, koji su kao jedini bosanskohercegovački predstavnik uzeli učešće, po prvi put, na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, zauzeli su šesto mjesto.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]Izabranici Sanjina Alagića i Admira Hasančića odlično su otvorili turnir, a u prvom kolu savladali su RNK Split rezultatom 1:0, potom je uslijedio poraz od trećeplasirane ekipe turnira, FC Copenhagena iz Danske rezultatom 2:1, a u posljednjem kolu mlađi juniori su poraženi od osvajača ovogodišnjeg Ramljakovog turnira, FC Abuja iz Nigerije sa 3:0. U jučerašnjoj utakmici doigravanja za plasman, protiv izraelskog Maccabija, upisan je poraz rezultatom 5:2. Golove za Sarajevo na ovom turniru postizali su Smajlagić (2), Hadžić i Mićunović.
U nastavku pogledajte sažetke utakmica protiv Splita i Copenhagena.“Učešće na internacionalnim turnirima donosi veliko iskustvo našim dječacima što je najvažnije. Imamo razloga za zadovoljstvo. Bili smo sudionici najjačeg turnira u regionu. Iako smo ranije učestvovali na kvalitetnim turnirima, ipak za naše momke ovo je jedno novo, veliko iskustvo. O kvalitetu turnira dovoljno govori i to da je domaćin, Dinamo, završio iza nas na sedmom mjestu, jer zaista, osam izuzetno kvalitetnih ekipa je uzelo učešće. Naši dječaci su dali sve od sebe, dostojno su reprezentovali klub, grad i državu iz koje dolaze, a nedostajalo je malo sreće da ostvarimo i bolji plasman. Sistem takmičenja i raspored utakmica su dosta zahtjevni za mlade igrače. Četiri utakmice se igraju u četiri dana i normalno je da se kod dječaka pojavi umor, a ono što nas najviše veseli jeste što je naš tim nastupio u kombinovanom sastavu, sa velikim brojem dječaka rođenih 1999.godine (op.a. turnir je za 1998. godišta), te čak i jedan dječak 2000. godište. Kao najmlađa ekipa, pružili smo priliku dječacima da steknu vrijedna iskustva. Iskoristio bih priliku da se zahvalim domaćinu na pozivu, te da istaknem fantastičnu organizaciju turnira. Čast je biti sudionik turnira “Mladen Ramljak” i biti u konkurenciji ovih odličnih ekipa.”, kazao je trener naših juniora, Sanjin Alagić.
[youtube][/youtube]
Kruze price da je Catakovic povrijedio ligamente...
- franklampard8
- Kontakt:
Istina je.Memara je napisao/la:Kruze price da je Catakovic povrijedio ligamente...
1946
franklampard8 je napisao/la:Istina je.Memara je napisao/la:Kruze price da je Catakovic povrijedio ligamente...

shitMladi napdač FK Sarajevo Hamza Čataković u meču Omladinske juniorske Premijer lige BiH protiv Olimpica doživio je tešku povredu koljena. Stradali su prednji križni ligamenti, i operacija će biti neizbježna.
Talentovani napadač koji kuca na vrata prvog tima, sa terena će odsustvovati minimum šest mjeseci.
Čataković (19) je u protekloj sezoni potvrdio svoj veliki talenat s 23 postignuta gola, a trener prvog tima Almir Hurtić namjeravao mu je dati puno veću minutažu iduće sezone.
Čataković je za prvi tim debitovao u mandatu Miodraga Ješića koji mu je pružio priliku u revanš susretu 1/8 finala Kupa BiH protiv Slavije (4:0) gdje ubilježio asistenciju. Novu šansu u prvom timu dobio je upravo dolaskom Hurtića na klupu, i opet protiv Slavije u ligaškom duelu (3:0). Bilo mu je dovoljno devet minuta da postigne svoj prvjenac u seniorskom timu bordo tima.
Upisao je još dva prvenstvena nastupa u prvom timu prošle sezone, protiv Veleža i Mladosti. Za 108 minuta provedenih na travnjaku u prvom timu zabio je gol i dva puta asistirao.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Moze li mi neko reci kakvi su nam ovi golmani iz akademije: Trifkovic i Abdulahovic?
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
1946
1946

Mladi fudbaler Sarajeva na radaru Manchester Citya
10. 06. 2016 - 11:40 \\ Domaći fudbal
Banjalučki golman Vladan Kovačević, inače član akademije FK Sarajevo, nalazi se na radaru Manchester Citya.
Osamnaestogodišnji čuvar mreže je odličnim partijama na turniru u Zagrebu skrenuo pažnju skauta Građan koji je u društvu brata Aleksandra Kolarova posmatrao utakmice u hrvatskoj prijestolnici
Nikola Kolarov, potvrdio je da je ovogodišnji polufinalista Lige šampiona zainteresovan za mladog Banjalučanina.
"Kovačević je zapao za oko trenerima omladinskog pogona, a i ja sam se lično uvjerio da je riječ o velikom talentu. Vjerujem da ima velike šanse da u skorijoj budućnosti preseli u Englesku", rekao je Kolarov, a prenio "Sportski žurnal".
Banjalučki golman, koji je visok 192 centimetra oduševljen je činjenicom da se našao u notesu skauta Citya.
"Radostan sam, mojoj sreći nema kraja. U akademiji u Sarajevu sam imao sve uslove za razvoj i napredak, a interesovanje Građana je nagrada za dosadašnji uloženi trud. Znam da pored svega moram da nastavim profesionalno raditi i ponašati se kako bi ostvario veliku golmansku karijeru", izjavio je mladi Kovačević, koji bi već na jesen trebalo da otputuje u kamp kluba sa Etihada.
Cek kako ide oko ovoga dobija li klub kakvo obestecenje?Memara je napisao/la:
Mladi fudbaler Sarajeva na radaru Manchester Citya10. 06. 2016 - 11:40 \\ Domaći fudbal
Banjalučki golman Vladan Kovačević, inače član akademije FK Sarajevo, nalazi se na radaru Manchester Citya.
Osamnaestogodišnji čuvar mreže je odličnim partijama na turniru u Zagrebu skrenuo pažnju skauta Građan koji je u društvu brata Aleksandra Kolarova posmatrao utakmice u hrvatskoj prijestolnici
Nikola Kolarov, potvrdio je da je ovogodišnji polufinalista Lige šampiona zainteresovan za mladog Banjalučanina.
"Kovačević je zapao za oko trenerima omladinskog pogona, a i ja sam se lično uvjerio da je riječ o velikom talentu. Vjerujem da ima velike šanse da u skorijoj budućnosti preseli u Englesku", rekao je Kolarov, a prenio "Sportski žurnal".
Banjalučki golman, koji je visok 192 centimetra oduševljen je činjenicom da se našao u notesu skauta Citya.
"Radostan sam, mojoj sreći nema kraja. U akademiji u Sarajevu sam imao sve uslove za razvoj i napredak, a interesovanje Građana je nagrada za dosadašnji uloženi trud. Znam da pored svega moram da nastavim profesionalno raditi i ponašati se kako bi ostvario veliku golmansku karijeru", izjavio je mladi Kovačević, koji bi već na jesen trebalo da otputuje u kamp kluba sa Etihada.
Mi bi tu dobili nešto jako malo, s obzirom da on nije neki veliki vremenski period kod nas. E jedino da u međuvremenu potpiše profi ugovor.
Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, itatabisine, Kabinet1987, riki46, Seipronto, supervizor i 42 gosta.