SP - Grupa A

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 22 jun 2010, 20:24.

Juzna Afrika
30
10%
Meksiko
73
23%
Urugvaj
114
36%
Francuska
96
31%

Ukupno glasova: 313

Dino_TM
Kontakt:

Re: SP - Grupa A

Post Postao/la Dino_TM » 22 jun 2010, 18:33

Ja sam glasao za Urugvaj i JAR ( zato što domaćin nikad dosad nije ispao u grupnoj fazi ). 1/2 pogođena. :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 jun 2010, 18:44

prognoziro sam mexico i urugvaj...oba prosla jbg.. :mrgreen:

Samo moram reci..izdanje francuske,ne samo na terenu nego i van njega...ja mislim da je nazapamceno da je jedna od velikih svjetskih reprezentacija dozivjela ovakvu bruku i sramotu....obrukali su drzavu u punom smislu te rijeci,katastrofa...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 22 jun 2010, 18:51

prva "velika" nacija ispala u grupi... ko ce jos?! :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 jun 2010, 18:58

Zavrsena je grupa A na ovome prvenstvu,sasvim zasluzeno iz nje dalje idu Meksiko i Urugvaj,mada ne bi bilo nezasluzeno i da je JAR otisla dalje.Francuzi katastrofa.
Uruguay:
Zasluzeno kao prvi ide iz ove grupe,najvise su pokazali i verujem da mogu bar do 1/4 finala a dalje cemo videti.Odlican fudbal su igrali.Po meni najbolji njihovi igraci su bili Godin(koji nije igrao danas)te Forlan.No naravno i ostali su veoma zasluzni za prolaz dalje.
Mexico
Lepotom igre nisu mi se previse dojmili.Igrali su na rezultat sto je najbitnije i prosli su dalje.Odlicna partija protiv Francuza,tvrda tekma protiv domacina te poraz od Uruguaya ali kada se sve sabere ova polako matora ekipa je bila tu negde sa JAR ali su na kraju oni prosli.No verujem da je ovo njihov krajni domet jer verovatno idu na Gauchose.
JAR:
U veoma dobrom se svetlu predstavili,odlicna repka bez puno zvezda,tacnije samo je Piernaar zvezda,ali sa dosta timskoga duhga,srcanosti i borbe.Malo im je nedostajalo za proalz dalje sto nebi bilo nezasluzeno ali nisu uspeli.Tako da su prva repka domacin koja nije uspela proci prvu rundu.
Francuska:
Bez sumnje najvece razocarenje turnira kako smo i predpostaveli pred pocetak.Potpuni krah,igra bez igre,nesloga,nemir u svlacionici sve je to doprinelo za ovo sto se deselo.Zasluzeno ispadaju nisu nista pokazali.
Sada je na Loranu da proba da spase sto se spaseti moze i da proba vratiti poljuljano samopouzdanje igraca.Dosta igraca odavde verovatno zavrsavaju pricu o repki,doci ce neki mladji narastaj u nadi da probaju sta uradeti 2012 ili 2014.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2010, 19:01

urugvar u ovoj grupi pokazao snagu, veliki kvalitet, kompaktna ekipa sa sjajnim forlanom koji je pokazao kako se igra za svoju reprezentaciju.....mexiko solidan iako su mi prije bili jaci i jos zanimljiviji kada je branio campos a igrao hernandez (fudbaler duge plave kose)et u ovom trenutku mu se samo prezimena sjecam.....juzna afrika kao domacin mogla i vise , katastrofalni su bili protiv urugvaja,protiv mexika i francuske sasvim solidni, jednostavno nemaju mnogo kvalitetnih igraca...francuska veliko razocarenje, da nije bilo raspada sistema mogli su daleko
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 22 jun 2010, 19:10

effe_sa je napisao/la:urugvar u ovoj grupi pokazao snagu, veliki kvalitet, kompaktna ekipa sa sjajnim forlanom koji je pokazao kako se igra za svoju reprezentaciju.....mexiko solidan iako su mi prije bili jaci i jos zanimljiviji kada je branio campos a igrao hernandez (fudbaler duge plave kose)et u ovom trenutku mu se samo prezimena sjecam.....juzna afrika kao domacin mogla i vise , katastrofalni su bili protiv urugvaja,protiv mexika i francuske sasvim solidni, jednostavno nemaju mnogo kvalitetnih igraca...francuska veliko razocarenje, da nije bilo raspada sistema mogli su daleko
Mislim da se radi o Luisu Hernandezu, lik je bio igračina.

Uruguay i Mexico sam od samog početka prognozirao kao ekipe koje će proći. Mexico je tjeranjem Ericssona napravio odličan potez, Aguirre im je donio SP, a sada i osminu finala. Ekipa u kojoj igra mnogo mladića(Vela, Dos Santos, Chicarito), ali i sa iskusnim gospodinom Marquezom je napravila svoje. Ostaje nam da vidimo mogu li "zapapriti" Maradoninim snagama, ali sve u svemu sjajan rezultat za njih.

Uruguay je odlično odradio posljednje dvije utakmice(posebno onu protiv JAR-a). Ekipa koja ima nevjerovatan napadački potencijal u vidu Forlana, Suareza i CAvanija je pokazala da mogu i u odbrani biti jaki. Nisu primili niti jedan pogodak u prve 3 utakmice, i to bez Caseresa, momka u koga su se uzdali.

JAR - vidi se da nemaju kvalitet za nešto više, čisto sumnjam da bi se našli na SP-u da nisu domaćini. Loša ekipa, ali puna radnika, timskog duha, svega osim kvaliteta. Tsabalalu ćemo upamtiti kao igrača koji je zabio prvi gol na ovom SP-u.

Francusku ne bismo trebali ni komentarisati. Onakve zvijezde, a nisu u stanju napraviti jednu akciju u 90. minuta. Sramoga, sramota, sramota. Više su punili novinske stupce "igrom" van terena, negoli su to radili potezima na travnatoj površini. Naravno, tomu je kumovao i selektor, ali i loša hemija koja vlada među silnim zvijezdama. Blanc će imati puno posla da od ovih neradnika napravi pravi tim.

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 22 jun 2010, 19:41

Sjajni Urugvaj! Samo me iritira postavka njihovog trenera, Forlan prakticki u toj formaciji nije spic nego ofenzivni vezni, necu ja reci da ta taktika nije dobra - dapace, ali da je igro spica do sad bi zabio minimalno 4,5 golova.
Rey de la furia española...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 22 jun 2010, 19:44

Chologol je napisao/la:Sjajni Urugvaj! Samo me iritira postavka njihovog trenera, Forlan prakticki u toj formaciji nije spic nego ofenzivni vezni, necu ja reci da ta taktika nije dobra - dapace, ali da je igro spica do sad bi zabio minimalno 4,5 golova.
Cuj kako ladno 4-5 golova ... dobar si :mrgreen: :mrgreen:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 22 jun 2010, 19:47

Genghis je napisao/la:
Chologol je napisao/la:Sjajni Urugvaj! Samo me iritira postavka njihovog trenera, Forlan prakticki u toj formaciji nije spic nego ofenzivni vezni, necu ja reci da ta taktika nije dobra - dapace, ali da je igro spica do sad bi zabio minimalno 4,5 golova.
Cuj kako ladno 4-5 golova ... dobar si :mrgreen: :mrgreen:
Zabio je samo 2 JAR-u, da je igrao u spicu protiv Francuske racunaj dva i protiv Meksika, aj smanjicemo jedan, eto ti petaka :mrgreen:

Nema veze, zato ce sad tata napada uvalit 3 Nigeriji/Grckoj/Koreji :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2010, 19:50

steve-o je napisao/la:ja neznam sta je llorisu na SPu :roll: prije SPa mozda i najbolji golman u europi, na SPu obicni kloc
Lloris je najbolji gomlan na Svijetu, drugo je to sto su momka unistili u moral i misli uopste nisu bile usredotocene na utakmicu. Isto tako ne treniranje da ne pricam jos sta se desilo. Francuska jad, obicni jadovi.
Sad gledam ove komentare sto su me citirali kad sam rekao da Francsuka lagano ide kuci, vidim jedan napisao Francuzi ce tek sad pokazat svoje zube. :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 jun 2010, 19:51

BIHfan je napisao/la:Lloris je najbolji gomlan na Svijetu
Mislim budimo realni... :lol:
FK Pjetlovi

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2010, 21:17

reds je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Lloris je najbolji gomlan na Svijetu
Mislim budimo realni... :lol:
Ja sam realan. Kolko si gledao meceva Llorisa?
Danasnje lose izdanje je razuljivo sta se desava u taboru Francuza. :roll:

Lloris dominira !
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 jun 2010, 21:27

Gledao sam dosta mečeva sve ovosezonske iz lige prvaka i Francuske na SP kao i neke mečeve iz domaćeg prvenstva,i nije dorastao Casillasu,Cezaru i ostalima ali je na dobrom putu da postane najbolji.
FK Pjetlovi

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 22 jun 2010, 21:27

reds je napisao/la:Gledao sam dosta mečeva sve ovosezonske iz lige prvaka i Francuske na SP kao i neke mečeve iz domaćeg prvenstva,i nije dorastao Casillasu,Cezaru i ostalima ali je na dobrom putu da postane najbolji.
Ali ni De Gei, cak bi reko i Valdesu.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 22 jun 2010, 21:31

Chologol je napisao/la: Ali ni De Gei, cak bi reko i Valdesu.
And the Oscar goes to...@Chologol!!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2010, 21:34

Uh sve vrhunski golmani nema sta. :lol:
Al interesantno kako se samo javljaju ljubitelji Premiere i spominju De Gei nekog i kloca Valdesa da su bolji od Llorisa. Oni mogu ospod drveta samo sjest i divit se najboljem golmanu na Svijetu.
Casillas jeste klasa, ali Lloris je bolji kad sve pogledamo ukupno.

Lloris dominira !
FK DELFIN NEUM

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jun 2010, 21:44

Francuzi nazad lete ekonomskom klasom
Prije utakmice s JAR-om francuski reprezentativci spakirali su sve stvari za povratak kući
Kompletna francuska reprezentacija spakirala je stvari još prije utakmice s JAR-om i bila potpuno spremna na put kući. Ako ništa drugo, onda to govori koliko su vjerovali u svoje mogućnosti prolaska u drugi krug Svjetskog prvenstva. Već su unaprijed isplanirali da će sa stadiona otići ravno na aerodrom, bez povratka u hotel, odmora i večere.

Samo Francuski nogometni savez nije im ovog puta sredio put novim Airbusom 380 i poslovnom klasom, kao kad su dolazili u Južnoafričku Republiku, već će nazad u ekonomskoj klasi starijeg modela Boinga 737.

Kako su igrali, još su dobro i prošli s povratkom. Francuski navijači po portalima i forumima traže da se vraćaju pješice...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jun 2010, 21:53

Drago mi je da se Fracnuska ovako posteno obrukala, nema im ovdje Misela da ih gura iz utakmice u utakmicu.

Jos kad ih mi demontiramo u septembru. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 22 jun 2010, 22:26

BIHfan je napisao/la:Uh sve vrhunski golmani nema sta. :lol:
Al interesantno kako se samo javljaju ljubitelji Premiere i spominju De Gei nekog i kloca Valdesa da su bolji od Llorisa. Oni mogu ospod drveta samo sjest i divit se najboljem golmanu na Svijetu.
Casillas jeste klasa, ali Lloris je bolji kad sve pogledamo ukupno.

Lloris dominira !
Pa cekaj jesil ti gledo ijednu utakmicu Barce i Atletica pa i Reala ove sezone? Ocigledno si samo gledao Lyon, i Casillasa zadnji put prije 2,3 godine?

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 22 jun 2010, 22:28

Chologol je napisao/la: Ali ni De Gei, cak bi reko i Valdesu.
:lol: :lol: :roll:

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.