SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

nemanja
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la nemanja » 23 jun 2010, 11:57

Virtu4l je napisao/la:Australia to qualify @15,00

Uzmite novce, kladionica bwin.
uplaćeno 1 cent :mrgreen:
Coca Cola se puni u Hadžićima a Željo u Tel Avivu :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 11:59

Stvar ili pitanje je u tome koliko je FIFA-a stvarno mafija. To ce se i danas pokazati, kad zadnja africka reprezentacija treba da ispadne. No Nijemce izbaciti je tesko, jer ipak imaju svoj lobi. Imam nekako osjecaj da Ghana i Njemacka prolaze, i ovo nije sala, samo rezultat razmisljanja poslije Henry-eve bozije ruke i drugih "sitnica" koje su utjecale na razne rezultate.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nemanja
Kontakt:

Post Postao/la nemanja » 23 jun 2010, 12:06

Principatus je napisao/la:Stvar ili pitanje je u tome koliko je FIFA-a stvarno mafija. To ce se i danas pokazati, kad zadnja africka reprezentacija treba da ispadne. No Nijemce izbaciti je tesko, jer ipak imaju svoj lobi. Imam nekako osjecaj da Ghana i Njemacka prolaze, i ovo nije sala, samo rezultat razmisljanja poslije Henry-eve bozije ruke i drugih "sitnica" koje su utjecale na razne rezultate.
večeras će sve da bude pošteno švabe vjerovatno dobijaju Ganu moguće čak i sa više golova razlike, a Srbija dobija kengure golom Svetog Nikole.....
Coca Cola se puni u Hadžićima a Željo u Tel Avivu :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 jun 2010, 12:12

Virtu4l je napisao/la:Australia to qualify @15,00

Uzmite novce, kladionica bwin.
Poklon kvota na naše, ajmo braćo Australci, trpajte.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 23 jun 2010, 12:17

Principatus je napisao/la:Jos samo da komentiram gornji post o himni Njemacke i o tome sta je nacisticko u tome. Sama pjesma (Das Lied der Deutschen, pjesma Nijemaca) sigurno nije napisana od "von Fallersleben" u 19 vijeku u nacistickom smislu. Jedino je poslije rata odluceno, da se od citave pjesme/himne pjeva samo zadnja, treca strofa. Vjerovatno je najveci problem u tome, sto se u prvoj strofi spominju stare granice Njemacke, koje su zauzimale prostore, koje danas ne pripadaju Njemackoj. Isto nije istina, da je pjevanje prve i druge strofe zabranjeno, no taj mitos se prosirio i mnogo ljudi u to vjeruju. Edukacioni cas zavrsen. :D
sjeti se 1954. kad su njemacki igraci pjevali PRVU strofu poslije osvajanja titule svjetskog prvaka ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 23 jun 2010, 12:20

Zasto neki likovi ovdje na forumu imaju toliku ljubav prema Njemackoj?
Cak se predstavljaju kao pravi njemacki navijaci.
Ja licno nikad nebi mogao navijati za bilo koju drugu zemlju osim svoje.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 12:25

Pauk je napisao/la:Zasto neki likovi ovdje na forumu imaju toliku ljubav prema Njemackoj?
Ne razumjem gdje je problem. Jedni ovdje navijaju za Srbiju, drugi za Njemacku i tako dalje. Bolje pitanje je: Zasto bi ti to smetalo? Sta je pogresno sa ljubavi za zemlju u kojoj se zivi, pa nisam pacenik da je mrzim.

A sad po stoti put objasnjavati zasto licno navijam za Njemacku, koliko razloga imam za to i da je time logicno, neda mi se.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 23 jun 2010, 12:27

Pauk je napisao/la:Zasto neki likovi ovdje na forumu imaju toliku ljubav prema Njemackoj?
pa... u mom slucaju je cinjenica da me je ta zemlja primila 1993. kada sam prognan iz svoje zemlje i naravno da ce uvijek biti moja druga domovina... ;) a mislim da bi navijao za njemce i da se nije to desilo... prosto volim taj pedantni u sekundu i milimetar tacni multi kulti mentalitet... 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 23 jun 2010, 12:31

tm84 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Jos samo da komentiram gornji post o himni Njemacke i o tome sta je nacisticko u tome. Sama pjesma (Das Lied der Deutschen, pjesma Nijemaca) sigurno nije napisana od "von Fallersleben" u 19 vijeku u nacistickom smislu. Jedino je poslije rata odluceno, da se od citave pjesme/himne pjeva samo zadnja, treca strofa. Vjerovatno je najveci problem u tome, sto se u prvoj strofi spominju stare granice Njemacke, koje su zauzimale prostore, koje danas ne pripadaju Njemackoj. Isto nije istina, da je pjevanje prve i druge strofe zabranjeno, no taj mitos se prosirio i mnogo ljudi u to vjeruju. Edukacioni cas zavrsen. :D
sjeti se 1954. kad su njemacki igraci pjevali PRVU strofu poslije osvajanja titule svjetskog prvaka ;)
Dojcland, Dojcland uber ales?

Idemo braci Srbi i braco Ganci :mrgreen:
Rey de la furia española...

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 12:40

Evo meni je žena Nijemica i djeca Nijemci. Dovoljno jasno ?

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 23 jun 2010, 12:41

suntu jeu je napisao/la:
Evo meni je žena Nijemica i djeca Nijemci. Dovoljno jasno ?
Zar djeca ne vuku tvoje gene? :mrgreen:
Rey de la furia española...

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 12:42

U himni Njemačke nema ništa nacističko. Fino sam rekao koja je himna, a ti vidim da nemaš veze koja je himna.

Ovdje NEMA pomenutih riječi.

Nije oficijelno zabranjeno( jer je dvosmisleno) ali to nećeš čuti od normalnih ljudi jer se zna na šta se cilja. Inače nacizam u Njemačkoj se vuče još od davnih dana, za tvoj info. Muzika je stara dok je tekst iz 1922.

To što se ti družiš samo sa bosanskim ''turbo folkerima'' i nemaš veze o Njemačkoj, tvoj je problem.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 jun 2010, 12:55

slazem se. bosna i samo bosna ;) :)... vjerovatno ti ljudi zive 'gore' ili su zivjeli pa se identificiraju s njemackom kao da im je domovina.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 12:58

amho je napisao/la:
slazem se. bosna i samo bosna ;) :)... vjerovatno ti ljudi zive 'gore' ili su zivjeli pa se identificiraju s njemackom kao da im je domovina.

Domovina je relativan pojam danas i to je priča neobrazovanih papaka koji nisu u stanju da nauče jezik, niti da se integriraju u jedno društvo . Tebe i tebi slične koji ne vidite ništa dalje od Konjica mogu shvatiti.

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 23 jun 2010, 13:09

Uvijek za Bosnu,ali kad Bosne nema, za koga drugog nego za Njemačku!
ne mogu da razumijem nijednog normalnog Bošnjaka/Hrvata (Srbe razumijem :)) koji navija za Srbiju a ne za Njemačku. nadam se da će im se Srbija zahvaliti kao što je to uradila i 92.godine!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 13:12

El_7 je napisao/la:
Chologol je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la: Evo meni je žena Nijemica i djeca Nijemci. Dovoljno jasno ?
Zar djeca ne vuku tvoje gene? :mrgreen:
jesi i ti Nijemac??? :D :D

Nisam, međutim na SP-u navijam za domovinu moje porodice.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 23 jun 2010, 13:12

Kumar je napisao/la:Uvijek za Bosnu,ali kad Bosne nema, za koga drugog nego za Njemačku!
ne mogu da razumijem nijednog normalnog Bošnjaka/Hrvata (Srbe razumijem :)) koji navija za Srbiju a ne za Njemačku. nadam se da će im se Srbija zahvaliti kao što je to uradila i 92.godine!
Da ti to nisu Khedira, Ozil i Cacau slali paketiće u ratu? Kakve veze ima reprezentacija sa drzavom ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 13:14

Principatus je napisao/la:Virtu4l kakva vam je atmosfera u timu, da li su Australijanci spremni da daju sve od sebe za ovu pobjedu? Kako navijaci sve to vide, i `oceli i Aborigines navijati slozno sa ostatkom populacije, i ako, sa vuvuzelama ili bez?
Atmosfera je sjajna, Kennedy i Beauchamp će u prvu postavu. Nezapamćeno interesovanje kengura za ovu utakmicu!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 13:15

Kumar je napisao/la:Uvijek za Bosnu,ali kad Bosne nema, za koga drugog nego za Njemačku!

Dečko, meni je kum Srbin. Gledamo utakmicu Srbija- Njemačka moja žena, kum, njegova žena i ja. I zezamo se onako, i ja kažem baš bih sada volio da primite gol( ženi svojoj) zeza se ona i kaže ''kako možeš za njih navijati, pa ratovali ste''? Kažem joj ja ''pa i sa vamo smo ratovali'' ;)

A ti se malo obrazuj i informiši,jer su se normalni ljudi u Srbiji digli na ustanak protiv Miloševića još '91, te su ga smijenili 2000.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2010, 13:31

Obje utakmice će završiti neriješenim ishodom.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.