SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

alan_kardec
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la alan_kardec » 23 jun 2010, 02:22

[youtube][/youtube]
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 23 jun 2010, 02:30

@ alan_kardec

Nije zajebancija majke mi, al' zar vi nemate neku mocnu pijesmu za repku ? Poznati ste kao veseli narod, valjda barem zbog narodnjaka, ako nista nek vam neko od njih napravi pjesmu. Mozda onaj Boban sto je pjevao o Marakani, pa jaca je ona pjesma od ove i mnogi drugih koje ste postavljali ovde.

Nije sto pripadam jednom od 3+ naroda u BiH, ali moram reci da imamo jace pjesme za repku od vas. I Hrvati naravno, kod vas sve nesto neozbiljno !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 23 jun 2010, 04:02

[youtube][/youtube]

DEUTCHLAND UBER ALLES

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jun 2010, 04:30

FC BAYERN je napisao/la:[youtube][/youtube]

DEUTCHLAND UBER ALLES

Jako nema šta ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 08:55

Kvota na naše @3,80.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 09:08

Neutral je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:[youtube][/youtube]

DEUTCHLAND UBER ALLES

Jako nema šta ;)

Jako je za tebe i tebi slične likove..

Mislim da samo u Bosni postoje likovi koji se mazohistički zadovoljavaju nacističkim pjesmama. :lol: :lol:

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 23 jun 2010, 09:10

Bosno moja ponosna,cime si zasluzila da se toliko gamadi nakoti u tebi,pa da mene bude sramota zbog njih....australia,njemacka,deutschland uber alles,ccccccccccc :cry:

nekad niko nije htio biti svabo kad smo se igrali rata a sad bi da budu veci nijemci od nijemaca

drago mi je sto se danas ova grupa zavrsava,a samim tim i tema,da se ne brukamo vise
.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 09:14

Neprilagodjen je napisao/la:Bosno moja ponosna,cime si zasluzila da se toliko gamadi nakoti u tebi,pa da mene bude sramota zbog njih....australia,njemacka,deutschland uber alles,ccccccccccc :cry:

nekad niko nije htio biti svabo kad smo se igrali rata a sad bi da budu veci nijemci od nijemaca

drago mi je sto se danas ova grupa zavrsava,a samim tim i tema,da se ne brukamo vise
.
Problem je što ovi likovi svoje obrazovanje, te spoznaju Njemačke i njene kulture ''kupe'' po youtube-u i onda lupaju takve gluposti da je to za divno čudo. Dok je tvoj problem druge prirode.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 jun 2010, 09:23

Ovo ;

[youtube][/youtube]

je himna Njemačke ! Upamtite i poslušajte ju večeras. Sve ostale parole tipa ''Deutschland über alles'' su malo je reći nacističke i nerespektabilne za Bosance !

Nadam se da modovi neće izbrisati ovaj edukativni post. :mrgreen:

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 23 jun 2010, 09:24

:D jednom sa bio švabo-nikad vise
Ajvatar

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jun 2010, 09:25

katalinski je napisao/la:nekad niko nije htio biti svabo kad smo se igrali rata a sad bi da budu veci nijemci od nijemaca

:D jednom sa bio švabo-nikad vise
Ma nije u tome fazon,vec je doslo vrijeme pa nece niko da bude srbin cak ni mnogi srbi
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 23 jun 2010, 09:27

KONGO je napisao/la:@ alan_kardec

Nije zajebancija majke mi, al' zar vi nemate neku mocnu pijesmu za repku ? Poznati ste kao veseli narod, valjda barem zbog narodnjaka, ako nista nek vam neko od njih napravi pjesmu. Mozda onaj Boban sto je pjevao o Marakani, pa jaca je ona pjesma od ove i mnogi drugih koje ste postavljali ovde.

Nije sto pripadam jednom od 3+ naroda u BiH, ali moram reci da imamo jace pjesme za repku od vas. I Hrvati naravno, kod vas sve nesto neozbiljno !
svako prvenstvo novo ime drzave..smislice oni dobru pjesmu-SAMO DA ne bude NARODNjAK
Ajvatar

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 09:41

Neprilagodjen je napisao/la:
Mi smo se uvjek igrali lopova, lopova.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2010, 09:47

Evo koje su nepoznanice za danas:

Da li će sudija svirati još jedan penal u korist Gane?

Da li će i treći put neki igrač Srbije skriviti penal igranjem rukom?

Da li će Australija i u posljednjem kolu dobiti crveni karton?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 09:50

Da stvarno tuzno, da covjek te crvene i penale vec mora uracunati kao konstantu za sljedece utakmice. Mislim, da je red na Ghani da oni dobiju crvenu i penal protiv njih, Australija se vec dovoljno nakupila, jos jedan i ljudi ce popi*diti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 09:57

Australia to qualify @15,00

Uzmite novce, kladionica bwin.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 10:04

Naš tim bi trebao nastupiti u sljedećem sastavu:

Schwarzer – Wilkshire, Neill (kap.), Beauchamp, Carney (Chipperfield) – Cullina, Valeri – Emerton, Cahill, Bresciano – Kennedy.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 10:17

Nešto nejasno kolega?
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 11:40

Virtu4l kakva vam je atmosfera u timu, da li su Australijanci spremni da daju sve od sebe za ovu pobjedu? Kako navijaci sve to vide, i `oceli i Aborigines navijati slozno sa ostatkom populacije, i ako, sa vuvuzelama ili bez?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 11:56

Jos samo da komentiram gornji post o himni Njemacke i o tome sta je nacisticko u tome. Sama pjesma (Das Lied der Deutschen, pjesma Nijemaca) sigurno nije napisana od "von Fallersleben" u 19 vijeku u nacistickom smislu. Jedino je poslije rata odluceno, da se od citave pjesme/himne pjeva samo zadnja, treca strofa. Vjerovatno je najveci problem u tome, sto se u prvoj strofi spominju stare granice Njemacke, koje su zauzimale prostore, koje danas ne pripadaju Njemackoj. Isto nije istina, da je pjevanje prve i druge strofe zabranjeno, no taj mitos se prosirio i mnogo ljudi u to vjeruju. Edukacioni cas zavrsen. :D

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.