BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Agamemnon
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Agamemnon » 03 jun 2016, 14:38

Prijedor je napisao/la:Gdje vi zivite ovo je jedna od najgorih i najslabijih liga ako ne i najgora... Znaci nas prvak se ne moze porediti sa prvakom Albanije kamoli neke druge zemlje... Mi nigdje nismo favoriti... Ni u prvim pretkolima, zivi bili pa vidjeli ceka nas debakl.
A sto se ti zamaras sa tim koliko mi je poznato tvoj klub se plasirao u prvo kolo lige tkz RS.
Ako ti se ne svidja nemoj pratiti.
Ja licno vjerujem Zrinjskom i Sirokom,nisam optimista,ali budu li imali i gram srece pri zdrijebu i Radniku da ce proci dalje.
Svoj klub necu komentarisati jer je on za mene najbolji na svijetu i da igra opstinsku ligu.
PL BiH je jedna od najuzbudljivijih Liga na svijetu.
To sto nam je drzava razorena i sto klubovi nemaju novca dovoljno zbog kolapsa kompletne ekonomije u drzavi ne cini je manje zanimljivom.
Radovacu se uspjehu i Sirokog,i Radnika i Zrinjskog kao i Slobode.
I bez obzira na sve u i oko nase drzave,kada se igra evropa navijam za svaki nas klub i nema sile i politike da se to promjeni.
A tebi ako se ne svidja razguli.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

carapa
Kontakt:

Post Postao/la carapa » 03 jun 2016, 15:59

Agamemnon je napisao/la:
Prijedor je napisao/la:Gdje vi zivite ovo je jedna od najgorih i najslabijih liga ako ne i najgora... Znaci nas prvak se ne moze porediti sa prvakom Albanije kamoli neke druge zemlje... Mi nigdje nismo favoriti... Ni u prvim pretkolima, zivi bili pa vidjeli ceka nas debakl.
A sto se ti zamaras sa tim koliko mi je poznato tvoj klub se plasirao u prvo kolo lige tkz RS.
Ako ti se ne svidja nemoj pratiti.
Ja licno vjerujem Zrinjskom i Sirokom,nisam optimista,ali budu li imali i gram srece pri zdrijebu i Radniku da ce proci dalje.
Svoj klub necu komentarisati jer je on za mene najbolji na svijetu i da igra opstinsku ligu.
PL BiH je jedna od najuzbudljivijih Liga na svijetu.
To sto nam je drzava razorena i sto klubovi nemaju novca dovoljno zbog kolapsa kompletne ekonomije u drzavi ne cini je manje zanimljivom.
Radovacu se uspjehu i Sirokog,i Radnika i Zrinjskog kao i Slobode.
I bez obzira na sve u i oko nase drzave,kada se igra evropa navijam za svaki nas klub i nema sile i politike da se to promjeni.
A tebi ako se ne svidja razguli.
A Sarajeva i Zeljeznicara? Kako znam i oni igraju Evropu ove godine.
Islamofobisto.
Nije ti palo na pamet da nismo učili ist gramatiku, u muje vrijeme da je neko napisao lahko i mehko dobio bi keca ko dalekovod,pa ja ne ispravljam nikoga. ispravno je i MORAT ĆE TE ili kraće MORAĆE TE.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 03 jun 2016, 16:00

Ne trolaj temu.Protiv Atromitosa navijao sam za pitare,i bilo mi je drago na pobjedi.
Kao i za Zelju protiv belgijanaca.
Ne trolajte bas svaku yebenu temu prebaci se na prepucavanja.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2016, 17:20

Tri najbolje ekipe u drzavi ove sezone, Siroki, Zrinjski i Sloboda su se plasirale u Europu i ne treba sumnjati u njih vise nego u Sarajevo ili Zelju prethodnih sezona. Ove tri ekipe su osvojile najvise bodova i zasluzeno dosle u situaciju da predstavljaju svoju zemlju u Europi. To sto imaju losiji koeficijent od sarajlija i sto su u podredjenoj situaciji je druga prica. Oni su se izborili za priliku da si u narednim godinama priuste povlastenu poziciju u pretkolima i ja se cvrsto nadam da ce uspjeti.

Radnik je cetvrta ekipa, ne, nije cetvrta po snazi u drzavi, ali je sigurno medju cetiri najspretnije. Izgurali su taj kup, razbili su Slobodu i zasluzeno su u Europi. Zasluzili su Europu vise nego Zeljo ili Sarajevo iz prostog razloga sto su oni uzeli trofej, a ovi nisu. Imali su i jedni i drugi Slobodu kao prepreku, a Sloboda se poigrala njima bas kao Radnik sa Slobodom i vjerujem da bi Petrovic izbacio i sarajevski dvojac kao sto je izbacio Siroki ili kao sto je bez po' muke rijesio Slobodu.

Zeljo i Sarajevo sigurno nisu nesto puno losiji od Sirokog, pogotovo Radnika ako pogledamo igracki. Rekao bih nakon one predstave na Grbavici da je Zeljo cak i jaci od Sirokog (mozda najvise zbog Muse), ali za Europu se bori tokom cijele sezone, a ne samo na proljece, jer bi onda svi doveli skart, potrosili sitne pare na place i na proljece ulozili u ekipu koja ce izboriti Europu. To ne ide tako iako bih volio da je Zeljo izborio Europu. Zrinjski i Sloboda su imali konstantu, mada je Sloboda pala, ali na samome kraju. Siroki i Sarajevo su bili stalno tu negdje, ali po meni je Siroki zasluzio da bude ispred. Zeljo je odigrao katastrofalnu jesen, mnogi su mislili da ce se boriti za opstanak i sjajno proljece ipak nije bilo dovoljno, iako je Zeljo imao sve u svojim rukama, cak su i oni kao Sloboda pokleknuli. Radnik je na polusezoni zacrtao taj kup. Imali su osiguran opstanak, bacili su sve karte na njega i zasluzeno ga uzeli. Kao sto netko moze reci da je lako kad im igraci ne igraju u ligi, tako i ja mogu reci da je Zrinjski uzeo titulu jer se rano oprostio od kupa i da tu titulu nije zasluzio jer su eto odmorniji u odnosu na ostale. Zato imas dva natjecanja, imas ono sto ti je bitnije i ono sto ti je manje bitno ili sto ti je jednako bitno. Sloboda je odlucila gurati na dva fronta i nije uspjela. Imaju Europu, ali nemaju trofeja i cisto sumnjam da su zadovoljili vise svoje navijace i svoje apetite nego li je to ucinio Radnik.

Zato, pesimisti, da su vasi bolji igrali bi oni :mrgreen:

Sretno svima, prvo u zdrijebu, a onda i u kvalifikacijama.

:njanjanja: :njanjanja: ZA 17 DANA SHOW!!! :njanjanja: :njanjanja:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 jun 2016, 01:44

Najvise ocekujem od Slobode. Mislim da ce stvoriti jednu pozitivnu atmosferu, nakon prolaska jednog prefkola i euforiju, imaju uigran i solidan tim koji ce sigurno biti pojacan. Sad ne znam to oko domacinstva koliko ih moze kostati.

Siroki - jak tim ali mislim da se nece proslaviti, ponajvise zbog Muse.

Zrinjski - nazalost odmah ispadaju, konkurencija je prejaka.

Radnik - pocelo rasipanje igrackog kadra, ocekujem momentalno ispadanje ali svim srcem i uz njih.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jun 2016, 17:58

Skenderbeu izbacen iz Europe. TNS upada na njihovo mjesto. Interesantno je da su ova dva tima prosle sezona imala isti koeficijent i to bas su bili na diobi posljednjeg mjesta koji garantuje status nosioca i zbog boljeg rezultata u prethodnoj sezoni, Skenderbeu je upao u nosioce, a TNS u nenosioce. Ipak se vratila TNS-u proslogodisnja nesreca :)

Doduse TNS prvo mora proci prvo pretkolo. Idealna situacija, amateri s Gibraltara izbace TNS i u drugom pretkolu igraju s Zrinjskim :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jun 2016, 18:08

Izletili zbog namjestanja utakmica u Albaniji i Europi.

Kad smo kod izbacivanja, UEFA je izbacila i kosovske klubove. Tj, nije ih izbacila nego nisu dobili licencu zbog nesredjenih financija. Dogodine ce vjerojatno igrati.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jun 2016, 18:11

Sta sad ovo izbacivanje znaci za EL. Ko upada umjesto njih u CL, a ko upada, a da nije obezbjedio regularo Europu ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jun 2016, 18:15

Partizani ce igrati LP, a u EL upada SK Tirana. Kukesi i Teuta su vec prije obezbjedili.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 08 jun 2016, 11:27

sloboda i radnik ce ispasti odma u prvom pretkolu... sve prodali sto valja, nece imati ko da igra u evropi za njih :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

fukare987
Kontakt:

Post Postao/la fukare987 » 08 jun 2016, 12:02

Sabinho je napisao/la:Najvise ocekujem od Slobode. Mislim da ce stvoriti jednu pozitivnu atmosferu, nakon prolaska jednog prefkola i euforiju, imaju uigran i solidan tim koji ce sigurno biti pojacan. Sad ne znam to oko domacinstva koliko ih moze kostati.

Radnik - pocelo rasipanje igrackog kadra, ocekujem momentalno ispadanje ali svim srcem i uz njih.

imali smo mi solidan i uigran tim dok vi niste sve oteli... lopovi :mrgreen:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 08 jun 2016, 12:41

jovanmaksimovic je napisao/la:sloboda i radnik ce ispasti odma u prvom pretkolu... sve prodali sto valja, nece imati ko da igra u evropi za njih :D
Mirise na totalni debakl BiH predstavnika u Europi. Preostaje samo nadati se povoljnom zdrijebu 20.6. :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 jun 2016, 18:43

fukare987 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Najvise ocekujem od Slobode. Mislim da ce stvoriti jednu pozitivnu atmosferu, nakon prolaska jednog prefkola i euforiju, imaju uigran i solidan tim koji ce sigurno biti pojacan. Sad ne znam to oko domacinstva koliko ih moze kostati.

Gledam i ne vjerujem bgm, na stranu sve nije realno da Husic ovo tek tako dopusta.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 jun 2016, 18:52

Sabinho je napisao/la:
fukare987 je napisao/la:

Gledam i ne vjerujem bgm, na stranu sve nije realno da Husic ovo tek tako dopusta.
Imperija uzvraca udarac :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 10 jun 2016, 01:43

virtuoz je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:sloboda i radnik ce ispasti odma u prvom pretkolu... sve prodali sto valja, nece imati ko da igra u evropi za njih :D
Mirise na totalni debakl BiH predstavnika u Europi. Preostaje samo nadati se povoljnom zdrijebu 20.6. :mrgreen:
Prerano vi donosite takve zakljucke.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 10 jun 2016, 07:51

DoeTz je napisao/la: Prerano vi donosite takve zakljucke.
Takve zakljucke se moglo donijeti onog trenutka kad se saznalo da ni Sarajevo ni Zeljo nece nastupiti u Europi. Uz duzno postovanje prema svima, to su 2 kluba koja su daleko najvise napravila u Europi i jedini s kakvom-takvom sansom da doguraju do 4.pretkola ili cak grupne faze.

Rezultati svih ostalih klubova u zadnjih 5 godina (u zagradi je broj pretkola koji se prosao prije ispadanja):
2015-16:
Zrinjski - 1. pretkolo EL (0)
Olimpic - 1.pretkolo EL (0)

2014-15:
Zrinjski - 2.pretkolo CL (0)
Siroki - 2.pretkolo EL (1)

2013-14:
Siroki - 3.pretkolo EL (1)
Zrinjski - 2.pretkolo EL (1)

2012-13:
Siroki - 2.pretkolo EL (0)
Borac - 1.pretkolo EL (0)

2011-12:
Borac - 2.pretkolo CL (0)
Siroki - 1.pretkolo EL (0)

Statistika kaze da se od 10 nastupa prva stepenica prosla samo 3 puta, sto znaci 30% (a od ta 3 jedan je bio protiv kluba iz Andore).

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2016, 09:29

virtuoz je napisao/la:
DoeTz je napisao/la: Prerano vi donosite takve zakljucke.
Takve zakljucke se moglo donijeti onog trenutka kad se saznalo da ni Sarajevo ni Zeljo nece nastupiti u Europi. Uz duzno postovanje prema svima, to su 2 kluba koja su daleko najvise napravila u Europi i jedini s kakvom-takvom sansom da doguraju do 4.pretkola ili cak grupne faze.

Rezultati svih ostalih klubova u zadnjih 5 godina (u zagradi je broj pretkola koji se prosao prije ispadanja):
2015-16:
Zrinjski - 1. pretkolo EL (0)
Olimpic - 1.pretkolo EL (0)

2014-15:
Zrinjski - 2.pretkolo CL (0)
Siroki - 2.pretkolo EL (1)

2013-14:
Siroki - 3.pretkolo EL (1)
Zrinjski - 2.pretkolo EL (1)

2012-13:
Siroki - 2.pretkolo EL (0)
Borac - 1.pretkolo EL (0)

2011-12:
Borac - 2.pretkolo CL (0)
Siroki - 1.pretkolo EL (0)

Statistika kaze da se od 10 nastupa prva stepenica prosla samo 3 puta, sto znaci 30% (a od ta 3 jedan je bio protiv kluba iz Andore).
Najvece nade polazem u Slobodu i Zrinjski. Radnik mozda prvo pretkolo prodje (zbog predobrog trebera), a Siroki vjerovatno ni to.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 10 jun 2016, 09:43

FoSte95 je napisao/la: Najvece nade polazem u Slobodu i Zrinjski. Radnik mozda prvo pretkolo prodje (zbog predobrog trebera), a Siroki vjerovatno ni to.
Realno jedino u Siroki i treba polagati neke nade.
Zrinjski nije nositelj i vjerovatno ce dobiti jakog protivnika, sanse za prolaz nisu velike.
Radnik je rasprodao sve sto valja, ne igraju na svojem stadionu, osim ako ih zdrijeb bas ne pomazi sanse za prolaz su minimalne.
Sloboda je u slicnoj situaciji kao i Radnik (rasprodaja,igraju izvan svog grada,nenositelji) ali im dajem vece sanse za prolaz.
Siroki je jedini nositelj sto znaci da bi trebali izvuci najlakseg protivnika i samim tim imaju i najvece sanse za prolaz.

Za tocne procjene treba pricekati 20.6. i zdrijeb pretkola CL/EL jer nemas iste sanse za prolaz ako izvuces recimo Maccabi Tel Aviv ili Nomme Kalju.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2016, 09:45

virtuoz je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la: Najvece nade polazem u Slobodu i Zrinjski. Radnik mozda prvo pretkolo prodje (zbog predobrog trebera), a Siroki vjerovatno ni to.
Realno jedino u Siroki i treba polagati neke nade.
Zrinjski nije nositelj i vjerovatno ce dobiti jakog protivnika, sanse za prolaz nisu velike.
Radnik je rasprodao sve sto valja, ne igraju na svojem stadionu, osim ako ih zdrijeb bas ne pomazi sanse za prolaz su minimalne.
Sloboda je u slicnoj situaciji kao i Radnik (rasprodaja,igraju izvan svog grada,nenositelji) ali im dajem vece sanse za prolaz.
Siroki je jedini nositelj sto znaci da bi trebali izvuci najlakseg protivnika i samim tim imaju i najvece sanse za prolaz.

Za tocne procjene treba pricekati 20.6. i zdrijeb pretkola CL/EL jer nemas iste sanse za prolaz ako izvuces recimo Maccabi Tel Aviv ili Nomme Kalju.
Uuu dobro me ispravi, zaboravio sam.da je siroki nositelj :D :D

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 10 jun 2016, 09:56

Valjda budemo imali malo srece pri zdrijebu
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Zagor i 0 gostiju.