FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HausMan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HausMan » 06 jun 2016, 21:05

Bar kad pises s dva profila stavi na jednom na kraju tacku. Nemoj biti tako ofiran. :urnebes:
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 06 jun 2016, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.

dundjer
Kontakt:

Post Postao/la dundjer » 06 jun 2016, 21:06

Pozdravi kuma jahica

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 06 jun 2016, 22:31

Stoper obavezno, e tu može iskusniji igrač, elem prejaki smo... Ovaj Kostić pravo samouvjeren, ali ima ona stara: "Skoci, pa reci hop"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 jun 2016, 08:51

U Oslobodjenju citam da cemo igrati sa dva spica. Kostic kaze da mu treba napadaca pogotovo krilni. Rekao je da ce biti i odlazaka i da ce raditi sa 24 igraca te tri golmana.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 jun 2016, 11:12

plavousrcu je napisao/la:U Oslobodjenju citam da cemo igrati sa dva spica. Kostic kaze da mu treba napadaca pogotovo krilni. Rekao je da ce biti i odlazaka i da ce raditi sa 24 igraca te tri golmana.
Ne bi bilo logicno da je drugacije. Mora trener dovesti par svojih igraca u koje ce imati povjerenje. Samo da ne budu ublehe kao kod komsija zimus.

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 07 jun 2016, 11:47

Aleksandar Subic nam je jako blizo..skoro pa završen :salut:
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

dundjer
Kontakt:

Post Postao/la dundjer » 07 jun 2016, 12:00

Daj boze da si ti u pravu

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 07 jun 2016, 13:33

Iskreno ne vjerujem da onako kvalitetnog igrača možemo dovest, ali ako je istina kapa do poda ;)

dundjer
Kontakt:

Post Postao/la dundjer » 07 jun 2016, 13:37

Bice kvalitetnih pojacanja, dok se otjeraju ovi na koje se ne racuna

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 jun 2016, 16:12

Bravo Boske. Prioritetni zadatak produziti mu ugovor. Nece on zatezati, skromnost mu se vidi na faci.

dzabula
Kontakt:

Post Postao/la dzabula » 07 jun 2016, 16:15

adoni je napisao/la:Aleksandar Subic nam je jako blizo..skoro pa završen :salut:
Nema od tog nista

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 07 jun 2016, 16:18

aleksandar_veliki je napisao/la:Kaze da ga niko nije zvao, ali ne zna da li su kontaktirani ljudi koji vode brigu o karijeri njegovoj :).
Joj Aco koji si ti lav :) Ovdje raja nagadja a ti odmah provjeris :kralj:
Ko imalo prati Subica zna da bi mi sa ovim igracem dobili jednu strasnu dimenziju. Iskreno sumnjam u ovaj transfer ali Boze moj...

Btw:
Cestitke nasim momcima u Japanu :bih:

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 07 jun 2016, 16:18

adoni je napisao/la:Aleksandar Subic nam je jako blizo..skoro pa završen :salut:
Ne prenosi pausalne informacije i dezinformacije sa mjesta gdje 90% forumasa sa ss.ba nemaju pristup da bi ti ispao ekskluziva :!:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 07 jun 2016, 19:25

scorpion je napisao/la:
Ne prenosi pausalne informacije i dezinformacije sa mjesta gdje 90% forumasa sa ss.ba nemaju pristup da bi ti ispao ekskluziva :!:
A to je????
Prosvjetli me molim te :urnebes:
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 jun 2016, 20:07

samoplavi je napisao/la:Bravo Boske. Prioritetni zadatak produziti mu ugovor. Nece on zatezati, skromnost mu se vidi na faci.
Sredit ce se to. On se polako vraca, mi bismo mogli pristojno zaraditi. Samo povreda da ne bude.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 jun 2016, 21:00

slika

Plava raja se skupila :thumbup: manijaci u pozadini :mrgreen:

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 07 jun 2016, 22:02

amazon je napisao/la:
lizalo je napisao/la: A nigdje nisi naveo kako smo prodali dva igraca i zaradili skoro milion maraka, kako smo preko 500 000, ulozili u rekonstrukciju stadiona, kako su svi igraci i uposlenici placeni na vrijeme i da se svima uplacuju doprinosi. Nigdje nisi naveo da su dovedeni ekstra dobri igraci za nase usklove, da je povecan broj sponzora, i najbitniji segment VRAĆENA JE PUBLIKA NA STADION. Povecana je prodaja clanskih karti, sve je to uradila ova sadasnja Uprava i raja je to prepoznala i podrzava.

Kazes zamjenili smo 4 trenera sto nisi naveo da je jedan od tih trernera napravio ekstra rezultate sa nikakvim igrackim kadrom, i da nas je zbog Evrope doveo u dubiozu zbog koje nismo izborili ovogodisnje utakmice Europa lige.

Volio bih samo da mi kazete koji su to segmenti po vama po kojima vam ne odgovara sadasnja uprava i njihov rad. Sta biste to vi licno promjenili da ste na njihovom mjestu?

Ja ne znam jel ti citas sta pises. Prodali su igrace koje je ostavio Amar, nisu oni pare ulozili u njih. Dobili pare od Sehica s kamatama kojeg je Amar prodao.

Otjerali upravo trenera koji im je donio evropu, otjerali igrace koji su im donijeli evropu i 2 milion.

Odovic je trazio Kokota, Djelmica i s njima je ispunio cilj. Dode jedan pile levat i pljuje po Kokotu na ovoj temi 24h, on je kobajagi veliki navijac.

Otjerali sve to, doveli hejbet igraca ko na menadzeru i zavrsili najgoru sezonu u deceniji.

Navijaci skupili 270.000*KM pored svega toga, a oni jarbol platili 4.000KM kao da smo retardi. Oni transparetni a cijene astromske uradjenog posla.

Na stadionu jedino zapad sredili, a skoro sve od nasih para.

Sta su uradili? Natovarili igraca kao na menadzeru. Izgleda kao da se misketovom sinu svidi igrac a on ga dovede sinu svom, na to mi lici klub.*A mi navijaci sto smo na sjeveru i jugu pocupali su nam travu i stepenice uradili
Čitam forum 5 godina, a najintenzivnije u zadnje vrijeme, a ovom liku još niko nije uspio objasniti da je decenija = 10 godina, a još manje da ga je neko uputio da smo imali mnogo lošijih rezultata u zadnjih 10 godina.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 jun 2016, 22:05

zeljoooooooooo je napisao/la:
amazon je napisao/la:
lizalo je napisao/la: A nigdje nisi naveo kako smo prodali dva igraca i zaradili skoro milion maraka, kako smo preko 500 000, ulozili u rekonstrukciju stadiona, kako su svi igraci i uposlenici placeni na vrijeme i da se svima uplacuju doprinosi. Nigdje nisi naveo da su dovedeni ekstra dobri igraci za nase usklove, da je povecan broj sponzora, i najbitniji segment VRAĆENA JE PUBLIKA NA STADION. Povecana je prodaja clanskih karti, sve je to uradila ova sadasnja Uprava i raja je to prepoznala i podrzava.

Kazes zamjenili smo 4 trenera sto nisi naveo da je jedan od tih trernera napravio ekstra rezultate sa nikakvim igrackim kadrom, i da nas je zbog Evrope doveo u dubiozu zbog koje nismo izborili ovogodisnje utakmice Europa lige.

Volio bih samo da mi kazete koji su to segmenti po vama po kojima vam ne odgovara sadasnja uprava i njihov rad. Sta biste to vi licno promjenili da ste na njihovom mjestu?

Ja ne znam jel ti citas sta pises. Prodali su igrace koje je ostavio Amar, nisu oni pare ulozili u njih. Dobili pare od Sehica s kamatama kojeg je Amar prodao.

Otjerali upravo trenera koji im je donio evropu, otjerali igrace koji su im donijeli evropu i 2 milion.

Odovic je trazio Kokota, Djelmica i s njima je ispunio cilj. Dode jedan pile levat i pljuje po Kokotu na ovoj temi 24h, on je kobajagi veliki navijac.

Otjerali sve to, doveli hejbet igraca ko na menadzeru i zavrsili najgoru sezonu u deceniji.

Navijaci skupili 270.000*KM pored svega toga, a oni jarbol platili 4.000KM kao da smo retardi. Oni transparetni a cijene astromske uradjenog posla.

Na stadionu jedino zapad sredili, a skoro sve od nasih para.

Sta su uradili? Natovarili igraca kao na menadzeru. Izgleda kao da se misketovom sinu svidi igrac a on ga dovede sinu svom, na to mi lici klub.*A mi navijaci sto smo na sjeveru i jugu pocupali su nam travu i stepenice uradili
Čitam forum 5 godina, a najintenzivnije u zadnje vrijeme, a ovom liku još niko nije uspio objasniti da je decenija = 10 godina, a još manje da ga je neko uputio da smo imali mnogo lošijih rezultata u zadnjih 10 godina.
Pa dobro, raja se uglavnom smijala na to. Znam da su dvojica i napisala, sem ako im nisu pobrisani postovi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jun 2016, 22:09

zeljoooooooooo je napisao/la: Čitam forum 5 godina, a najintenzivnije u zadnje vrijeme, a ovom liku još niko nije uspio objasniti da je decenija = 10 godina, a još manje da ga je neko uputio da smo imali mnogo lošijih rezultata u zadnjih 10 godina.
Zasto vise komentirati covjeka koji vec dva dana trola o jarbolima koji nisu ni placeni :damn: Meni zao sto sam mu uopce ista objasnjavao. Takve je najbolje pustiti da zive u svojoj zabludi i smijati im se sa strane, jer zbog svog nerazmisljanja trose zivce na nesto sto nije.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 07 jun 2016, 22:14

aleksandar_veliki je napisao/la:
klej2 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Zato sto prodajemo talente za sicu nikad od nas nece biti ozbiljnog kluba. Svi znamo da u klub cesto dolaze ljudi koji jako slabu ulazu u klubu, samim tim logicno je jedino prodaja, da se prezivljava. Kad bude u klub usao neko s vecom lovom, kad napravi dobar sistem, gdje po automatizmu necemo morati prodavati igraca bicemo stabilan i jak klub, koji ce moci uraditi nesto kvalitetno na duze staze. Do tad nam ostaje patnja. Mi smo sve samo ne ozbiljan klub. Ono sto valja se prodalo, ostao Memija. Igraci su svakih pola godine zamijenjeni, sve vise je nezadovoljni. Neki nece da produze ugovore, neki zele da idu. Ima dosta igraca koji su se uhljebili, godinama u klubu a za sezonu odigraju 123 minute.
preduslov, za ozbiljna ulaganja u sportske klubove u BiH, je izmjena zakona. ovdje se proziva misimovic, jer ne ulaze svoje pare. hajmo krenut od pretpostavke da on sutra kaze, evo, megamix je GS i dajem 500.000 KM na ime sponzorstva za sezonu. jesu li to pare koje bi nas preko noci napravile daleko jacim i ozbiljnijim klubom, odnosno, garantovale titulu u BiH? o grupama u evropi da ne pricamo. ja mislim, gotovo i garantujem, da ne bi, jer je to nekih 20-25% godisnjeg budzeta. tacno je da bi se lakse disalo, komotnije poslovalo, ali su to, u sustini, sitne pare za bilo kakve garancije. a sta misimovic dobija zauzvrat? samo da udovolji navijacima? da smiri njihovu sujetu i pljuvanje? nema budale na svijetu, koja se razbacuje parama, onako. ko se razbacivao, vrlo brzo je ostajao kokuz.

evo, primjer dzidica u celiku. covjek igrao vani, dosao do neke cifre i iz ljubavi (barem se tako pise), svojom lovom placao pripreme kluba, davao igracima plate... i, na kraju, vozdra. vidio covjek da je sve uzalud i nije lud bacati pare u rupu bez dna, a da nema nesto zauzvrat.

uzmimo za primjer da smo se ove godine i plasirali u evropu i namakli lovu od iste kao lani. to je oko 1,5 miliona KM (racunam lovu od uefe, karata, tv prava, reklama...). kroz sezonu ces namaci jos 500.000 - 700.000 KM od prodaje clanskih, sezonskih, pojedinacnih karata, sponzora. dodajte i GS od 500.000 KM. to je max 2,7 miliona KM. jel to dovoljno za ozbiljnu fudbalsku pricu?

sve dok se ne donese zakon da se klubovi mogu privatizovat, nema ovdje ozbiljnog ulaganja u sport i bit cemo primorani na preziljavanje, ogronom vecinom, od prodaje igraca. ne samo mi, nego svi klubovi. mi smo prodajom amira i baje, te lovom koja je dosla od sehe (uz druge prihode od clanskih, prodaje karata, sponzora), zatvorili finansijsku konstrukciju i preduslove za dovodjenje ovih igraca koji su dosli na zimu, zatvaranje mnogo dugovanja iz proslosti, uvezivanje staza za ljude koji nisu mogli u penziju... da nije bilo te love od igraca, ostala bi nam ranija dugovanja za vratom, igracki kadar iz prve polusezone, prazne tribine i borba za sredinu tabele ili cak i sami opstanak.
Tesko da ce neko ozbiljnu lovu iskrcati i kada se steknu uslovi za kupovinu klubova. Ti ljudi uglavnom gledaju na profit i to je sasvim normalno. A, kako da ga ostvari ovdje? Para od tv prava nema, velikih prihoda od ulaznica nema, znacajnih para od prodaje igraca nema, izlaska u Evropu nema. Ne vidim da ce neko iskrcati ogromnu svotu novca poznavajuci ovo gore nabrojano.
Ne bih se složio za privatiziranje. Po meni je jedini način aktivnije učešće svih organa vlasti, na svim razinama.
Siguran sam da svi mogu tu pronaći nešto za sebe, od direktnog profita, do razvoja turizma, novih radnih mjesta, itd.

Uvijek kad se potegne ovakva tema, volim se sjetiti KK Bosna, i pune Skenderije svaki drugi vikend, velikih imena i utakmica.
Kakva je to samo reklama za grad bila! 6000 ljudi prođe preko platoa 2-3 puta mjesečno, kupe košpe, sok, pojedu čevape, plate parking, dovezu se i vrate taksijem, ode se na piće prije/poslije utakmice, kupuju se šalovi, dresovi, rekviziti. Sponzori za sebe pronađu korist, kupuju se TV prava, itd.

Zašto ne gledati u tom smjeru i napraviti dugoročni plan, kojim će se Želju dići do grupa EL ili LŠ, a onda korist mogu pobrati mnogi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 32 gosta.