FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Dzevi
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la Dzevi » 07 jun 2016, 17:17

parter i nije za ''obicnu'' raju, vec kako ovaj gore rece za rodbinu, skaute, trenere, sponzore jer se vecina tih karata podjeli njima besplatno.

Nije uredu da se Sarajevo kao grad zbog toga napada. Treba izgraditi dvorane i u drugim djelovima BiH da se moze igrati. Niko ne brani Zenici da ima pionirske prvake BiH, Banja Luci seniorskog prvaka, Sirokom da ima odlicnu ekipu, Tuzli, Bjeljini itd. Ja znam da se u Krajini nikad nije igrala ozbiljna kosarka, nesto malo Limometal i XL, ali to je tanko. Jednostavno niko nema osjecaja za to, ulazu u nogomet iako je kosarka puno jeftiniji sport. Sasvim je uredu da se reprezentacija iz glavnog grada ispraca na neko SP. Mozda bi Musa i doveo ekipu u Bihac, ali nema ih gdje ni dovesti da igraju. U citavom kantonu nema postene dvorane sto je sramota. Najbolja je u Cazinu od nekih 2000 mjesta sto dovoljno govori, pored toga sto ne ispunjava ni najosnovnije kriterije.

Bez obzira igrabli se ili ne igra neke kako kažeš ozbiljna košarka u drugim dijelovima BiH treba da se gleda na sve isto i da se igra liga koja će stvarati ekipe i igrače na cijeloj teritoriji BiH a ne da se reprezentacije svode na većinu igrača koji dolaze iz sarajevskih klubova možda ima još negdje neki dobar igrač ali ne može doći do izražaja niti ga mogu vidjeti stručnjaci poput Pandže i Numanovića i dati mu priliku

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 07 jun 2016, 17:33

Ne mogu da te ne ispravim. Ne igraju za reprezentaciju samo djeca iz Sarajeva, tu je najmanje djece iz Sarajeva. Druga stvar je sto vecina igra u Sparsima koji su medju najboljim omladinskim ekipama ne samo u BiH vec i u Evropi su cjenjeni. Jedan mali klub iz Bjeljine daje par reprezentativaca npr, tako da niko ne brani ni Buzimu ili Kljucu da dadnu kojeg igraca. Problem je sto tamo niko nece ni da pokrene taj posao treniranja mladih igraca. Prosle godine se igrala zajednicka omladinska liga u BiH u svim nivoima, igrat ce se i dogodine, tako da eto prilike. Cojic se fatio posla u Bjeljini i napravio dobar posao. Da je samo kukao kako sarajevski klubovi pokupise sve igrace nista ne bi postigao. Samo da napomenem neki od Cojicevih igraca: Sikiras, Simanic iz Zvezde, Marica Gajic, Nikola Đakovic, Visnjic, Kusturica itd.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2016, 17:34

posto hvala Bogu sve znamo o musi, Campari, muticu,... volio bih znati, kakvi su ovi sto su upali umjesto onih koji su ispali, prvenstveno mislim na debitante (malog iz bratunca, cvitanovica itd).

Dzevi
Kontakt:

Post Postao/la Dzevi » 07 jun 2016, 17:40

mercurial je napisao/la:Ne mogu da te ne ispravim. Ne igraju za reprezentaciju samo djeca iz Sarajeva, tu je najmanje djece iz Sarajeva. Druga stvar je sto vecina igra u Sparsima koji su medju najboljim omladinskim ekipama ne samo u BiH vec i u Evropi su cjenjeni. Jedan mali klub iz Bjeljine daje par reprezentativaca npr, tako da niko ne brani ni Buzimu ili Kljucu da dadnu kojeg igraca. Problem je sto tamo niko nece ni da pokrene taj posao treniranja mladih igraca. Prosle godine se igrala zajednicka omladinska liga u BiH u svim nivoima, igrat ce se i dogodine, tako da eto prilike. Cojic se fatio posla u Bjeljini i napravio dobar posao. Da je samo kukao kako sarajevski klubovi pokupise sve igrace nista ne bi postigao. Samo da napomenem neki od Cojicevih igraca: Sikiras, Simanic iz Zvezde, Marica Gajic, Nikola Đakovic, Visnjic, Kusturica itd.
Ne razumijem zašto spominješ samo gradove iz jednog kantona ima još kantona i dijelova BiH koji nisu zastupljeni niti im je data prilika nisam.rekao sarajevska djeca nego sarajevski klubovi, a Čojić jako dobar prijatelj sa Pandžom i Enesom pa mu je lakše pojedine igrače progurati :geek:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 07 jun 2016, 18:15

moze neko otklonit ovog trola

malo sto se na fudbalu svaka tema zasere sarajevo-zeljo prepucavanjima, sad bi trebalo i u kosarci bacat koske

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 07 jun 2016, 18:23

Svakom je data prilika ko zeli da radi. Pobogu nismo Sjeverna Koreja. Niko ne brani ni tebi cak da osnujes klub i dovedes najvece talente iz Evrope i za 10 godina postanes prvak Evrope. U nekim djelovima ima interesa za kosarku, a u nekima ne i to je sva mudrost.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 07 jun 2016, 21:01

ja koliko se sjecam, klinci su odigrali u kaknju utakmicu, pa su igrali u travniku, pa ce sad u sarajevu i na kraju u vitezu. zar je samo u sarajevu?
koliko se sjecam godinama se govorilo sto se rukomet igra u sarajevu, pa kad se preselilo u tuzlu, odigrala se jedna utakmica, a kad je trebala odlucujuca protiv bjelorusa, tuzla zatvorila dvoranu zbog sajma - pa se igralo u cazinu, ako se ne varam?
igrala je bih u zenici protiv svedske prijateljsku u kosarci, ulaz bio besplatana i opet nije arena bila puna. sta sad, trebaju da se lome po capljini, ustikolini, zepcu i kalesiji?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2016, 13:53

hz1987 je napisao/la:ja koliko se sjecam, klinci su odigrali u kaknju utakmicu, pa su igrali u travniku, pa ce sad u sarajevu i na kraju u vitezu. zar je samo u sarajevu?
koliko se sjecam godinama se govorilo sto se rukomet igra u sarajevu, pa kad se preselilo u tuzlu, odigrala se jedna utakmica, a kad je trebala odlucujuca protiv bjelorusa, tuzla zatvorila dvoranu zbog sajma - pa se igralo u cazinu, ako se ne varam?
igrala je bih u zenici protiv svedske prijateljsku u kosarci, ulaz bio besplatana i opet nije arena bila puna. sta sad, trebaju da se lome po capljini, ustikolini, zepcu i kalesiji?
Pod 1: na utakmici protiv Svedske ulaz nije bio besplatan, karta je bila 10 ili 15 KM koliko se ja sjecam, ali besplatna sigurno nije bila.
Pod 2: Na toj utakmici je Arena bila prilicno popunjena, ne skroz krcata kao Mejdan u onim kvalifikacijama ali je bila prilicno, prilicno popunjena.
Pod 3: Zenicka Arena kao ubjedljivo najbolja dvorana u BiH (znaci ubjedljivo) treba da ima puno vise kosarkaskih/rukometnih utakmica od Skenderije npr. Mejdan je druga prica jer je Tuzla poseban grad u BiH sto se tice kosarke, nesto slicno kao Zadar u Hrvatskoj.

Sto se tice naplacivanja karte za ulaz na kadetsku kosarkasku utakmicu, to mi je licno malo cudno, ali dobro, time se finansiraju pripreme i smjestaj ovim momcima. Imali su Hrvati i Srbi (Srbi pogotovo) Bog zna koliko europskih prvaka u mladjim narastajima pa nikad nisu ovoliku buku u medijima oko te djece dizali kao sto mi sad radimo sa ovom generacijom ili naplacivali karte za pripremne utakmice pred odlaske na svjetsko prvenstvo u tim uzrastima. Razumijem ja sve to jer smo zeljni uspjeha i nikad nista posebno nismo postigli al meni licno nije normalno ovoliko hajpovanje djece od kojih vecina ne igra ozbiljnu kosarku i od kojih vecina vrlo vjerovatno nece zavrsiti kao profesionalni kosarkasi.

Dzanan Musa npr. je poseban, poseban talent, vrlo vjerovatno u buducnosti igrac sa znacajnom ulogom u NBA ligi ali to je jos uvijek dijete od 17 godina i ovoliko silno intervjuisanje je po meni nepotrebno. Jedan Luka Doncic, koji je Dzananovo godiste, a igra seniorske minute u jednom Real Madridu (i to ne neke smece minute nego minute dok je rezultat jos itekako aktivan) i u spanskoj Endesa ligi je ove godine imao utakmica koje je on prelomio, koji je prosle godine kao 16ogodisnjak odveo Real do osvajanja juniorske Eurolige i juniorskog spanskog prvenstva kao 2 godine mladi od konkurencije uz MVP nagrade i koji je zasigurno u ovom trenutku bolji igrac od Dzanana i samim time najbolji mladi igrac Europe (nasi novinari koji rade ove intervjue s Dzananom vjerovatno i nisu culi za Luku, a i sumnjam da imaju ikakvog pojma o kosarci), se ni priblizno ovoliko ne hajpuje medijski niti intervjuise. Trebali bi svi malo spustiti loptu sto se ove djece tice (i mi navijaci, i mediji i sami igraci) jer ovoliko potencijranje tesko da moze puno dobrih stvari ovim momcima donijet. Strah me i zamislit kakva bi pljuvacina usljedila ako bi kojim slucajem ispali prije polufinala sa Svjetskog prvenstva.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 jun 2016, 15:10

Dzanan Musa je zvanično najbolji igrač svog uzrasta, to što je Luka odmarao ili njegova reka nije bila u a diviziji to je druga priča. I da li još neko bolji od njega iz tog godišta je manje bitno. Hoću da kažem da novinari ne prave grešku kad kažu da je Musa najbolji igrač svoje generacije.

A to da je Luka bolji od Muse ćemo tek vidjeti. Obojica su strašni, luka je prije sazrio tjelesno i vjerovatno je trenutno bolji, ali u konačnici mislim da će Musa napraviti puno veću karijeru.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 jun 2016, 15:40

doncic je jednostavno sazrio prije svoje generacije, kao sto je i simanic iz zvezde. to su igraci koji su kljukani od 12-te kojekakvim vitaminima i posebnim programima, pa sa 17-18 godina izgledaju ko da im je najmanje 21-22 godine. takvi najcesce ne naprave neke velike karijere jer ispuhaju i stignu ih povrede ili drugaciji pogledi na zivot od depresije i zasicenja. komplete generacije fmp-a su nestale zbog tog nacina rada sa djecom.
kod muse se tacno na faci vidi da je dijete i golobradi djecacic.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 jun 2016, 16:13

Kod Muse se tacno vidi i da on jos uvijek nema limite, a kod Doncica se ti limiti itekako naziru (dovoljno govori Dzananov napredak za samo godinu dana, sut pogotovo). Slovenac je bar 80% zavrsio sa svojim fizickim razvojem, a Musa je daleko od toga. Doncic izgleda kao neko ko nije spreman da rizikuje, nedostaje mu kreativnosti i ne pokusava neke ludorije (za razliku od Muse). Zabije zicere i sutira samo kad ima otvorene suteve, dok Dzanan uvijek trazi nesto vise i zato sam uvjeren da ce nas majstor napraviti vecu karijeru ukoliko se sve poklopi (prvenstveno da ga povrede aBd zaobidju). Mislim da Musa definitivno ima puno vise prostora za napredak.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 jun 2016, 16:15

Epidaurus je napisao/la:Pod 3: Zenicka Arena kao ubjedljivo najbolja dvorana u BiH (znaci ubjedljivo)
ocito nikada nisi bio u pecari ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jun 2016, 16:44

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Pod 3: Zenicka Arena kao ubjedljivo najbolja dvorana u BiH (znaci ubjedljivo)
ocito nikada nisi bio u pecari ;)
Ni u Zetri. (Ne kažem da je bolja ali nije ubjedljivo gora)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2016, 18:10

Tracy3McGrady je napisao/la:Dzanan Musa je zvanično najbolji igrač svog uzrasta, to što je Luka odmarao ili njegova reka nije bila u a diviziji to je druga priča. I da li još neko bolji od njega iz tog godišta je manje bitno. Hoću da kažem da novinari ne prave grešku kad kažu da je Musa najbolji igrač svoje generacije.

A to da je Luka bolji od Muse ćemo tek vidjeti. Obojica su strašni, luka je prije sazrio tjelesno i vjerovatno je trenutno bolji, ali u konačnici mislim da će Musa napraviti puno veću karijeru.
Luka je bio MVP juniorske Eurolige kao 2 godine mladji igrac. Meni je to dosta "jaca" nagrada jer je tu igrala sama krema Euro talenata. Jos da ne pricam koliko u tim godinama znaci 2 godine razlike.

@kobe24 Cekaj jesil ti ozbiljan fakat kad kazes da Luka nema kreativnosti ? Pa ja u zivotu nisam inteligentnijeg mladog igraca vidio, nenormalno je koliko je to dijete kosarkaski inteligentno. Ne pokusava neke ludorije i nema kreativnost ?

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Pogledaj samo neke od poteza ovda i asistencije pa onda razmisli o tome ima li Luka kreativnost. Osim ako ti ne ocekujes da on sa 17 godina dijeli pasove iza ledja kroz noge protivniku u seniorskoj konkurenciji.

Dalje, poprilicno je hrabro reci za momka od 17 godina da je fizicki vrlo blizu vrhunca. Momak jos uvijek raste i ne radi na nabijanju snage toliko, zamisli tek kako ce izgledati kad se nabije do kraja. Mislim da je Musa veci potencijal jer je tjelesno jos uvijek dosta tanak, ima bolji prvi korak (tu ce vjerovatno biti i u NBA elitan), duzi je dosta i atletski veci potencijal. Medjutim, u ovom trenutku je Luka poprilicno bolji. Momak ima poprilicno konstantnu minutazu u jednom Realu gdje su mu konkurencija Rudy, Chaco i Llull, glavni bekovi najbolje Euro reprezentacije i sve vrhunske euroligaske klase, cak je i lomio neke od utakmica u ekipi gdje igra sa 11 igraca koji su svi za par stepenica bolji od svih Dzananovih suigraca u Cedeviti. Cak i pored tolike razlike u konkurenciji, Luka u Realu ima vise minuta nego Dzanan u Cedeviti. U ovom trenutku, Luka je dosta bolji, sta ce biti za par godina to ne znamo ali je Dzanan zbog atletike i duzine veci potencijal. Obojica su tehnicki fenomenalni vec sad s tim da mi je Luka tu bolji jer je pokazao da moze igrati playa u Endesa ligi koja je puno puno puno jaca od hrvatske A1 lige.

@KK_Bosna Igrao sam prije 5-6 godina sa klubom turnir u Pecari. Arena mi je poprilicno bolja. Zetra se poredit ne moze sa Arenom.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 jun 2016, 19:32

Epidaurus je napisao/la: @kobe24 Cekaj jesil ti ozbiljan fakat kad kazes da Luka nema kreativnosti ? Pa ja u zivotu nisam inteligentnijeg mladog igraca vidio, nenormalno je koliko je to dijete kosarkaski inteligentno. Ne pokusava neke ludorije i nema kreativnost ?

Pogledaj samo neke od poteza ovda i asistencije pa onda razmisli o tome ima li Luka kreativnost. Osim ako ti ne ocekujes da on sa 17 godina dijeli pasove iza ledja kroz noge protivniku u seniorskoj konkurenciji.

Dalje, poprilicno je hrabro reci za momka od 17 godina da je fizicki vrlo blizu vrhunca. Momak jos uvijek raste i ne radi na nabijanju snage toliko, zamisli tek kako ce izgledati kad se nabije do kraja. Mislim da je Musa veci potencijal jer je tjelesno jos uvijek dosta tanak, ima bolji prvi korak (tu ce vjerovatno biti i u NBA elitan), duzi je dosta i atletski veci potencijal. Medjutim, u ovom trenutku je Luka poprilicno bolji. Momak ima poprilicno konstantnu minutazu u jednom Realu gdje su mu konkurencija Rudy, Chaco i Llull, glavni bekovi najbolje Euro reprezentacije i sve vrhunske euroligaske klase, cak je i lomio neke od utakmica u ekipi gdje igra sa 11 igraca koji su svi za par stepenica bolji od svih Dzananovih suigraca u Cedeviti. Cak i pored tolike razlike u konkurenciji, Luka u Realu ima vise minuta nego Dzanan u Cedeviti. U ovom trenutku, Luka je dosta bolji, sta ce biti za par godina to ne znamo ali je Dzanan zbog atletike i duzine veci potencijal. Obojica su tehnicki fenomenalni vec sad s tim da mi je Luka tu bolji jer je pokazao da moze igrati playa u Endesa ligi koja je puno puno puno jaca od hrvatske A1 lige.

Kao prvo, poredimo dva najbolja evropska u17 igraca i normalno da je Luka superiorniji od ostalih vrsnjaka, ali ga ja iskljucivo poredim s Dzananom, stavljajuci akcenat na ono sto bi njih dvojica mogli postati, a ne na ono gdje su trenutno. Ne kazem da uopste nema kreativnosti, vec da je Musa kreativniji i da ima veca muda od ovog drugog. Gledao sam ga vise puta u prvom timu Reala i on uglavnom ide na sigurno, bez nekog pretjeranog rizika u igri, nema tu one Musine drskosti i pokusavanja glavom kroz zid (ja tu osobinu itekako cijenim kod mladih igraca, to je uglavnom recept uspjeha). Ako cemo lijepiti te gluposti od prije 3 godine, onda komotno mozes naci i kad je Musa zabijao po 40+ koseva, a opet imao tripl-dabl ucinke. Kad se vec pozivas na tu juniorsku euroligu, sto nisi naveo kakve je procente imao u finalu sa Zvezdom, a i kakve je generalno imao brojke i procente tijekom cijelog turnira?

Ti mozes pricat sta hoces, ali on ima formirano tijelo, po meni moze narasti jos maximalno 2cm, a kad dobije na masi i misicima nista pretjerano se nece promijeniti, jer i ovakav izgleda dosta misicavije od svojih vrsnjaka. Musa je jednostavno veci skorer, neuporedivo bolji prvi korak, generalno ulaz pod kos i gotovo ga je nemoguce zaustaviti, a da ne pravis faul na polaganju. Dakle, igra 1na1 je debelo na Dzananovoj strani. Sut je druga prica, ali ga Musa itekako popravlja i napredak je vise nego ocigledan. O kojoj konstantoj minutazi pricas, gdje je sinoc bio? Doncicevi saigraci jesu bolji, ali je i razlika izmedju Reala i recimo Estudiantesa neuporedivo veca, nego li Cedevite i Igokee, pa je logicnije da ce u takvim okolnostima Doncic imati vece minute u unaprijed dobijenim utakmicama. On je Realov najveci talenat, sa njim se sve pazljivo radi, a na pocetku je donesena odluka da ce on ove sezone dobijati minute. Mislis da Musu ne bi isto tako tretirali i da on ne bi imao svoje minute da se nalazi na njegovom mjestu? Luka ponekad moze igrati pleja jer mu to njegova visina dozvoljava (oko 197cm), ne ocekujes valjda da Musa sa svojih 204cm cesto bude organizator igre (iako smo vidjeli kroz kadetsku reprezentaciju da mu ni to nije strano i da se itekako snalazi)? Kazes Doncic trenutno dosta bolji... mozda jeste bolji (ali sasvim malo), mozda i nije, morali bi sacekati neki njihov direktni okrsaj, do kojeg vjerovatno nece doci. Lijep pozdrav! :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 jun 2016, 19:46

Epi, hocu da kazem da novinari ne grijese kad kazu da je Musa najbolji, jer je izabran zvanicno na EP, to je sve. IDa li bi Doncic bio bolji na EP to necemo nikad znati, i ja sam samo to htjeo reci ;)

A slazem se sa tvojim postom u potpunosti sto se tice trenutne situacije.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 08 jun 2016, 19:49

kobe24@ brate sto se ti raspravljas sa njim uopste vidis da covjek ne gotivi Dzanana njemu je Luka vrh i ok
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2016, 19:54

Slazem se da je Musa veci potencijal zbog bolje atletike i duzine te skoro neformiranog tijela, al meni je Doncic trenutno dosta bolji. On bi npr u juniorskom uzrastu danas imao 30-10-10 statistike, sto zbog nenormalnog talenta kojeg ima, sto zbog strasno mocnog tijela za jednog 17ogodisnjaka. Njegovu kosarkasku inteligenciju bi uporedio s onom Thea Papaloukasa, a to je najinteligentniji play kojeg sam ja u zivotu gledao. Naravno, i Dzanan je vrhunski sto se tog BBIQa tice al meni je ovaj tu nesto posebno, nesto sto se ne moze rijecima opisat. Luka je protiv 2 godine starijeg uzrasta (taj link tog TDa protiv Jouventuda u finalu spanskog juniorskog prvenstva) dijelio Chacovske pasove, rugao se bukvalno protivnicima. Musa mi je bolji scorer dosta jer mu to prirodnije lezi, al ako cu gledati kreativnost i razigravanje, meni je tu Luka posebna kategorija. Genijalni playmaker. Opet uzitak je gledati i Musina proigravanja iz picka, nesto nevjerovatno za te godine.

Opet na kraju krajeva obojica su vrhunski prospekti i bolesno bolesno tehnicki mocni za svoje godine (jedan Hezonja koji vazi za generacijskog talenta sa svojih 21 godinom danas je tehnicki losiji od Muse i Luke, toliko su njih dvojica tu dobri), skoro pa da nemaju mane. Musu koci jos malo sut tj zna biti prilicno nekonstantan (meni je njegov izbacaj prilicno cudan, sav mi je nekakav cudan kad suta, ne mogu opisat) dok je Luka tu bolji u ovom trenutku (ljetos je radio sa jednim od najboljih strucnjaka za sut na svijetu, imao treninge sa Kyle Korverom itd). Uglavnom, Luka je ealno "sigurniji" prospekt jer i u slucaju nekih ne daj Boze povreda i neispunjavanja potencijala on i dalje moze biti novi Theo Papaloukas tj vrhunska Euroligaska klasa, dok Musa ima veci plafon zbog boljih atletskih predispozicija. Uglavnom, mislim da ce obojica biti vrlo vrlo znacajni NBA igraci, mozda cak i sama krema lige na svojim pozicijama. Za Dzanana je kljucno da ga se ne gura na 3 previse jer on tu gubi svoju posebnost i prednost nad protivnicima.

Oj dan te j.e.b.o zakljucka ovog juke, ne gotivim Dzanana sto mislim da je Luka u ovom trenutku bolji igrac jer, pazi sad, igra u Realu i ima vrhunskih partija u Endesa ligi koja je za par klasa jaca od ABE, a pogotovo A1 hrvatske lige :tokralju: :tokralju: :tokralju:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jun 2016, 19:57

Doncic mora malo na shutu iz driblinga da radi,do sada je samo spot up shooter...Inace dajem Musi prednost,a o tome sam vec pisao prije 1,2 god.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 08 jun 2016, 20:06

Epidaurus@ brate ti toliko hvalis Luku kao da ti je brat rodeni znaci da ne gotivis Dzanana to je ok

Poredenja njih dvojice u ovom uzrastu su smijesna jer jos se razvijaju igracki nema potrebe za poredenjima
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.