NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sarmelino
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse

Post Postao/la Sarmelino » 07 jun 2016, 22:40

Na kraju ce bit Curry bolji defanzivac od Kawhia, gore Kyrie ocigledno uzeo sut koji je htio..

Da li ce Cavsi izbjeci metlu sta mislite?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2016, 22:41

Sarmelino je napisao/la:Na kraju ce bit Curry bolji defanzivac od Kawhia, gore Kyrie ocigledno uzeo sut koji je htio..

Da li ce Cavsi izbjeci metlu sta mislite?
Takvo nesto mozes samo ti zakljucit.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 jun 2016, 22:45

Izvinjavam se, na trenutak sam zaboravio da je Curry bog na obe strane terena.
puške pucaju lete duhovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2016, 22:47

Opet zakljucak koji nema veze sa istinom i bilo cim sto je neko ovdje napisao. Stephen Curry je solidan defanzivac, to je cinjenica svidjalo se to vama ili ne.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 jun 2016, 22:50

Pa i ja govorim i mislim da je prosjecan defanzivac, ali na forumu se generalno sve vise i vise od njega pravi elitni defanzivac.
Da prosjek je, i to je to nista vise nista manje. Ne govorim bas da ti od njega pravis neku elitu,ali koliko ga jedni degradiraju toliko se i dize.
puške pucaju lete duhovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2016, 22:54

Protiv prosjecnog defanzivca 2. najbolji play lige ne suta 7 od 25, al dobro.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 jun 2016, 22:57

Kako ce sam protiv sebe sutati 7/25? :D

Nije da je WB ima neke zavidne procente, ali eto, ja ga ne bi nazvao iznadprosjecnim, ali ni ispodprosjecnim..
To je valjda od osobe do osobe.
puške pucaju lete duhovi

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jun 2016, 23:22

Epidaurus je napisao/la:Stariji pratioci kosarke ne shvataju da su danas odbrane 7 puta naprednije i takticki slozenije nego 90ih. Ne do ti Bog pustit covjeka da dodje do reketa, pa makar tamo uzeo divlji stepback ili neki ludjacki floater kad pada u stranu preko ruke. Cak i kad sutas ispod 40% nije do defanzivca koji te cuva nego do tebe jer jednostavno ne mozes pogodit takve divljacke suteve :kafa:
ja sam govorio samo za ovaj klip gdje se hvali curry da je odigrao svemirsku odbranu...

irving dosao do painta, napravio separation stepbackom i sutirao... e sad sto je fulio je drugi par rukava...

znaci mozemo reci da su ovdje ljudi igrali savrsenu odbranu nad stephom u svakom napadu?

[youtube][/youtube]
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2016, 23:33

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Stariji pratioci kosarke ne shvataju da su danas odbrane 7 puta naprednije i takticki slozenije nego 90ih. Ne do ti Bog pustit covjeka da dodje do reketa, pa makar tamo uzeo divlji stepback ili neki ludjacki floater kad pada u stranu preko ruke. Cak i kad sutas ispod 40% nije do defanzivca koji te cuva nego do tebe jer jednostavno ne mozes pogodit takve divljacke suteve :kafa:
ja sam govorio samo za ovaj klip gdje se hvali curry da je odigrao svemirsku odbranu...

irving dosao do painta, napravio separation stepbackom i sutirao... e sad sto je fulio je drugi par rukava...

znaci mozemo reci da su ovdje ljudi igrali savrsenu odbranu nad stephom u svakom napadu?

[youtube][/youtube]
Ne, nije ono svemirska odbrana nego sasvim dobra odbrana. Da je neka k.a.r.i.n.a od odbrane Irving ne bi bio primoran koristiti stepback nego bi jednostavno imao otvoren, balansiran sut. Stepback sutevi nisu dobri sutevi, sasvim je druga stvar to sto najbolji igraci takve suteve redovno pogadjaju, nebitno jel im covjek na ruci ili ne (Steph je tu bio na sasvim blizu Kyrieu) jer su jednostavno najbolji. Cilj odbrambenog igraca je natjerat protivnika da uzme sto tezi i sto nebalansiraniji sut. Stepback sut je poprilicno tezak i nebalansiran sut. Da je lagan pogadjali bi ga svi na redovnoj bazi, a ne samo najbolji igraci.

Ta utakmica Spursa i Dubsa koju si stavio je bila uz ovo Thunderovo remek djelo u prve 4 utakmice najbolja odbrana jedne ekipe na Stephu. Ljudi su se maksimalno bili posvetili tome da iskljuce Stepha iz utakmice, cuvajuci ga ponekad i sa 2 igraca istovremeno. Covjek dahnut nije mogao. Vecina suteve na tom klipu je izuzetno izuzetno teska.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jun 2016, 23:36

Epidaurus je napisao/la:Stepback sutevi nisu dobri sutevi, sasvim je druga stvar to sto najbolji igraci takve suteve redovno pogadjaju, nebitno jel im covjek na ruci ili ne (Steph je tu bio na sasvim blizu Kyrieu) jer su jednostavno najbolji.
da zakljucimo, kobe kada fuli stepback, znaci da on nije najbolji bek jer zaboga, nema 100% preciznost iz stepbacka... tacnije nema ni 50% preciznosti
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2016, 23:38

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Stepback sutevi nisu dobri sutevi, sasvim je druga stvar to sto najbolji igraci takve suteve redovno pogadjaju, nebitno jel im covjek na ruci ili ne (Steph je tu bio na sasvim blizu Kyrieu) jer su jednostavno najbolji.
da zakljucimo, kobe kada fuli stepback, znaci da on nije najbolji bek jer zaboga, nema 100% preciznost iz stepbacka... tacnije nema ni 50% preciznosti
Bez z.a.j.e.b.a.n.c.i.j.e, ja sam impresioniran ovim zakljuckom. Nevjerovatno prosto. Nakon ovoga ne vidim poentu ikakve daljnje rasprave.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 07 jun 2016, 23:55

Donnie Darko je napisao/la:Ma James je za svoje standarde veoma loš u ovom finalu. Koliko god i dalje bio ubjedljivo najbolji igrač Clevelanda, daleko je on od svog nivoa.

Da li je umor, odnosno da li ga tijelo izdaje, ili je nešto drugo nije toliko ni važno, mora on mnogo bolje. A realno fizički ne izgleda ni približno kako uobičajno izgleda, možda 38 minuta u prosjeku kroz playoff uzima svoju cijenu. Realno nije morao igrati ni 30 do finala. Čisto usporedbe radi, igrao je više u prosjeku od svih igrača Warriorsa, 5 minuta više od Currya koji također nije na svom nivou, i 8 minuta više od Iguodale koji je stariji od LeBrona a sada izgleda spremniji nego u cijeloj dosadašnjoj sezoni.
:thumbup: i ja se slazem sa ovim nije to izgovor nego cinjenicno stanje. Cak je dosta losiji od proslog finala .. mozda nas demantuje sutra nadam se da hoce

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jun 2016, 00:09

Imam osjecaj da je prosle godine odmah shvatio da je sve na njemu, pa se tako i ponasao. Ove godine je mozda ocekivao vecu pomoc saigraca, a nje nigdje. Imam osjecaj da ce nas game 3 malo podsjetiti na proslogodisnje finale, i Jamesa sa nekim brutalnim brojkama, ali se bojim da je kasno za njega.
Ja sam vec pisao da je mozda i kljuc cijele serije u drugoj utakmici, jer ako Warriorsi potpuno rastereceno odu u Cleveland, mislim da mozemo ocekivati jednu od onih noci Currya ili Thompsona, a tu ti ne moze bog pomoci.

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 08 jun 2016, 01:17

SlevinKelevra je napisao/la:Imam osjecaj da je prosle godine odmah shvatio da je sve na njemu, pa se tako i ponasao. Ove godine je mozda ocekivao vecu pomoc saigraca, a nje nigdje. Imam osjecaj da ce nas game 3 malo podsjetiti na proslogodisnje finale, i Jamesa sa nekim brutalnim brojkama, ali se bojim da je kasno za njega.
Ja sam vec pisao da je mozda i kljuc cijele serije u drugoj utakmici, jer ako Warriorsi potpuno rastereceno odu u Cleveland, mislim da mozemo ocekivati jednu od onih noci Currya ili Thompsona, a tu ti ne moze bog pomoci.
Toga me i jest najvise strah, ako se zadesi ta noć.
Jer nismo ni mi a ni Cavsi zasluzili da dobiju metlu, toliko sam cekao ovo finale, i nadao se da ce otici u 7 utakmica i da ovo sve ovako zavrsi, bilo bi mi krivo..
Manchester United!

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 08 jun 2016, 02:12

lumani je napisao/la:
ti si jos gori kada Bullsi gube :) :) svi su krivi samo Noah nije :clap: :clap:
Humoristična laž.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 jun 2016, 08:46

EmirSioux89 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Imam osjecaj da je prosle godine odmah shvatio da je sve na njemu, pa se tako i ponasao. Ove godine je mozda ocekivao vecu pomoc saigraca, a nje nigdje. Imam osjecaj da ce nas game 3 malo podsjetiti na proslogodisnje finale, i Jamesa sa nekim brutalnim brojkama, ali se bojim da je kasno za njega.
Jer nismo ni mi a ni Cavsi zasluzili da dobiju metlu, toliko sam cekao ovo finale, i nadao se da ce otici u 7 utakmica i da ovo sve ovako zavrsi, bilo bi mi krivo..
Ako ovako nastave igrati, zasto Cavsi nisu zasluzili metlu? :nedam:

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 08 jun 2016, 11:44

JHam je napisao/la:
EmirSioux89 je napisao/la:
Ako ovako nastave igrati, zasto Cavsi nisu zasluzili metlu? :nedam:
Pa po meni nisu zasluzili, jer su cjelu sezonu igrali savrseno, u PO su u svojoj konf. razmontirali svaku ekipu.I dodje finale i da dobiju metlu.Nemoguce da nastave ovako lose partije da pruzaju..
Manchester United!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 08 jun 2016, 13:01

Ekipa koja dođe do finala dominantno, i ovako nonšalantno igra, itekako zaslužuje metlu
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jun 2016, 13:40

Igraju savrseno u konferenciji gdje su im najveci rivali ekipe predvodjene Lowryjem, Milsapom i Wadeom koji nije ni sjena nekadasnjeg monstruma. Jedina vrhunska klasa osim LeBrona na istoku je PG13, al on ima k.a.r.i.n.u od ekipe. Monta Ellis druga napadacka opcija, dovoljno o tome.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jun 2016, 14:52

04:25 :urnebes:

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.