Ne može se kritikovati uprava koja je osvojila dvije titule, njemački kup i igrala finale LP sa ekipom od 250 miliona, toliko nisu postigli ni klubovi koji su mnogo više para skrhali, a to što uprava nije uspjela zadržati nivo je stvar financija i priliva novca, a ne klauzula i koječega. To je slučaj sa svim klubovima u BL sem FCB i zato napretka nema i neće ga biti dok je sistem ovakav.FRANK RIBERY je napisao/la:Nisi me razumio, uprava sa mudima znaci da u buducnosti nece pristati na razne klauzule i zajebancija, a ne slanje igraca na tribine zarad ugleda kluba.NA celu Borussije treba da bude neka od legendi kluba, a ne fudbalski anonimusi za koje nisu culi ni u njihovom selu.muamerc je napisao/la:= propast. Pokazivanje mu.da u poslovnom svijetu znaci bespotrebno gubljenje novca radi nekih principa, a Borusija nema tolike novce da moze da toliko rizikuje.FRANK RIBERY je napisao/la:Naci upravu sa mudima
Nema potpisivanja ugovora sa klauzulama i tacka.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Naravno da je problem u novcu, vazda je i bio, bez obzira ko bio u upravi. Mi navijaci ocekujemo da se uprava ponasa bahato, raskalaseno, principjelno i srcano i onda kritikujemo kad se tako ne radi. A, ne radi se tako, jer u ovom poslu svaka greska se placa desetinama miliona, a koristeci se pristupom(ima) gore vece su sanse da ces napraviti gresku, cak, mislim da je nemoguce izbjeci. Borusija sebi ne smije dozvoliti da pravi takve greske - Bayern moze jednu, dvije i nekako ce kompenzirati dok Borusija to ne moze. Sve se stavi se na papir ono sto se moze racunati (u to ne spada zavrtanje usiju, tjeranje na tribine i sl.) i dobije se rezultat pomocu kojeg pravis plan koji ti uz minimalne rizike donise najveci profit. Prodaja Hummelsa i Gundogana, dovodjenje Dembelea je dio tog plana. Cilj Borusije je da bude stabilna i da moze za 10-20 godina kupovati igrace tipa Hummelsa i Lewe. Da bi se doslo do tog cilja, na ovaj nacin bez "tudjih" sredstava, potrebno je vrijeme i strpljanje.
-
- Kontakt:
S ovim se slažem.opel je napisao/la:Pored ovakve finansijske konstrukcije i pravila 50+1 napretka nema, pa ti skontaj rješenje. Da ne pričaju kako FCB ima pametnu upravu, a ostali nemaju. Imao je i Lyon pametnu upravu 7 godina zaredom, dok ih tajkunski PSG nije pomeo, isto tako i MC i Čelzi u PL, drugog recepta nema. Ili propisati maksimalne iznose transfera i plata kao u NBA ligi, ali od tog finansijskog fair playa na nivou Evrope očito nema ništa.KayserSose je napisao/la:Pa šta da radimo? Imaš li ti neki savjet?
Koje to smo mi sezone ostali bez pola tima? Ovo će biti prva u kojoj nas napušta više od jednog bitnog igrača. I otkud tebi da Miki sigurno odlazi?FRANK RIBERY je napisao/la:
Naci upravu sa mudima, a ne dva peska koja se naguze cim dodje ponuda za nekog od igraca Borussije. Rjesenje je bolja, ambicioznija , kvalitetnija uprava koja nece dozvoliti da im igraci idu za sicu, uprava koju nece uslovljavati bivis igraci Lecha, Nurnberga, Shakhtara,...
Ja sam pokusavao objasniti gdje je problem, ali pojedinci previse advokatisu za Watzkea, eto vi ste najpametniji, a svake godine Vam pola tima ode jer je vas Watzke prikriveni Bavarac.![]()
Zaista vam treba svjeza krv, trenutno vodstvo je potroseno i nesposobno da dalje razvija klub. Ovakve stvari se ne desavaju ni puno manjim klubovima od Borussije (u finansijskom smislu), pa ni razvojnom Portu ili Benfici ne odu tri zvijezde za jedan prelazni rok.
Mucnite glavom, nisu vam kravari krivi za trenutno stanje u klubu. Vas prelazni rok je ocajan, katastrofalan, vi tri zvijezde mjenjate sa juniorima i jos neko ima obraza da napise da ce klub biti na istom nivou, ali ce jos dobiti na sirini, vecu provalu u zivotu nisam procitao. Kako cete biti na proslogodisnjem nivou sa par klinaca koji ozbiljnu evropsku utakmicu nisu odigrali. Zar je toliko tesko otvoriti oci i vidjeti sav javasluk vase uprave zadnjih 5, 6 godina.
Haman su ovi nasi politicari sposobniji od Watzkea i Zorca.
Kako je krenulo, BL će do tada biti rang Nizozemske lige.muamerc je napisao/la:Cilj Borusije je da bude stabilna i da moze za 10-20 godina kupovati igrace tipa Hummelsa i Lewe. Da bi se doslo do tog cilja, na ovaj nacin bez "tudjih" sredstava, potrebno je vrijeme i strpljanje.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Moguce, ali tome se treba brinuti savez, ne klubovi pojedinacno. Ljudi jedva dozvolise novi termin za tekme, radi svojih nekih principa i ugode navijacima, ne razmisljajuci da im treba novac od tv prava da bi bili konkurentniji drugim ligama. Kasno ce biti kasnije.KayserSose je napisao/la:Kako je krenulo, BL će do tada biti rang Nizozemske lige.muamerc je napisao/la:Cilj Borusije je da bude stabilna i da moze za 10-20 godina kupovati igrace tipa Hummelsa i Lewe. Da bi se doslo do tog cilja, na ovaj nacin bez "tudjih" sredstava, potrebno je vrijeme i strpljanje.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Necemo sad Borussiju predstavljati kao sirotinju kad to nije istina. Npr. Borussija ima vece prihode od jednog Tottenhama pa nisam primjetio da su Englezi za jedan prelazni rok ostali bez tri zvijezde. Ovo treba nazvat pravim imenom, a to je nesposobnost Watkea i Zorca da dalje razvijaju klub, Borussija je prije par godina imala vece prihode, valjda je i to pokazatelj koliko klub nazaduje zadnje 2,3 godine.opel je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:muamerc je napisao/la:
Ne može se kritikovati uprava koja je osvojila dvije titule, njemački kup i igrala finale LP sa ekipom od 250 miliona, toliko nisu postigli ni klubovi koji su mnogo više para skrhali, a to što uprava nije uspjela zadržati nivo je stvar financija i priliva novca, a ne klauzula i koječega. To je slučaj sa svim klubovima u BL sem FCB i zato napretka nema i neće ga biti dok je sistem ovakav.
Ne zivi se od proslosti,sta su uradili prije je za pohvalu, sta sad rade je za svaku osudu i kritiku.
Odbio je produzenje ugovora, valjda je to jasan pokazatelj da mu se ne igra sa juniorima ove sezone, ja mislim da mu agent vec trazi kucu u Londonu.KayserSose je napisao/la:
Koje to smo mi sezone ostali bez pola tima? Ovo će biti prva u kojoj nas napušta više od jednog bitnog igrača. I otkud tebi da Miki sigurno odlazi?
Kako je krenulo, BL će do tada biti rang Nizozemske lige.
AKo produzi ugovor sa Borussijom i ostane sezonu, dvije ja vise nikad posta necu napisati na vasem pdf-u.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Desperado09
- Kontakt:
Bild pise da imamo 135 mil na raspolaganju za transfere. 20 je otišlo na Dembelea i Merina. Jos 26 bi trebalo na Rodea, Guerreira i Mora. Ostalo bi nekih 90 mil za stopera, napadaca i mozda jos jednog veznog, sto ne znači da će sve potrosit.
Za Topraka je ponudjeno 22, Lever traži 25. Znaju da imamo para pa pokusavaju izvući maksimum. Za Bellarabija je ponudjeno 27, ali nista od toga.
Yarmolenko se vise ne spominje iako je u januaru bio top vijest bas kao i Malli kojeg vise ne spominju. Čudi me to.
Najbolje bi bilo iskesit pare za Draxlera i imat vrhunsku navalu sa Reusom, Mikijem i Draxlerom. Iza Castro i Weigl. Ljepota...
Za Topraka je ponudjeno 22, Lever traži 25. Znaju da imamo para pa pokusavaju izvući maksimum. Za Bellarabija je ponudjeno 27, ali nista od toga.
Yarmolenko se vise ne spominje iako je u januaru bio top vijest bas kao i Malli kojeg vise ne spominju. Čudi me to.
Najbolje bi bilo iskesit pare za Draxlera i imat vrhunsku navalu sa Reusom, Mikijem i Draxlerom. Iza Castro i Weigl. Ljepota...
Ovo su mi najjace price...fol ne valjaju saigraci...ne valjaju Mikiju,Gundoganu,Hummelsu,Kagawi,Gotzeu,Lewandowskom,Sahinu...uz par ovih koji su ostali i eto ekipe za finale lige prvakaFRANK RIBERY je napisao/la: Odbio je produzenje ugovora, valjda je to jasan pokazatelj da mu se ne igra sa juniorima ove sezone, ja mislim da mu agent vec trazi kucu u Londonu.

Treba odustati od njega...malo pretjeruju.Svakako ima klauzulu od 12 mil. sljedece sezone...do tad nek' uzmu Bartru na posudbu,uz to forsirati vise Gintera.Desperado09 je napisao/la: Za Topraka je ponudjeno 22, Lever traži 25. Znaju da imamo para pa pokusavaju izvući maksimum. Za Bellarabija je ponudjeno 27, ali nista od toga.
Bartra zvanično
koliko je placen
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
- Desperado09
- Kontakt:
Spanski mediji prenose da je Bartra vec na ljekarskim pregledima. Odšteta 8 mil s tim da Barca navodno ima buyback klauzulu sljedeće ljeto.
Ovo bi vjerojatno bio maksimum iz ove situacije. Dolazi nam odlican stoper s kojim bi riješili problem za ovu sezonu i tako ne bi preplatili Omera. Bartra se mozda i vrati u Barcu, ali bi zato mi dobili Topraka sljedeće sezone za 12 mil. Bolje ne može.
Ovo bi vjerojatno bio maksimum iz ove situacije. Dolazi nam odlican stoper s kojim bi riješili problem za ovu sezonu i tako ne bi preplatili Omera. Bartra se mozda i vrati u Barcu, ali bi zato mi dobili Topraka sljedeće sezone za 12 mil. Bolje ne može.
Spominje se cifra oko 12 mil. mada jos nista nije zvanicno,kao i sam transfer iako je par spanskih medija objavilo...
Vidjet cemo,ja licno ne bih imao nista protiv tog transfera.
p.s.Sema,vidio sam i ja tu cifru od 8 milki,koju je navodno sam Bartra govorio saigracima iz spanske repke.
Sacekat cemo s potvrdom,da ne bude rekla kazala.
Vidjet cemo,ja licno ne bih imao nista protiv tog transfera.
p.s.Sema,vidio sam i ja tu cifru od 8 milki,koju je navodno sam Bartra govorio saigracima iz spanske repke.
Sacekat cemo s potvrdom,da ne bude rekla kazala.
Zadnja izmjena: smopiBVB, dana/u 03 jun 2016, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
- Desperado09
- Kontakt:
Odsteta je 8 mil. To je zapravo otkupna klauzula koje se smanjila sa 40 na 12 pa na 8 mil zbog malo odigranih utakmica.
SportBild pise pozivajuci se na katalonske medije, da Barta potpisuje na 5 god., a da Barca pokusava da ubaci i buyback klauzulu u ugovor. Dakle, ta klauzula nije zvanicna.
SportBild pise pozivajuci se na katalonske medije, da Barta potpisuje na 5 god., a da Barca pokusava da ubaci i buyback klauzulu u ugovor. Dakle, ta klauzula nije zvanicna.
Bartra je daleko od odlicnog stoperaDesperado09 je napisao/la:Spanski mediji prenose da je Bartra vec na ljekarskim pregledima. Odšteta 8 mil s tim da Barca navodno ima buyback klauzulu sljedeće ljeto.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ako moze bez tih klauzula. Nadam se da nece pristati na to(ili nek bude 40mil bujrum).8 mil je smijesna cifra a da ne zna igrati ne bi u Barci bio tolike godine i bio clan spanske repke.Znaci s tom cifrom u odnosu na ime,NEMA FULE.
miki_92 je napisao/la: Bartra je daleko od odlicnog stopera

Ovo su Domuzari na Transfermarktu pisali kada se povezivao sa Šalkeom. Čisto sumnjam da će to opet napisati.
-
- Kontakt:
Bartra je tek 4'ti stoper u barci, i on da nam bude zamjena i to privremena za pkasu hummia, to zaista samo nasa luda uprava moze napraviti.
Pa imamo Gintera, Bendera pa i Subotica zasto ne probati s njima, nego dovodimo nekog 4-og stopera i to ne dokazanog.
Watzke i Zorc molim vas napustite BvB !
Toliko su ne sposobni da to nije normalno, spominje se cifra po njemackim tabloidima. oko 135 € za pojacanja, a koga sve dovode i s kim se povezujemo meni se odmah smuci.

Pa imamo Gintera, Bendera pa i Subotica zasto ne probati s njima, nego dovodimo nekog 4-og stopera i to ne dokazanog.
Toliko su ne sposobni da to nije normalno, spominje se cifra po njemackim tabloidima. oko 135 € za pojacanja, a koga sve dovode i s kim se povezujemo meni se odmah smuci.

Dobra kupovina, za te novce dobra, samo bez klauzula.
ma.nema od te klauzule nista ,dortmund plati 8 mil u savez spanije i bartra je njihov .barca tu nista ne moze. pokusavaju oni da ubace klauzulu da mogu nekad vratit bartru al moraju onda napravit neki ustupak dortmundu,mozda za 5-6 mil da puste bartru al da se ta klauzula ugradi.drugacijr ne vidim kako mogu .
za ove pare. ekstra igrac ,pokazace se on esktra u dortmundu.
za ove pare. ekstra igrac ,pokazace se on esktra u dortmundu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
-
- Kontakt:
Da ti nisi mozda neka uza a i sira familija Watzke-u i Zorc-u cim tako razmisljas!!muamerc je napisao/la:Dobra kupovina, za te novce dobra, samo bez klauzula.

Ispravka, peti stoper, prošle godine je bio četvrti, Vermaelen ga ove sezone potisnuo na peto.jamesrodriguez je napisao/la:Bartra je tek 4'ti stoper u barci, i on da nam bude zamjena i to privremena za pkasu hummia, to zaista samo nasa luda uprava moze napraviti.
Toliko su ne sposobni da to nije normalno, spominje se cifra po njemackim tabloidima. oko 135 € za pojacanja, a koga sve dovode i s kim se povezujemo meni se odmah smuci.![]()

Zna fino čitati igru i iznijeti loptu, ali ima ogromnih problema u duel i skok igri (u šta ste se mogli uvjeriti protiv naše reprezentacije prije neki dan). Jednostavno mu fali fizikalija i čvrstine najkraće rečeno. Kako god, sretno njemu, a sretno i vama s njim.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.