Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeeWa
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la DeeWa » 07 jun 2016, 16:56

Rokoko87 je napisao/la:Kako pametno odrađen posao.
Dok je došao, rekao je da mu je cilj napraviti bazu od 30-40 igrača koji će uvijek moći uskočiti i evo ga, rezultati su vidljivi.
Bez obzira ko odmarao ko ne, ko igrao na ovom turniru, a ko ne, spisak za kvale se zna, ali će biti dosta teže jer se razvila konkurencija.
Golmani:
Begović, Šehić, Burić, Karačić, Pirić..

Stoperi: Spahić, Zukanović, Bičakčić, Šunjić, Cocalić, Dumić

Lijevi bekovi:
Kolašinac, Pavlović, Bekić

Desi bekovi:
Vranješ, Sušić, Mujdža?
S tim da su nam bekovske pozicije najtanje.

Zadnji vezni:
Bešić, Cimirot, Grahovac (nadam se bez Anelke)

Centralni vezni i ofanzivni vezni:
Pjanić, Medunjanin, Kožulj, Vrančić, Sušić, Krunić, Prcić, Jajalo, Miličević

Krila:
Lulić, Višća, Duljević, Hajrović, Stevanović

Napad:
Džeko, Ibišević, Đurić, Hodžić, Bajić.

Ako sam nekog zaboravio, to je u žurbi, ali pogledajte samo koliko više izbora neko za vrijeme Sušića.
Aferim Meša.
Fin je to izbor ali je pitanje sta bi mogli ti igraci protiv velikih reprezentacija?
Sehic je dokazao svoje kikserske sposobnosti protiv danske a i danas je imao nekoliko nepotrebnih izlijetanja. Ovi ostali poslije njega sto dodju nisu ni imali prilike pa ih se nema sta ni porediti.

Sto se tice na bekovskim pozicijama tanko da ne moze tanje biti ne znam koga bi spomenuo tu od ovih novih da mi se vala izdvojio.
Onda u vezi grahovac, kozulj, jel mislis da bi ti mogli napraviti neki fin potez protiv belgije recimo? Pa i krunic? Za jajala i milicevica ne mogu govoriti jer jos nisu zaigrali.
Steva tu i tamo toplo-hladno. Bajic jos nije pokazao sta moze u repki a hodzic pokazao da je slab trenutno sa realizacijom protiv i malo jacih timova i da mora jos da se najede pure da bi se moglo ocekivati da zabije u nekoj vaznoj utakmici.
Odbranu sam preskocio, necu je mnogo komentarisati, vidjeli smo protiv kipra kakvi smo bili bez spahe,nesto sumnjam da bi bili i sada puno bolji ovi isti igraci koji su i tada bili ali dobro.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 jun 2016, 16:59

DeeWa je napisao/la:
Dok je došao, rekao je da mu je cilj napraviti bazu od 30-40 igrača koji će uvijek moći uskočiti i evo ga, rezultati su vidljivi.
Bez obzira ko odmarao ko ne, ko igrao na ovom turniru, a ko ne, spisak za kvale se zna, ali će biti dosta teže jer se razvila konkurencija.
Golmani:

Lijevi bekovi:

Desi bekovi:
Vranješ, Sušić, Mujdža?

Zadnji vezni:

Krila:

Napad:

Ako sam nekog zaboravio, to je u žurbi, ali pogledajte samo koliko više izbora neko za vrijeme Sušića.
Aferim Meša.
Fin je to izbor ali je pitanje sta bi mogli ti igraci protiv velikih reprezentacija?
Sehic je dokazao svoje kikserske sposobnosti protiv danske a i danas je imao nekoliko nepotrebnih izlijetanja. Ovi ostali poslije njega sto dodju nisu ni imali prilike pa ih se nema sta ni porediti.

Sto se tice na bekovskim pozicijama tanko da ne moze tanje biti ne znam koga bi spomenuo tu od ovih novih da mi se vala izdvojio.
Onda u vezi grahovac, kozulj, jel mislis da bi ti mogli napraviti neki fin potez protiv belgije recimo? Pa i krunic? Za jajala i milicevica ne mogu govoriti jer jos nisu zaigrali.
Steva tu i tamo toplo-hladno. Bajic jos nije pokazao sta moze u repki a hodzic pokazao da je slab trenutno sa realizacijom protiv i malo jacih timova i da mora jos da se najede pure da bi se moglo ocekivati da zabije u nekoj vaznoj utakmici.
Odbranu sam preskocio, necu je mnogo komentarisati, vidjeli smo protiv kipra kakvi smo bili bez spahe,nesto sumnjam da bi bili i sada puno bolji ovi isti igraci koji su i tada bili ali dobro.
Pa očekivali su pojedini da neće moći pokazati ni protiv Japana i Danske pa se desilo suprotno.
Nisam mislio da se odmah promijeni sve, okosnica se zna, ali je bitno da imaš igrače u rotaciji što prije nije bio slučaj, kakvi god oni bili.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jun 2016, 17:05

DeeWa je napisao/la:
Golmani:

Lijevi bekovi:

Desi bekovi:
Vranješ, Sušić, Mujdža?

Zadnji vezni:

Krila:

Napad:

Aferim Meša.

Begovic i Buric su po svakoj logici ispred Sehica, osim ako Mesha ne misli drugacije (sumnjam). Sto se tice svega ostalog, i dalje ce prva ekipa izgledati potpuno ista. Mozda je jedino Djuric malo zakomplikovao Meshi izbor kada su napadaci u pitanju. Ne vjerujem da Dzeko i Djuric mogu igrati zajedno, znaci Milanu je i dalje klupa sudbina. Mislim da ce se Cimirot uskoro nametnuti u prvoj postavi. Ali i Medunjanin pokazuje da nije njegovo vrijeme proslo. Od ovih ostalih koji su se pokazali na ovom okupljanju niko nece direktno u prvu ekipu. Ali tu su, rotacija, klupa i cekati svoju sansu.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 07 jun 2016, 17:15

Begovic bi danas primio 4 gola da je bio umjesto Sehica. Sehic nije linijski golman, cak mi se cini sigurnijim od Begovica.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2016, 17:30

nevolim ove prelivode, napr. Sehic dobije gol, odmah je truba zesca, odbrani jednom dobro, odmah je bolji od begovica.

nas najbolji golman je Begovic, pa Buric, pa Sehic (makar po meni). Begovic je klasa, ova dvojica su dosta solidni!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2016, 17:42

Dobro je ovo Meša uradio. Ipak se na kraju pokazalo da nije greška ovaj kup. Dobili smo bazu od nekih 25-30 igrača, sad će ovi najboji morati davati sve od sebe da bi bili sigurni. Više niko nije nedodirljiv, svako može biti zamjenjen.

Nije bitno šta mogu protiv najboljih ekipa, neće to vjerovatno ni igrati (ovi što su danas igrali) već najbolji, nama je cilj da ove malo slabije ili nama slične ekipe pobjeđujemo, da imamo igrače koji mogu odgovoriti zadatku. Samo se nadam da ćemo i u kvalama ovako igrati i da Irsku nećemo ponavljati. Kad ima borbe, zalaganja i rezultat je tu.

Ja bih nešto ovako volio vidjeti u kvalifikacijama:

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2016, 17:53

Čuj calcia i logike. Po toj logici je Fejza hoklica bio ispred Libeta i Sehe a Dujkovic Buffon za iste.
Seha je nas No.2. Svidjelo se to nekom ili ne.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 jun 2016, 17:57

Fidelis je napisao/la: .....
Kako ide ljudino?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jun 2016, 18:12

Ne svidja se meni vase generalno razmisljanje, vi forumasi ste slika i prilika nase drzave.
Mene i ne cudi zasto su nam za vratom iste face 25 godina.
Vase razmisljanje :
Dobri su svi svaka njima cast, odlicne zamjene, ali ipak ne diraj nam ove sto smo navikli na njih oni su nama najbolji i oni se ne mjenjaju nikako.
Ne vidim razlog kako Begovicu moze biti rezervisano mjesto prvog golmana ako se trenutna situacija na klupskom nivou ne promjeni, ili ako je on ne promjeni. Kakav to valjan argument vi meni mozete dati koji se odnosi na kvalitet, a to je jedini ispravan i mjerodavan argument, ako covjeka uopste ne vidimo na terenu, na djelu. Dobro mozda ima fanatika koji prate stream treninga ako takvih prenosa uopste i ima, ili idu na treninge otvorenog tipa....
Navodim primjer, a vise je takvih.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jun 2016, 18:32

@bhsport
Tipican primjer posmatranja stvari kroz klupske naocale. To je zasto ljudi tvoje postove trebaju uzimati sa velikom dozom rezerve.
Znas kritikovati selektore i nas obicne forumase ali pogledaj ponekad malo na sebe. Da si ti kojim slucajem selektor, mogu misliti koji bi to cirkus bio, Bekric i Stilic igraju a Medunjanin i Pjanic gledaju sa strane. :lol:

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 07 jun 2016, 18:49

Od prvog dana sa vjerovao u njega. Gospodin i veliki radnik
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 07 jun 2016, 18:53

Meni je sve ovo pokazalo nekoliko stvari. Prije svega da nemamo desnog beka. Vranješ će to sigurno pokrivati, ali volio bih da tu imamo nekoga kao što su Kolašinac ili Zukanović na drugoj strani. I dalje ostaje enigma šta sa sredinom. Da li ostaviti samo Bešića i Pjanića ili ih "pojačati" s još nekim igračem. Druga solucija je dodati Džeki u napad Hodžića koji je pokazao da je idealno rješenje za to (vuče igrača, ostavlja Džeku/Đurića 1 na 1 sa svojim čuvarima gdje su ovi u većini slučajeva superiorni). Ja bih volio da igramo s dva napadača, ali s brzim drugim napadačem pored Džeke, a ne stavljati Džeku i Đurića naprimjer. A kada Džeko igra sam u napadu, previše je usamljen, nemamo mi tako ofanzivna krila da možemo to igrati.

Osim toga, pokazali smo da smo jaki na stoperskim pozicijama, napokon smo shvatili da imamo krila i da ne moramo tu krpiti (Duljević i Stevanović mogu odgovoriti zadatku). Dakle, ima ko zamijeniti Lulića i Višću. Đurić, vidjeli smo, savršeno odgovara našem stilu igre i može dostojno zamijeniti Džeku ako ovaj nije u formi, ako je povrijeđen, igra lošu utakmicu itd. Molim Boga da nađe klub koji će gajiti takav stil igre, u tom slučaju će on sigurno ići na 20+ golova u sezoni.

Dobili smo "nazad" Medunjanina kao igrača koji s klupe može unijeti neku novu dimenziju u kreiranju napada. I, ono što je najbitnije, a što je Meša na početku najavio, proširili smo bazu igrača. Imamo 30-ak koji su na širem spisku i koji su konkurencija.

I za kraj, nadam se da će Meša imati hrabrosti ovim mladim momcima pružiti priliku u kvalifikacijama, zaslužili su i da će smjeti smjestiti na klupu neke od "nezamjenjivih", čisto da se malo zamisle.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2016, 19:34

calcio je napisao/la:@bhsport
Tipican primjer posmatranja stvari kroz klupske naocale. To je zasto ljudi tvoje postove trebaju uzimati sa velikom dozom rezerve.
Znas kritikovati selektore i nas obicne forumase ali pogledaj ponekad malo na sebe. Da si ti kojim slucajem selektor, mogu misliti koji bi to cirkus bio, Bekric i Stilic igraju a Medunjanin i Pjanic gledaju sa strane. :lol:
Spinujes kvalitetno.
Po čemu je Burić ispred Sehe?
Po klupskim naočalama jer mrzite sve Zeljino.
Uvijek sam govorio da su to top 3 naša golmana ali ti si forsirao Fejzu, Avduku i Ratka boksera.
Seha je branio kod Papeta protiv Slovaka i bio dobar. Sada u Japanu dobar, Libe još nije dobio šansu da se pokaže jer su preci privatni razlozi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 07 jun 2016, 19:39

Odmah trpanje Cocalica u prvih 11 i dizanje u nebesa,a juce mu yebali mater :mrgreen: Jedna utakmica ne moze biti mjerilo,doduse danas je bio jedan od boljih ali sve ostale je bio los.OK klupa ali odmah stavljat ga u prvih 11 :nene:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 07 jun 2016, 19:58

Bihac96 je napisao/la:Odmah trpanje Cocalica u prvih 11 i dizanje u nebesa,a juce mu yebali mater :mrgreen: Jedna utakmica ne moze biti mjerilo,doduse danas je bio jedan od boljih ali sve ostale je bio los.OK klupa ali odmah stavljat ga u prvih 11 :nene:
Protiv Velsa je bio odlican.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jun 2016, 20:10

Pivopija je napisao/la:
Bihac96 je napisao/la:Odmah trpanje Cocalica u prvih 11 i dizanje u nebesa,a juce mu yebali mater :mrgreen: Jedna utakmica ne moze biti mjerilo,doduse danas je bio jedan od boljih ali sve ostale je bio los.OK klupa ali odmah stavljat ga u prvih 11 :nene:
I protiv Irske je bio dobar sa obzirom na poziciju koju je igrao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 07 jun 2016, 21:59

Raonffa je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
I protiv Irske je bio dobar sa obzirom na poziciju koju je igrao.
Cocalic nije bio los ni jednu utakmicu koju je igrao, tj. ne sjecam se da nas je nekim potezom ostetio niti je napravio neku kardinalnu gresku, ne znam sta lupetas, po meni pouzdaniji stoper i od Sunjica i od Bicakcica
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Rios

Post Postao/la Rios » 07 jun 2016, 22:11

Ispostavi se na kraju da je ovaj sastav i Kirin kup opcenito pravi pogodak.
Pored prvog trofeja i lijepo osjecaja kojeg su nam donijeli momci,dobili smo neke odgovore,a opet za neke ostali i dalje uskraceni.
Odogovor koji smo dobili je da,ipak,imamo neku siroku bazu igraca pred predostojeci kvalifikacijski ciklus.Igraci koje je Mesa promovisao u ekipu a koji su bili osporavani u nekoliko navrata danas su pokazali zasto im Mesa vjeruje i zasto ih zove - Djuric,Cocalic,Sehic.Ovim turnirom su vjerovatno zacementirali svoje pozive u buducnosti,Djuric ako popravi neke nedostatke moze ozbiljno zakucati na vrata prvih 11..Igraci koji su se nakon ovog kupa nametnuli a nisu dosad bili dio repke,ili bar je tako cesto,su Duljevic i Hodzic,za prvog se nadam da ce promjeniti ligu i dodatno napredovati,a za Aru rade godine i ocekujem da bude jos bolji i postane nosilan ove repke u buducnosti.Dobili smo,uslovno receno,nazad opet i Harisa kao i Stevanovica kojima kvalitet nikad nije bio upitan,samo forma.
Ono sto,bar ja nisam vidio,jesu Vrancic,Krunic i Grahovac.Prvi je igrao,upisao asistenciju ali iskreno nisma ja nesto odusevljen.Ova druga dvojica danas nisu ni igrala,Grahovac ono sto je igrao je bilo malo,tako da ce i dalje ostati upitnik da li ovi momci jesu ili nisu pojacanja za repku.Ponajvece razocarenje je Izet,momak jednostavno dok ne pronadje klub u kojem ce igrati redovno tesko da moze biti od vece koristi.Takodjer,Mateo Susic mi vise nije tako kvalitetno rjesenje kako je izgledao nakon debija,vidjet cemo da l je danas bio samo los dan ili nesto drugo..
Tu su svakako i ostali igraci,posebno iz PL ,koje treba pratiti i pruzati im ovakve prilike da se pokazu.To je veliki plus Mesi,sto im vjeruje da mogu :thumbup: Dokaz je Bekic koji je danas odigrao jako dobro takodjer :thumbup:
Sve u svemu,jos jednom cestitke Mesi,cestitke igracima,kako na kupu tako i na sirini u rosteru koju smo dobili. :clap:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 jun 2016, 22:17

Izet mora pocet igrat u klubu,to je primarno kad je forma u pitanju..ne mozes samo trenirat,ne ide to tako..
Vrancic ni mene nije udusevio,ne znam sta ce s njim..
Medunjanina ne mozes ne volit,ne znam ljudi.moji lopta u njegovim nogama lijepo izgleda :)
Igra u klubu i vjerovatno je tu ponovo..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, Google Adsense [Bot], Hrammm1921, kakarut, Micron, StevieG8, torbica i 64 gosta.