FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jun 2016, 21:17

Mali Smajlagic :thumbup: Eto nasljednika Cataka, mislim da Smajlagic moze odigrati cak 2 sezone u juniorima. I Hadzija sad prelazi u juniore. Klaric, Mehuljic, Veladzic isto. Sadiku jos moze za kadete nastupati...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2016, 21:29

Memara je napisao/la:FC Copenhagen 2-1 FK Sarajevo
[youtube][/youtube]

Sutra protiv Maccabija za 5.mjesto u 9:45h.

Real M. 1-0 Maccabi
Dinamo 1-2 Maccabi
Maribor 1-1 Maccabi
Na osnovu ovog klipa možemo reći da smo bili ravnopravan protivnik, s obzirom koliko su oni napredniji od nas. Loša koncentracija naših u određenim trenucima nas je koštala poraza. Izuzetno jak turnir.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jun 2016, 21:32

Jel' neko zna pravilo oko toga koliko igrac mora imati godina da zaigra za kadete/juniore?
Jel' se gleda da prije pocetka sezone ima max 16 punih godina (za kadete), te max 18 punih godina (za juniore)?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 jun 2016, 21:35

TobeYarabi je napisao/la:treba nasu djecu podrzavati ali ovo je slabo, treba to da je mnogo mnogo bolje..
Zasto slabo, mozda mislis na trenere ili danasnje rezultate?

Akademija radi samo dvije godine, za te dvije godine juniori su uzeli dva kupa, kadeti dvije titule, pioniri jednu. Lagano ali sigurno dominiramo u svim kategorijama a tek smo poceli. Skoro pa svaki mjesec ucestvujemo na turnirima po cijeloj Evropi, pojedinci nam sve bolji i bolji i vidi se njihov stalni napredak. Mogu ti reci samo da nam je budzet akademije blizu 500k za jednu sezonu... Slazem se, treba ovo mnogo bolje ali nama jos ni kamp nije zavrsen, polahko sve u svoje vrijeme :)
hilmo je napisao/la: Na osnovu ovog klipa možemo reći da smo bili ravnopravan protivnik, s obzirom koliko su oni napredniji od nas. Loša koncentracija naših u određenim trenucima nas je koštala poraza. Izuzetno jak turnir.
Istog sam misljenja Hilmo, kontao sam da su nas Danci bas "ubili" jer znam da imaju jednu od najjacih skola u Skandinaviji. Nama treba biti cast sto smo uopste pozvani na ovaj turnir, nadam se i sljedece ;)
Zadnja izmjena: Memara, dana/u 04 jun 2016, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 04 jun 2016, 21:39

Memara je napisao/la:
Prvi sastav je na turniru u Zagrebu, a decki su vec osvojili ligi..
Aha, i pretpostavio sam, losi su bili skroz...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 jun 2016, 21:44

KapitenK je napisao/la:
Memara je napisao/la:
Prvi sastav je na turniru u Zagrebu, a decki su vec osvojili ligi..
Aha, i pretpostavio sam, losi su bili skroz...
Slazem se.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 04 jun 2016, 21:44

Memara je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:treba nasu djecu podrzavati ali ovo je slabo, treba to da je mnogo mnogo bolje..
Zasto slabo, mozda mislis na trenere ili danasnje rezultate?

Akademija radi samo dvije godine, za te dvije godine juniori su uzeli dva kupa, kadeti dvije titule, pioniri jednu. Lagano ali sigurno dominiramo u svim kategorijama a tek smo poceli. Skoro pa svaki mjesec ucestvujemo na turnirima po cijeloj Evropi, pojedinci nam sve bolji i bolji i vidi se njihov stalni napredak. Mogu ti reci samo da nam je budzet akademije blizu 500k za jednu sezonu... Slazem se, treba ovo mnogo bolje ali nama jos ni kamp nije zavrsen, polahko sve u svoje vrijeme :)
hilmo je napisao/la: Na osnovu ovog klipa možemo reći da smo bili ravnopravan protivnik, s obzirom koliko su oni napredniji od nas. Loša koncentracija naših u određenim trenucima nas je koštala poraza. Izuzetno jak turnir.
Istog sam misljenja Hilmo, kontao sam da su nas Danci bas "ubili" jer znam da imaju jednu od najjacih skola u Skandinaviji. Nama treba biti cast sto smo uopste pozvani na ovaj turnir, nadam se i sljedece ;)
mislim i na trenere i rezultate juce i danas..velika je greska to sto smo zadovoljni sa porazima bez obzira ko je protivnik, takodje je slabo sve osim pobjeda i prvih mjesta, i sve dok nam jedini cilj i zadovoljavajuci rezultati ne budu pobjede i osvajanje trofeja mi nikad necemo biti ozbiljan klub..samo pobjeda moze biti zadovoljavajuci rezultat, sve osim toga je neuspjeh jbg

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2016, 21:47

@tobeyarabi
Gledaš površno, ali dobro tvoje mišljenje.

Ja sam veoma zadovoljan, ne prezadovoljan, radom Akademije.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 jun 2016, 21:49

Zadovoljan jesam ali naravno uvijek moze daleko bolje .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 04 jun 2016, 21:55

mozda je povrsno ali ja mislim da bi npr neko ( tu ne mislim na igrace) trebao odgovarati za neuspjeh na turniru ili za neosvajanje titule, ali to kod nas nazalost nije slucaj cak ni u prvom timu i sve dok je tako mi cemo biti ispodprosjecan klub ili kolektiv. to je samo moje misljenje

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 jun 2016, 21:56

TobeYarabi je napisao/la: mislim i na trenere i rezultate juce i danas..velika je greska to sto smo zadovoljni sa porazima bez obzira ko je protivnik, takodje je slabo sve osim pobjeda i prvih mjesta, i sve dok nam jedini cilj i zadovoljavajuci rezultati ne budu pobjede i osvajanje trofeja mi nikad necemo biti ozbiljan klub..samo pobjeda moze biti zadovoljavajuci rezultat, sve osim toga je neuspjeh jbg
Za trenere se slazem, pogotov u juniorima i pionirima nam trebaju novi treneri, za kadete sam trenutno zadovljan. Imas na prethodnoj stranici o danasnjem protivniku Abuja, to je jedna ozbiljna fudbalska akademija, njima je Rijeka redovna musterija :kafa: Znam ja na sta ti mislis i zelis, ali daleko smo mi jos od toga, druge akademije imaju sve uslove i rade godinama, mi smo tek na pocetku. Ja sam zadovoljan, ali bice to jos bolje ABD :thumbup:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2016, 22:05

TobeYarabi je napisao/la:mozda je povrsno ali ja mislim da bi npr neko ( tu ne mislim na igrace) trebao odgovarati za neuspjeh na turniru ili za neosvajanje titule, ali to kod nas nazalost nije slucaj cak ni u prvom timu i sve dok je tako mi cemo biti ispodprosjecan klub ili kolektiv. to je samo moje misljenje
E jbg sad.
Kopenhagen je realno puno napredniji i organizovaniji klub od nas. Ovi iz Afrike su mi nepoznati ali su i oni ispred nas, tako da je ovo nekako i realan odmjer snaga.
Na turniru u Bijeljini smo bili u grupi ispred Partizana, i na penale ispali od Rijeke. Po meni je to dobar rezultat.

Desi ti se da tokom cijele sezone budeš prvi i da zbog reprezentativne obaveze dva kola igraš bez najboljih igrača i prvi pratilac te prestigne i ostaneš "kratkih rukava", i zbog tog smijeniti nekog. :roll: :roll:

Ja se slažem da nama u Akademiji treba neko "svijetsko ime" koji će se pitati o svemu. Dok ga ne nađemo smatram da ovi što trenutno vode i rade u Akademiji rade odličan posao.

@memara
Upravo to, evo širokobriježani imaju i svoje terene i smiještan, pa ne vidim da imaju neke rezultate na ovim turnirima i u ligi... onako, osrednje.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 04 jun 2016, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 04 jun 2016, 22:06

Svasta. :lol: :facepalm: :damn:

Svaka cast omladincimai, akademiji i ljudima koji rade u akademiji. To je jedina svijetla tacka u ovoj sezoni.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 jun 2016, 22:16

hilmo je napisao/la: Desi ti se da tokom cijele sezone budeš prvi i da zbog reprezentativne obaveze dva kola igraš bez najboljih igrača i prvi pratilac te prestigne i ostaneš "kratkih rukava", i zbog tog smijeniti nekog.

@memara
Upravo to, evo širokobriježani imaju i svoje terene i smiještan, pa ne vidim da imaju neke rezultate na ovim turnirima i u ligi... onako, osrednje.
To sam zaboravio napisati, ne samo reprezentativne vec i onaj odlazak na turnir u Madjarskoj nas je kostao juniorske titule. Zrinjski sa bodom vise uzeo titulu, mislim ono :hmmmm:

Sirokobrijezani imaju sve uslove godinama ali ne rade na isti nacin kao mi, oni su jedna obicna lokalna omladinska skola dok mi kupimo sve po cijelog BiH, i to je ta razlika. Svi ovi nasi mladi igraci koji su dosli iz drugih gradova i zive u akademiji, dosli su ovdje zbog fudbala i svoje buducnosti, nemaju oni vremena za neke zajebancije i samo to je jedna ogromna razlika za jednu obicnu omladinsku skolu koja zivi samo od svoje lokalne omladine. Trebamo sto prije kamp zavrsiti, tek onda bi svi vidjeli veliki napredak.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 04 jun 2016, 22:46

Neki ocito ne znaju koja je svrha omladinskog pogona.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 04 jun 2016, 23:05

Lakoste je napisao/la:Neki ocito ne znaju koja je svrha omladinskog pogona.
ma znam ja brate koja je svrha, ali mislim da se nismo razumjeli

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 jun 2016, 23:08

Mi tek za 4-5 godina možemo vidjeti jel se dobro radilo u akademiji.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 05 jun 2016, 09:52

Pozz!! pratio sam ove nase omladince na turniru u Zagrebu, pogotovo ovu zadnju utakmicu gdje je do izrazaja dosla fizicka sprema igraca. Skoro svaki duel su momci izgubili na terenu, gotovo uvijek su korak kasnili na lopti tako da je protivnik apsolutno imao kontrolu utakmice. Nije sporan kvalitet omladinaca Sarajeva naprotiv vidi se da posjeduju znanje ali velika boljka nasih trenera je fizicka pripremljenost igraca.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 05 jun 2016, 10:12

Koliko igraju imal ko info

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 05 jun 2016, 12:21

Kraj turnira, izgubili smo 5-2 i zauzeli 6. mjesto ispred Dinama i Splita...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Galantni, HordasFks, Kyle88, mosarajvosa83, Pantelija i 60 gostiju.