Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Iskljucio, ali se nista nije desilo, radio i restart pa ponovo ali nista... laptop je radio dugo. Samo igra on se restartuje skoro pa odma.
Mozda je kakvo ostecenje na procesoru, ne znam vise ni sam.
Mozda je kakvo ostecenje na procesoru, ne znam vise ni sam.
Mia San Mia
Automatski restart govori o tome da se laptop restartuje radi greske il ugradjene zastite, ali prije svega ide ono save settings isl.
Medjutim, kod tebe je druga prica, dolazi do naglog prekida, sto ti i zapise u event vieweru, slicno kao kada nestane struje. To znaci da ti ili ploca ne dobije dovoljno snage il da je kvar na samom procesoru.
Medjutim, kod tebe je druga prica, dolazi do naglog prekida, sto ti i zapise u event vieweru, slicno kao kada nestane struje. To znaci da ti ili ploca ne dobije dovoljno snage il da je kvar na samom procesoru.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno mi se ažurira W10. Valjda dođe do kraja. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Prođe!High je napisao/la:Trenutno mi se ažurira W10. Valjda dođe do kraja.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Pozdrav
Ima li neki program da mogu zvuk pojacati vise nego na vlc, bs player ili windows media player.
Treba da cujem jedan file a na tim playerima se veoma slabo cuje
Hvala unaprijed
Ima li neki program da mogu zvuk pojacati vise nego na vlc, bs player ili windows media player.
Treba da cujem jedan file a na tim playerima se veoma slabo cuje
Hvala unaprijed
Pomagajte! Već par dana iz laptopa dolazi čudan zvuk; neko pucketanje. Na početku sam mislio da je upala neka mušica, ali sad sam vidio da iz onih rupica za ventilaciju izlazi dim. Šta mi je raditi?
Tesko da bi se ovak na prvu rijesilo. Moras skinuti npr. hw monitor program, te izmjeriti temperature procesora, moguca blokada kulera.High je napisao/la:Pomagajte! Već par dana iz laptopa dolazi čudan zvuk; neko pucketanje. Na početku sam mislio da je upala neka mušica, ali sad sam vidio da iz onih rupica za ventilaciju izlazi dim. Šta mi je raditi?
Druga stvar, moguce da to pucketanje ukazuje na neki spoj na maticnoj.
Ako je prvi slucaj sa kuler, samo zamjenis isti i naneses pastu, dok za ovo drugo trebas detaljan pregled, mozda se nesto skalilo.
Mozda je ta musica napravila pozarHigh je napisao/la:Pomagajte! Već par dana iz laptopa dolazi čudan zvuk; neko pucketanje. Na početku sam mislio da je upala neka mušica, ali sad sam vidio da iz onih rupica za ventilaciju izlazi dim. Šta mi je raditi?

Što je najgore, skinuo sam tastaturu, ali tek sad vidim da mi trebaju nešto duži šarafcigeri da bih skinuo i posljednji dio okvira laptopa.Asteriks je napisao/la:Tesko da bi se ovak na prvu rijesilo. Moras skinuti npr. hw monitor program, te izmjeriti temperature procesora, moguca blokada kulera.High je napisao/la:Pomagajte! Već par dana iz laptopa dolazi čudan zvuk; neko pucketanje. Na početku sam mislio da je upala neka mušica, ali sad sam vidio da iz onih rupica za ventilaciju izlazi dim. Šta mi je raditi?
Druga stvar, moguce da to pucketanje ukazuje na neki spoj na maticnoj.
Ako je prvi slucaj sa kuler, samo zamjenis isti i naneses pastu, dok za ovo drugo trebas detaljan pregled, mozda se nesto skalilo.

Dosad sam odvrnuo najmanje 20 laptopa sa kuhinjskim nozem.
Jest 50 kad si gledao u normali ali pokreni taj program pa onda otvori face, youtube isl. i vidi maksimalnu.
Jest 50 kad si gledao u normali ali pokreni taj program pa onda otvori face, youtube isl. i vidi maksimalnu.
Isti sam, ali ovdje je dubina nešto veća, a ona rupa uska (koliko god zvučalo perverzno).Asteriks je napisao/la:Dosad sam odvrnuo najmanje 20 laptopa sa kuhinjskim nozem.

Imas onaj set tankih sarafcigera - tri krstasta, tri ravna i tri trox, plus univerzalni sa 32 nastavka raznih velicina. Msm da uopce nije skupo.
Gdje ima toga? Penny?Asteriks je napisao/la:Imas onaj set tankih sarafcigera - tri krstasta, tri ravna i tri trox, plus univerzalni sa 32 nastavka raznih velicina. Msm da uopce nije skupo.

Pa sto se npr. Sarajeva tice, pogledaj u Unior Tehna, onda Hilti i sl.
Nisu skupi ni na piku, recemo set za sarafcigera za mobilne, 4 komda ti dodje 7 KM, tak da ni ovo nije nest vise.
Imas npr. i ovo http://www.olx.ba/artikal/21830470/prec ... rafcigeri/
- JoseeMourinho
- Kontakt:
imas na gaspromu 9,90 boshov set 24 komada, trebaju ti markice ko neke kad naspes gorivo ih dobijas, ali pitaj onog na kasi da ti da i ovako pa uzmi taj set 

http://www.winwin.ba/racunar-altos-elit ... 79259.html
Šta mislite da li je dobra konfiguracija za gaming, uz ovo bi uzimao i monitor do nekih 300 KM pa sam mislio da mi ne pređe 1500 KM, ako neko ima neki savjet ili nešto dobro bi mi došlo
Šta mislite da li je dobra konfiguracija za gaming, uz ovo bi uzimao i monitor do nekih 300 KM pa sam mislio da mi ne pređe 1500 KM, ako neko ima neki savjet ili nešto dobro bi mi došlo

AA23 je napisao/la:http://www.winwin.ba/racunar-altos-elit ... 79259.html
Graficka nije toliko jaka, za novije igre moja preporuka ako možeš uzeti neku tipa, Gtx960 4gb.
Napajanje mi je malo sumljivo, ne piše nikakav naziv nabitnija komponenta u jednom gejmerskom, pc-u.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
BvB09 je napisao/la:AA23 je napisao/la:http://www.winwin.ba/racunar-altos-elit ... 79259.html
Graficka nije toliko jaka, za novije igre moja preporuka ako možeš uzeti neku tipa, Gtx960 4gb.
Napajanje mi je malo sumljivo, ne piše nikakav naziv nabitnija komponenta u jednom gejmerskom, pc-u.
Čitao sam da r7 serije nisu nesto aman zaman toliko dobre grafičke ali nemam baš neograničen budžet pa ova mi čak dodje kao dobra, gledao sam mnoge benchmark reviewove, bitno mi je da može i ubuduce pokretati novije naslove na nekom mediumu, a Boga mi mislim da ova konfiguracija gura mnoge na high, solidna je cijena sto se mene tiče i mislim da je procesor ovdje možda i najbolji od ostalih komponenti.
A što se tiče napajanja pisalo je dole,
500W PFC/12cm Fan
E sad ne razumijem se toliko u napajanje, gledao sam samo koliko procesor uzima elek. energije i naspram jednog drugog procesora 2x manje troši pa ako možeš ostaviti svoje mišljenje u vezi ovog napajanja, jedino ako misliš na naziv napajanja i koja je marka i to? Ja sam samo našao ovaj podatak, ako nadjem marku editam ovdje.
http://www.winwin.rs/napajanje-500w-ene ... 79403.html
Može biti da je ovo napajanje, ovo napajanje prodaju na istoj str.
Mislim većinom mi je bitno da mogu igrati Fifu, Gta V i novije naslove bez problema nekih a mislim da cak mogu i pod mnogo dobrim uslovima sa ovom konfiguracijom, ako ko ima neku bolju preporuku neka stavi hvala

Zadnja izmjena: AA23, dana/u 01 jun 2016, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
solidan pc, ali ako će ti primarno služiti za gaming, zašto ne uzeti onda konzolu?
pričekati novi PS4 sa podrškom za VR
QUARESMA 18<<< je napisao/la:solidan pc, ali ako će ti primarno služiti za gaming, zašto ne uzeti onda konzolu?
A idem na opciju PC-a jer pored svega trebace mi novi za fakulteta, a usput planiram i gaminga malo ako uhvatim slobodnog vremena, mislim uzeo bih ja konzolu, ali primarno je PC opcija jer ovaj stari ( sada vec stari ) All in One HP-ov PC ne može da izdrži i daju mi se nekih 1500 KM ukupno za novi PC, mislim da mogu naletiti na neki dobar za ovaj novac
Mislim, laptop je bio prva opcija ali gaming laptopi su mnogo skupi, naletio sam bio na HPove G3 modele ali oni su solidni stvarno i pokreću i novije igre, ali isplativije mi je uzeti PC jer razlika u specifikacijama laptopa I PC-a je ogromna jer ako već planiram trošiti do 1500 KM, zasto ne uzeti nesto baš jako što vec moze zahtjeve da mi udovolji
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.