Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Klare

Re: Teretana

Post Postao/la Klare » 05 jun 2016, 17:42

EdoMajka je napisao/la:Decki kako sta sad za Ramazan.Trenirati ili ne ? Sta jesti koliko puta ?
Ne!
Jedino pred sehur stotinjak sklekova svako 2-3 dan, i trbušnih ako se može.
Barem je tako kod mene.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 05 jun 2016, 17:51

Klare je napisao/la:
EdoMajka je napisao/la:Decki kako sta sad za Ramazan.Trenirati ili ne ? Sta jesti koliko puta ?
Ne!
Jedino pred sehur stotinjak sklekova svako 2-3 dan, i trbušnih ako se može.
Barem je tako kod mene.
Hoce li biti moguce odrzati tjelesnu masu ili je zagarantovan gubitak kilograma ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 05 jun 2016, 17:52

Idi između teravije i sehura.
"We need to suffer. And we need to fight."

Klare

Post Postao/la Klare » 05 jun 2016, 23:11

EdoMajka je napisao/la:Hoce li biti moguce odrzati tjelesnu masu ili je zagarantovan gubitak kilograma ?
Koliko ko i kako kome.

Ako si unosio puno suplementacije, primjer kreatin, whey tu ne ubrajamo, moguće da se izgubi i preko 5kg. Ako si bio na kvalitetnoj ishrani, onda sigurno za taj mjesec nećeš puno opasti. Vjerovatno se poveća masno tkivo a izgubi nešto mišića, ili se samo izgubi mišića, ali sveukupno vjerovatno da izgubiš 2kg. Neko će i dobiti masnog tkiva pa će imati više kg, sve zavisi od metabolizma pojedinca. Poželjno je za sehur i iftar ubaciti proteina u ishranu da bi se stvar što više spasila.
Također da bi se spasili od masnog tkiva i gubitka mišića, da bi to ublažili ubacimo ove sklekove i trbušne.

Nešto se previše teretiti u doba posta, pa makar to bilo i poslije iftara nema smisla, jer mišić će tražiti dnevnu opskrbu, a toga neće biti. Stoga da ne bi patili svoj organizam najbolje je pauzu napraviti. Pogotovo ako si puno u komadu trenirao, 5 mjesecei i više ova pauza može samo pozitivno uticati.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 06 jun 2016, 01:20

Za Ramazan je najbolje lagane treninge odraditi.
15Ak serija(i to iskljucivo trening sa jednom velikom misicnom partijom i jednom malom) sa laksim tezinama i na shishu u carsiju :mrgreen:
Sustezati se od teske hrane pogotovo za vrijeme iftara, pojesti/popiti supu sacekat 10min da informacije o unesenoj hrani stignu do mozga pa onda navaliti ,naucno dokazana i isprobana fora.

Uostalom opustite se , za mjesec dana i sve da izgubite 20kg(a necete ni grama ako budete trenirali) tesko stecenih misica vratit cete ih za 4 sedmice u najgorem slucaju.
Ja se vise brinem da ne dobijem koji kilogram ionako zapustene linije posto za sehur imam obicaj 2-3 donera na carsiji pojesti.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 jun 2016, 18:05

Braco, kako Whey uzimate? Ja samo poslije treninga.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 jun 2016, 18:09

VelaHavle je napisao/la:Braco, kako Whey uzimate? Ja samo poslije treninga.

posle se i uzima ;)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 jun 2016, 18:15

lumani je napisao/la:

posle se i uzima ;)
Samo sam za to i znao a rekoh da pitam mozda se neko pije i prije :lol:

Kakvi su rezultati nakon 2-3 mjeseca uzimanja Wheya? tek sam nekih 6 sedmica u teretani i mozda prije 1 sedmice samo poceo koristit.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 jun 2016, 20:17

sve zavisi kako treniras,i kako se hranis ;) 2,3 mjeseca je rano da pricas o rezultatima :)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 jun 2016, 16:33

VelaHavle je napisao/la:
lumani je napisao/la:

posle se i uzima ;)
Samo sam za to i znao a rekoh da pitam mozda se neko pije i prije :lol:

Kakvi su rezultati nakon 2-3 mjeseca uzimanja Wheya? tek sam nekih 6 sedmica u teretani i mozda prije 1 sedmice samo poceo koristit.
Zavisi kako se hranis.
Whey je samo nadopuna prehrani.
2 gr proteina po kilogramu tjelesne tezine i bice rezultata.
Whey mozes i ujutro sa zobenim.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jul 2016, 20:23

Da li je iko uzimao L Arginin ? Valja li cemu ili je bacanje para ?

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 jul 2016, 12:31

Eh ovako , planiram krenuti u teretanu sad nakon odmora. Visok sam 193-194 cm , međutim imam 80 kg. Problem male kilaže je ta što uglavnom ne jedem puno (ne prejedam se , jedem onoliko koliko je dosta da budem sit :D) . Eto cilj mi je da do jula 2017. nabijem 10 kila. Ima li neko prijedlog kakav? :D

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 12 jul 2016, 14:04

Captain4 je napisao/la:Eh ovako , planiram krenuti u teretanu sad nakon odmora. Visok sam 193-194 cm , međutim imam 80 kg. Problem male kilaže je ta što uglavnom ne jedem puno (ne prejedam se , jedem onoliko koliko je dosta da budem sit :D) . Eto cilj mi je da do jula 2017. nabijem 10 kila. Ima li neko prijedlog kakav? :D
Ako želiš uz pomoć hemije ti te kilograme možeš u kraćem periodu dobiti jako brzo. A ako želiš prirodnim putem, pojačat ishranu, napravit program treninga i prehrane :-D
Tako blizu, a tako daleko.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 jul 2016, 14:14

Civa je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Eh ovako , planiram krenuti u teretanu sad nakon odmora. Visok sam 193-194 cm , međutim imam 80 kg. Problem male kilaže je ta što uglavnom ne jedem puno (ne prejedam se , jedem onoliko koliko je dosta da budem sit :D) . Eto cilj mi je da do jula 2017. nabijem 10 kila. Ima li neko prijedlog kakav? :D
Ako želiš uz pomoć hemije ti te kilograme možeš u kraćem periodu dobiti jako brzo. A ako želiš prirodnim putem, pojačat ishranu, napravit program treninga i prehrane :-D
Ma neću hemijom se rokati. Samo prirodno. Kaže mi jaran da je on za 2 mjeseca dobio 7 kg , ne koristi nikakvu hemiju. :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 12 jul 2016, 16:04

Znaju neki sa ove teme da sam imao problema sa oporavkom, imunitetom itd.
Evo uzeo sam hydro whey od The Nutritiona, trebalo bi da je kvalitetan, ima čak 86%proteina, te Power Glutamin.
Nepoznata mi je ta marka Power bila, ali ovaj trener iz Tešnja što prodaje kaže da je jako kvalitetan, a stvarno ima i certifikate, između ostalog i HACCP.

Sa ovim mislim da ne bi trebao imati takvih problema.

Inače i ja sam bio protiv ovog, mislio sam da se može samo ishranom, ali definitivno ne može.
Ne mislim tu samo na napredak mišićni, nego jednostavno nemoguće je sa velikim težinama raditi bez suplementacije, ne može samo tijelo to ispratiti jer su to veliki šokovi, i tijelo se nalazi u grču, patnji itd, čak mislim da se tu radi o narušavanju zdravlja. Te je ovo mislim minimalno, ali dovoljno da se stane u kraj takvim problemima.

Najjači su likovi koji su koristili sve živo, maltene steroid, a meni pamet solili samo ishrana.
Bajo moj znam ja šta je ishrana i šta se sa ishranom može, testirao sam se ja, a oni nikad nisu, jer su prvo saznali šta je hemija, pa tek onda trening.
I takvi počnu pričati, palamuditi, đe si, šta ima?

I da, da li je neko koristio The Nutrition proizvode, ili recimo ovaj Power?

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 12 jul 2016, 17:39

Na koje težine misliš kada kažeš "velike"?

Klare

Post Postao/la Klare » 13 jul 2016, 01:24

Baader je napisao/la:Na koje težine misliš kada kažeš "velike"?
Preko 100kg

mada tu su i zahtjevni supersetovi sa manjim tezinama,, sve ono sto ce sto vise unistiti misic i potaknuti ga da raste.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 13 jul 2016, 09:12

Dizanje "velikih" težina primarno ovisi o prirodnim predispozicijama vježbača, a definitivno se ne slažem da je potreba suplementacija za 100njak kg na benču, mrtvom dizanju ili čučnju.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 14 jul 2016, 21:39

Captain4 je napisao/la:
Civa je napisao/la:
Ma neću hemijom se rokati. Samo prirodno. Kaže mi jaran da je on za 2 mjeseca dobio 7 kg , ne koristi nikakvu hemiju. :kafa:
Reci jaranu da za pola godine takvog razvoja moze i secer dobiti. Pod hitno nek izmjeri kolesterol.

Neigraj se sa kilazom. Snaga nije u kilama. Sto manje mesa i sto vise voca i pvrca.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 14 jul 2016, 22:07

Kakav je ovaj Brutaline?
ZZ

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.