FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Komunista
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Komunista » 10 jun 2016, 10:15

Da vas obradujem, do daljneg necu pisati o stvarima koji su mimo ekipe i igraca, a mozda i bordo i strumfastih gurbeta:) Naravno, do sljedece prilike :)
Rođen da budem Tuzlak, rođen da budem prvak. #InatTuzlanski i grobar Slobode po Solinasu aka Krlezi

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 10 jun 2016, 10:16

Komunista je napisao/la:
solinas je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Gdje neces greske napraviti, kad ti samo 2-3 covjeka rade posao u upravi :mrgreen:
Ko radi taj i grijesi.
A cinjenice su nemilosrdne .
Od skoro samog zacelja tabele prve federalne do drugog mjesta i finala kupa te evropskih utakmica,za tri godine.
To se mora postovati,normalno da ima gresaka ali u usporedbi sa onim koliko klub napreduje i koliko dusmana ima u i oko Slobode ovo je strasan rezultat.
Sta mislis hoce li danas potpisati neki igrac :?:
Komunista@
Kada vec prozivas i kazes da treba bolje organizovat,reci konkretno sta bi ti uradio,na koji nacin...reci nesto konstruktivno.
Necu ja nista konstruktivno ovdje bacati da bi tebi podilazio, ali, kako sam vec vise puta rekao, prestao bi praviti drame oko gasenja kluba. I to bi bio napredak.
Tu nema drame ljudi ti iznose cinjenice.
Stanje je takvo kakvo jeste svidjelo se kome ili ne.
Dokle god se stvari ne posloze nama je gasenje izgledna opcija jer je dokazano u proteklih 20 godina da u Tuzli nema ljudi koji mogu izvesti klub na zelenu granu. Krali su nas unistili doveli na samo dno.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

slobodaForever
Kontakt:

Post Postao/la slobodaForever » 10 jun 2016, 10:16

tuzlak1987 je napisao/la:
slobodaForever je napisao/la:http://****/azmir-husic-za-faktor-kontaktirao-sam-karica-ali/

zar nije Karic zavrsen?
Jeste, nije ovo tacna vijest.
:thumbup:

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 10 jun 2016, 10:18

nešto kontam kad može sarajevo imati Turkish Airlines, zašto naši ne bi probali kakvo sponzorstvo sa WizzAir-om, jer ovi se ubiše od posla i prezadovoljni su kako im ide u BiH i TK.

Ne moraju dati milione, ali moglo bi se napraviti nešto tu, makar za koju ratu duga :)
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 jun 2016, 10:20

Svaka konstruktivna kritika je dobrodošla. Ali, ako neko dođe ovdje na forum sa stavovima "đe ovo, đe ono", a ne sa konstruktivnom kritikom, logično je da će naići na otpor ljudi. Ne sviđaju se ni većini ljudi ovdje neke odluke uprave, uključujući i mene, ali pored svega se treba shvatiti da mi nemamo radnika u klubu, jer je neko tamo nekada nabio dugove, blokirao račun i pokrao sve živo i sve, da prostiš, mrtvo, pa se ne može ni imati radnika. Logično je da mi se ne sviđa da su Sarić i Ahmetović otišli u Sarajevo. Nije se sigurno trebalo bazirati na to da bude usmeni dogovor, ali, isto tako su te mogli isfurati Kostić i Mehmedagić, pa nisu. I opet, ne podržavam, ali razumijem to što se imao usmeni, to jeste džentlmenski dogovor sa igračima, jer situacija u klubu je tada bila takva kakva jeste. Nije ni sada ništa puno bolja, ali se ima odblokiran račun, pa je se malkice finansijski prodisalo. Isto tako su tu i dugovi, koje valja vraćati ako misliš dobiti licencu za Evropu sl. sezone. A tri nam čovjeka u upravi. I opet nam uspjela dovesti jednog od ponajboljih napadača PL iz prošle sezone. Ja samo želim sa ovim postom reći da treba imati razumijevanja za sve, ništa više.

Isto tako, ja nigdje nisam vidio da je Azmir izjavio kako je ona presica "sudbonosna", a niti da je igdje izjavio ovih prethodnih dana da odlazi, pa upravo zbog toga ne mogu da razumijem ljude koji misle da se to desilo negdje iza leđa nekome. Nemam nikakvih insajderskih informacija, već samo gledam kako se to desilo prošli put kada je bio problem sa reprogramom gdje je čovjek fino u medijima objavio da odlazi. Ovoga puta toga nije bilo i koliko sam ja uspio shvatiti, ona presica je održana zbog pritiska od strane navijača i simpatizera koji su se uzbunili nakon odlaska dvojice igrača (a, to mi već nije razumljivo, zaista) i od strane nekih šatro medija koji su pisali da će se Sloboda raspasti. I sve dok ne čujem iz Azmirovih usta da odlazi, ili da nema para za pojačanja, ili nešto tako, ja, vjerujte, neću vjerovati ni "insajderima", a pogotovo ne našim medijima. I ovo nije da ja obožavam Azmira, pa samo njemu vjerujem, već jednostavno nisam sklon vjerovanju glasinama dok se ne potvrde, a pogotovo nisam sklon vjerovanju našim medijima koji rade sve za par klikova (znamo svi vrlo dobro o kojim se medijima radi).

Ne zamjerite na ponjavi od posta :)
Zadnja izmjena: Rimes87, dana/u 10 jun 2016, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 10 jun 2016, 10:21

Danas je na Tušnju održana prozivka nogometaša Slobode, a na istoj se pojavilo novo ime.

Ademin Hadžić, koji je igrao prošle sezone za ekipu Radnika iz Bijeljine, pojavio se na prozivci Tuzlaka. On je prošle sezone odigrao 15 utakmica u Premijer ligi i četiri u Kupu za ekipu koja se ispostavila pravom senzacijom u BiH i koja je osvajanjem Kupa izborila nastup u Evropi. Riječ je o centralnom veznjaku koji je nekoliko posljednjih sezona član Radnika, a rođen je u Njemačkoj i ima 20 godina.
Ukoliko prođe provjeru, očekuje se da potpiše za Slobodu.

Igrači koji su se pojavili na današnjoj prozivci su Pirić, Hamzabegović, Erić, Tomić, Todorović, Efendić, Kostić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Merzić, Veselinović, Mehidić, Hadžić, Govedarica, Kprić i Škahić. Na Kupresu bi im se trebali priključiti trener Husref Musemić, Zeba i novo pojačanje Grahovac, kao i Škahić, ukoliko budu uspješne pretrage, pošto je, podsjećamo, ovaj igrač obolio od plućne embolije i nije igrao drugi dio sezone. FK Sloboda odmah nakon prozivke ide na pripreme na Kupres i tamo se priprema za evropske izazove.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 10 jun 2016, 10:23

Kakav ba wizair i sponzor.nema od njih love.
A realno gledano nema ni u tz love.
Ti privrednici kiji imaju to se na prste jedne ruke moze izbrojat.sve je to zaduzeno do zla boga.i da ih i primaknes samo gleda kako se ogrebat haha.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2016, 10:24

Znaci ipak Muminovic negdje na posudbu, a ostaje Hamzabegovic ...

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 10 jun 2016, 10:28

tuzlak1987 je napisao/la:Znaci ipak Muminovic negdje na posudbu, a ostaje Hamzabegovic ...
pa i bolje mu je,neka dečko brani.
Ako se Sloga plasira u Federalnu ligu, vjerujem da će ga tamo dati, a možda i još ponekoga ko je višak ili kome treba utakmica da sazri

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 10 jun 2016, 10:29

[*]
tuzlak1987 je napisao/la:Znaci ipak Muminovic negdje na posudbu, a ostaje Hamzabegovic ...
Mozda je momak povrijedjen?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2016, 10:30

Mortus je napisao/la:
pa i bolje mu je,neka dečko brani.
Ako se Sloga plasira u Federalnu ligu, vjerujem da će ga tamo dati, a možda i još ponekoga ko je višak ili kome treba utakmica da sazri
Bolje da brani nego da bude treci golman i nadajmo se da ce Skahic dobiti odobrenje, bio bi kao pojacanje jer nije prosle godine niti igrao gotovo.

Posto ni Piric nije dobio prvu sansu u Slobodi vec u Gradini pa cemo vidjeti.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 jun 2016, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 10 jun 2016, 10:30

MejdanTz je napisao/la:Dugo pratim forum i evo odlucio sam da se prijavim. Ove camuge na treningu su mrtva nula, inf iz prve ruke od momka koji je takodjer na probi, a onaj mali Berbic iz Lukavca ima potencijala nekog. Sto se tice pojacanja ja bi volio da dodju : Popovic ( Subic eventualno ), Redzic ( Borac ), Nermin Haskic ( Azmir je reko pojacanje iz Ceske, mada Haska igra u Slovackoj ja msm al tu je to ), mozda i Goran Zakaric na posudbu, posudba Amer Gojak ( Dinamo 2 ), Obradovic ( Radnik ) i ako se ne varam iz radnika Ademin Hadzic ( Hodzic ) nisam siguran..
Lijep pozz svima
#samoSloboda
Hvala Azmiru na Hadzicu
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 jun 2016, 10:33

Još jedan mlad igrač :thumbup:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 10 jun 2016, 10:34

Pravo mi se svidja sto mlade igrace uzimamo, tu leze pare :opaopa:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 10 jun 2016, 10:35

Ako se ne varam bio im je rezerva. Al hajde, na probu je došao.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 jun 2016, 10:38

wobly92 je napisao/la:Ako se ne varam bio im je rezerva. Al hajde, na probu je došao.
Ruku na srce, koliko su se oni počeli rasipati, bio bi im u prvom sastavu :D Neka mladih igrača tu, ako se momak svidi Husrefu, dobro i jeste :)
Papac Papac,
Papac Papac,

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 10 jun 2016, 10:39

Nije sve ni u parama.spoj mladosti i iskustva je najbolja kombinacija naravno pod uslovom da zadovolji.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 10 jun 2016, 10:49

Probisvjet je napisao/la:Azmir je nazamjenjiv, jer ne postoji Azmir II!
Prvo treba sebi utuviti u glavu da realno sada bez Azmira nema FK Slobode. Alternative nema. Azmir kako god radio, za nas ne postoji bolji predsjednik. Zato neka niko ne pametuje bezveze. Covjek se bori kao lav sa svim problemima i ulaze novce u ono sto nije njegovo. Koliko jos takvih ljudi ima u svijetu koji bi isto uradili za Slobodu? Niti jedan! Da ima vjerovatno bi se pojavio. Sloboda je u rukama Azmira realno. Nema Azmira, nema ni Slobode!
Zar je nesto sto je tako vidljivo tesko priznati?
I pored svega sto znaci za Slobodu i njen zivot Azmir je sasvim korektan i pozeljan predsjednik. Zato ko god voli Slobodu treba mu dati podrsku, od grada, pa do svakog navijaca i simpatizera.
Mi smo sudjeni jedni drugima i to je fakat.
Svako ko pametuje i umanjuje postojanje Azmira u Slobodi, ili je glup, ili je pod interesom nekih stranackih ljudi i stranaka koje nemaju interesa da Sloboda funkcionise, bude jaka ili uopste postoji. Na prvom mjestu onih koji nije zainteresovan za Slobodu je Jasmin Imamovic. Uradice samo toliko koliko mora i bude natjeran, zarad kojeg glasa na izborima. Sloboda je jos taoc partije i partijskih ljudi.
Valjda jednoga dana bude izglasan zakon o sportu i klubovi privatizuju.
Do tada o sudbini sporta i sportskih klubova mogucnost imaju da odlucuju politicari, koji iskreno ne haju puno za to.
Bravo lafcino !!! :salut:
P.S. Ovo treba svaki dan postavljati ovdje na forum, kad bilo ko sta pokusa objasniti sta i kako treba.....lako je pametovati covjeku koji jedini finasira klub.....ne postoji ni jedna "budala" na svijetu osim Azmira koji bi u ovom trenutku davao svoj novac u nesto sto nije njegovo. Svaki klub na svijetu bi ga objerucke prihvatio da daje novac na ovakav nacin kao sto ga on daje (bez kamate od 7% na glavnicu :mrgreen: )....zato nemamo prava glasa bilo sta pametovati covjeku, ovima sto pametuju, bujrum u klub, pokazite se i budite kao Azmir

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 jun 2016, 10:52

Skver je napisao/la: (bez kamate od 7% na glavnicu :mrgreen: )
Awww snap! :mrgreen:

Azmir koliko je para uložio u klub, mislim da taj iznos nikad niko od nas neće vidjeti u svom životu ispred nas na kamari. I onda je logično da čovjeku nekada pukne ona muška stvar jer se jadan rastegne na sve strane i onda dođe neko da mu potpliće kuku hinjski.
Papac Papac,
Papac Papac,

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 10 jun 2016, 10:58

Mortus je napisao/la: Ako se Sloga plasira u Federalnu ligu, vjerujem da će ga tamo dati, a možda i još ponekoga ko je višak ili kome treba utakmica da sazri
Jedna od rijetkih gresaka trenera Sloge je sto je malog Azira jos kada je bio puno mladji otpisao i rekao "nema od ovog malca golmana". On je od tada puno radio i postao i vise nego solidan medju stativama. Ko zna, mozda sada promijeni misljenje i uzme ga sebi na kaljenje. Po meni je mali vec sada bolji golman od Pirića. Tu prije svega mislim na izlaz sto se visokih lopti tice kao i to da se smije odvojiti od gol linije :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Tzhc075 i 4 gosta.